Trött!

Jag är så trött! Förstår inte varför men mina ögonlock stängs gång efter gång. Inte bra, inte bra alls. Jag sitter här och läser i min engelskabok och önskar att jag kunde få gå och lägga mig, men det kan jag ju inte. Jag önskar att Rebecca och hennes mamma kunde komma snart så vi kan få det avklarat.  


Got an email from my dad...

...and this is what it said...



Haha, tack pappa, älskar dig med du!


30 November 2010

Hej hej allihopa!
Sorry för att jag inte uppdaterat idag men jag mådde inte så bra imorse, hade ont i magen som bara den men nu är det lite bättre. Jag lyckades åka in till skolan en liten stund i alla fall vilket är bättre än inget. På vägen hem idag så plockade jag lite nypon, ett äpple, kottar och granris som jag skulle dekorera min advenst"ljusstake" med vilket jag precis gjort. Den blev jätte-söt! Men den är pytteliten, har ju gjort den i en temugg, haha, vilket är lite udda men det behöver inte vara något fel med det. Såhär ser den ut...




För en liten stund sedan avslutade jag ett samtal med min fastighetsskötare och han hade ju inte full koll precis. Haha, jag var tvungen att förklara allt minst 3 gånger för honom, men till slut fattade han i alla fall. Tror jag. Han skulle i alla fall beställa fler nycklar så att jag kan få en till fastighetens bastu och gym, skulle vara nice! Sedan skulle han försöka komma ihåg att fixa min lampa utanför ytterdörren. Den blinkar intensivt istället för att lysa normalt vilket är lite irriterande.

Nu blir det till att plugga och käka lite mat innan det är dags for the big talk with my roomie and her mother. TTYL! ♥

Time to nana!

Jag är så otroligt trött. Jag har varit trött hela eftermiddagen men nu är jag så utarbetad att jag faller ihop på golvet vilket sekund som helst. Jag tror det är dags för mig att säga godnatt och bege mig mot badrummet där min tandborste och sminkborttagning väntar. GODNATT!

På tal om tandborste så hittade jag en lite smårolig bild förut som jag känner att jag vill ladda upp. Den kanske inte alls är rolig, min humor blir ganska dålig när jag är trött ;)


Kan vara duktig om jag vill ;)

Nu har jag varit lite duktig och städat lägenheten litegrann. Jag kände att det fanns ett behov av det. Jag är jättesugen på att ta en promenad ute i skogen men jag tror inte jag vågar det nu på kvällen för tyvärr så finns det ju massa hemskt folk i våran värld som gör att man blir rädd för att vistas i skogen och i mörkret på kvällen. Därför tar jag nog istället och hoppar runt lite i lägenheten, för jag måste röra mig på ett eller annat sätt, det kryper i hela kroppen. Det är knappt så jag klarar att sitta och skriva detta. Ni skulle se mig nu, mina ben rör sig fram och tillbaka i hyperfart medan jag sitter här och komponerar ett litet kvällsinlägg. Nä, detta får räcka för stunden för nu måste jag röra på mig på något sätt. Vi hörs kanske senare!


Hemma igen!

Nu är jag hemma igen efter att ha varit på den slappaste engelska lektionen någonsin. Vi satt och kollade på film och skrattade under hela lektion. Lektionerna brukar vara ganska intensiva annars, mycket diskussioner och så, så det var skönt med film som omväxling. Filmen hade självklart att göra med boken som vi läser så man behövde ju vara lite fokuserad men det var ändå skönt att inte behöva ha hjärnan på högvarv ;) 

Jag gick och handlade på vägen hem och hittade en grej som jag inte sätt förut i "min" affär, färsk pasta med spenatsmak. Det är så gott tycker jag och så såg jag priset: 11 kronor!! Direkt tänkte jag att den är helt säkert fylld med äckliga konserveringsmedel, färgämnen och dåliga E-nummer. Kollade på baksidan och på ingredienser står det...durumvetemjöl, ägg och spenat! Köpte jag en påse? Självklart! Så det ska jag göra ikväll, får se vad jag ska ha till bara. 

Haha, det ringde precis på dörren och utanför står det en kvinna med en liten unge i famnen och undrar om hon får komma in. Jag undrar ju självklart vad det handlar om och då säger hon att "ja, men var det inte här det var visning?" med någon rysk-låtande dialekt. Haha, näää sa jag och stängde dörren. Men jag sa faktiskt hejdå också, ni får inte tro att jag smällde dörren rätt i fejset på henne!

Nu ska jag sätta mig med en kopp te, tända lite ljus och läsa ett bra tag. Har ca. 100 sidor att läsa till imorgon så det är väl dags att sätta igång.


Jag var bara tvungen...

...att slänga in denna nedräkningen!

Tillbaka till att hata Västtrafik och SJ!

Det är ingen jättebra morgon jag har haft idag, inte alls en bra början på veckan. Som jag skrev tidigare så stod det ju på Västtrafiks hemsida att mitt tåg skulle bli rejält försenat. Det blev inte så, det kom inte överhuvudtaget! Jag kollade på informationstavlan på stationen i Trollhättan och då stod det att det skulle gå 08.56 istället för 08.08 och att det skulle gå från spår 1, vilket jag tyckte lät konstigt eftersom det alltid går från spår 2. Jag gick i alla fall till spår 1 och där stod det redan ett tåg även fast det var en 10 minuter kvar till avgång, så jag gick på och frågade lite folk om det var rätt tåg, om det gick till Göteborg. Jag fick olika svar av alla. Vissa sa "javisst!" andra "jag vet inte riktigt" och vissa "nej, absolut inte. Detta går till Karlstad!". Jag kände inte riktigt för att åka till Karlstad så jag gick in till informationen och frågade för säkerhets skull. Där var det massor av folk som skulle köpa biljetter, men jag kände att jag inte hade den tiden att stå i den 3km långa kön som det var så jag knökade mig före alla och frågade hon bakom disken om det tåget som står på spår 1 går till Göteborg. Vad får jag för svar? "Jag vet inte riktigt, men jag har hört av någon att det ska det.". Jag tänkte bara att snälla lilla kvinna. Detta är vad du gör, detta är ditt arbete, du borde veta vart tåget går som står på spåret. Det är liksom inte så många tåg att hålla reda på eftersom det bara finns två spår på hela centralen! Sedan sa hon helt plötsligt att jag kunde ta 9-tåget för att det kommer in snart. Men jag har köpt biljett till 8-tåget sa jag, fungerar den på 9-tåget också? Även till denna fråga fick jag "Jag vet inte riktigt" som svar. Bra SJ och Västtrafik att ni är så duktiga på att ge ut information! 

Det var total kaos på stationen, det var hur mycket folk som helst för det var tydligen ett inställt tåg som skulle gå till Åmål också, det hade stannat i Trollhättan så det var alla de passagerarna, folket som skulle med 8- och 9-tåget till Göteborg och folk som skulle med 8- och 9-tåget till Vänersborg. Det är en hel del folk! 9-tåget mot Göteborg kom i tid i alla fall, men stannade självklart på vägen så det blev försenat det med. Jag kom fram till skolan 2 minuter efter min ekonomilektion, där jag skulle ta ett prov, var slut. 

Men nu har jag varit och hämtat ett ersättningsblankett så nu ska bannemej Västtrafik få betala för att jag kom försent. Så förhoppningsvis så för det något litet gott med sig! Om jag inte får några pengar för det så vet jag inte vad jag gör! 

Nu ska jag gå och ta mig lite och äta och sätta mig och läsa min engelska bok...The White Tiger. Kanske ska packa en träningsväska också, har inte riktigt bestämt mig än. Vi hörs senare, bye bye♥


Ja, jag är lite frustrerad, det erkänner jag.

Varför?

God morgon!
Vad trött jag blir! Gick in på västtrafiks hemsida för en liten stund sedan och ser att mitt tåg till Göteborg är minst 46 minuter försenat vilket betyder att jag kommer bli rejält försenad till min första lektion där jag egentligen skulle ha ett ekonomiprov idag. Antar att jag får skjuta upp det, igen! Varför händer sådant här alltid mig?

Jag sitter här med min kopp kaffe och försöker att inte stressa upp mig. Jag vill inte ha mer frånvaro från skolan! Men när jag tänker på hur mysigt det var hos mormor igår så mår jag genast bättre. Vi blev bjudna på så mycket kakor plus att jag hade ju med mig min brownietårta med blåbärsmousse, vilket var den mäktigaste kaka jag någonsin ätit, så min familj och jag praktiskt taget rullade ut från mormor när vi skulle hem. Nu ska jag gå och ta på mig lite kläder, känner inte riktigt för att gå till skolan i pappas gamla mjukisbyxor. Vi hörs senare, ciao!♥

Första Advent♥

Första ljuset är tänt i min advents-ljusstake som jag snabbt slängde ihop igår kväll. Jag tänkte gå ut på morgonen för att plocka lite grankvistar och annat som jag skulle kunna dekorera med men det har varit snöstorm hela förmiddagen så kände inte riktigt för det. 


Jag hade inget att göra förut så jag tog lite kort. Inte de bästa
jag tagit i mitt liv men ändå roligt att fota lite ;)

Nu ska jag strax gå mot vagnen och åka mot Trollhättan för att fira första advent hos mormor. Det ska bli mysigt! Nu måste jag ta på mig och gå så jag inte missar tåget! Vi hörs senare, ha en mysig första advent :D♥

Mitt under bakningen!

Jajamen, bakandet är i full gång. Jag bestämde mig för att göra en brownietårta med blåbärsmousse, låter riktigt gott tycker jag och denna ska jag ta med hem till mormor imorgon och bjuda henne, min familj och mina kusiner på. Och mig själv såklart ;) Jag kan inte riktigt bestämma mig hur jag ska göra ikväll, för min bror kommer inte hit som han hade tänkt göra och då ser jag ingen poäng i att vara kvar här i lägenheten eftersom jag ändå ska till Trollhättan imorgon så jag kanske borde åka dit ikväll istället. Men som sagt, så vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag skulle behöva plugga ikväll men det blir svårt nu eftersom jag inte längre är ensam i lägenheten. 

Igår under sista lektionen, engelskan, så sa våran lärare att det aldrig skadar att öva på att skriva "commentaries", vilket är typ analyser av texter, och så sa han att han hade några olika texter som vi gärna fick ta med hem och göra och sedan lämna in, men det var frivilligt. Hela klassen ställde sig upp och gick fram för att hämta dessa texter, det var inte en enda i klassen som inte kände för att skriva en commentary. Detta bevisar vilken plugglinje vi är, men det är väl inget fel med det antar jag :P

Nu ska jag fortsätta med mitt bakande. Ciao!♥



27 November 2010

Nu har jag städat så jag är helt slut. Det tråkiga är ju att jag till exempel städade köket förut, sedan fixade jag lunch till mig för ett litet tag sedan och då är det helt plötsligt smutsigt igen och man får börja om igen. Inte jätte kul precis! Nu ska jag gå ner till affären för att handla lite, sedan ska jag sätta igång med att baka en god liten kaka som jag ska ha med mig till mormor imorgon :) 

Åh shit, vad rädd jag blev precis. En av mina böcker trillade av någon anledning precis ner från hyllan och landade med en duns på golvet. Jag hatar när sådant händer, saker man inte är beredd på. Nu ska jag gå och handla :)



Fullspäckad lördag!

God dagens, god dagens!
Det är lördag, solen skiner, det är fullt med snö på backen och jag är glad. Jag var på en jättemysig middag hos Marlene igår kväll och vi åt massa gottit, pratade, skrattade, kollade film och skypade med en tysk tjej. Jag hade det så bra att jag glömde ta några kort och det är ju alltid synd. Jag tog däremot två kort igår morse när jag tog en varm choklad på Le Pain Francais med Astrid, Stina och några till. Det är så mysigt det stället, inrett i äkta fransk stil och sakerna de har där är så goda. Bara en vanlig kopp kaffe är helt gudomlig! 


Astrids chailatte såg väldigt mystisk ut...


...sedan kom vi på att om hon bara rör om lite så blir det ju bra ;)

Vad ska Sandra göra under en underbar lördag som denna då? Jo, nu på förmiddagen så har hon slappat lite, tvättat, plockat i köket, börjat planera lite med julklappar och så, och just nu sitter jag och dricker kaffe och skriver handlingslista. Senare ska jag handla, träna, baka, städa, tvätta mer och senare ikväll så kommer antagligen min bror hit och hälsar på. Det blir en fullspäckad lördag helt enkelt så nu borde jag väl sätta igång igen. Vi hörs senare!

At Marlene's place♥

Hej hej!
Sitter just nu hemma hos Marlene där vi snart ska käka tacopaj, mumma. Jag och John har precis avslutat ett skype-samtal med Sarah som vi träffade när vi var nere i Frankfurt senast. Det var inte ett så långvarigt samtal men ändå kul att prata lite med henne igen. John, lyckosten, ska åka ner och träffa henne om mindre än 3 veckor. FUSKIGT! John och jag fixade efterrätt och godis förut. Det ska bli hallon & kanel pannacotta och fudge. Mums filibabba! 

Imorse var jag på skolans adventsfirande i kyrkan och det var riktigt mysigt. Det är något med att höra jullåtarna första gången för året, även om man hört de tre miljarder gånger förut. Det är ju musikklassens elever som står och sjunger och spelar instrument under firandet och jag måste bara säga att de är så otroligt duktiga. Jag satt och rös under största delen av tiden. Man blir ju lätt lite avundsjuk på de som sjunger så bra, jag önskar att jag kunde sjunga så bra. Det skulle vara så himla kul tycker jag :) 

John har gått här fram och tillbaka nu och det är konstigt för varje gång han är i närheten av mig och datorn så kommer jag inte på något att skriva. Jag är ganska säker på att det inte har något att göra med John personligen utan mer med att jag har svårt att skriva när någon tittar på. Det står helt still i huvudet. Konstigt! Så jag fick säga åt honom att gå härifrån. Känner mig lite småtaskig men han behövde ändå gå och kolla till fudgen så jag antar att han inte tog så illa upp. Annars, förlåt John! ;) 

Jag hoppas de är klara med maten snart för jag är så himla hungrig. Har bara druckit en kopp kaffe sedan lunchen i skolan så det kurrar ganska rejält i magen nu. Att det luktar jättegott från köket hjälper ju inte precis, får mig bara att bli mer hungrig!

Nu kom Magali :) så nu ska jag sluta skriva och vara lite social! Ha en grym fredagkväll, bye♥ 





26 November 2010

God morgon!
Det är fredag, yippie :D Ska bli riktigt skönt med helg, jag känner mig så utmattad så jag skulle kunna sova under hela lördagen och söndagen men det går ju inte. Det kommer inte bli så mycket uppdatering idag eftersom jag inte kommer komma hem förrän sent ikväll eller till morgonen. Efter skolan idag så drar jag och gymmar och efter det så blir det till att åka direkt hem till Marlene där hon har födelsedagsmiddag :) Ska bli jättemysigt! Jag måste bara säga att jag har så ont i min kropp idag, träningsvärken är extrem. Jag får till och med ont i armarna av att jag sitter och skriver detta inlägget. Det är ändå en skön smärta så det är lugnt! Jag har precis käkat upp min frukost, ska snart sätta på lite kaffe, göra mig i ordning och sedan bär det av mot kyrkan för skolan har en första advent grej där nu innan skolan. Nu måste jag skynda mig. Vi hörs sent ikväll eller till morgonen. Ha en underbar fredag och en grym start på helgen♥


Hunnit med mycket idag!

Jajamen, idag har jag lyckats göra en hel del, använt tiden väl. Först var det skola, sedan blev det långfika med Livia, sedan åkte jag hem och packade träningsväskan, sedan var det Amnesty-möte, sedan träning på gymmet, när jag kom hem så satte jag igång och städade och nu har jag precis satt mig efter att ha lagat middag och ska nu slappa en halvtimme framför Paradise Hotel innan det blir dags att plugga. Det känns väldigt bra att fått gjort mycket under dagen och nu ska jag käka min middag innan den kallnar. Ha en mysig torsdagkväll. Imorgon är det FREDAG :D♥

Långfika, Amnesty & träning :)

Tjenixen!
Kom ganska nyss hem efter en långfika med Livia. Riktigt mysigt var det och vi pratade om allt möjligt. Ibland skulle jag vilja spela in en fika och sedan lyssna på vad man egentligt sagt. Om en liten stund ska jag åka tillbaka mot skolan för att gå på Amesty möte. Efter det så blir det träning :) Ska ta och gymma lite hade jag tänkt mig. Frågan är hur det ska gå för jag har sådan träningsvärk sedan passet igår. Imorgon kan man nog räkna med att behöva åka rullstol till skolan :P Jag får se till att stretcha minst en 20 minuter eller något sedan! Nu måste jag ta på mig och åka så jag inte kommer för sent. Hörs ikväll, bye bye!♥


Hej torsdag!

God morgon! Jag är pigg och glad idag...nä vem försöker jag lura? Jag är ganska trött eftersom jag hade svårt att sova igår kväll på grund av en väldigt störande läte som kom från någonstans i närheten av mig. Har man hört oljudet en gång så blir det lätt att man hakar upp sig på det och tänker på det mer och mer vilket gör det mer och mer irriterande. Jag fick nog en 6 timmars sömn i alla fall så det är ju inte så farligt. Förr i tiden (låter som om jag är jätte-gammal) så sov jag ca 6 timmar varje natt och var alltid hur pigg som helst. Jag antar att det har med vana att göra!

Idag är det torsdag vilket känns skönt för då är det en lugn dag i skolan. Svenska, ToK och sen Tyska. Inte så himla jobbiga ämnen om jag får säga så. Vad händer mer idag då? Jo, efter skolan så är det Amnesty möte och efter det tänkte jag gå och träna. Jag tänkte ta ett riktigt härligt pass på gymmet idag, det var ett tag sedan. Jag har inga läxor eller arbeten som måste göras till imorgon, vad jag vet än, så då behöver jag inte stressa mig igenom träningen utan kan vara där hur länge som helst. Vi får väl se hur länge det blir! 

Nu ska jag ta och göra mig i ordning och bestämma mig för vad jag ska ha på mig. Hmmm, alltid lika klurigt att komma på! Jag tror det får bli jeans idag eftersom mina enda nylonstrumpbyxor som jag hade kvar gick sönder helt och hållet igår när jag ramlade i snön under lunchen. Haha, det var lite pinsamt eftersom jag stod helt still och helt plötsligt låg jag på marken. Vet inte riktigt vad som hände där emellan. Det jobbiga var att jag hade klänning på mig och den och kappan flög självklart upp under fallet och bakom mig stod ett gäng killar och kollade. Jag vill inte ens veta hur mycket de såg, men de flinade ganska rejält åt mig när jag kollade åt deras håll. Jag hoppas det var fallet de hånlog åt och inget annat ;)

Ha en bra torsdag så hörs vi senare :)♥ 


Kvällspromenad :)

Var ute på en härlig kvällspromenad förut och har nu säckat ihop i soffan och kollar på Grey's Anatomy och hjälper en viss person med läxor. När Grey's är slut ska jag gå och lägga mig och läsa i min Elle tidning som jag fick för någon vecka sedan eftersom jag fortfarande inte tagit mig tid att sätta mig ner och bara njuta av att läsa den. Man måste ha tid när man läser igenom den, det är inget man stressar igenom. Hoppas alla har en mysig kväll! Godnatt!♥

Träning och no homework♥

Jag kom ganska nyss hem efter att ha varit på ett jympa-pass med min vän Astrid. Det var jobbigare än vad jag trodde det skulle vara men riktigt, riktigt roligt! Jag tappade bort mig ett flertal gånger och började då självklart skratta men jag var inte den enda som inte kunde alla "moves" ordentligt så det är lugnt. Men det var i alla fall kul så det kommer jag garanterat gå på någon mer gång. Jag och Astrid har planerat att träna innan skolan på fredag och jag hoppas det blir av, men vi får väl se hur sugna vi är på det när vi vaknar vid halv 6 på fredag morgon. 

Jag har inga läxor till imorgon vilket är underbart skönt! Jag har däremot ett matteprov som jag måste göra till nästa vecka. Jag skulle egentligen gjort det under lektionen idag men min lärare tyckte att jag skulle göra det hemma istället. Han är lite knepig! Jag skulle göra ett ekonomiprov också men han tyckte klassrummet var för litet för att göra ett prov i så jag ska göra det på måndag istället. Det är i för sig skönt med några extra dagar att plugga på inför provet men det skulle ändå varit skönt att ha det bakom sig. Svenska-uppsatsen fick vi göra idag i alla fall och det gick riktigt bra tror jag, det kändes så! 

För tillfället håller jag på och fyller kroppen med lite energi så jag ska orka göra något mer idag. Imorgon är det torsdag vilket betyder att jag börjar 8. Ska bli skönt att komma igång tidigare. Jag tycker på något konstigt sätt att det är lättare att komma upp vid 6-tiden än vid 8-tiden. Jag vet inte om det beror på att 8 är liksom varken tidigt eller så sent så det kan kallas sovmorgon så det känns bara konstigt och onaturligt att gå upp då. Jag kanske borde gå upp vid 6 då med och gå och träna eller bara göra något vettigt. Låter inte så dumt, tror jag börjar med det. Första provet blir på fredag då jag får gå upp vid kvart i 6 när jag börjar 9.30 så jag hinner träna.

Nu blir det att dra på mjukiskläder och ta mig en kopp kaffe och bara sitta och känna hur det bränner i musklerna efter träningspasset ;)♥

24 November 2010

God morgon!
Jag praktiskt taget sprang upp ur sängen imorse. Jag var så himla rädd att om jag låg kvar skulle jag bara somna om och det vill jag inte. Efter en skön dusch så är jag nu pigg som en mört och redo att ta an alla de utmaningar som väntar mig innanför skolans murar. Första lektionen har jag ekonomiprov, andra lektionen en "in-class essay" i svenskan, och tredje och sista lektionen så har jag ett matteprov. En riktig kanondag alltså! Kommer kännas väldigt bra när den här skoldagen är över. Efter skolan ska jag träffa Astrid och vi ska träna och nu kanske det ska gå att fixa ett gymkort. Det är helt otroligt hur komplicerat det kan vara och hur lång tid det ska behöva ta för att fixa ett vanligt litet gymkort. 

Något annat som är helt galet är hur fort tiden går, nu är snart november slut också och idag är det precis en månad kvar till julafton. EN MÅNAD! Kanske dags att börja tänka på vad man ska köpa till folk i julklapp? Jag har inte den blekaste aning om vad jag ska köpa till släkt och familj, tycker sådant här är jätte-svårt. Men på lördag har jag inget planerat så det blir väl till att åka ut och julhandla då kanske. Får se om jag hittar någon att dra med mig, alltid trevligare att vara två. Då kan man bolla lite idéer också angående presenterna, kan vara bra ibland. Jag måste bara se till att behärska mig själv så jag inte går och köper kläder för alla mina pengar, skulle inte förvåna mig, men det får inte hända. Inte nu när julen närmar sig!

Det snöar på för fullt utomhus, så mysigt är det! Jag hoppas det kommer riktigt mycket nu och att det stannar ett par dagar i alla fall. Under den senaste veckan har det kommit lite, sen regnat bort, sen snöat lite, sen regnat bort, etc. 

Nu ska jag strax masa mig iväg till spårvagnen och mot skolan. Ha en bra onsdag ♥

Jag hittade förresten min svartvita klänning som jag inte kunde 
hitta igår :D!

Min kväll i bilder!







Inte en jätterolig kväll med det känns bra nu efteråt att fått pluggat lite. Nu ska jag gå och ta mig en varm dusch för jag är så himla frusen. Sedan ska jag lägga mig så jag är pigg när jag ska upp imorgon. God Natt!♥

Student-style!

Har precis käkat middag student-style...nudlar! Jag är inget jätte-fan av det men är man student så är man bannemej student!


Haha, var riktigt pepp på att käka nudlar!

CUPCAKES♥

Nu är cupcakes-bakningen klar och de är inlagda i frysen. Alla förutom en som jag ska unna mig själv senare. 


Att smaka är en viktig del av bakningen :P


Jag hade ingen karamellfärg och tyckte att de såg lite creepy ut...


...så jag slängde på lite kakaopulver på frostingen och det såg genast 
bättre ut. Sen är det ju faktiskt så att det är smaken som är det viktiga
och inte utseendet. Men det är ändå roligare om det ser hyfsat
aptitligt ut ;)

Nu blir det middag och sedan dags att plugga rejält. Jag ska in på Hemnet.se och kolla på ett hus i Trollhättan också, som pappa tydligen var intresserad av. Han sa att det hade prickigt tak vilket låter mystiskt, men vem vet, det kanske är skitsnyggt?!


Handling, check!

Nu är handlingen klar och jag bestämde mig för att handla en del bakingredienser så jag kan baka senare. Jag ska nog göra cupcakes med frosting för det är så roligt att göra och det får en att tänka på annat vilket jag känner att jag behöver nu. Nu blir det till att plugga...eller så bakar jag nu och pluggar sen. Ja, så får det bli :)


Trodde aldrig att H&M skulle bli för dyrt för mig!

H&M släppte ju sin Lanvin kollektion idag och jag har hittat massa saker som jag vill ha, men de kostar ju. Smakar det så kostar det brukar man ju säga! Jag fick hem en H&M katalog för några dagar sedan och då kollade jag igenom alla plaggen och det är en klänning som jag fastnade för rejält. Jag önskar att jag kunde visa den för er men av någon anledning så vägrar min dator att ladda ner/kopiera bilderna på den. Segt!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe, plugga massa ekonomi, matte och svenska, skriva en handlingslista så att jag sedan kan gå ner och handla mig lite mat. Det ekar ju i kylskåpet nu och det brukar vara ett tecken på att det behöver just inhandlas lite mat. 



Breakfast-time!

God morgon, god morgon!
Jag är väldigt hungrig just nu så jag ska ta och börja röra mig mot köket snart för att hitta något ätbart. Jag gick inte och handlade igår, trots att jag fått in cash på kontot, men jag vet att jag har ett paket naturell yoghurt ståendes i kylen, lite müsli ståendes i skafferiet och en banan liggandes i kylen. Bra frukost? Ja, det tycker jag! Kanske till och med lyxar till det genom att ta en kopp irish cream- eller choklad-kaffe också. Mmmh vad hungrig jag blev nu! 

Det är snöstorm utanför mina fönster which I love! Jag tycker det är helt underbart att se balkongen, vägarna, hustaken och biltaken fyllda med snö...så mysigt! Jag pratade med en vän igår och fick höra att han ska åka ner till Frankfurt nu i mitten av december. Fy vad avundsjuk jag är! Jag vill också åka ner dit, det är ju nu staden är som mysigast! Tyvärr så tillåter inte min ekonomi att jag åker ner. Jag hatar att pengar inte växer på träd, vad lätt allt skulle vara då. 

I eftermiddag ska jag gå till läkaren för att göra ultraljud för att kolla vad som försigår i min lilla mage som gör så att jag får så ont hela tiden. Jag har kollat det ett par gånger förut men då har de inte kunnat se något men jag hoppas de gör det idag. Jag hoppas faktiskt att de ska hitta något fel i magen och att de sedan opererar bort det så min mage blir bra för jag är så trött på smärtan. It ruins my life!

Nu blir det frulle! Ciao♥


Julmarknaden i Frankfurt♥

Jag vill ha denna klänningen på mig idag men jag hittar den inte :O

Smått & gott

Det blev inget bak för mig. Jag gjorde en matpaj istället, så mycket att jag nu har mat för flera dagar framöver. Tur att det finns något som heter plastburkar och frys. Min eftermiddag och kväll idag har varit fylld med många roliga och härliga konversationer med vänner, en del pluggande, matlagning och lite annat smått och gott. Just nu sitter jag och lyssnar på den härliga remixen av Kids (originalet gjort av MGMT). Riktigt bra är den tycker jag! Jag börjar bli ganska trött så jag ska strax gå och nana. Fick ett mail från min fysiklärare som sa att vi som läser på Standard-nivår inte har fysiklektion förrän nästa onsdag igen, vilket betyder att min första lektion imorgon, första lektionen på onsdag, min sista lektion på fredag och första lektionen nästa tisdag är inställda. Ibland har man tur! Även fast fysiklektionerna faktiskt är ganska härliga så är det ändå skönt att få sova lite extra. Imorgon har jag ett matteprov, jag hoppas det ska gå bra så jag får flytta upp till Higher-level i matten, skulle vara så gött! 


Just det, jag klippte mig förut så nu är håret kort. Väldigt kort som
ni ser på bilden...

Nu ska jag gå och lägga mig för att sova. Det är en dag imorgon också där något roligt ska hända under lunchen. Jag kan tyvärr inte säga vad men skoj är det! Godnatt!♥

Pengar på kontot = handla mat & baka

Tjosan!

Gick precis in på min internetbank och såg att det äntligen kommit in lite pengar på konton så nu ska jag gå ner och köpa mig lite mat och ingredienser så jag kan baka för jag är så sugen på att baka. Det som är bra är att jag sedan kan sälja mina bakverk till mina föräldrar för det kan bli ganska dyrt att köpa alla ingredienser själv. Vem vet, det kanske finns någon mer därute i världen som någon dag i framtiden vill köpa mina bakverk? Det är en stor dröm för mig, att ha ett eget café där jag bakar precis allt själv. Åh vad roligt det skulle vara! Tyvärr, så är ju café-arbetare sådana som tjänar som sämst just nu men det kanske ändrar sig. Som jag sa: vem vet?

Nu ska jag skriva en liten handlingslista så det inte blir att jag köper en massa onödiga saker som jag bara är sugen på just när jag är i affären. Blir lätt så annars! Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska baka heller, kan ju vara en fördel om jag vet det när jag ska skriva ner vilka ingredienser som ska köpas. Jag måste åka in till skolan sen också, innan de låser den, för jag glömde en viktig bok där som jag måste ha. Jag vet inte riktigt hur sent de stänger men det är nog bra om jag åker dit snart!

Jag tror jag gör så att jag åker tillbaka till skolan nu direkt, sedan skriver jag lista, och sedan handlar jag och bakar. Jo, det blir bra! Hörs sen! ♥

Hej Måndag!

God morgon!
Idag är det måndag, jag är på bra humör och känner på mig att detta ska bli en bra vecka, jag har bestämt mig för det. Jag är ledsen att det inte blev något inlägg igår kväll när jag kom hem men jag lovade mina föräldrar att inte ense sätta på datorn och man ska ju hålla vad man lovar. I alla fall när man vet att de läser bloggen ;) Jag kom hem vid halv 11 igår kväll, hade med mig massor av saker hemifrån. Kaffe i olika smaker som var mitt, te, julgardiner, en ljuslykta, en liten present till min kära Marlene som ska ha födelsedagsmiddag på fredag, med mera.

Just nu sitter jag och käkar frukost, ska snart ta mig en kopp kaffe,  lyssnar på "Det bästa från Idol 2010", och funderar över om jag ska ta och boka in ett Zumba-pass till ikväll. Jag har alltid velat prova det, det verkar så himla roligt! Man ser reklamerna för det på tv och kan inte göra annat än att börja röra lite på kroppen medan man sitter i soffan, man hänger bara med automatiskt i rytmerna. Jag ska kolla om Astrid vill följa med först bara, jag känner inte för att gå på det själv. Jag har inga problem med att gå till gymmet själv med just på pass så är det roligt om man är två eller fler.

Idag måste jag få tag på fastighetsskötaren också. Jag ringde honom förra veckan men har än så länge inte lyckats få något svar. Jag måste snacka med honom angående tre saker: nyckel till soprummet så vi kan slänga vårt sopsorteringsskräp, nyckel till gym och bastu, och sist men inte minst, få våran lampa utanför ytterdörren fixad för den blinkar något så extremt mycket varje gång man tänder den vilket är lite småjobbigt. 


Denna tjejen och jag behöver nog ta ett litet snack sen!

Nu blir det kaffe! Ciao!



Kvällen börjar dra sig mot sitt slut :/

Nu har mina kära kusiner, min mormor, morbror och resten av gästerna åkt hem. Min paj blev kanongod så den kommer jag garanterat göra någon mer gång! Jag kan inte riktigt bestämma mig för när jag ska åka tillbaka till Göteborg, för det måste jag göra ikväll eftersom jag har alla mina skolgrejor och sånt som jag behöver till morgondagens lektioner hemma i lägenheten. Jag vet inte om jag ska ta tåget som går 8 eller om jag ska vänta till 9? Om jag tar det 9 så blir det ju bara bums i säng när jag kommer hem men det låter inte så pjåkigt i för sig så jag tror jag kör på det. Nu ska jag och min mamma upp på vinden för att kolla på julgardiner som jag ska få ta med mig och hänga upp i köksfönstret, jag har inga gardiner där just nu vilket gör att det ser ganska tomt ut.


Min "halvkusin" Mikaela gjorde massa knepiga flätor i håret. Vad jag
njöt medan hon gjorde dem. Älskar när folk grejar i mitt hår♥


21 November 2010

Tjenixen pixen!
För några timmar sedan kom min familj och jag hem från Aronssons där vi spenderade hela gårdagskvällen, natten, morgonen och förmiddagen. Vi hade det jättemysigt och hur kul som helst! Vi blev bjudna på trerätters som började med en grymmegod kantarellsoppa med västerbottenostflarn till, sedan blev det entrecot, en stor mumsig sallad och den godaste rödvinssås jag någonsin ätit. Till efterrätt blev det någon fryst pankaka med glass, varma bär och blåbärssås och kaffe. Så mätt som jag var har jag inte varit på länge, mmmh vad gottit det var! När Mia, mamman i huset, frågade om jag ville ha en kopp varm choklad med marshmallows och grädde så kunde jag inte tacka ja, även fast jag tycker det är supergott, för jag var proppmätt. Senare på kvällen så spelade vi allihopa Retro, ett spel om 50-, 60-, 70-, 80-, och 90-talet. Vi "barn" kunde ju inte jätte mycket om 50-, 60-, 70-, eller 80-talet men 90-talet ägde vi sönder föräldrarna på. Så det så! Jag och Sandrika var i lag och vi kom faktiskt tvåa, och det var vi riktigt stolta över! Men vi var väl lite smådumma på vissa frågor. En fråga, till exempel, var att man skulle lista de 5 viktigaste elektroniska uppfinningarna någonsin. Först på våran lista var...eltandborste, haha! Det var det första som poppade upp i huvudet men tyvärr fick vi ingen poäng för detta. Det var en riktigt härlig kväll i alla fall, alltid lika trevligt att umgås med the Aronssons.

Om en halvtimme, ungefär, så kommer min morbror med familj och min mormor. Jag har inte träffat de på ett bra tag så det ska bli kul. Jag har inte heller bakat på väldigt länge så jag bestämde mig för att slå två flugor i en smäll och bad mamma bjuda in de och sen ställde jag mig och bakade persiko och blåbärs-paj. Den är precis inställd i ugnen så det borde bli klar ganska lagom till att de knackar på dörren.

Det blev något fel på bloggen så nu har det gått ett tag och alla gäster är här och mina pajer är klara :)


De är inte tagna med den bästa kameran och jag hinner inte fixa kortet men de ser
ärligt talat godare ut i verkligheten. Så nu ska jag gå och ta mig en ;)


Vänder i dörren...typ!

Nu är jag tillbaka efter ett inte alls så långt, men ändå ganska jobbigt, träningspass. Jag fick korta ner det eftersom min mamma ringde förut och sa att jag var tvungen att vara i Trollhättan senast halv 5 vilket betyder att jag måste ta tåget som går vid tre-tiden, och det är ju ganska snart. Vi ska tydligen gå på någon mysig julmarknad någonstans. Jag kommer inte ihåg alla detaljer, jag var så inställd på att gå och träna så jag hade svårt att tänka på något annat ;) 

För tillfället äter jag lunch: resterna av pajen som vi gjorde igår kväll. Mmmmh vad goood den är :D Det gjorde jag och min mamma bra! 


Det blev inte av att Astrid klippte mitt hår igår men jag måste få det gjort snart nu alltså. Kolla bara vad slitet det är :/

Nu ska jag käka klart, sedan packa mig en liten väska och sedan bär det av mot Trollhättan. Tjingeling!♥

Vi ser det snöar...

...vi ser det snöar...JAG ÄLSKAR SNÖ!! Det är så fint, och mysigt och vackert. Helt underbart helt enkelt! Jag lyckades inte somna särskilt tidigt igår, vilket var synd för jag fick på grund av detta skjuta upp min och Astrids träning till klockan 12 för om jag skulle gått upp vid halv 8 som planerat så hade hela helgen varit förstörd och jag hade inte orkat göra något på gymmet. Då är det ju lite onödigt att åka dit. Så vi bestämde klockan 12 istället så nu sitter jag och äter frukost: yoghurt, som jag inte ätit sen jag flyttade hit så det är himmelskt gott och riktig lyx för mig. Det är typ vanlig naturell yoghurt så någon superlyx är det väl inte egentligen, men jag tycker det :) Man ska uppskatta det lilla!

Ikväll ska jag åka hem till Sandrika och hennes familj på middag. Det ska bli jätte kul! Sedan ska vi sova över där och då stannar jag nog i Trollhättan imorgon. Jag hoppas det är lika mycket snö där, eller mer! Nä, nu ska jag gå och ta mig en kopp kaffe och en liten portion yoghurt till, det var så himla gott. Sedan blir det hårdträning :D

Ha en superlördag. Vi hörs säkert senare ♥

19 November 2010

Jag har haft en jätte mysig eftermiddag och kväll som började med att jag och Astrid var på IKEA där jag fick köpt både två hyllor och en massa ramar så det var roligt. Det var så fint på IKEA, alla julgrejor har kommit fram och det var en sådan underbar stämning. Efter IKEA så hämtade mina föräldrar upp oss, de åkte ändå förbi där när de åkte från Trollhättan ner till Göteborg för att hälsa på. 

Jag och mamma fixade middag till oss, kycklingpaj med massa gottigheter i såsom soltorkade tomater, vitlöksfyllda oliver och mycket annat gottit. Sedan kollade vi på Idol och Doobidoo tillsammans, vi kunde inte komma överens om ett program så det blev ungefär 10 minuter av ett program innan vi bytte till det andra. Jag tyckte jag hade rätt att bestämma program eftersom det är jag som bor här och eftersom det är min TV men då kom pappa med att det är han som betalar TV-licensen så han borde få bestämma. Vi har inte alltid lätt att komma överens, min far och jag. 


Min och mammas goda kycklingpaj :)

Mamma var gullig och hade med sig julstjärnor som nu står tända i fönstren. Det snöar för fullt utomhus så det är riktig julkänsla nu♥

Just nu sitter jag och kollar på slutet av Spider Man 3 men borde väl gå och lägga mig snart eftersom jag ska upp tidigt imorgon för att gå och träna med Astrid. Klockan 9 ska vi träffas inne i stan och vi ska först gymma fram till 11 för sen börjar jympa-passet som vi ska gå på. Herregud, vad trött jag kommer vara under dagen imorgon. Jag som är så otränad! Jag ska ju bort imorgon kväll också, jag kommer inte kunna röra mig. Som tur är är det bara en middag, då sitter man ju mestadels still! 

Nu ska jag fortsätta kolla på Spider Man :) Sov sött allesammans och hoppas ni haft en rolig fredagskväll♥

JAG ÄLSKAR...

...hur mitt hår såg ut igår. Varför kan det inte se ut så varje morgon när jag vaknar? Nu syns det väl inte superbra på den här bilden eftersom det är taget med min webcam but it gives you an idea of what it looked like ;)


Skolkatalog 2010

Den "lilla" Hvitfeldtska-skolkatalogen flög precis in genom brevlådeinkastet och landade tungt på hallgolvet, så den sitter jag och kollar igenom just nu. Vad är det med mig och skolkort? Jag tycker ändå att jag kan bli ganska bra på kort men skolkorten blir alltid bara fel. Ler för mycket, ler för lite, håret ligger fel, står fel. Som sagt, alltid är det något. Nästa år är bannemej sista året på gymnasiet, sista skolfotot, det ska bli bra! Jag älskar IB3 slogan i år: "IB NERDS TODAY, IB YOUR BOSS TOMORROW", klockren :D Detta står skrivet på en stor banderolller som de har med på skolkortet, haha! 

Det blev ingen fika med Sara eller Johanna idag, de hade inte tid. Synd, men det kan betyda att jag kommer iväg till IKEA tidigare, och det vore ju roligt i för sig. Det beror bara lite på hur länge Astrid tänkt övningsköra. Frida kanske ska följa med till IKEA också, hon ringde förut och frågade om hon fick följa med. Ju fler desto bättre sa jag! Extra bärhjälp är alltid bra ;) Nä skoja bara, det skulle vara jätteroligt om hon följde med för att hon är underbart sällskap. 


Härlig e.m. framför mig♥

Hejsan svejsan på er! 

Just nu mår jag väldigt bra, antagligen för att jag har en rolig eftermiddag framför mig. Detta är planeringen för eftermiddagen...

  • 14.30 Antagligen träffa Sara & Johanna som jag inte haft en fika med sen...jag kommer inte ens ihåg senast. 

  • 16.30 IKEA med Astrid. Ska äntligen få använda presentkortet som jag och Becca fick på vår inflyttningsfest. Då blir det till att shoppa ramar så jag kan skriva ut massa fina kort som ska få pryda lägenhetens väggar. 


  • 19.00 Mina föräldrar kommer hit och ska greja lite. Med vad vet jag inte riktigt. Pappa använder nog det som en ursäkt till att få komma hit och träffa mig, tror han saknar mig lite ;)

  • Min mamma ska sedan åka med mig till gymmet så jag, efter mycket om och men, får fixat ett gymkort!

  • 20.00 Myskväll framför Idol med Astrid, Frida & Rebecca. Då ska Astrid klippa mitt hår (ÄNTLIGEN!!!). Det behövs verkligen. Usch vad slitet det är.

  • Astrid sover sedan över så vi tidigt till morgonen kan springa iväg till gymmet och köra ett riktigt hårt morgonpass :)

Jag tycker detta låter som en utmärkt start på helgen!



En härlig kväll!

Nu har gästerna, Astrid & Frida, åkt hem efter att vi har haft en riktigt mysig "Sex hos mig" kväll. Det bjöds på toast med skagenröra, Frutti di mare och hallon & björnbärspaj med vaniljsås. Riktigt gott var det och riktigt mysigt. Efter maten kollade vi bland annat resor till London och fjällen, men som min ekonomi ser ut just nu så är inte en resa n kan ju alltid drömma. Det blev också en del SingStar! Jag älskar det spelet, vet inte varför men det är bara så roligt! Även fast min röst inte är den vackraste i världen så tycker jag ändå att det är väldigt roligt att sjunga. Här är några av bilderna som togs under eftermiddagen och kvällen...









Frida & Astrid tog havstemat väldigt seriöst. De hade flytväst på sig :P


Såhär tyckte Becca att det gick för henne ikväll och jag kan inte göra annat än att
hålla med :) Bra gjort tjejen!

Nu ska jag gå och lägga mig och sova för det blåser massor ute vilket gör att det slår i ytterdörren vilket jag tycker är läskigt. Godnatt!♥

Tjooo allihopa!

Torsdag eftermiddag är vad det är och just nu sitter Marlene här och sminkar Rebecca för fulla muggar. Sedan ska hon sminka mig med och kanske fixa håret också, skulle vara roligt! Om 2 timmar så kommer Astrid och Frida och det är havstema ikväll enligt Rebecca så jag måste bestämma mig vad jag ska ha på mig. Jag har ju en marinblå tröja med ett ankare på och en vit/blå randig tröja men det blir ju inte så uppklätt om jag tar det på mig så jag får fundera vidare på detta.

Tidigare idag så var jag på Sjöfartsmuseet där vi lyssnade på en som startade en organisation för några år sedan där han kämpar för sköldpaddors och hajars rätt till ett liv och till att bli behandlade rätt. Just nu fokuserade han speciellt på “Shark Finning” vilket är att fiskare fiskar upp hajar och sedan skär de av alla hajens fenor och slänger i resten av hajen i havet igen, och under allt detta är hajen fortfarande levande men den förblöder självklart sedan. Han vill alltså motverka detta, han står absolut inte för det. Han har vunnit massor av priser för sitt arbete, som han verkligen lagt ner sin själ i, han har samarbete med Barack Obama som han personligen träffade i våras. Samma sak är med en del andra presidenter runt om i världen. Nu vill han ha med Europa i detta också och jag tycker inte att det är mer än rätt att vi alla på ett eller annat sätt försöker hjälpa de stackars djuren som blir så felaktigt behandlade och att vi sätter stopp för alla de lagbrytarna som skadar hajarna och sköldpaddorna. Om inte, så kommer de inom kort vara utrotade och det vill inte jag i alla fall! Hans organisation heter PRETOMA och hemsidan hittar ni här http://www.pretoma.org/ och där finns det en massa information om vad de gör och varför. Det var en väldigt intressant föreläsning i alla fall och det var kul att få lite inside-info även fast det var väldigt jobbigt att få se alla bilder på hajarna medan de fick sina fenor avskurna endast för att folk vill tjäna lite extra pengar. 

Nu ska jag gå och börja göra mig iordning. Ciao!


Hej torsdag!

God morgon, god morgon!

Idag är det torsdag, snart är det fredag, yippie! Just nu sitter jag och Becca och käkar frukost. För mig blev det idag äpple och plommon med kanel & en kopp kaffe :)


Mmh vad mumsigt! :D

Vad händer idag då? Jo, med ToK klassen ska jag till sjöfartsmuseet idag fick jag reda på igår. Det kanske blir kul, vem vet? Men innan det så har jag en svenska lektion, första lektionen idag, men de är så chilla de lektionerna så det är lugnt. Vi sitter mestadels och diskuterar boken som vi läser och det är ju inte så jobbigt. Sedan har jag en tyska lektion, men de är inte så jobbiga de heller så det är en chill dag idag. Ikväll så är det dags för Sex hos Rebecca(vår egen version av Halv 8 hos mig) och jag är jättenyfiken på vad hon ska bjuda på för gottit att äta. Ska bli skönt att slippa laga mat för en gångs skull. 

Nu ska jag gå och fixa iordning min väska så den är packad och klar men först ska jag käka upp min delikata frukost. Ha en bra torsdag ♥



17 November 2010

Jag sitter här och förbereder mig för att få ytterst lite sömn i natt. Jag myser i min lila soffa samtidigt som jag läser min engelska bok som är smått seg måste jag erkänna. Jag väntar på att sista maskinen ska bli klar så jag kan hänga upp den tvätten. Då har jag tvättat 5 tvättar idag vilket känns bra. Nu är precis allt rent! Imorgon börjar jag 8.00 vilket känns lite jobbigt eftersom jag har vant mig lite vid att börja sent, har ju gjort det de senaste dagarna. Det ska på ett sätt bli ganska skönt att komma igång, att börja dagen tidigt får mig alltid att må bra på ett eller annat sätt. Jag gillar att hinna med mycket på en dag helt enkelt. Imorgon är det dags för Sex hos... igen :D Denna gången är det hos Rebecca, alltså här, så det blir inte så långt för mig att gå. Det var hela 4 veckor sedan vi hade det sist gång så det ska bli kul att sätta igång med det igen. Jag har inte den blekaste om vad jag ska ha på mig, vi har sagt att vi ska vara lite extra uppklädda men jag vet inte om jag har något som skulle fungera. Jag får väl se imorgon när jag kommer hem vad jag känner för att ha på mig. 

Jag har precis målat klart mina naglar så nu är de röda och fina. Ska kanske måla läpparna röda imorgon också, beror lite på vad jag tar på mig för kläder såklart men det är så himla snyggt tycker jag. Nu är min sista maskin klar så jag ska gå och hänga upp den alldeles strax, sedan ska jag nog gå och försöka få lite sömn även fast jag inte är något trött. 

Guten Nacht alle!


Jag saknar Frankfurt♥

Ödet ville inte att jag skulle träna idag...

...men jag valde att inte lyssna på Fortuna utan gick ut med min roomie och sprang/gick och sedan gick vi till fastighetens gym och körde ett tag. Vi gick nämligen till gymmet först, tänkte bara gå dit och inte gå ut och springa, men det var låst och nedsläckt och vi har inte fixat någon nyckel än så vi gick smått sura tillbaka upp till lägenheten men bestämde snabbt att: näääee, nu ska vi bannemej röra på oss! Så vi drog på oss en massa kläder, eftersom det är freezing cold ute, tog oss i kragen och gick ut i kylen och intervalltränade. Riktigt gött var det! På vägen tillbaka så gick vi till ungdomsmottagningen där jag skulle boka in tid för ultraljud, och NEJ JAG ÄR INTE GRAVID OCH DET ÄR INGET JAG ANAR ATT JAG ÄR HELLER utan det är för att jag ska kolla hur det ligger till med lite andra grejer i magen och så so don't worry! Då säger hon som jobbar där att nästa lediga tid är 21 December. DECEMBER!!! Vad är det med Sverige? Jag räknade med max ett par dagar och så kommer hon och säger att nästa lediga tid är om över en månad. Men det var ju bara att tacka och se glad ut, inte mycket annat jag eller hon som jobbar där kunde göra.

Sedan, också på vägen hem, så ser vi att det lyser i fastighetens gymlokal så Rebecca går och knackar på fönstret och vi ber den lilla killen, som ser lite förvirrad ut, som kollar ut genom fönstret att öppna på dörren på andra sidan vilket han snällt och lydigt gör. Vi beger oss in och är överlyckliga att äntligen vara i ett gym. Vi märkte också att det finns en nice bastu i omklädningsrummet. Om jag känner oss rätt så kommer den användas flitigt av oss. Gymmet var över mina förväntningar och jag börjar fundera på om jag verkligen ska skaffa gymkort på Friskis & Svettis. Är det verkligen värt alla de pengarna när jag har ett bra gym, ett gratis gym, som ligger endast 100m bort, om ens det. Det är den stora frågan!

Just nu håller jag på att tvätta. Det behövdes verkligen. Har inte kläder kvar att ha på mig överhuvudtaget och min tvättkorg skulle nog spruckit om jag inte hade tömt den idag. Samtidigt som jag gör denna otroligt roliga syssla så lyssnar jag och Becca på gamla Disney-klassiker. Jag älskar Disney och det gör min kära roomie också så vi har bestämt oss för att ha Disney-kväll någon gång inom en snar framtid och bjuda hit lite folk. Jag tycker man borde göra det i barnslig stil så man äter kanske först korv med bröd eller något sådant och till efterätt...marängswiss of course och kolla på Disney-filmer under kvällens gång är ju en självklarhet. Det ska inte vara de nyare filmerna utan bara de vi kollade på när vi växte upp såsom Mulan, Lejonkungen, Tarzan, Aladdin, etc. Åh vad roligt det skulle var om vi gjorde det! ♥

Nu ska jag ta och gå och ta mig något att äta och sedan kanske plugga lite grann. Dricka något ska jag göra också, är så himla törstig just nu!


Varför ska allting vara så himla komplicerat?

Jag blir så trött ibland. Jag skulle ju gå och fixa gymkort och träna nu på eftermiddagen. Vad säger han i receptionen då? Jo att det räcker inte med min mammas underskrift på anmälningspappret utan hon måste vara där personligen för att jag ska kunna få ett kort. Det blev alltså ingen träning idag heller. Jag som hade sett fram emot det så himla mycket! Som tur är så kommer mina föräldrar hit på fredag så då kan jag kanske fixa det då och så kan jag träna på lördag morgon. Nu har jag något att se fram emot! :)

TAGGAR...

...INFÖR MITT MATTEPROV SOM JAG HAR OM 1 TIMME!


 



Nu ska jag packa min träningsväska :)


Usch vad jag förstör!

Jag märkte precis att det är massa märken, ser ut som rivmärken, i golvet precis under min kontorsstol. Då är det en metallgrej som sticker ut under min stol så varje gång jag rört på stolen medan jag suttit i den så har det blivit ett stort märke i golvet. Vad är det med det här golvet, det är som om det vill bli förstört. Först brännmärken och sen rivmärken. Så nu tar jag fram min händiga sida och ska hamra dit metallgrejen ordentligt i stolen så den slutar förstöra mitt golv!





Jag tog en tång istället och drog av den dumma metallgrejen. Nu är jag glad :D


Possible buyer!

Jag kan ha hittat en köpare till mina extensions. Jag har inte tänkt på att sälja de förut men det finns ingen anledning till att de ligger i lådan och blir förstörda. Jag kan ju inte använda de ändå, har lite fel hårfärg plus att jag har redan nästan så långt hår nu som jag fick när jag hade mina extensions för 2,5 år sedan. Tror det var 2,5 år sedan i alla fall. Kommer inte riktigt ihåg! Jag tog inte många kort på mig med extensions men här är en...fast den visar inte själva hårförlängningen särskilt bra! Hjälp vad längesedan detta känns och vad liten jag ser ut!


Dagens agenda!

GOOD MORNING SUNSHINES! 

Idag är det onsdag och idag händer det lite saker och ting. Inget jätte-spännande kanske men ändå något. Nu ska jag strax gå på en morgonpromenad och då ska jag gå förbi ungdomsmottagningen tänkte jag. Jag skulle behöva prata med dem lite. Sedan ska jag nog gå bort mot torget för att försöka fixa mitt bankkort eftersom det vägrar att fungera trots att jag är 110% säker på att jag har pengar på kortet. Sådant är bara irriterande! Vad händer sen? Jo jag måste försöka få tag på vår fastighetsskötare angående en nyckel till sopsorteringsrummet för nu är högen med sorteringssopor alldeles för stor, man kommer ju knappt in i köket! Det är inte vanliga sopor alltså, så äcklig är jag inte så jag låter sådana ligga flera veckor i köket, utan det är typ mjölkkartonger, tonfiskburkar, etc. Ursköljda såklart, annars skulle det lukta förbannat äckligt. I eftermiddag har jag dagens enda lektion och då har jag ett matteprov men jag känner mig redo. Sedan ska jag snacka med min rektor om att få byta nivåer på två av mina ämnen: ekonomi och matte. Ekonomin ska ner till standardnivå och matten ska upp till högre nivå. Hoppas, hoppas, hoppas att hon går med på det! Efter det ska jag ÄNTLIGEN komma iväg och träna med Astrid. Det ska bli så himla skönt att röra på sig igen, det var allt för längesedan. Jag har ju gått promenader och så nu under hösten men det är ju inte alls samma som att köra stenhårt på gymmet. Åååh, jag sitter här och längtar nu! 

Jag hittade en bra text häromdagen när jag var besatt av inredningsbloggar. Texterna var i stora tavlor, jätte-maffiga och fina var de. Här är en som jag tycker är väldigt bra...

LIFE

IS A

ROLLER

COASTER

YOU CAN

EITHER

SCREAM

EVERY

TIME

YOU HIT

A BUMP

OR

YOU CAN

THROW

YOUR

HANDS

UP IN

THE AIR

AND

ENJOY

IT

Det gav lite mer effekt på något sätt när det stod på detta sätt som det gör. I like it! Nu ska jag sätta mig och lälsa lite i min bok och ta något att smaska på innan jag springer iväg för att vara lite hurtig. Jag måste nämligen vänta på att min iPod ska laddas lite, den är helt död. Men vi hörs säkert innan jag åker iväg till skolan sedan! Ciao så länge ;)♥

 



Trötthet orsakar vad?

Jo detta...



Fråga inte! Jag tror man kan konstatera genom att kolla på dessa bilder att det är dags för mig att sova så det är precis vad jag ska göra nu. Gå och lägga mig i min stora, gosiga säng och sova och sen ska jag sova tills min kropp anser att jag sovit klart för jag börjar inte förrän väldigt sent imorgon vilket är väldigt skönt. Natti natti ♥

Dags att ge sig på nästa utmaning...

...engelska-boken! :O Så nu kände jag att det behövdes lite kaffe för nu börjar det kännas i huvudet att man pluggat ett tag. Fast det känns ändå bra att det känns i skallen. Det är som när man har träningsvärk. Man har ont som bara den men det är ändå en skön smärta för man vet att den kommer från att man gjort något bra. Så känns det nu! Jag har träningsvärk i skallen helt enkelt. 




Nu är hjärnan trött så då drar vi till med det tunga artilleriet: den stora Frankfurt-muggen! 

Time to plugga vidare. Ciao!

Favorite of the day!

Jag tror helt seriöst att den gamla pluggar-Sandra är tillbaka. Jag har nu suttit och pluggat i över 3 timmar i sträck utan paus och jag är inte ett dugg trött på det. Jag lyssnar på skön musik, sjunger med, diggar takten och arbetet blir jättebra gjort. Det går bra nu, som Petter sjunger ;) Min favoritlåt idag är denna låten, så underbart bra! Jag älskar ju originalet också men nu när jag studerar så behöver jag något med lite mer fart så jag inte däckar på skolböckerna ;) Enjoy!





Känns bra!

Min pappa var på en snabbvisit för en liten stund sedan och det gjorde faktiskt gott. Vi pratade om att jag måste skärpa mig när det gäller skolan och lite andra privata saker och som jag sa så gjorde det gott. Jag känner en ny sorts motivation som jag inte har känt på flera år och det känns underbart. Just nu sitter jag och pluggar matte, det går hur bra som helst och jag njuter av det. Det är precis så som det var innan alla mina problem började i 9an och det känns fantastiskt och jag hoppas att det inte bara är något tillfälligt. Det känns inte som om det är det! ♥ Jag tror att detta är starten på att få mitt liv tillbaka på fötter igen and I love the sound of that! Nu ska jag äta upp min tonfisk med morötter och bönor och plugga vidare :D

What to do?

Sitter här och försöker komma på hur jag ska lösa allt detta ståhej angående festen som jag och Becca tydligen ska ha på fredag enligt en del folk. Har inte riktigt bestämt om det blir av än så...och även om vi skulle ha den, hur ska vi göra så att inte hela Göteborg kommer hit :P Jag sitter och lyssnar på massa partymusik just nu så jag måste erkänna att jag är ganska taggad, men som sagt, vi får se hur det blir!

Imorse väckte min kära mamma mig med ett telefonsamtal ca. 3 timmar innan jag faktiskt behövde gå upp. Jag var lagom glad på henne! Imorgon är det matte prov så jag ska strax sätta mig och plugga vidare inför det. Jag känner mig hyfsat säker vad det gäller matten men det skadar aldrig att göra lite extra repetition. 

Jag har ett stort problem. Jag måste måla mina naglar och jag kan inte bestämma mig vilken färg jag borde måla dem i. Dagens i-landsproblem? Ja, jag tror det! 

Antingen blir det mintgrönt eller klassikern röd, vilket är ursnyggt till röda läppar...

...eller så kanske man borde skaffa sådana här söta turkosa naglar
med målade paket på. Passar ju bra nu när det typ är juletider ;)

Slut på energi...

...men jag är ändå inte trött. Det går inte ihop för mig! Jag orkar inte hålla ögonen öppna när jag sitter här med matteboken framför mig men så fort jag ställer mig upp eller sitter i soffan så är jag klarvaken så det finns inte en chans i världen att jag skulle kunna somna just nu. Det känns väldigt bra att min första lektion är inställd imorgon för annars skulle jag få alldeles för lite sömn i natt och det behöver jag inte just nu. 

Jag har hängt upp mina nya fina, lila, gardiner nu och det blev mycket bra. Jag har varit inne på väldigt många inredningssidor idag och fått massor av idéer. Jag kommer inte kunna genomföra hälften av dem därför att pappa aldrig skulle låta mig, till exempel riva ner skåp i köket. Däremot så har jag kommit på att det är två väggar jag vill måla, att jag ska ta hit mitt lite mindre skrivbord för det jag har nu tar upp alldeles för mycket plats för att det ska se bra ut. Vardagsrummet blir väldigt litet på grund av det och det gillar jag inte. 

Idag är det ju måndag så egentligen borde jag ha skrivit om "Veckans Pinsamhet" men jag kommer ärligt talat inte på något men jag kommer däremot på en grej som är orsaken till att det kommer bli pinsamt för mig inom en väldigt snar framtid. I lördags så hade jag lite folk hos mig i Trollhättan och vi tog varsin öl, ett 6-pack, och det visade sig att det var min morbrors öl som han specifikt hade beställt ifrån Tyskland. Så nu måste jag berätta för honom att jag druckit upp hans öl, haha, kan ju bli lite småjobbigt! 

Jag har märkt att jag redan börjat få lite utväxt och det är ju något av det fulaste som finns: blond utväxt i mörkt hår! Så nu är då frågan: ska jag färga utväxten mörk eller ska jag färga tillbaka håret till blont? Jag har extrem bestlutångest, vet verkligen inte vad jag ska göra. Någon måste hjälpa mig med detta beslutet för jag kan verkligen inte besluta mig för vilken hårfärg jag borde, eller vill, ha. Så hjälp någon!!!


Vilket ser bäst ut? Blont eller brunt?

Vad gör jag just nu då? Jo, jag sitter och kollar på ett av de sämsta programmen som gjorts: Jersey Shore! Alla är verkligen idioter och jag har frågat mig själv 3 gånger under programmets gång varför jag sitter och kollar på det. Jag kommer aldrig på något vettigt svar men jag sitter ändå och kollar vidare på det. Jag orkar helt enkelt inte böja mig fram och byta kanal. Haha nä så sorglig är jag inte, men det är ändå roligt att se på folk som är helt dumma i huvudet på något sätt. Jag vet inte varför, vet inte om jag vill veta varför det är så, men så är det. Jag stänger nog av nu och fortsätter planera vidare hur jag ska göra med lägenheten för att få den att bli mysigare! 

Sov sött♥



Har helt glömt bort...

...att lägga in några av bilderna som jag tog med Astrid & Frida i fredags. Astrid var the makeup-artist, jag var fotograf och Frida var då självklart modell. Det blev några riktigt flummiga kort men vissa blev bra så jag lägger upp de här :)

Astrid sminkade Frida :)
















♥Hon är så fin denna flickan♥
Jag kände att jag och Astrid skulle få vara med lite också, satte därför en på henne i början och en som Frida tog på mig sist. Haha, det skulle inte skadat om mitt hår hade borstats lite innan det kortet togs men skit samma. Jag sitter här och pluggar matte just nu, har ett prov på onsdag och det skulle vara skönt att få bra betyg på det eftersom jag vill flytta upp till en högre nivå i matte. Skulle ju då underlätta lite om man har ett bra betyg i det!

Helt fast!

Jag är helt fast på en sida som är www.inreda.com! De har massa fina grejor och jag vill bara ha allt av det! Tyvärr så kostar det ju också men jag ska nog helt seriöst önska mig ett presentkort där så jag kan köpa lite vad jag vill :) Jag rekommenderar att ni går in och kollar för det är så mycket gulligt♥ Kolla de två väggdekorna som jag lagt in nedan till exempel. Hur söta är de inte?! Jag skulle lätt vilja ha båda. Fågeln vill jag ha i sovrummet så att man varje morgon när man vaknar ser denna underbart färgglada fågeln säga BE proud of WHO you are. Kaffe-koppen skulle jag ha på en tom vägg i köket bara för den sakens skull att jag älskar kaffe och det roliga med den är att det är ingen vanlig vägdekor utan den är gjord av samma material som en griffeltavla så man kan skriva på den :D På tal om inredning så ska jag gå och hänga upp mina nya gardiner som jag köpte på Indiska i veckan nu, men seriöst, gå in på denna sida om ni är intresserade av inredning eller bara söta saker i allmänhet!♥


Vill ha!

Jag har hittat en klänning som jag jätte gärna vill ha! Jag känner att jag behöver lite nya festkläder, det var ett tag sedan jag köpte något sådant. Denna tyckte jag var fin men det kostar ju självklart alldeles för mycket. Klänningen är från Dagmar och kostar 3450kr vilket är lite mycket pengar för en fattig student som jag själv. Ibland önskar man att pengar faktiskt växte på träd och att man hade ett sådant träd ute i trädgården eller, som det skulle bli i mitt fall, på balkongen!



Hittade världens coolaste väska också. Den är gjord helt och hållet av...ja vad heter dem? Drickburksflärpar? Ölringar? Ja den lilla grejen som man öppnar drickburken med i alla fall! Vad dem än heter så är väskan sjukt ball!

Nu ska jag sätta mig och äta kvällsmat och kolla på America's Next Top Model :)

Back in the city!

Tjooo,
nu är jag hemma i Göteborg igen och sitter i lägenheten och ugglar. Just nu gör jag mig själv lite lunch, pallade inte äta i skolan. Eller snarare, jag pallade inte dra runt på min stora bag som jag hade med mig från Trollhättan in i matsalen i skolan ;) Dagens lunch är ugnbakad lax, rotfrukter och broccoli. Ska bli mycket gott eftersom jag är vrålhungrig. Allt smakar underbart mumsigt när man är vrålhungrig. 

Idag hände en liten rolig grej i skolan. Eller rolig kanske är fel ord. Knasig och udda passar nog bättre in. I alla fall, jag sitter utanför klassrummet till min första lektion och då kommer några kompisar till mig fram och säger att "hörde att det ska vara fest hos dig på fredag, fett kul". Jag har inte planerat någon fest överhuvudtaget, har inte nämnt det ens, så jag tänkte ju direkt att Rebecca måste ha fixat något så jag frågar min vän detta men då berättar han att Daniel, bland andra, har bestämt att det ska vara fest hos mig och har gått runt och bjudit en massa människor. Jaha sa jag och funderade lite. Sen fick jag höra att de inte bara bjudit in ett par människor utan största delen av våran klass. Vi är 89 personer i våran klass, så då fick jag lite smått panik eftersom lägenheten bara är 60m² vilket skulle betyda att varje person får minde än 1m² var. Haha lite tajt om man ska festa! Jag får lösa detta på något sätt. Jag vet inte hur men på något sätt måste det ju gå! Som tur är så vet inte så många vart jag bor, det är ju en fördel. 

Så, vad gjorde jag i helgen nu då? Jo det ska jag berätta! Jag åkte hem sent i fredags kväll, var hemma runt 01.30 och då fanns det ju inte så mycket annat att göra än att gå och lägga sig så jag gick och nana. Sedan var det lördag morgon och då chillade jag med familjen, bara satt och gjorde minsta möjliga. Sedan gick mamma och pappa iväg på vinmässa med lite vänner så då satte jag igång och plugga, duktig som jag är :P Sedan blev det kväll och då gick jag ut på stan och träffade Sandrika & Anna och vi gick runt lite och sprang då på Adam (som är en gammal klasskamrat till mig), Andreas & Ann-Sofie. Vi bestämde oss för att gå upp till mig och ta det lugnt så vi tog varsin öl och drog sedan på fest där jag träffade en annan gammal klasskamrat till mig, Jonathan, som jag inte tror jag träffat sen 6:an eller 7:an vilket var ett tag sen så det var riktigt roligt. Det var en mysig och rolig kväll och det var väldigt kul att få komma ut och göra något roligt i Trollhättan, det var ett väldigt bra tag sedan jag gjorde det. Nu för tiden umgås jag ju bara med familjen när jag är där vilket absolut är trevligt men det är ju inte samma sak.

På söndagen, igår alltså, så åkte vi ganska tidigt iväg till Skara och hälsade på min söta lilla farmor. Jag har inte träffat henne på över 6 veckor så det var väl inte en dag för tidigt att jag åkte dit. Det var jätte härligt att vara där och vi fick massa god mat att äta. Det finns inte en chans i världen att man åker ifrån henne hungrig! När vi ändå var där så åkte vi ut till kyrkogården och tände ett ljus på farfars grav. Det är fortfarande väldigt sorgligt att åka ut dit tycker jag. Jag har fortfarande inte förstått att han är borta för det borde han inte var, det var liksom inte meningen att det skulle bli så, och jag tror inte någon i min familj riktigt har fattat det. Därför känns det alltid väldigt fel och konstigt att se hans namn på en gravsten. Det känns ändå bra att ha varit där, blir nog lättare med tiden att acceptera det. Framåt kvällen åkte vi tillbaka till Trollhättan och jag och min bror fixade Asiatisk mat till familjen. Det var ju fars dag så jag och brorsan pröjsa för krubbet ;) Sedan kollade vi alla film tillsammans! Wanted med Angelina Jolie bland andra gick på TV så det fick gå bra. Det är riktigt bra den filmen. Extremt udda och konstigt filmad men riktigt bra! Jag älskar ju Angelina Jolie också, hon är en grymt bra skådespelerska, särskilt när det gäller action-filmer som denna. Jag skulle egentligen åkt hem igår kväll men jag orkade verkligen inte så jag sov en natt till och fick gå upp tidigare imorse istället. Det fick det vara värt, men jag är väldigt trött nu! 

Nu har jag ätit upp min mat så nu blir det coffee, har faktiskt inte druckit så mycket av det idag än. Sedan blir det väl lite läsning och sedan tillbaka till skolan för en sista lektion: engelska! 


I Trollhättan var det snö så där kunde jag ha min fina mössa. Här är
det ju inte ens lite kallt och då ser det ju bara dumt ut!

TTYL ;)♥

God Morgon...

...och förlåt för kass uppdatering under helgen. Jag ska gå och dricka mitt kaffe nu och sen ta tåget härifrån Trollhättan till Göteborg och skolan. Jag kan ju utan problem säga att jag inte saknar att gå upp 06.00 när jag börjar 09.40, fyfasen vad segt det är. Det har varit en mysig helg i alla fall och jag ska skriva mer om vad jag gjort för skojiga grejor ikväll.

Ha en bra dag, ciao!♥

Fars Dag!

Goddagens!

Idag är det Fars Dag och jag ska om mindre än en minut åka iväg till Skara där min kära farmor bor. Jag har inte träffat henne på över 5 veckor så det är väl på tiden nu. Jag hinner inte skriva mycket mer just nu, min far står och ropar på mig att jag måste komma och det är ju trots allt Fars Dag så jag borde väl lyssna på honom för en gångs skull ;)

Gör era pappor glada idag så hörs vi senare. Ciao!

13 November 2010

Hej hej,

Kass uppdatering, i know, men så blir det ibland. Måste säga att Astrid och Frida la in ett väldigt fint inlägg igår kväll, hahaha! Igår tog jag nattbussen till Trollhättan där jag är just nu. Kände att jag skulle ta en helhelg i min hemstad! Jag har idag varit väldigt duktig och pluggat mestadels av dagen vilket känns väldigt bra. Snart ska jag gå ut på stan och träffa snyggingen Sandrika. Vi har inte riktigt bestämt oss för om vi bara ska chilla hemma eller om vi ska dra på fest. Jag är ganska festsugen men vi får väl se hur det blir. Mamma och pappa sitter här hemma med en massa kompisar just nu och dricker vin och fnittrar. De har varit på vinmässa/provning hela dagen så jag antar att de redan fått i sig en väldig massa vin men det är väl kul. Snart ska de dra iväg och käka så då är lägenheten tom ett tag. Tänk vad mycket dumheter man skulle kunna hitta på här då ;) Nä, nu ska jag ringa sötnosen och fråga var hon är så jag kan komma ut och leva lite efter att ha suttit inomhus och varit plugghäst hela dagen lång.

Ha en mysig lördagkväll♥

fuck yo

chacha bloggen!!
hur e läget?Nu är det Astrid och Frida som gör ett gästinlägg.  just nu håller vi på med en photoshoot. det blir redigt dejligt. Det var allt för så länge!
Ha det gött!
Hej!
vi återkommer....sandra gillar tjock cock

Förståelse

Jag måste bara få förklara mig. Detta kommer inte bli ett så roligt inlägg men jag känner ändå att det är nödvändigt. Jag har alltid haft problem med min mage, jag har vart hos löjligt många läkare i mitt liv och ingen vet vad som är fel med den. Jag har missat jätte många roliga grejer och upplevelser i mitt liv på grund av den, jag har missat alldeles för mycket skola men jag kan helt enkelt inte hjälpa det. Smärtan kommer helt utan förvarning, det kan komma när som helst på dagen och kan hålla i hur länge som helst men det kan också bara vara för en kort stund. Därför kan det bli så att jag missar vissa grejer för att jag har ont i magen just under den tiden men jag kanske inte har ont senare under dagen vilket betyder att jag kan göra saker då istället. Många har svårt att förstå detta och jag vet att många blivit sårade för att jag inte kunnat komma till vissa grejer med dem och sen har dem fått reda på att jag gjort andra saker senare under dagen. Men det är just på grund av att jag inte kan kontrollera när jag ska ha ont i magen och när den ska vara bra och jag känner att så mycket tid i mitt liv har gått åt att ha ont och åt att missa saker och ting att jag, när jag inte har ont i magen, vill hinna med så mycket som möjligt. Jag ber därför att alla försöker ha lite förståelse för att jag försöker leva mitt liv fullt ut men att det inte alltid är så lätt. Jag ber också om ursäkt för alla de gångerna jag har gjort er besvikna för att jag inte kunnat komma till något som vi bestämt vi skulle göra. Det har hänt allt för många gånger. Jag önskar att det inte vore så men som sagt så är det inte mycket jag kan göra åt det. Som jag sa, så är detta inte ett så roligt inlägg och jag ber om ursäkt för detta, men det skulle kännas så mycket bättre om jag slapp känna mig så skyldig till att ha ont i magen för det gör inte saken bättre precis.

Idag har jag t ex missat en hel skoldag, jag missar ett Amnesty möte, jag missar att gå till Liseberg med mina vänner men då tycker jag inte att jag ska behöva må dåligt eller känna mig skyldig över att jag ska ha en myskväll framför Idol ikväll med mina vänner. Jag vill inte att folk ska tycka synd om mig, även fast det kanske låter så just nu, utan som jag sa så vill jag bara att folk ska "give me a break about it". 

Nu ska jag ta en kopp kaffe, fräscha till mig lite, sen så kommer Astrid hit som jag inte träffat på typ 3 veckor så det ska bli jättekul att få spendera lite tid med henne igen. Vi ska ikväll laga middag tillsammans och sedan kolla på Idol och då kommer antagligen Frida och Rebecca, som är på Liseberg just nu, hit också. Senare ikväll så åker jag antagligen hem till Trollhättan, jag tänkte ta och spendera hela helgen där och träffa lite folk som min mormor till exempel för henne har jag inte träffat på ett tag. Jag skulle vilja träffa min farmor också men hon skulle tydligen iväg någonstans så det gick inte. Så kan det ju vara! Det är ju också Fars Dag på söndag och då vill jag ju vara hemma och fira min kära far. Jag kan inte säga vad vi ska göra eller vad jag ska ge till honom, inte för att jag tror att han läser min blogg men ändå man kan ju aldrig vara 100% säker. 

Nu är det coffee time, see you later alligator ♥


Vi myser, men vi vill inte, vi vill party!

Jag och Rebecca sitter och kollar på You, Me & Dupree som går på TV6 just nu. Slappar rejält, åt godis och popcorn förut men nu är popcornen med smörsmak som vi poppade slut, kanske ska gå och poppa en till påse. Det jobbiga är att vi inte vill slappa, vi vill festa men det går inte för det är torsdag, ingen annan är festsugen och vi har skola imorgon. Gillar inte när det blir såhär! 



Jag sitter och njuter av min godispåse i alla fall, Rebecca njuter av..hmm vet inte. Mitt sällskap kanske? :P 
Nu ska jag fortsätta kolla filmen :D Bye bye!

P&L sommaren 2010


Jag och Rebecca sitter och längtar tillbaka till Peace & Love festivalen som vi var på i somras. Vi hade så himla roligt!


Rebecca söt som socker!

Vi träffade massa skönt folk


Becca och jag dagen innan allt satte igång ordentligt


Vi såg Mika och många andra grymt bra artister och band :D


Haha, vi sumobrottades. Skitkul var det så det rekommenderas att pröva!


Vi kom på drinkar och helt enkelt njöt av livet ♥


Jag köpte en snygg tygväska och en stor T-shirt som jag faktiskt har på mig nu :)

SAKNAR DET SÅ MYCKET OCH JAG SKULLE VILJA ÅKA TILLBAKA DIT NÄSTA ÅR IGEN MED ETT STORT GÄNG MÄNNISKOR!

Like good old times...

...or rather like aweful old times. Just nu borde jag vara i Göteborg, jag borde sitta på en spårvagn påväg till skolan där min första lektion börjar om drygt en kvart. Vad gör jag istället? Jo, jag sitter i Trollhättan eftersom när jag gick till stationen imorse vid 8-tiden så ropar de självklart ut att tåget inte kommer komma på grund av all snö, varför är jag inte förvånad? Då gick jag och kollade bussarna men de skulle inte gå förrän vid 9-tiden och då skulle jag inte vara framme i Göteborg förrän min första lektion var slut ändå så då kände jag bara att nää det är ingen idé att åka ner nu, kan lika gärna vänta ett par timmar eftersom min nästa lektion inte börjar förrän 12.40. Så jag lunkade sakta och osäkert, på den istäckta vägen med mina kilklacksskor på, hem igen och tar helt enkelt ett tåg klockan 11 istället och nu hoppas jag verkligen att det går!

Igår när jag kom hit så åkte jag och min mamma ut och shoppade lite gardiner. Det blev ett par lila från Indiska, riktigt snygga om jag får säga så själv. Jag hade lite problem inne i affären med att välja mellan dessa som jag till slut köpte och ett par turkost i samma design. Båda var så sjukt snygga så egentligen ville jag köpa båda men det har jag ju tyvärr inte råd med så jag köpte de lila och så önskar jag mig de turkosa i julklapp så kan jag ha de till våren. De lila var faktiskt mer mysiga i färgen så det passar ju hösten och vintern bättre! Kanske tar ett kort på det till helgen när jag hängt upp dem.

Det är så sjukt mycket snö är. Värsta Winter Wonderland! Jag satt ju på tåget hit igår då, satt och läste gjorde jag. Så helt plötsligt när jag kollar upp snabbt, ser jag att utanför fönstret så är det helt kritvit, orörd snö över fälten och i skogarna som jag susar förbi. Träden är täckta av iskristaller, täcken av snö har bäddat ner gräset, blommorna och slätterna och jag sitter som i chocktillstånd. De andra på tåget måste undrat lite för jag satt verkligen med öppen mun, häpnad över hur vackert det var samtidigt som jag var extremt avundsjuk över att vi inte har så mycket snö i Göteborg. Göteborg består av massa äckliga avgaser så det är inte möjligt för den staden att få så mycket, helvit snö vid den här tiden på året. Extremt tråkigt tycker jag! 

Efter min gardinshoppingtur med min kära moder så gick jag ner på stan och tog en fika med min vän Elin som jag inte träffat eller pratat med sen i April utan någon som helst anledning. Jag såg Elin på en bild häromdagen och tänkte för mig själv "varför har jag inte pratat med henne på så länge?" och jag kom inte på en enda anledning så jag skickade snabbt iväg ett mail till henne som jag snabbt fick svar på och vi bestämde att det var dags att träffas igen. Hon är ju ändå den personen som jag känt längst i mitt liv, förutom mina föräldrar och släktingar då. Våra mammor var bästa vänner sen långt innan någon av oss föddes och vi blev bästa vänner några månader efter vi fötts och var det fram till, jag vet inte riktigt, någon gång på högstadiet i alla fall. Sedan började vi glida ifrån varandra lite men vi pratade fortfarande och träffades ibland. Sen nu på senare tid så har vi helt enkelt inte pratat och ingen av oss vet varför så nu igår under fikan så bestämde vi att vi ska försöka höra av oss inom 7 månader i alla fall, bättra oss lite sen denna gången ;) Jag hade det väldigt trevligt i alla fall, skrattade mycket och det var bara allmänt kul att träffa henne igen.

Idag ska jag också träffa en vän som jag inte sett på ett bra tag, också drygt 7 månader. Denna veckan är värsta "träffa gamla vänner som du inte pratat med på väldigt länge-veckan". Lite nice sådär! 

Jag ser fram emot imorgon för då ska jag på invigningen av Jul på Liseberg och det är ju så himla mysigt! The fantastic four, som jag, Becca, Astrid & Frida, kallar oss ska gå dit tillsammans och bara njuta av glögg, kanderade mandlar och julstämningen i sig. Jag skrev ju en önskelista till tomten häromdagen så den ska jag ta med imorgon och lämna till tomtefar som Liseberg har lovat ska sitta där och ta emot önskelistor. Jag har inte gjort det sen jag var liten men jag känner att det är dags att än en gång möta tomtefar och berätta vad jag vill ha till jul. Vem vet, kanske kan jag få en kram av honom också? Men jag vågar inte hoppas på för mycket ;) 

Jag tror jag ska gå och sätta mig med min bok och en kopp te och bara njuta i en timme ungefär innan jag måste gå till tåget. Ja, det lät väldigt härligt, ja kör på det! 

Vi hörs ikväll, ha en bra dag ♥


GOD MORGON!

JAG ÄR TRÖTT! Ha en trevlig dag!

Like I feared...!

Precis som jag var rädd för så sitter jag nu här, klockan är över halv 2, och jag är inte ett dugg trött. Om 4,5 timme ska jag upp, har två lektioner och sen min svenska presentation. Undrar vad jag får för betyg om jag faller ihop och somnar medan jag pratar? Skulle vara lite intressant ;) Nu ska jag ta och packa min väska inför imorgon, sen ska jag väl göra mig iordning och kanske försöka få lite sömn. Skadar väl inte att gå och lägga sig antar jag. Hoppas ingen sitter uppe som jag utan att ni inte läser detta förrän senare idag, inte bra att vara uppe såhär sent när man ska upp tidigt. 


Önskar att jag var såhär trött. Just då, kommer jag ihåg, att jag ville
ha energi. Varför är man aldrig nöjd?

GOD NATT!

Min önskelista till tomten är klar!

Eller aah, för tillfället i alla fall. Kommer säkert komma på en ca. trehundra grejor till som jag vill ha innan julafton är här. Något som helt garanterat är klart är vad jag ska säga under min svenska presentation imorgon, nu ska jag bara öva in den också. Kan ju vara en ganska bra idé! 

Jag är lite orolig att jag kommer vara ett vrak imorgon! Jag gick ju inte upp förrän efter 12 idag och jag kan inte somna om jag inte varit uppe minst 14 timmar, oftast behövs det fler, och då betyder det att jag inte kommer somna förrän vid allra tidigast lite efter 2 inatt. Jag ska upp kvart över 6 imorgon, vilket inte ger mig så många timmars sömn. Jag kan väl räkna med en 3-4 timmar inatt. Yeay vad bra det kommer gå på svenska presentationen! Jag känner att jag kommer behöva mycket kaffe imorgon, en hel del frisk luft skulle nog hjälpa också så jag får försöka hitta tiden att få det med. Men nä, nu ska jag sluta oroa mig över det. Det kommer säkert gå prima och gör det inte det så är det väl inte hela världen. 

Jag åker till Trollhättan imorgon, ska bli mysigt. Saknar familjen, saknar att mobba min, inte längre så lilla, lillebror. Han är freakishly lång! Jag är kortast i familjen, känns sådär! Så ska det inte vara, han är yngst, då borde han automatiskt vara den kortaste tycker jag. 

Rebecca lade in en massa kort ifrån Frankfurt resan förut och jag hittade ett på mig bland annat som jag tyckte var lite gulligt på sitt eget lilla halloween-sätt. Kolla själva :)...


Detta är Ferdinand, jag och Eddy och vi är alla in a really good mood :D

Jag vet inte vad det är med bilden men jag bara älskar den. Jag ska skriva ut den och sätta upp den bland alla andra konstiga foton som vi ska ha ute i hallen på en helvägg.

Nu blir det mat, ciao!

Äkta christmas feeling!

Kom hem från en härlig långpromenad ute i snön för ett tag sedan och fick då äkta jul-känsla i kroppen så jag satte igång med att tända massa, massa ljus och satte på mjölk med kanel i på spisen så det luktar jul också. Rebecca blev smått överraskad, men glatt överraskad, när hon kom hem till ett hem där det var mysigt mörkt med massa gosiga ljus tända och härlig julmusik spelades ur högtalarna. Allt som saknas nu är tomtemössan och pepparkakorna. Jag vill att julen ska vara här nu, vad skönt det skulle vara! Tyvärr så är den inte det så nu ska jag back to reality och sätta igång med mitt pluggande. 


KOLLA VAD MYSIGT! Så ser det ut utanför vårat fönster just nu...okej inte riktigt men 
vi har lite snö i alla fall :)


Min familj, utom jag då för jag tar kortet, på Feldtberg i Tyskland för 2 år sedan! Saknar
de lite men ska ju som tur är hem till Trollhättan och hälsa på dem imorgon♥

Hörs ikväll!



Det snöar och jag är glad...

...och utvilad. Jag lyckades försova mig rejält idag. Så rejält att jag vaknade efter 12 då min skoldag var slut. Eller jag tror den var slut i alla fall. Är inte hundra på om jag hade matte idag eller inte. Även om jag hade haft det så skulle jag inte orkat åkt in till skolan, har ont i huvudet som bara den. Som jag nämnde, så snöar det just nu och inte lite utan det är snöstorm ute and I like it! Älskar snö, ska nog gå ut en stund sen och bara njuta av kylan och vädret. Jag var ute och sprang igår innan skolan och det känns i benen nu ska jag berätta. Men jag gillar träningsvärk, det påminner en om att man gjort något bra. Nu ska jag gå och ta mig en kopp kaffe eller två och jobba på min svenska presentation som jag har imorgon om Göran Tunströms bok Prästungen. Här är lite bilder som jag tog för några vintrar sedan till min utställning i 9an:







Jag saknar den tiden i livet när jag tog de här korten. Det är kanske det jag ska göra sedan när jag går ut: ta fler sådana här kort. Det är ju så roligt! Får se om min huvudvärk lättar lite bara, skulle ju underlätta ;) Nu ska jag njuta av min kaffe :)♥

Bed, here I come...

NU SKA JAG EFTER 5 TIMMARS KONSTANT PLUGGANDE ÄNTLIGEN GÅ OCH LÄGGA MIG I MIN STORA GOA MYSIGA SÄNG! ÅH VAD SKÖNT DET SKA BLI ♥♥♥

God Natt!


Veckans pinsamhet!

Idag är det måndag och det är därför dags för "Veckans pinsamhet!". Förra måndagen var jag ju bortrest så då skrev jag ju inget men jag lovar, den här pinsamheten räcker för två veckor. Det hände under lördagen i Frankfurt. Jag och mina kära vänner hade precis gått ut från hotellet för att bege oss mot min vän Kalle dit vi skulle på fest så vi hade ju alla lite festligare kläder än vanligt. Då, helt från ingenstans, kommer en man fram till mig, vet inte riktigt hur gammal han kan ha varit, runt 25-30 kanske, och frågar mig: "Bist du heute Abend frei?" vilket är tyska och betyder: "Är du ledig ikväll?". Denna man trodde alltså att jag var prostituerad och han ville ha en good time med mig, tydligen. Hahahaha, det fick jag höra ett tag från mina vänner efter det. Nu i efterhand är det ju ganska roligt men just när man stod där och han sa det så var man ganska chockerad. Det var pinsamheten för förra veckan och som jag sa så tycker jag att den gott och väl räcker för två veckor!


Jag, Frida & Becca på Kalles fest. Tycker ändå inte att jag ser ut som en prostituerad!

Första dagen...

...tillbaka i skolan efter lovet har varit extremt chill. Min första lektion var inställd så jag hade svenska som första och där gjorde vi inte mycket. Pratade mest. Efter det hade jag lång håltimma så jag, Josefin, Marlene & Livia gick hem till Livia och drack te, käkade choklad och kollade på Livias hund som aldrig slutade jucka mot en stackars liten gosedjurs-kanin, och hunden stod på huvudet medan hon gjorde detta. Vi kollade också igenom en Kama Sutra bok som Livia av någon anledning hade i hennes vardagsrum. Man undrar ju lite varför man skulle ha ett sådant bokverk i ens vardagsrum! Men det är alltid lika trevligt att kolla igenom sådana böcker, man blir lika fundersam varje gång! 

Nu under eftermiddagen så var jag, Rebecca, Marlene, John & Victor och fikade på Espresso House för att fira Marlenes födelsedag lite. Det var oerhört mysigt! Sedan följde jag med Rebecca som skulle kolla på vinterjacka men självklart så var den jackan som hon skulle ha slutsåld och de skulle inte köpa in några nya så vi får se hur det blir med det, hon kan köpa den från nätet men det är alltid lika svårt. Jag gillar inte att shoppa på nätet, det blir alltid fel. 

Nu ska jag plugga vidare, har en svenska presentation på onsdag om en bok som inte är utläst än så kan vara bra att sätta igång med det nu. Jag har bestämt mig för att jag inte får kolla på någon som helst tv innan min presentation och mitt engelska arbete är klart. Alltså, kort sagt, så kommer jag inte få kolla på någon tv idag! 


Nu är det såpass kallt ute att man behöver jacka, vantar, tjocka sockar, ja hela paketet. Men mössa kan man allt vänta lite med. Jag har hört att det ska snöa ikväll, hoppas verkligen det. Skulle vara så himla mysigt. Jag sitter och kollar ut genom fönstret lite då och då och hoppas att jag ska få se någon vitt falla ner från himmelen. Det har dock ej hänt än, tyvärr. Men det är väl som man säger: den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge :)

Tjingeling badring!♥

Finally!

ÄNTLIGEN LÄST KLART DET JAG BEHÖVER! Nu är jag glad, kan bero på att jag precis fått i mig lite kaffe också ;) Hoppas alla ni där ute är lika glada som jag är nu :D


Kaffe hjälper alltid!

Fick en ganska bra start...

...på dagen i alla fall. Var ju rädd för att jag inte skulle få det på grund av min engelska bok. Jag gick upp klockan 07.00, inte så ruskigt tidigt, och gick faktiskt ut och sprang. Shit vad kallt det var! Det är så mycket frost ute att det ser ut som det snöat på taken! Jag behöver ingen halsduk tänker jag och springer ut med bar hals efter att jag varit förkyld i flera dagar. Ångrar det lite! Jag känner inte av något nu men under tiden jag var ute så kändes det ganska rejält i strupen. Just nu sitter jag och äter frukost: fruktsallad med kanel på, ett kokt ägg och en kopp te. Mumsigt! Snart ska jag ge mig an engelska boken igen, måste ju ha läst klart den till engelska lektionen i eftermiddag. Vet inte riktigt hur det ska gå men det märker jag väl. Ha en fantastisk dag så hörs vi senare. Och btw, idag är det Marlenes födelsedag så ett JÄTTE GRATTIS till henne :D♥


JAG FICK PRECIS REDA PÅ...

...ATT MIN FÖRSTA LEKTION ÄR INSTÄLLD! VAD LYCKLIG JAG ÄR :D NU KAN JAG LÄSA MIN ENGELSKA BOK IMORGON OCH JAG KAN GÅ OCH LÄGGA MIG NU ISTÄLLET! GUD VAD SKÖNT! IBLAND ÄR LIVET ALLT BRA HÄRLIGT!

GODNATT!♥

Procrastination...why do I never learn?

Nu har jag suttit och läst en jädrans massa sidor i min engelska bok men är inte ens nära klar. Det är något fel på mig, varför ska jag spara allting till sista minuten? Jag har lite mer än 100 sidor kvar att läsa och det måste läsas ikväll. Känner att jag kommer få en massa sömn inatt...not! Underbar start på en ny skolvecka! Stackars Marlene, jag ska ha en födelsedags fika med henne i eftermiddag och jag kommer säkert sova mig igenom den på grund av att jag aldrig lär mig att göra saker i tid. Jag var jätte duktig på det för några år sedan, det är sedan jag flyttade tillbaka hit till Sverige som jag blivit dålig på det så därför skyller jag det på Sverige. Känns alltid bra att ha något att skylla det på ;) Nu ska jag väl fortsätta min läsning om en butler och hans semester, jippie!


Detta var också en grej vi fick i engelskan. Usch vi
får för mycket att läsa i det ämnet!

Tankar om pizzeriors öppettider

Sitter här, har extrema cravings efter pizza, och väntar på att Bessissen ska komma hem. Har ju inte träffat henne sen vi kom hem i onsdags, börjar faktiskt nästan sakna henne lite ;) Jag bokade precis biljetter hem till Trollhättan så dit åker jag på onsdag. Fick ett "saknar min familj"-ryck och bokade bara direkt. Kanske borde kollat först om dem är hemma då, men det chansar jag på att dem är. Annars får jag väl sitta själv där, eller gå ut och kanske träffa någon rolig typ på stan att bjuda hem. Vem vet? Allt möjligt kan ju hända i Trollhättan ;) Om 11,5 timme börjar skolan igen men min ångest har på något konstigt sett försvunnit och det är väldigt, väldigt skönt. 

Jag undrar hur länge pizzerian här nere har öppet egentligen. Jag tycker att de borde ha öppet dygnet runt, jag menar pizza är ju något som man kan äta vilken tid på dygnet som helst. Det är det perfekta fyllekäket till exempel! Folk klagar på arbetslöshet hela tiden. Varför sätter de inte in folk så ställen kan ha öppet längre då? Hmm, det tål att tänka på. 


Kolla bara!

Nä usch vad jag pratar om mat, men jag är hungrig! Nu ska jag ringa Becca och fråga var hon håller hus och om hon också vill ha mumsig pizza till kvällsmat.

MTV EMA!

Ikväll är det MTV Europe Music Awards och det måste man ju bara se på! En massa bra band och den desperata hemmafrun Eva Longoria som är host i år! Det börjar klockan 21.00 på MTV och det ska jag kolla på i alla fall :D


Myspys

Halloj!

Sitter och myser med min vän Frida just nu över en kopp te! Snart ska hon gå och då blir det tyvärr dags för plugg. Vill inte men känner att jag måste! Har inget val!


Såhär mysigt har vi ♥


Changed my mind

Tjohejsan! Sitter och käkar lunch just nu. Pasta med lite grönsaker som jag stekte upp tillsammans med soja, vitlök och lite andra mumsiga kryddor. Jag har ångrat mig angående att det ska bli jobbigt att börja skolan som jag skrev förut. Det ska bli jätteskönt! Jag behöver rutiner i mitt liv och det har jag verkligen inte nu, och hur mycket får jag gjort nu? Absolut nada! Till exempel pluggandet går så dåligt att jag inte ens vill prata om det, och så ska det ju inte vara. Så från och med denna stund ser jag fram emot skolstarten!


Kolla vad lov gör med mig! Jag pussar turkosa spargrisar!

Ikväll händer det en intressant grej. Jag ska träffa Matilda som jag inte sett sen April, vilket var ett bra tag sedan, så det ska bli intressant och förhoppningsvis roligt att se henne igen :) Blir nog en kvällsfika på Espresso House, myspys! Nä nu ska jag gå tillbaka till mitt oorganiserade liv och försöka få någon ordning på det. Kan inte ha det såhär! Hörs senare♥


Hej söndagsångest!

Usch, idag är sista dagen innan lovet är slut! Jag vill inte, även om det ska bli kul att träffa alla i skolan imorgon igen så vill jag inte behöva gå upp tidigt, vara smått stressad på morgonen när jag gör mig iordning, eller sitta en hel dag i olika klassrum och lyssna på när olika lärare pratar om olika saker. Varför kan inte varje lov vara lika långt som sommarlovet? Vad skönt det skulle vara! Som om ångesten inte var tillräckligt så är min förkylning ännu värre. Halsen svider som en jag vet inte vad! Men jag har bestämt mig för att det inte ska få stoppa mig idag. Jag ska ut och fixa ett gym-medlemsskap, ta en promenad, plugga, städa och köpa present till min underbara vän Marlene som fyller år imorgon! Eftersom jag vet att hon läser min blogg så kan jag inte avslöja vad det är jag ska köpa utan det får ni se imorgon. 

Nu är det dags att sätta igång, ska nog börja med att städa kök och badrum! Jippie!♥

Lördagkvällspluggande

Filmen och nöjet för kvällen är slut och nu är jag faktiskt så duktig så jag sitter och läser min engelska bok som ska vara färdigläst till på måndag. Jag har läst 2 sidor. Stolt! Boken heter The Remains of the Day och är skriven av Kazuo Ishiguro. Jag har ingen aning om om den är bra eller dålig eftersom, som jag skrev, inte kommit så långt än men så fort jag kommit in i den lite kan jag skriva en liten recension. Nu ska jag fortsätta med mitt lördagkvälls-pluggande!


MÅSTE SES!

Ja vet, har inget liv, men jag var inne och kollade olika trailers för uppkommande filmer och hittade en som verkade så sjukt gullig och bra. Måste se den i Januari när den kommer ut :D



Jag ska reservera biljetter redan nu!

Vadå gottegris?

Nu är jag tillbaka från min inte alls långa promenad med både tiramisuglass och choklad. Jag kunde inte välja så jag tog både. Hihi, jag är allt lite av en gottegris. Vem försöker jag lura, jag är en jätte-gottegris! Älskar i synnerhet glass och choklad! Får aldrig nog av det, så min kväll kommer bestå av glass, choklad men också lite kanderade nötter som blev över igår. MUMS! Men är det lördag så är det!


En annan sak som jag älskar från och med idag är Marina and the Diamonds. Marina, sångerskan, är helt underbar! Har gått och lyssnat på henne precis hela dagen,satt spellistan på repeat! Här är en av hennes mer kända låtar...



Lyssna och njut!♥

Sur→promenad→choklad

Min mamma säger att vi absolut inte ska åka till Frankfurt till jul. Nu är jag sur! Nu går jag ut på en promenad och sen ska jag köpa choklad!

Årets slöfis...

...är ett pris jag skulle vinna om det fanns en sådan utmärkelse! Jag sitter och kollar på The City just nu, min förkylning har blivit värre igen så jag känner att jag inte orkar mycket mer än så. Jag vill göra något roligt men det står helt still, kommer inte på någonting. Kanske borde plugga lite, inte för att det är så roligt men det är ju ändå något som kommer behöva göras förr eller senare. Nu ska jag dricka kaffe i alla fall och kolla klart på The City, sen får jag väl se vad som händer och sker.

God Natt!

Nu är jag så himla trött, inte konstigt med tanke på att klockan är halv två men ändå. Jag ligger i sängen, har precis kollat klart på Alice in Wonderland, och känner bara hur ögonlocken stängs mer och mer för varje sekund som går. Därför är det nog dags att sova nu. Känns väldigt skönt såhär i efterhand att jag tvättat av mig allt smink och gjort mig i ordning. Skulle inte pallat gå upp ur sängen och göra det nu! Sov tillräckligt många nätter med smink i Frankfurt och det fick man ju sota för sedan. Nu gäspar jag rejält också, det är min signal för att jag ska sova, så God Natt!

Ny efterrätt

Hade så sjukt tråkigt för en liten stund sedan, satt och gjorde precis ingenting. Bokstavligen talat satt jag och stirrade in i väggen ett antal minuter! Sen bestämde jag mig för att göra kanderade nötter så det gör jag just nu! Min bananpaj blev inget lyckad förut så jag har knappt ätit något av den, segt, hatar att slänga mat! Ska sätta på en film också medan jag äter nötterna, har inte bestämt mig för vilken än bara!

Hugg in!

Nu är min bananpaj klar och den ser helt okej ut på bild så här är en bild på den. Nu ska Olle sjunga i Idol ♥





Bananpajsbakning

Efter en mycket god måltid så är det nu dags för Idol och jag tänkte unna mig lite efterrätt så jag håller just nu på att baka en bananpaj. Ska bli gott. Till middag åt jag vitlöks & soja-marinerad kyckling med ugnsbakade kålrotsstänger. Mumma var det. Jag tar nästan aldrig kort på min mat som jag lagar längre för det ser nästan alltid så äckligt ut på kort och jag vill ju inte att ni som läser ska må illa. Ser det gott ut så lägger jag upp korten ;) Nu ska jag återgå till pajbakandet. Bye bye♥

Prioriteringar

Okej, det blev inte så mycket läsning utan jag slängde på mig lite läppstift istället och tog kort. Hihi, det är ju roligt att ta kort, kan inte hjälpa det. Nu är jag vrålhungrig, har inte ätit lunch än, kan vara dags för det! Så först ska jag fixa mat, sen ska jag läsa och sen blir det Idol :)





Nu när jag tittar på bilderna efteråt så inser jag att jag är lite småknepig. Men det är väl inget fel med det, tycker inte jag i alla fall. Nu sk jag fixa mat ♥

Frukt & Grönt ♥

Tillbaka från en riktigt turbo-handling. Fick köpt massor men jädrans vad fort det gick. Jag praktiskt taget sprang igenom hela affären. Det är alltid skönt att ha nyhandlat mat i kylen men det är inte jätte roligt när man står i kassan och hör kassörskan säga vad man ska betala. Mår alltid lika dåligt av det! Mat har ju blivit plågsamt dyrt. För mig blir det väl också dyrare än vad det vanligtvis är för en student eftersom jag älskar frukt och grönt och köper extremt mycket av det. Älskar lax också så det blir en del av det med. Antar att jag får skylla mig själv. Idag köpte jag t.o.m. så mycket grönsaker att det inte gick in i grönsakslådan i kylen och den är ändå ganska stor. Nu hoppas jag att allt jag köpt idag räcker ett tag i alla fall, så jag slipper åka ut och köpa lika mycket igen om en vecka redan. I för sig, det har jag inte råd med så då får jag väl svälta ifall jag inte kan spara på det jag har nu. 


Nu ska jag sätta mig och plugga lite hade jag tänkt. Har bestämt mig för att inte spara allting till söndag kväll, så som det brukar bli. Ikväll blir det Idol, får man inte missa. Jag missade det förra veckan och jag har inte kollat upp vem som åkte ut då än men jag väntar nog och ser. Märker väl vem som inte är där ;) Imorgon åker jag nog till IKEA tror jag. Ska se om jag kan få med mig min kusin dit, skulle vara trevligt, har inte träffat henne på ett väldans långt tag. Som sagt, får se hur det blir. Men jag känner att jag måste ut och göra något imorgon, inte bara sitta hemma som jag gjort de senaste dagarna. Det jobbiga är ju att så många är bortresta eller upptagna nu under lovet. Jag får väl hitta på något själv om min kusin inte kan träffas imorgon. 

Nu blir det till att läsa! Hörs ikväll!

TRUE STORY!

Fick ett litet mail från min mamma häromdagen med en liten story som är sann!

This took place on a BA flight between Johannesburg and 
London. A white woman, about 50 years old, was seated
next to a black 
man. Obviously disturbed by this, she called the air Hostess.

- "Madam, what is the matter," the hostess asked.
- "You obviously do not see it then?" she responded. "You placed me next to a black man. I do not agree to sit next to someone from such a repugnant group. Give me an alternative seat."
- "Be calm please," the hostess replied. "Almost all the places on this flight are taken. I will go to see if another place is available."
The Hostess went away and then came back a few minutes later.
- "Madam, just as I thought, there are no other available seats in the Economy class. I spoke to the captain and he informed me that there is also no seat in the business class. All the same, we still have one place in the first class."
Before the woman could say anything, the hostess continued:
- "It is not usual for our company to permit someone from the economy class to sit in the first. However, given the circumstances, the captain feels that it would be scandalous to make someone sit next to someone so disgusting."
- She turned to the black man, and said, "Therefore, Sir, if you would like to, please collect your hand luggage, a seat awaits you in first class."
At that moment, the other passengers who were shocked by what they had just witnessed stood up and applauded.

This is a true story.

SÅHÄR SKA DET VARA! Förstår inte varför rasister finns, varför kan folk inte bara acceptera att vi alla är olika och att hudfärg och liknande inte spelar någon roll? Känns bra att det finns folk som den flygvärdinnan :) Synd inte alla är sådana bara!

Nothing to do? Take photos of yourself!

Nu har jag gjort mig i ordning och jag känner mig otroligt fräsh och mår av detta mycket bättre. Har städat lägenheten en del och tvättat lite men sen hade jag inget att göra så jag tog lite kort på mig själv, alltid trevligt. Tog några med min nya fina mössa som jag köpte nere i Tyskland, den är super-duper-mysig! Här är några av bilderna :)


Nu ska jag ta på mig ytterkläder och sedan åka för att handla. Jag kommer svälta ihjäl om jag inte gör det och det vill jag ju inte.

Weinachtsmarkt in Deutschland

Jag mår lite bättre idag, är fortfarande ganska rejält förkyld men jag är pigg i alla fall. Jämfört med igår då jag var helt utslagen. Orkade inte göra något mer än att dega i soffan och i sängen. På grund av detta så har jag inte varit och handlat någon mat sen jag kom hem från Frankfurt så det är väldigt tomt i kylen, frysen och skafferiet. Jag måste verkligen gå och inhandla lite sen för det enda jag har är vitlök, en halv tomat och ca. 2 dl mjölk. Inte lätt att tillaga något gott av det precis! 

Jag pratade med min mamma för en liten stund sedan och hon och resten av familjen är nere i Tyskland nu. Jag kom hem på onsdag och de åkte ner samma dag. Jag skulle egentligen velat stanna kvar där nere och spenderat lite tid med min familj eftersom vi inte varit tillsammans nere i Frankfurt sen vi bodde där. Vi var ju nere hela familjen och hälsade på förra hösten men då var jag med vänner hela tiden så vi spenderade inte så mycket tid tillsammans. Jag ska försöka övertala mina föräldrar att vi åker ner dit några dagar till jul för Tysklands julmarknader är något utöver det vanliga. Har man inte varit på en sådan så måste man åka ner för det är så himla mysigt. Idag skulle min familj åka till Mammolshain vilket är den lilla stadsdelen där vi bodde. Jag har inte varit där sen vi bodde där och jag skulle gärna åkt dit. Jag måste göra det nästa gång jag åker dit! Det var ju ändå bara 2 dagar sedan jag var i Tyskland men jag längtar redan tillbaka, usch vad jag saknar det. 


Detta är julmarknaden i Frankfurt vilken är en av de äldsta och största julmarknaderna i Tyskland. Den är i år mellan 7 December och 26 December. Jag vill verkligen dit, äta kanderade nötter och dricka glühwein.

Folk frågar ofta om jag skulle vilja flytta tillbaka dit om jag hade chansen till det men ärligt talat så vet jag inte. Jag saknar städerna där, jag saknar vissa vänner och jag saknar livet som jag hade när jag bodde där men jag trivs också jätte bra här i Sverige nu, jag har underbara vänner här som jag absolut inte vill lämna så det är ett svårt val. Men jag har ju inte chansen att flytta dit nu så det är ju ingen idé att gå och grubbla på det, bättre att leva i nuet.

Jag har ju legat sjuk hemma i två dagar nu, alldeles ensam, så nu känner jag att jag behöver lite sällskap så jag har bjudit in mina vänner Astrid & Frida att komma hit ikväll. De skulle ju kommit hit igår egentligen men det gick ju inte så jag hoppas att de kommer hit sen, känner att jag behöver prata av mig. Det är verkligen så att om man inte pratar med någon på några dagar så är det nästan lite synd om den första personen man träffar efter det för man, eller jag i alla fall, pratar på som bara den om all möjligt. Minst 50% är garanterat struntprat!

Nu ska jag gå och ta en välbehövlig dusch, sedan göra mig iordning, städa lite i lägenheten och sen är det nog en bra idé att åka och handla lite mat! Vi hörs sen :)♥

Vinnaren för tidernas mysigaste film är...

God kväll bloggen!
Har precis kollat på möjligen tidernas mysigaste film som heter The Holiday. Jag måste ha sett den filmen 15 gånger nu, minst, men jag tröttnar helt enkelt inte på den. Den har allt som en bra film behöver för att bli enastående: bra skådespelare (jag menar, Jude Law är ju jobbigt snygg och charmig), humor men inte för mycket av det utan lite här och där för att lätta på stämningen, kärlek är ju ett måste i filmer för att de ska bli mysiga, med mera. Finns säkert en massa andra faktorer också men klockan är mycket så det får bli min ursäkt till varför jag inte kommer på någon mer. En sak till till varför The Holiday är så bra är för att den har den styrkan, den kraften, att få dig att ta på dig mjukiskläder, fixa en gigantisk kopp te och sätta dig i soffan med mängder av kuddar och ett stort, tjockt täcke medan du kollar på den. Det är precis det jag gjorde! Jag utser därför denna film till den mysigaste filmen som någonsin skapats. Nu ska jag gå och nana i min stora mysiga säng. Jag längtar verkligen, är trött fast på ett skönt sätt. Det är säkert filmen som fått det att hända med! 

Natti Natti ♥

After the End

Jag hade absolut ingenting att göra förut så jag kollade igenom vad som fanns på datorn. Gick igenom lite gamla kort, lite dikter och berättelser man skrivit och sen hittade jag en grej till...vår film som vi gjorde i engelskan förra året. Den är smått knepig men riktigt rolig och vi hade löjligt kul när vi filmade den. Vi, min grupp och jag, kom på den smarta idén att ta alla verk och böcker vi läst under årets gång i engelskan och sätta ihop dem till en film. Det blev en väldig mix av karaktärer, allt från en våldtäktsman till Martin Luther King Jr. Sen iscensatte vi allting som om alla dessa karaktärer var i ett Big Brother hus. Kan bli lite svårt för er som inte var i min engelska klass att förstå vad som händer och sker men ni kan ju skratta åt hur vi såg ut då istället för vackra var vi inte, det kan jag inte påstå. Enjoy!


Film, film, mera film och mat!

Har precis kollat klart på filmen Killers med den sjukt snygga Ashton Kutcher i en av huvudrollerna. Han ser aldrig ut att åldras, lite konstigt tycker jag men det gör absolut ingenting!  Egentligen skulle mina vänner Frida & Astrid varit här nu och haft myskväll med mig men jag kände att jag inte var up for that med tanke på hur jag mår. Det var synd, såg fram emot det! Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon så vi kan ha den då istället :) Nu ska jag gå och göra mig ugnsbakad lax och grönsaker. Kommer bli mumma, förhoppningsvis. Ska också sätta på en till film, får se vilken det blir nu!


Astrid & Jag ♥                                    Jag & Frida ♥

Förkyld :/

Vaknade i morse med en rejäl förkylning, antar att det är resan som tar ut sin rätt i efterhand. Så idag blir det bara att ta det lugnt, ligga och slappa i soffan med en bok i hand och massa mysiga filmer. Kanske orkar gå för att köpa mig lite glass sen, det skulle göra väldigt gott för halsen som för tillfället svider som eld. Astrid och Frida skulle egentligen kommit hit ikväll men vi får väl se om de vågar sig hit. Nu ska jag kolla på lite How I Met Your Mother :D Hoppas ni alla mår bättre än vad jag gör! Ha en bra dag ♥


Willow Smith!

Sitter och kollar runt på lite olika och grejer på nätet och hittade en musikvideo med Willow Smith, alltså Will Smiths 10 år gamla dotter. Så himla cool unge. Kolla videon, kom ihåg att hon är 10 år gammal så tänker man "wow" lite smått för sig själv ;)



Käkade lite kvällsmat förut som bestod av kex, brieost, mögelost, passionfrukt, kiwi och paprika. Älskar plockmat! Detta åt jag samtidigt som jag kollade på Grey's Anatomy, tröttnar aldrig på den showen så jag ska hämta min godispåse som jag köpte tidigare idag och sätta mig för att kolla på ett avsnitt eller två. Är ganska trött vilket inte är så konstigt med tanke på att jag varit uppe sedan klockan 09.00 IGÅR morse. Det är 39 timmar! Kan jag fortfarande räkna ut sådant så är det ingen brådska att gå och lägga sig ;) Njut av denna video nu så ska jag njuta av godis och Grey's Anatomy. 

God natt♥

KUNGARNA AV FRANKFURT!

Hej hej hej hej hej bloggen! Nu är jag tillbaka från en underbart fantastisk resa i Frankfurt, Tyskland där jag var mellan fredag till idag. Jag och mina vänner har gjort lite underliga men roliga grejor under resans gång och vi har alla tillsammans skrivit en resedagbok som vi kallar Liebe Daggeboek! Jag tänkte ta mig friheten att skriva rent hela daggeboeken här på bloggen så ni alla får veta vad vi har varit med om. Självklart blir det en hel del bilder också. Satt och rensade dem tidigare idag och såg att jag tagit över 800 kort. Ganska imponerande måste jag säga. Men jag ska inte lägga upp alla 800 här, det ser nog lite konstigt ut. Måste bara lägga in att när det gäller dagboken så borde känsliga läsare varnas :P Här är KUNGARNA AV FRANKFURTS Liebe Daggeboek:

Liebe Daggeboek

Nu är vi äntligen påväg! Känns smått galet att vi om bara några få minuter landar i Tyskland. John och Victor sitter bredvid mig här på planet och är allt utom sociala för tillfället. Men det är ju lugnt eftersom det ger mig chansen att bli den första att skriva i denna resas Liebe Daggeboek. När vi landat så ska vi först och främst fixa något att äta, vi är alla vrålhungriga. Blir väl en tysk bratwurst eller något liknande. Sen ska vi ta bussen till Frankfurt där vi ska möta min vän John, sen blir det fest, fest och mera fest. Fast checka in på hotellet kan vara en bra idé så man slipper dra med sin stora resväska in på barerna. Kan bli lite omständigt! Jag är jätte excited inför denna resa, även fast den redan börjat, och trör verkligen att den kommer bli kanon.

Auf Wiedersehen!


John & Victor på planet ;)


Liebe Daggeboek

Sagan om den aromatiska toalettsessionen...Detta är, beroende på nivå av klenmaghet, en antingen skrämmande, mardrömshistoria eller en tankeväckande inspirationskälla.

I begynnelsen fanns det tre små pojkar vid namn John F, Victor och John. De vaknade en morgon och fann sig själva i ett tillstånd av näringsbrist. Det växte mer och mer under tiden som gick, så pojkarna bestämde sig för att tackla problemet. De kom på en genial idé - frukost på KFC. Efter ett evighetslångt sökande på sina drömmars ideal, kom de slutligen fram. Väl framme vid kassan, slog beslutsångesten till - en tidigare ej påtänkt konflikt. Vad skulle de ta sig till?! Många om och men senare bestämde de sig. 45 hotwings och tre stora color skulle det bli. Ett välavägt genidrag. Förtäringen av detta vidunder till skrovmål tog nästan en lika evighetslång evighet som sökandet efter det. Till slut, till allas belåtnad, var den sista kycklingbiten konsumerad. Tröttheten slog till. Den förlamande koman spridde sig som en chockvåg genom de små pojkarnas kroppar, och de kravlade långsamt hemåt. Väl hemma på hotellet, efter en stunds vilande, kände John ett ytterst oangenämt bubblande från sin magsäck - till toaletten begav det sig.


Liebe Daggeboek

Jag mötte John i dörren, jag hade aldrig beskådat ett så belåtet leende. Jag hann inte fråga förens jag upptäckte varför. Den gröna, fuktiga dimman som jag nu hade andats in går inte att förklara med ord. Lukten kröp fram som en panter med ögonen på sitt byte. Ljudlös, dödlig och brutal.

Sagan om Frida den bajslöse. Det var en gång en liten kristen flicka som inte kunde gå över en väg utan att säga ordet "bedöma" minst tre gånger. Ett annat ord som Frida den bajslöse slängde vilt omkring sig var ordet Gud. Detta säger i sig emot Kristendomen där man inte ska missbruka Herrens namn i onödan. Frida hade ett stort problem, hon kunde inte prata om någon sorts avföring och gick därför aldrig på toa. Frida löste sitt stora problem genom att svettas ut all sin avföring så att hon konstant luktade bajs. Folket i Frankfurt blev väldigt äcklade av denna varelsen när de fick reda på denna mörka hemlighet och började störa sig på den "högre kraft" som Frida så starkt trodde på, så varje gång ordet Gud yttrades så fick folket en kall känsla genom hela kroppen och önskade att inte ens ordet fanns.


Liebe Daggeboek

Isch haiser Rebecca und Frida. Nu sitter vi här igen på tåget tillbaka till civilisationen (Frankfurt am Main). Vi har ännu en gång varit i det så kallade skjulet. Denna gången var det Halloween som tema. Till vår förvåning var matförrådet större än vanligt. Dock så luktade de råa biffarna "delicious". Vi anlände lika tidigt som sist med. "TIOÖVERFEM"-tåget. Ferdinand var i tårar när han visste att det var sista gången vi skulle ses. Men desto gladare var Skyscraper. Han skulle upp i ottan för att gå till kyrkan och bekänna sina synder. Vilken man! Vi måste ändå medge att allt blev väldigt lyckat med tanke på att vi fick med oss all dricka hem. Nu slipper vi lägga pengar på sådant onödigt!

PUSS OCH KRAM FRÅN EN SOLIG FRANKFURT FÖRORT ♥


Liebe Daggeboek

Frida sjunger som vanligt med sin bedårande stämma medan vi sitter på den extremt exklusiva italienska restaurangen "Raffaello Ristorante". Vi har fyllt våra tidigare helt tomma magar med tre stora, fettiga pizzor med alldeles för mycket ost. Känns sådär! Medan alla hemma i Sverige-land har grått och regn så sitter vi i strålande solsken och medelhavsvärme. Pratar om vädret, lite lame, men är man svensk så är man. Det man kommer ihåg från gårdagen var roligt. Udda men skoj. Har beslutsångest angående om jag ska beställa mig en espresso eller ej. Kanske skulle göra min smärtade mage gott. Om ett litet tag ska vi tjejer ringa killarna, som ligger på hotellet och slappar, för att göra det efterlängtade Starbucks-besöket. JAG LÄNGTAR! Nu kom Frida precis på att hon glömt gratulera sin moster på hennes 50-årsdag. Hon har för tillfället panik! Jag har precis smakat på mitt livs godaste espresso.





Liebe Daggeboek

Guten morgon liebe Daggeboek! Ich setze jetzt hie in unsere Hotelzimmer, ganz allein. Nicht allein aber ich bin the only one who is awake at the moment but that's fine by me. Klockan är ca. halv 9 på morgonen och jag ska strax väcka Frida för idag ska vi ha en heldag på stan. Kolla i massa affärer, ta en långfika, käka lunch ute och det skulle va kul om vi kunde få ett kort på hela gänget idag. Får hoppas at vi hittar en lika snäll snubbe som Koreanen som tog kort på oss tjejer igår var. Det var ganska roligt faktiskt! Jag, Rebecca och Frida stod igår mitt inne i stada och fotade varandra är vi höll massa löv i händerna och sen kastade dem över huvudet. Riktigt fina höstkort blev det! I alla fall, så märkte vi plötsligt att det sitter en söt liten korean med världens största och finaste bauta-kamera och tar kort på oss. Vi börjar självklart gapflabba men till slut går jag fram till honom och ber honom ta kort på oss alla tre med min kamera, vilket han så gladeligen gör. Han var jätte härlig och det var skönt att veta att han inte skulle springa iväg med min kamera. jag menar, varför skulle han göra det när han har en 5 gånger finare och dyrare själv? Wouldn't make sense you know!




Några av alla de kort vi tog :)

Igår kväll hade vi förkrök på rummet fyllt med sång och glada skratt. Victor sparkade mig i ansiktet för att jag "råkade" dra ner hela hans madrass, som han för tillfället låg på vilket innebar att att även han föll till golvet. Jag ville bara ha hans täcke, tycker inte det är för mycket begärt. Det blev en hel del dricka, jag och Frida hade bestämt oss för att dricka precis lika mycket under hela kvällens gång och jag tror vi lyckades ganska bra! Kanske ska köra på det ikväll igen? Alltid trevligt med en liten drinking-buddy. Vid 8-tiden var vi lite små-hungriga så vi bestämde oss för att gå ut och käka och det blev den mysiga lilla restaurangen "THAI EXPRESS". Gillar verkligen det stället, det är billigt och man får
massor av god, mumsig mat för pengarna. Efter en välbehövlig och smaskig måltid så började det regna så vi gick tillbaka till hotellrummet för att smälta maten och förkröka lite till. Mycket mysigt måste jag säga! Vid 11-tiden tyckte vi ändå att det var dags att dra ut så vi gjorde precis det: drog ut! Vi gick till Sachsenhausen, vilket är ett ställe i Frankfurt med ett område som bara är barer och shisha-ställen. Det är faktiskt väldigt mysigt där för de flesta husen är i gammal stil och vägen är av ojämn lagd kullersten. Mycket trevligt! Vi började med att gå till shisha-baren "1001 nacht" där vi alla beställde in varsin drink, för mig blev det "Sex on the Beach", och två stora shishas med smak av kiwi och hallon. Victor och John beställde in något som hädanefter är min nya favoritdrink. Den heter "Ally McBeal" och har kokosmjölk i sig. Riktigt mumsig var den. På "1001 nacht" så träffade vi några sköna killar som tyckte att John (från Stockholm) klädde sig såpass bra att han borde bli nästa "Tysklands Next Top Model" haha! Efter ett tag bestämde vi oss för att gå vidare och vi hamnade på ett kebabställe där John (från Stockholm) var stammis och det blev en stor, saftig "Döner något". Kommer inte riktigt ihåg vad den hette men god var den. Helt plötsligt kom det en Nya Zeelandare som hette Hedge och började prata med oss. Han var mer än smått packad men riktigt rolig! Han förstod inte riktigt varför vi skrattade vilket gjorde hela situationen roligare. Väl tillbaka på hotellet så blev det allsång. För mig och John i alla fall. Sedan blev jag trött så då låg John och sjöng och jag och alla andra fick somna till hans ljuva stämma. Btw, John ska söka till Idol! Det var en perfekt avslutning på en underbart härlig söndag.

Auf Wiedersehen!


Liebe Daggeboek

Tjabba, tjena, hallå. Nu är det Frida som skriver i dig. Hoppas du kommer ihåg mig...

Just i denna stund sitter jag och Sandra på "Coffee Fellows", mitt inne i centrala Frankfurt, och äter en "dejligt" god frulle. Innan denna delikata måltid (sista måltiden) så var vi och storhandlade på ett ställe som är billigare än Ullared, som man säger i turkland. Inne i varuhuset provade vi allt från Snoopy sidenkalsonger till heta, sexiga leopardnattlinnen i spets. Dock så slutade det med att vi köpte en komönstrad kudde med fyra spenar, en till vardera kille. En annan sak som vi måste poängtera är att den ryska bitchen som körde ut oss från hotellet förra gången och hotade oss med "höga bills", nu återigen har återtagit sin tron i receptionen. Vi kände att hon kollade på oss med en intensiv blick, precis som att hon tänkte högt för sig själv "I GOT YOU"! Detta fann vi båda mycket obehagligt, så när vi gick förbi henne, sänkte vi våra blickar för att undvika att möta hennes onda "gaze". Nu ska vi bara äta upp den goda men mycket feta tyska yoghurten, för att sedan bege sig ut för att "hit the city". Så det vi har kvar att säga är: FRANKFURT MOTHERFUCKER!♥ 


Liebe Daggeboek

Igår träffade vi, gänget, tre ytterst trevliga tyska herrar, vid namn Henoch, Philip och Steven. Mötet tog plats utanför shisha-baren "1001 Nacht" då vi tog en paus från vattenpiperökandet för att inhalera lite frisk, ren, aningen kloakluktande tysk stadsluft. Underbart! Det började med att John och jag såg en ebenholtzhyad ung man röka en egenrullad "cigarett". När jag med ett stort intresse frågade honom vad detta rökdon innehöll, skrattade han lite lätt, gick över gatan och frågade ifall jag ville smaka. Med mitt stora intresse och på grund av artighet kunde jag inte tacka nej till detta mustigt örtdoftande spektakel. Mannen ifråga presenterade sig som Henoch. Några minuters konversation senare kom hans två goda vänner ut - Philip och Steven. Två mycket trevliga killar, som berömde Johns klädstil med stor beundran! Vi gick in, satte oss med våra nyfunna tyska kompanjoner och började föra en otroligt intressant diskussion samtidigt som vi sippade på våra drinkar, vattenpipan och tog en Lucky Strike. Samtalsämnet gick från hur de extra långa cigaretterna i Tyskland endast är för kvinnor av lösaktigt slag till hur våra germanska bröder menar "you're a nice guy" genom att säga "you're a motherfucker". Sannerligen intressant! Det visade sig senare, till allas förvånad, att Steven och Philip hade samma mamma - paradoxalt nog kallade de varandra motherfuckers. En stund senare tog vi farväl av våra vänner, med diverse handslag, kramar och knucklebumps, och begav oss återigen ut i den ljumma, Frankfurtska natten.


Liebe Daggeboek

Vi gets dir? alles goot? Ja, ze goot. Domedagen är nu kommen. Kungarna av Frankfurtsand ska idag åka hem. Från 24 grader till 24 minusgrader. Livet är allt underbart. Med en stor kopp english "brakfest" tea i min hand ska jag nu beskriva gårdagen. Bajs! Det luktade(ar) bajs överallt. Vissa skyller på Frida men inte jag. Vi satt vid floden och drack Smirnoff Ice och luktade bajs. En väldigt lustig känsla. Men kallt var det och alkoholen flödade i blodet, så kvällen slutade utan utgång och med spyor och minnesluckor. Det var kortfattat våran kväll. Nu sitter vi på Häagen-Dazs och fördriver tiden. Snart ska vi till FIS. Därefter väntar en 2 timmars buss resa hem till Sibirien.

Pussar och kramar från ett glasscafé i Frankfurt ♥


John leker "The Captain" nere vid floden ;)

Liebe Daggeboek

Morgonen gryr, man vaknar upp och kudden är blöt av saliv, ögonen är ihopklistrade av mängder av klet ifrån de inre hålorna. Allt snurrar och alla var tvungna att gå upp. Vi skulle checka ut vid 11 på morgonen efter en hård natt vid floden med mängder av sprit. Gänget begav sig ut på nya äventyr. Denna gången mot KFC. Victor, John och jag beställde ett stort paket med 45 stycken sjukt goda Hot Wings. Kvinnorna tog något annat passade dem bättre. Vi killar tog tio tysta sekunder innan vi började hugga in. Efter ett par stycken så tar vår kära John upp en smarrig "kyckling vinge". Han för den mot sin mun. Den gudomliga aromen ifrån vingen når näsborrarna, man ser hur lycklig han är. Till sin förvåning så är det är en hel kyckling unge. Denna lilla stackare har blivit friterad levande md sina förfäder. John slänger iväg denna lilla krabat men har snabbt nere handen i paketet och får upp en ny som han tuggar på glatt. Jag och Victor tar en närmare titt på detta mästerverk till mat. Huvudet hade ramlat loss, vi tog oss fritiden att skala av det friterade och hittade vår lilla väns näbb. Denna kyckling blev modell och vi tog ett antal kort. Victor, John och jag satt och lekte med Gullifjun medan vi åt Gullifjuns mamma och pappa om de nu kom till samma skal. Drickan var slut så vi försökte gå och säga till personalen att vi ville ha mer gratis på grund av at vi fick Gullifjun i vår mat. Personalen kunde inte engelska så vi fick bara en ny Hot Wing. Vi orkade inte bry oss längre så vi begav oss mot Häagen-Dazs.

Ha de gött haj!




Det var en kyckling som hette Gullifjun...

Liebe Daggeboek

Sitter på Ubahn U3 påväg tillbaka till the big city efter ett snabbbesök på FIS, min gamla skola. Pratade med min vän Louise bland andra och hade lite av en nostalgitrip då jag gick in i skolbyggnaden. Jag känner fortfarande av Häagen-Dazs glassen som jag tidigare tryckte i mig tillsammans med ett par koppar kaffe, är mätt av den än så man blir ju lite smått illamående när Frida sjunger på sin "A Pizza Hut, a Pizza Hut, Kentucky Fried Chicken and a Pizza Hut..." som nu även är inötta i min och Rebeccas hjärnor. Just för tillfället sitter vi alla här, väldigt tysta, väldigt utmattade, och bara längtar efter att sätta oss längst upp på Zeilgalerie för att avnjuta varsin stor, kall, tysk öl. Den tanken är det enda som håller oss vakna. Fast John sover just nu så han kanske inte är så sugen efter all. Han sitter antagligen och drömmer om sin lilla nya vän Sarah som vi ska träffa när vi kommer in till Frankfurt igen. Frida sitter bredvid mig och suckar tungt, vill man veta vad hon funderar på? Det är ungefär 11 timmar tills flygbussen går och vi vet inte riktigt var vi ska hitta på fram tills dess. Blir kanske några fler kalla, stora, tyska öl. Nu "sover" alla utom jag, Victor och Frida! Antar att vi är de enda äkta "alkoholisterna" i gänget. Eller? (Victors favoritord) Nu åkte vi precis förbi hållplatsen där jag för ett par år sedan blev tagen av polisen. Hemskt men ändå lite roligt minne! Sitter och diskuterar hur det tyska alfabetet ska uttalas, också trevligt! Har inte hänt mycket mer idag men under eftermiddagen och kvällen brukar det bästa hända så får uppdatera senare. Tschüss!


Liebe Daggeboek

Hej kära dagbok! Nu sitter vi på en trevlig liten bar och dricker tysk öl. Det är nu endast 5h kvar till vår buss går. Vi är alla mycket mätta efter en fet måltid på restaurangen Maredo. Victor och Eddy beställde in mat för minst 10pers och åt självklart upp allt själva. John lilla älskling Sarah var också med och charmade oss alla med sin "New Zealand" dialekt. Efter den utsökta måltiden (sista måltiden) begav vi oss iväg till "Heaven" (Starbucks). Där satt vi inte länge eftersom servitrisen skramlade så med sina kedjor. Fanta, fanta, fanta...Ljuva fanta♥ Abstinensen har lagt sig för stunden vilket känns väldigt skönt! Snart är vi hemma igen vilket faktiskt ska bli skönt. Ingen mer sömnbrist. Det gillas! Med detta lilla inlägg säger jag tack och hej för den här resan! Det har varit en bra resa som ingen annan än plånboken kommer att ångra!

Tjuss!♥


Liebe Daggeboek

Sitter på det mest exklusiva stället hittills och jag är inne på min andra drink. Började men en god Mojito men blev sedan riktigt sugen på något sött så just nu dricker jag en Bounty som består av Amaretto, chokladkräm, kokos och grädde. Smara godis! Nu är det "bara" 4,5 timme kvar tills flygbussen går. Känns sorgligt, jag vill inte härifrån för vi har haft det så himla kul och mysigt här och jag vill därför stanna här i några dagar till och njuta av livet på samma sätt som vi gjort de senaste dagarna. Men det är väl som man säger: "man ska sluta medan man ligger på topp". Tidigare tog vi en öl på takterassen av Zeilgalerie och det blev två tequila shots också. Mumsigt! Då var Sarah med också. En riktigt mysig tjej som vi träffade hemma hos Kalle i lördags. Hon följde även med oss till Maredo och käkade förut där Eddy & Victor delade på en löjligt stor tallrik med en 6 steaks, ribs, pommes frites och mycket, mycket annat. Fattar inte hur de orkade allt! För det gjorde de. De åt upp precis allting. Båda bokstavligen slickade av det sista från tallriken. Efter middagen blev man ju självklart kaffesugen så vi gick till närmaste Starbucks, köpte en stor kopp svart kaffe med lite kanel i och satte oss på uteserveringen i några riktigt goa fåtöljer. John gick ganska snart iväg med Sarah som behövde åka hem eftersom hon har skola imorgon och några minuter efter de gått fick Victor ett sms från John där det stod "SCORE!!!!!!!" precis så som jag skrev. Stora bokstäver och sju uttropstecken efteråt. Trots att John nu var mycket lycklig så hade han lite problem. Han hittade inte tillbaka till det Starbucks som vi satt på från centralen. Tågen gick åt fel håll, folket han frågade visste absolut ingenting och allt gick bara fel. Efter en 40 minuter lyckades han äntligen ta sig de 2 hållplatserna han behövde åka för att komma till oss och allt var frid och fröjd igen. Nu är klockan snart 11 och jag njuter fortfarande av min mumsiga godis-drink. Yummie!

Auf Wiedersehen!


Eddy, Victor & deras gigantiska tallrik med mat


Sarah & John, söta de är♥


Jag och mina två yummiga drinkar :)


Liebe Daggeboek

Klockan är ca. halv 7 på morgonen och vi har precis satt oss i våra säten på det extremt mysiga och fina Ryanair-planet. Satt precis och tänkte på vad vi gjorde under gårdagen och det var en hel del faktiskt. Allt har med mat att göra. Nästan allt i alla fall. Började dagen med en rejäl frukost på KFC(av alla ställen?!), fortsatte sedan vidare till Häagen-Dazs där det blev kaffe och glass(ofc.). Sedan åkte vi till skolan men det är ju inte matrelaterat så vi struntar i detaljerna. Efter skolan åkte vi till en bar på en takterass, sedan middag på Maredo, sedan kaffe på Starbucks och sen lite drinkar på "Bull and Bear". Sedan blev det centralen där vi åt croissant, drack kaffe och vatten (första vattnet på hela dagen för min del så det är definitivt värt att nämna mitt vattendrickande i texten). Sen kom våran flygbuss och vi däckade allihopa, trots de två skrikande ungarna med bedårande söta puppy-eyes, och vi var påväg från Frankfurt am Main mot Hahn där flyget väntade. Här på flygplatsen blev det mera vatten men även en salami och ost sandwich. Vad mycket bröd vi har ätit på den här resan. Usch kommer inte äta bröd på flera veckor nu! Däremot har vi bestämt, av någon konstig anledning som absolut ingen vet vad den är, att vi alla ska äta sushi senare idag. Det är ju

helt okej för mig eftersom jag älskar sushi och inte har ätit det på ett bra tag. Det är lite jobbigare för Eddy eftersom han hatar sushi. Men en överenskommelse är faktiskt en överenskommelse! Nu har planet börjat röra på sig, Frida sitter och nickar till om och om igen med sin nya, snygga Hip-Hop-keps på och jag sitter här vid flygplansfönstret och kollar ut och önskar att vi inte skulle åka hem. Visst, ska bli skönt att komma hem men Frankfurt, Tyskland är ett hem för mig med. Ett andra hem! Nu drar motorerna igång ordentligt, känner i baken hur hårt de jobbar. Vi rör på oss, hastigheten ökar för varje sekund och vi kommer att lyfta vilken sekund som helst nu. Nu lyfte vi och jag ska nu bege mig in i drömmarnas värld. Jag ska sova!

God natt & Hejdå Deutschland!



RSS 2.0