Påväg till Göteborg

Tjenixen!

Jag sitter just nu på tåget från Trollhättan till Göteborg för att träffa min kära vän Astrid. Det ska bli jättekul att träffa henne igen. Det kommer bli en ganska lugn nyår för våran del men det känns bra faktiskt. Med tanke på att jag inte får dricka någon som helst alkohol på grund av tabletterna jag äter mot mitt magont så skulle det inte vara jätteroligt att gå på en stor nyårsfest där alla är dyngraka. Jag skulle då antagligen bli den som tar hand om alla och jag känner inte riktigt för att fira in det nya året med att hålla bak håret åt någon random tjej som spyr. Okej, det är inte alls säkert det skulle bli så om jag gick på fest, men både jag och Astrid kände att det var helt okej att helt enkelt ha en middag bara vi två idag. Om jag känner oss två rätt så kommer det bli väldigt mysigt.

 

Vad har ni alla för nyårslöften då? Jag har bestämt mig för att 2011 ska bli ett bra år. Detta året ska jag bannemej må bra, skolan ska gå bra och min hälsa ska vara på topp. Jag tänker inte sätta upp mål såsom att jag ska sluta äta sötsaker, att jag ska träna varje dag, eller att jag ska ha högsta betyg i alla mina ämnen i skolan för det är sällan man lyckas med dessa sorts mål och då blir jag bara besviken på mig själv. Så nej, nästa år är mitt enda mål att jag ska må bra och detta kommer jag klara om jag går till skolan och min hälsa är bra.

 

När jag kommer fram till Göteborg vilket jag borde göra om ungefär en halvtimme så ska jag åka raka vägen till lägenheten vilket ärligt talat känns lite underligt. Jag har inte varit där på över en vecka och det är det längsta jag någonsin varit borta från den. Jag vet att det antagligen låter löjligt men när jag tänker på att jag faktiskt har ett boende där nere så låter det overkligt i mina öron. Knepigt hur fort man vänjer sig vid något annat än det vardagliga. Sedan kommer Astrid komma vid runt halv två och då ska vi planera vad som ikväll ska ske? Blir det pannacotta eller chokladkaka till efterrätt, det är den stora frågan ;) Vi får väl se vad vi känner för att käka och laga till. Jag har med mina fina, nya enportionsformar så det skulle vara kul att använda dem. Jag kommer rösta på att göra pannacotta av något slag, det är så himla gott och jag kopplar det till nyår på grund av att pappa skulle tillaga det för en herrans massa år sedan på just nyår och då glömde han att lägga i gelatinet så den stelnade aldrig. Då ställde han ut pannacottan i snön för att den skulle stelna och den frös ju självklart då så det slutade i med att vi fick frusen pannacotta, lite glassliknande, som efterrätt. Det var ju gott det med men inte riktigt vad som var planerat.

 

Nu är jag alldeles strax framme götet så det är väl dags att packa ner datorn nu. Vi hörs senare, ciao!


Jag och Astrid i våras :P



Sista dagen i december

God morgon solstrålar!
Förlåt för den dåliga uppdateringen de senaste dagarna men ni har faktiskt min pappa att skylla för detta, han tog nämligen min dator ifrån mig. Men nu är den tillbaka och jag är back on track igen. Idag är det sista dagen på året, lite småsjukt, och jag ska fira den med min kära vän Astrid som jag ska träffa hemma i lägenheten i Gbg om ca 4 timmar. Då ska vi planera vad vi ska laga för middag till ikväll och bara tjöta loss, har ju inte träffat henne på hela lovet. 

Igår spenderade jag dagen på stan med Sandrika. Vi kollade runt lite i affärer, jag köpte två nagellack, ett ljusblått och ett rött. Nu har jag nog alla olika nyanser av blått på nagellack som finns ;) Efter en rundtur i affärer bestämde vi oss för att fika. Det blev Mejeriet och jag håller med Sandrika, deras te var riktigt gott! Supermysigt ställe måste jag säga, så om någon av er läsare någon gång skulle komma till den lilla staden Trollhättan så rekommenderar jag att ni tar en fika där :) Jag och Sandrika tyckte däremot inte att det räckte med en kopp te där utan vi gick vidare ner till Strandgatan och satte oss där också. Där käkade jag en gudomligt god lunch: grillade panini fyllda med smörstekta kantareller, mozarellaost och rosmarin och en sallad och mumsig dipp till det. Det smakade riktigt bra, så när jag ändå håller på så kan jag ju rekommendera den med! Det enda jag inte gillar med Strandgatan, tro mig det är ett jättemysigt ställe, är att man får betala massa för vanligt kranvatten. När man redan betalar lite över en hundring för en lunch så tycker jag faktiskt att man kan få ett vanligt glas vatten utan någon citron eller något i gratis. Men det tycker tydligen inte de. 

Efter en mysig dag med Sandrika så gick jag hem och strax efter mig kom mormor för vi, jag mamma och mormor, skulle gå på bio på kvällen. Vi gick på Änglagård, tredje gången gillt, och den var riktigt bra. Jag har sett ettan och tvåan innan och jag älskar dem allihopa. Jag vet inte vad det är med mig idag men jag tar och rekommenderar denna också! 

Nu ska jag gå ut en liten stund men vi hörs antagligen senare. Om inte, ha en jätterolig nyårsafton och Gott Nytt År på er allihopa!

Läst på som bara den!

Tjoohej!
Jag läste för en liten stund sedan klart Isabella Löwengrips, aka blondinbella, bok Egoboost! Riktigt bra, riktigt peppande och rekommenderas till alla tjejer. Nu ska jag hoppa in i duschen, är kanske dags för det när klockan närmar sig tre ;) Om några timmar ska vi iväg på middag men är inte jättepepp på det faktiskt. Det känns som att det är så dålig stämning runt omkring en jämt och ständigt och jag är så innerligt trött på det så jag känner hellre för att vara själv just ikväll. Jag får en sådan känsla ibland, jag är lite av en ensamvarg, och tycker det är så härligt att någon gång ibland sitta för mig själv och läsa, eller kolla på film, baka, ta en promenad, eller sätta mig på ett fik med datorn och bara skriva. Det är väl inte så kul om man skulle göra detta varje dag men någon gång i veckan känner jag att jag behöver det i alla fall. Jag vet jag är svensk, men jag måste få prata om vädret lite. Det vräker ner ute, det gillar jag inte, nu kommer ju snön försvinna, det kommer bli glashalt på vägarna och trottoarerna. Gillar inte riktigt det. Nu ska jag allt ta och låta duschvattnet vräka ner över mig. Känner att jag behöver bli lite fräsch igen!

28 December 2010

Hej hopp galopp!
Det har redan gått 4 dagar sedan julafton, är inte det lite sjukt? Jag tycker faktiskt det, tiden går så himla fort. Vaknade i morse av att några står på taket och hackar bort isen och var hamnar isen de hackat bort? Jo, rätt på mitt fönsterbräde. Det lät ganska bra ska jag jag meddela. Som om detta oväsen inte var tillräckligt så höll några andra samtidigt på att borra i en vägg under oss och det gör så att det skakar i hela den väggen. Vilken kan det vara? Jo, självklart den som är inne i mitt rum. Den väggen som är precis bakom mitt huvud när jag ligger och sover. Inte den härligaste uppväckningen jag varit med om men jag kom upp i hyfsad bra tid ur sängen i alla fall.
Sitter just nu och käkar yogurt med hemmagjord müsli och blåbär. Hemmagjord müsli slår köpt müsli med hästlängder, så mycket godare. Viktor sover som en stock (ovanligt?), pappa kollar knepiga mackor på nätet och mamma är ute och kollar soffa med mormor. Snart ska jag sätta mig och börja läsa en ny bok, läste klart Elsas Mode igår. Den jag ska börja på nu heter Egoboost! och är skriver utav Isabella Löwengrip som de flesta av er antagligen vet. Jag fick boken i julklapp och ser nu fram emot att äntligen få påbörja läsningen utav denna peppande bok. 

Ikväll är vi bortbjudna till familjevänner och en av dem, dottern, har vi inte träffat på flera år för hon har varit i USA och jobbat och sedan har hon varit nere i Lund för att plugga, men nu är hon hemma i Trollhättan och det ska bli kul att träffa henne igen. Nu ska jag gräva ner mig i Egoboost! med en kopp te i hand...myyys! Ha en bra dag!♥

27 December 2010

Hej hej!
Nu är julen över även för min del, även fast julmusiken fortfarande spelas här hemma så är julkänslan borta. Igår var mammas sida av släkten här och vi käkade god mat och min mumsiga pepparkaks-cheesecake till efterrätt. Jag fick jättebra julklappar av dem...ett set av Irish-coffe glas med en snygg matchande bricka till och 12 stycken skitsnygga en-portionsformar som man kan göra allt möjligt i. Perfekta julklappar :D Blev jätteglad. Vi spenderade en stor del av kvällen till att kolla på gamla filmer på mig och min bror när vi var små. Haha, så himla kul att se. 

Idag har varit en riktigt härligt dag. Den startade inte riktigt förrän vid 12 då jag gick upp. Sedan blev det en frukost bestående av julmatsrester, mumma, och sedan en riktig långpromenad med mamma och pappa. När vi kom ner till kanalen så såg vi att ett stort lastfartyg fyllt med trästockar hade fastnat i isen så det stod helt still (obviously). Jag hade självklart med mig kameran och tog kort på detta :P Resten utav eftermiddag och fram tills nutid har jag legat i soffan och läst. Så himla härligt att bara ligga och läsa en bok av eget väl utan att behöva känna någon som helst stress. Läser fortfarande Elsas Mode av Sofi Fahrman men är strax klar. Den är riktigt lättläst men otroligt underhållande och faktiskt lite spännande. Rekommenderas! Men det är garanterat mer en tjej- än en killbok. 

Nu ska jag strax gå och ta mig lite mat. Börjar kurra i magen men som tur är finns det fortfarande mängder av julmatsrester kvar. Älskar julmat! Resten av kvällen kommer nog spenderas med boken i hand liggandes i soffan. Riktigt chill!



Fartyget som satt fast i isen såg riktigt spökaktigt ut!

Det är ganska mycket is och snö i Trollhättan, det kan man lugnt säga.




Shopping och cheesecake-bakande

Var ute med familjen och shoppade förut och fick tag på en snygg klänning och en stor mysig kofta. Klänningen har jag på mig nu och ska ha nu när mammas sida av släkten kommer och firar jul. Tänkte ta och dutta på lite rött läppstift på läpparna precis innan de kommer också. Jag är ganska säker på att det kommer bli snyggt :) Nu ska jag fortsätta med bakningen av min cheesecake. Ha en fortsatt mysig annandag jul♥

Min nya fina klänning♥


Haha, min bror har precis beställt en iPhone 4
och framförde därför en glädjedans.




26 December 2010

God morgon!
Käkar för tillfället frukost samtidigt som jag lyssnar på pappa som läser högt ur sin nya Faktakalender. Mycket intressant! Om en liten stund ska hela familjen bege sig ut på shopping-centrerna för att byta lite julklappar som man inte vill ha och för att köpa nya grejer på mellandagsrean. Jag ska inte byta något, är jättenöjd med allt jag fått :) Ute snöar det som bara den. Jag fattar inte hur mycket mer snö det kommer bli. Det slutar ju aldrig! Men jag klagar inte. Jag älskar det.

I eftermiddag kommer morbror med familj och mormor för att fira jul. Jag ska baka min apelsin- och pepparkaks-cheesecake tills dess att de kommer så jag får nog rappa på lite nu. Mot affärerna!

Juldagskvällen

Har tillbringat kvällen med Trivial Pursuit, julmatsrester, en ny svensk kriminalserie och strax blir det dags för Ris á la malta och Mr. & Mrs. Smith. Det var ett bra tag sedan jag såg den och jag känner att jag inte har något bättre för mig så det får bli hur jag spenderar det sista av detta års juldag. Imorgon ska hela familjen ut och handla, jag ska kolla på lite kläder som jag kan använda mina presentkort som jag gick i julklapp till att köpa. 

Något som jag faktiskt också gjort under kvällen är att kolla på bilder på och saker man kan göra i New York och Florida eftersom jag ska dit till våren. Känns helt sjukt att vi ska dit men jag längtar något så otroligt. Det känns helt okej att jag ska fira min födelsedag i Florida :D Jag är ledsen läsare, men jag kommer nog tjata en del om det framöver :P


Kalkonmiddag

Kusinerna och farmor har precis åkt hem och jag tänkte mig lugn och ro men icke sa nicke. Ibland blir man ju bara trött på brodern sin. Men är man tonåring så är man antar jag. Förut blev det kalkonmiddag med en jul-pannacotta till efterrätt, riktigt mumsig. Jag och mamma är så sugna på att sätta oss i soffan och kolla på Sex and the City och Sex and the City 2 men kom snabbt på att alla ställen man kan hyra film på är stängda which sucks. Är så sugen på att kolla film och alla filmer som vi har här hemma har man sett minst 10 gånger så dem är inte så roliga längre. Vi får väl se vad vi hittar på. Jag skulle vilja spela ett bordsspel, typ TP, men då ska hela familjen vara med tycker jag och det är aldrig det händer. Imorgon kommer det gäster igen, då är det dags för mammas sida av släkten. Mysigt♥


Mammas jul-pannacotta!

2010 års julklappar

God dagens. Har precis kommit in från en långpromenad ute i snön och solskenet. Igår var det julklappsutdelning, såklart, och vad jag fått i år är...
  • Stor kastrull
  • Grytlappar
  • Kavel
  • Silikonpenslar
  • Stor väggklocka
  • Egoboost av Isabella Löwengrip
  • 8-pack med gästtofflor
  • Väckarklocka
  • Stort set av badlakan och handdukar
  • Massa diskhanddukar (riktigt snygga)
  • Presentkort på massa affärer för 2.500kr :)
  • Massa burkar
  • Pengar
  • Ätpinnar från Thailand
  • Plånbok
  • Skidunderställ
  • Sist men inte minst EN RESA TILL NEW YORK OCH FLORIDA!!! Can't wait :D
Som ni kanske ser så är det en hel del "bra att ha grejer" till lägenheten men det var ju det jag som önskade mig. Så även om det inte ser jätteroligt ut för många av er så tyckte jag det var jätteroligt att få en kastrull till exempel :) Imorgon så kommer mammas sida av släkten också så då blir det kanske lite mer. Jag är nöjd med det jag gav till min familj och mina julklappsrim blev riktigt bra och folket blev lite imponerade ;) Nu blir det kaffe♥

Julafton i bilder



Älskar hur mamma dukade bordet. Så himla fint var det med ljus, granris,
stjärnsilvertråd och röda äpplen. Äkta jul-dukning :)






Kussen skulle försöka se ut som en äkta bonne (han är ju trots allt från Skara :P)
och jag tycker han lyckades ganska bra på bilden till höger, haha!

Hahaha kussen lånade min brors ganska stora mjukisbrallor och
mina nya röda tofflor, vackert?

Just nu sitter jag, min bror och kusinerna och kollar på Hajen III. Oj, nu sprängdes hajen och det kunde inte sett mer overkligt ut. Strax är det väl dags att nana för det är ju faktiskt en dag imorgon också och inte vilken dag som helst utan juldagen. Då blir det kalkon och kanske ut och ha snöbollskrig? Det har snöat något så kopiöst mycket idag. Det har precis slutat snöa nu men annars har det snöat precis hela dagen och då rejält. Denna julen kan man inte klaga i alla fall, det har verkligen varit en vit jul♥

Gästinlägg av Julius

Tjäääänna !! 
Vad gör alla roliga personer ? ;) 
Själv så kollar man ju på tv :) 
imorn blire kalkon hos kusinerna.. ;))))

Tomten är far till alla barn

Tjooo bloggen!
Sitter med kusinerna och broder och kollar på Tomten är far till alla barn. Myspys! Är smått trött, though, har ätit maaaasssa mat och det blir man ju lite dåsig av. Julius sitter här bredvid och fascineras över hur fort jag skriver, alltid kul! Julklappsutdelningen gjorde vi för ett litet tag sedan. Jag blev jättenöjd med mina presenter. Jag fick allt från en gigantisk kastrull till en resa till New York och Florida. Ska bli såååååååååå kul att åka dit, och vi ska göra det över min födelsedag vilket gör det lite roligare :D Har tagit lite bilder under dagen men dem lägger jag upp imorgon, orkar inte nu. Nu ska jag fortsätta njuta av den extremt svenska filmen men vi hörs imorgon. För tredje gången idag...GOD JUL!

Julklappsrimmen klara

Här är det full fart med förberedelser inför att allt folk kommer, ca 20 minuter tills de borde vara här nu. Jag har precis slagit in de sista julklapparna och skrivit klart alla mina julklappsrim. Jag är faktiskt ganska nöjd med dem. Om någon som är intresserad av att läsa dem så ser ni dem här :)

PAPPA (hemmagjord sylt)
Inom kort kommer din tyska kompott att ta slut,

och då är det inte bara att till affären åka ut.

Jag har nu gjort ett tappert försök att dig trösta,

med en röra som innehåller det mesta,

av det som din äckligt söta gelé gör,

förutom beståndsdelar som en sylt ej innehålla bör.

Såsom E-nummer, förtjockningsmedel och ämnen av kulör,

så ta nu och smaka och låt denna present dig förför.


PAPPA (Soundracer V12)

Kära pappa, vi vet alla att du bilar hyllar,

att tankar omkring detta i din hjärna kryllar.

Du har skänkt ditt liv åt en bil kallad SAAB,

du har länge varit en del av detta företags stab.

Men trots att du en kärlek till detta åkdon har,

finns varje mans barnsliga dröm inom dig kvar.

Att få en bil som kör olagligt fort,

bilar du har sett genom att skaffa falskt presskort.

Vi kan dig tyvärr inte en Ferrari eller liknande köpa,

men vi kan få din fina SAAB att så låta när den löpa.

Här får du en gåva vi vet du kommer använda flitigt,

du kommer bli barn på nytt och för oss andra kommer det bli slitigt.

Att behöva lyssna till det ROAAAR som kommer uppstå,

men vi får väl stå ut eftersom vi vet hur gärna du vill ha detta, även om jag aldrig det kommer förstå.

MAMMA (En stor korg med hemmagjorda saker såsom tvål, sylt, godis etc.)

En blandning, en mix av saker kommer du av mig att få.

Jag känner ju dig och jag är därför säker på att det åt kommer gå.

Det mesta är bra för din själ,

men lite av det till huden likaväl.
Det är ingen större idé att jag något rim ska skriva,

eftersom det inte finns något papper du behöver riva.

Du ser ju redan vad du fått,

och jag hoppas du tycker det ser ut att vara smaskigt gott.

Av dessa delikatesser ska du få njuta,

när dina sockersug blir akuta.

God Jul!

 

 

VIKTOR (En kofta och en skjorta)

Broder min, sedan Frankfurt har du varit mycket av en amerikan,

i alla fall till utseendet, men nu har jag en plan.

Du har redan börjat ändra lite av din stil,

men jag ska nu hjälpa dig på traven och har därför köpt dig något i textil.

Två olika saker men saker jag hoppas att du gillar,

annars får du be om kvitto och bege dig till avdelningen för killar.

På den svenskaste affären av de alla,

men om jag känner dig rätt så kommer du bara säga “palla”.

Du har vuxit, du är inte längre pojken i tröja med luva,

du har nu mer tröjor utan huva.

Jag är över detta mycket glättig,

eftersom du nu ser ut som någon mer vettig.

Nu vet jag att du din present vill öppna så jag ska nu sluta,

du anar nog lite vad du ska få men du kan hoodtröjor utesluta.

God jul broder!

 

 

Nu ska jag gå och se om mamma behöver lite mer hjälp i köket, kanske kan göra ris á la maltan. ÄLSKAR RIS Á LA MALTA!!! GOD JUL!

GOD JUL!

God Jul på er allihopa. Det är julaftonsmorgon, jag och pappsen kom för en stund sedan tillbaka från en julmorgonspromenad och sitter nu och käkar frukost. Fy sjuttsingen vad kallt det är ute, höll på att frysa kinderna av mig.  Om en halvtimme ungefär så kommer första gästen, mormor, och jag sitter här ofräsch i mjukisbrallor och tjocktröja. Kanske borde börja göra mig i ordning? Men jag tror inte mormor bryr sig i för sig så jag väntar lite. 

Igår så bakade jag lite julgrejer, knäck och ris/russin-choklad. Riktigt mysigt och julstämningen var på topp. Julmusik dånade ur högtalarna, granen ser nu riktigt elegant ut efter jag pyntat den, och den första vörtbröds-skink-mackan smakade gudomligt igår kväll med ett glas julmust till. 




Älskar pappas pepparkaksface som hänger högst upp i granen.
Jag kände bara att den måste vara med i granen!

Nu hade jag precis tänkt gå och ta en dusch men toaletten är upptaget av min bror som precis gick in där och när han väl gått in där så är det ingen idé att försöka få ut honom inom en halvtimme. Han tar så lång tid på sig, helt sjukt, det är ju jag som är tjejen i familjen liksom och oftast är det ju tjejer som tar längre tid på sig. Tydligen inte i den här familjen! Nu ska jag sätta mig och lösa lite sudoku i väntan på att duschen ska bli ledig. Ha en jätte mysig jul nu allihopa så hörs vi senare eller imorgon. 

GOD JUL



23 December 2010

God dagens kära vänner!
Idag är det dagen före dopparedagen och jag känner mig smått förkyld. Typiskt! Jag skulle egentligen ut och åka skidor med pappa idag på morgonen men jag fick skippa det. Känner inte för att sitta sjuk på julafton precis! Men jag har precis kommit tillbaka från en kort promenad så lite frisk luft och motion har jag fått i alla fall. Jag följde med pappa för att slänga grovsopor förut och gick en bit av tillbaka vägen istället för att åka med honom i bilen. Fy sjutton vad kallt det är. Mina ben domnade bort på bara några minuter. Kanske är dags att börja ha långkalsonger eller strumpbyxor under jeansen nu. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och bara sätta mig och vila lite, jag är så himla trött. 




Imorgon är det julafton och jag ligger i en säng i en badhusluktande lägenhet!

Tjooo! 
Ligger i sängen i Trollhättan och ska vilken sekund som helst nu nana men tänkte säga hej till er först. Pappa var nere i lägenheten förut och käkade middag och hjälpte mig med att hänga upp mina 9th Grade Project foton. Känns mycket mysigare nu när de är uppe. Det dumma var bara att jag bara hade 7 upphängningskrokar och jag har 10 foton så några är fortfarande kvar. Men det får jag väl fixa på egen hand antar jag. Klarar pappa det så klarar jag det med! ;) 

Här i lägenheten i Trollhättan så luktar det extremt konstigt för tillfället. Det var tydligen en brand av något slag i frisörsalongen som ligger under oss häromdagen så det luktade rök i hela lägenhetshuset men då satte brandkåren in saneringsapparater som gör att det luktar badhus i hela lägenheten. Och inte bara en aning utan verkligen precis som på ett badhus. Jag hoppas den lukten är borta till på julafton vilket det faktiskt är imorgon. Tjohooo! Känns väldigt, väldigt konstigt. 

Nä, nu ska jag sova för till morgonen så ska jag och min far ut och åka lite längdskidor hade vi tänkt oss. Hoppas vädret tillåter det bara. Jag hoppas det blir sol för jag skulle vilja gå ut och fota lite också. Det är så sjukt mycket snö här och den är alldeles orörd i parken här bredvid och jag hoppas den är det när jag vaknar till morran också. God natt♥


Såhär proffsiga ser jag och min pappa också ut...hihi :P
Humorn är på topp såhär runt 1 på natten.

Tidiga julklappar

Förlåt för att det varit så dålig uppdatering idag men jag har faktiskt försökt få upp detta inlägget i ett par timmar nu men det har helt enkelt inte fungerat. Men nu funkar det i alla fall :) Bättre sent än aldrig.

Igår när vi tog en fika efter skolans julavslutning så fick jag en present av Marlene i form av världens mysigaste filt. Direkt när jag kom hem igår så gick jag och satte mig med den omvirade runt mig. Den är mörkblå och jättelen på ena sidan och på den andra är den krämfärgad och känns lite som en fårfäll fast fake. Haha, bra beskrivning men jag vet inte riktigt hur jag ska förklara hur det känns. Den är jättestor och jättemysig i alla fall. 

Under vår minijul här igår så spelade vi ju julklappsleken och jag fick till slut en jättesöt guldring. Det passade faktiskt väldigt bra att jag fick den. Jag önskar mig ju ringar i julklapp :) Jag har inte en enda ring, eller aah nu har jag ju det, men inte innan. Jag hittar ofta väldigt fina ringar men jag unnar mig aldrig att köpa någon även om de är jättebilliga. Jag tänker på det som en onödig utgift men det är ju inte onödigare än ett klädesplagg egentligen, och kläder har jag aldrig problem att köpa. Inget som stoppar mig där ;) 


Jag & Becca fick en skylt av Marlene också. Jättesöt och lite rolig!


Min nya, tjusiga ring och filt(som jag tyckte passade som klänning :P)




22 December 2010

God förmiddag kära blogg! 
I övermorgon är det julafton. Galet? Jag tycker verkligen det. Vart tog tiden vägen liksom? Jag har haft en underbar morgon denna onsdag, en riktig skönhetsfixar-morgon kan man väl kalla det. När jag vaknade ur min skönhets sömn vid halv 10 så gick jag och satte på en kopp te, gjorde egen müsli och åt detta med lite yoghurt och en kiwi medan jag satt och läste en bok. Efter en timma av detta så gick jag in på badrummet där jag skulle spendera mina nästa timme av dagen. Jag började med att göra något som jag aldrig gjort förr...att vaxa området över läppen. Jag har massa fjun, kort hårstrån, där som antagligen ingen annan tänker på än jag själv men jag har alltid irriterat mig på dem så nu var det dags för dem att försvinna. Det gjorde inte alls ont, förberedda mig på att skrika högt och väcka resten i lägenhetshuset men det gick väldigt bra. Efter detta så tog jag århundradets längsta dusch. 35 minuter! Okej, det kanske inte är så länge för de flesta av er men för mig som vanligtvis inte står i duschen längre än 5-6 minuter så är det väldigt lång tid. Så nu är benen rakade, håret har varit i hårinpackning och nu ska jag ge mig på att vaxa ögonbrynen också, får väl se hur det går. Vem vet, det kanske blir en julafton utan ögonbryn för min del. Haha, hoppas inte på det!

Nu ska jag strax ge mig ner till affären för att handla lite saker och sedan kommer jag stå en stor del utav resten av dagen i köket. Kan inte säga vad jag ska göra men ni får se om några dagar vad jag har åstadkommit. Ikväll kommer min pappa och ska hjälpa mig hänga upp mina fotografier i sovrummet och om vi har tid i hallen också. Min pappa är den gulligaste. Han åker hela vägen i från Trollhättan ner hit till Göteborg för att hämta mig bara för att jag inte orkar bära alla mina grejer till tåget. Men jag har faktiskt löjligt mycket grejer som ska med till Trollhättan. Det är ju kläder för några veckor framöver, jag ska iväg och åka skidor efter nyår så då måste jag ha med grejer till den resan, alla julklappar, min kamera och dator, massa tunga böcker såsom fysik, matematik och ekonomi  som jag behöver läsa under lovet. Ni som går i samma klass som mig vet vad de böckerna väger. Det är löjligt! 

Nu ska jag sätta mig och ta en kopp kaffe, ta en bit apelsin & pepparkaks-cheesecake och läsa lite mer i min bok. Den är riktigt bra, rekommenderas! Elsas Mode av Sofi Fahrman. En äkta tjej-bok som är sjukt lättläst!




Första kvällen på lovet!

Hej hej bloggen!
Nu har alla gäster åkt hem och jag ska strax sätta mig i soffan för att njuta av en film som jag inte sett förut, Surviving Christmas. Om den inte är något bra så ska jag nog läsa istället men jag tror den kommer vara ganska bra eftersom Ben Affleck är med i den. Han är så bra och gorgeous! Den börjar klockan 21 på Kanal5. De senaste minuterna har jag suttit och skissat i mitt block på hur och var jag ska hänga upp mina fotografier i lägenheten. Har ju fortfarande inte fått tummen ur till att göra detta och jag känner att jag måste få upp dem nu under lovet, känns inte riktigt hemma annars om de inte hänger på väggen. Nu ska jag fixa kvällsmat, ciao!


Minijul

Om en timme ungefär så kommer tjejerna och då ska vi kan ha en minijul här. Jag tänkte att jag måste ju bjuda på något när de kommer så jag körde precis in en kaka i ugnen. Tog lite vad som fanns i skåpen, får väl se om det blir bra. Det blir något av en choklad/apelsin/kokoskaka, det borde väl alla gilla tycker jag. Annars får de väl ta en frukt eller något istället. Nu ska jag ta på mig lite trevligare kläder än mjukisbyxorna jag för tillfället har på mig eftersom två flickor tydligen kommer om bara några minuter. Det snöar ute, i like a lot! Perfect start of what's going to be the perfect holiday!♥

Jullov!

Solen skiner, snön ligger vit och glimmande på backen och JAG HAR JULLOV! TJOHOOO! Känns väldigt, väldigt skönt att kunna slappna av lite. Jag kom hem för en timme sedan ungefär efter att ha varit i skolan och fått mina "report cards" och sedan gick jag, Marlene, Anna & Rebecca till Le Pain Francais på Vasa för en fika. För min del blev det en liten soja-cappuccino..mmmh! Under timmen jag varit hemma har jag städat det sista. Jag började igår kväll och hade bara damning och damsugning kvar så det har jag gjort nu. Härligt, det var kan ha varit sista gången jag städade denna lägenheten detta året. Det beror ju självklart på om jag åker hit någon mer gång under lovet innan nyår, det är ganska troligt i för sig. Det är vissa saker som jag skulle vilja fixa med lägenheten nu när jag har tid. Jag har fortfarande inte lyckats ta mig tid att hänga upp foton på väggen i hallen. Det skulle vara roligt om jag kunde fått gjort det innan 2011 börjar. Jag tror faktiskt att jag ska ta och göra mig lite lunch nu och sedan sätta mig och kolla på lite kort och printa ut några och sedan rama in dem. Då har jag kommit en bit på vägen i alla fall. Men jag vill också så gärna sätta mig i soffan och fortsätta läsningen av en bok som jag fick låna av Astrid i helgen. Den heter Elsas Mode och är första boken i en serie skriven av Sofi Fahrman. Den är extremt lättläst och rolig på det sättet att jag känner igen mig så i huvudkaraktären, Elsa. Den är skriven på ett lite små-roligt sätt så man sitter och fnissar medan man läser då och då. Sådana böcker gillar jag! Nä, nu kurrar det i magen, nu blir det lunch!


(Foto taget by moi)

Photoshoot









En underbar photoshoot med två underbara vänner♥


Morden i Sandhamn

Ser på Morden i Sandhamn just nu som är baserad på Viveca Stens böcker och jag har läst just de böckerna så det är lite roligt att se. Men nu när jag har kollat i några minuter så märker jag att serien är helt olik från böckerna. De två huvudkaraktärerna är bra vänner i boken, här känner de inte varandra. Konstigt! Jag rekommenderar böckerna, though. De är riktigt bra! 

blir

Shopping spree

Jag har varit och shoppat under största delen av eftermiddagen, kom ganska nyss hem. Jag har handlat en hel del julklappar, det sista nu faktiskt så det är skönt att ha det gjort. Jag lyckades också hitta mig en nyårsklänning. Inget speciellt egentligen, utan en vanlig svart klänning. Jag provade massa färgglada klänningar också men det är något med att ha svart på nyår, det känns bara rätt helt enkelt. Såhär ser den ut...


Det satt ingen prislapp på klänningen och då tror jag alltid det värsta, lika bra att vara förberedd liksom, så jag tänkte att ok, den kostar nog kanske 5-600. Kommer till kassan och hon säger, där hade du tur du. Det är det sista exemplaret och den är rejält nersatt. Jag fick den för 240kr. Det kallar man tur! Och just att det bara fanns ett exemplar kvar och den var i just min storlek. Det har aldrig hänt mig förut. Men då är det ju faktiskt meant to be! Det känns väldigt bra att ha det gjort, jag brukar alltid stå den 30 December och försöka hitta något att ha på mig till nyår, nu slipper jag tänka på det :D Känns underbart! 

Jag satte mig en timma på Espresso House som paus under min shoppingtur. Tog en kopp kaffe, och bara tog det lugnt med en bok i hand. Så härligt var det! En liten rolig grej hände under den timman. Jag står i kassan, betalar för min kaffe, tar min mugg och går och sätter mig i en soffa och tar fram min bok och börjar läsa. Efter några minuter så kollar jag bara upp under några sekunder, sådär som man gör ibland, och märker att mannen som sitter bredvid mig inte är vem som helst. Där sitter Anders Eriksson från Galenskaparna, han som är Farbror Frej vet ni. Jag älskar Galenskaparna, växte upp med dem kan man säga. Hela familjen, utom mamma då som har konstig sense of humor, har suttit många timmar framför tvn som barn och kollat på allt konstigt men extremt roligt som After Shave och Galenskaparna gjort. Vi gick faktiskt och kollade på dem live förra hösten tror jag det var, riktigt roligt! 


Det goa gänget! Jag satt bredvid han som står längst till höger (Anders Eriksson).

Jag taggar just nu inför Ung & Bortskämd som börjar 20.00 på SVT1. Just nu håller jag på att laga mat, har rotfrukter och rödbetor i ugnen och ska ta lite rödvinssill till det. Om det blir gott tillsammans vet jag inte men det lär jag ju märka. När jag var och handlade förut så köpte jag en påse saffran. JÄKLAR VAD DYRT DET ÄR! Nu hoppas jag att det jag ska använda den till smakar gudomligt för annars blir jag sur. 

Nu tror jag käket är klart, så nu blir det till att käka, obviously. Sedan blir det Ung & Bortskämd och senare ikväll så ska jag ta och sätta mig och bara läsa, läsa och läsa. Det är så härligt att bara sitta och läsa, ingen stress eller press utan bara för sin egen skull.

Last day of school in 2010

Good morning sunshines!
Julavslutning idag, sista dagen i någon skolans lokaler för detta året idag och jag är på äkta bushumör. Det är inte ofta det händer men jag känner bara för att gå och kittla massa folk, bara vara allmänt busig. Får väl se om jag vågar mig på något i skolan sedan. Det blev en liten photoshoot i helgen och en av bilderna på mig blev riktigt snygg, haha, och jag tycker mitt utseende här beskriver lite hur jag känner mig idag. Ser jag inte lite busig ut? Jag tycker personligen att mina ögon utstrålar "busighet" :P


Idag är det först julavslutning med klassen mellan 9-10 då vi får våra betyg och lite annat. Sedan blir det avslutning med hela skolan i kyrkan mellan 10-11 och sen har jag jullov. Härligt! Det är ett under att jag kom upp ur sängen idag eftersom jag varit väldigt trött på sista tiden och eftersom jag inte kunde somna i tid i går kväll. Jag satte fyra olika alarm för säkerhets skull och vaknade av det fjärde. Men nu är jag i alla fall uppe och känner mig inte alltför trött, vilket är skönt. 

Vid 4 tiden i eftermiddag så kommer det hit lite tjejer för att ha en minijul här. Vi ska då göra julklapps-leken som jag älskar. Jag var ute och köpte mina saker i sista sekund igår men jag är tydligen inte sist ut. Pratade med vissa igår som fortfarande inte hade köpt utan skulle göra det på vägen hit ;) Astrid (host)! Nu måste jag käka upp min frukost och gå och göra mig i ordning men vi hörs senare♥

Umgåtts med soffan!

Hej hopp galopp!
Idag har verkligen jag och min kära soffa umgåtts. Jag har kollat på så många filmer idag och gjort det utan att ha fått dåligt samvete för det var ingenting i skolan som behöver vara klart tills imorgon, rörde på mig gjorde jag i morse och jag har bara njutit av att ha låtit mig sväva i filmernas värld ett tag. Så hur har min dag sett ut idag då? Jo, imorse gick jag ut på en riktigt rask morgonpromenad i snöyran. Riktigt härligt var det! Sedan satte jag på dagens första film, en riktig klassiker, Titanic! Det går ju inte att göra annat än att älska den filmen. Jag satt och grina titt som tätt under filmens gång men det får man faktiskt göra till den tycker jag. Efter denna tårframbringande rulle så kände jag för att se på en annan klassiker nu runt jul, Love Actually. Så bra! Nästa på listan blev The Chronicles of Narnia: Prince Caspian. Kände att jag behövde remind myself of Narnia lite eftersom film nummer tre i denna serie kommer ut nu på lördag, alltså juldagen, och jag måste erkänna att jag är lite sugen på att gå och se den. Mina kusiner är hos mig och min familj då så man kanske kan gå allihopa. Skulle vara lite skoj! Efter detta spännande men så söta äventyr så tyckte jag att det nog var dags att göra något vettigt så jag gick ner och handlade mig lite saker som behövdes i kylskåpet, det praktiskt taget ekade. Så jag satte mig och skrev en handlinglista och sprang sedan ner till affären för att handla. Efter handlingen så var det dags för nästa film, Sex and the City 2 som också är en riktigt, riktigt, bra film. Jag skulle så vilja vara Carrie. Leva mitt i New York City och bara skriva om dagarna, ha det som arbete, va roligt det skulle vara. Det är något jag verkligen skulle vilja göra "när jag blir stor" som man säger, men det är ju så svårt att lyckas inom den branschen, men vem vet, det kanske är värt ett försök? 

Sex and the City kollade jag klart på för bara en liten stund sedan och nu ska jag gå och lägga mig och läsa en stund innan jag somnar. Börjar inte förrän tjugo i tio imorgon men jag vill vara pigg och fräsch under den sista dagen under 2010 i skolans klassrum. Just det, höll på att glömma! På tal om film så såg jag någonstans i cybervärlden förut att det nästa år, under sommaren någon gång, ska komma ut en fjärde Pirates of the Caribbean film med Johnny Depp (SJÄLVKLART!) bland andra. Jag ser verkligen fram emot det för under 7an och 8an så var jag smått besatt av dem filmerna. Kunde de utantill, spelade soundtrackslåtarna på pianot, hade affischer på Jack Sparrow över hela väggar i mitt sovrum. Jag tittade liksom på filmerna minst 1 gång i veckan. Nu när man tänker tillbaka på det så är det lite sjukt men men, alla har vi varit besatta utav något eller någon under uppväxten. Jag tror jag har kvar alla affischerna någonstans på vinden. Kanske borde ta ner de och täcka alla väggar i lägenheten med dem när filmpremiären närmar sig. Så, nu ska jag sluta tjafsa om det och gå och lägga mig istället. 5 dagar till jul! Godnatt♥

Här har ni en trailer till Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides! ÄLSKA JACK SPARROW!

18 December 2010

Sista lördagen innan julafton är vad det är idag! Helt galet vad tiden går fort. Snart sitter man i en gungstol på terassen av ett ålderdomshem, som jag brukar säga ;) Klockan är just nu halv tolv, jag sitter och käkar frukost och ute så snöar det som bara den. En lite läskig grej hände precis. Jag skickade iväg ett sms till astrid och frågade om hon ville ses och precis när jag tryckt på skickat, alltså bara en millisekund efter, så får jag ett sms från just Astrid där hon frågar om vi ska träffas. Okej, läskigt kanske inte är rätt ord men lite konstigt att vi skickade iväg ett sms till varandra precis samtidigt. Det är som när man ringer till någon och så ringer den precis samtidigt till dig så det blir upptaget för båda, har det hänt er någon gång? Det har hänt mig ett antal gånger. 

Så nu när jag käkat upp min havregrynsgröt och gjort mig iordning så åker jag till Linné för att ta en fika med min lilla sötunge som äntligen känner sig bättre, hon har varit rejält förkyld. Så nu tänker jag inte lägga mer tid på att skriva här utan ska göra i ordning mig så jag blir klar någon gång. Ha en bra lördag!♥

Håkan Hellström

Under hela mitt liv har jag aldrig riktigt gillat Håkan Hellström. Vet inte varför men hans låtar har bara inte fallit mig i smaken helt enkelt. Nu har jag suttit i trekvart och bara lyssnat på hans senaste album och jag är fast. Jag erkänner han är bra, jag tror att jag äntligen förstår alla ni som älskar honom, varför ni gör det. Åh vad underbara texterna är! Julia, jag fattar nu ;) 



Jag sitter i ett linne och mjukisbyxor just nu, inga element är på, det är minusgrader ute och jag tycker det är jättevarmt härinne. Frågan är om det faktiskt är varmt här inne eller om det är jag som är knepig...kanske borde önska mig en termometer i julklapp? Jag borde väl gå och lägga mig snart också så jag inte vänder på dygnet helt och hållet denna helgen. Man märker verkligen av tabletterna, jag gick ju liksom upp för typ 9 timmar sedan och jag är redan jättetrött. Jag hoppas verkligen detta går över, känner inte för att sitta som en zombie under hela jullovet! God natt♥

Ica-reklamer in my heart!

Det blev inget läsande för mig, försökte men kunde inte fokusera överhuvudtaget så jag gick och poppade mig lite popcorn, tog en till kopp kaffe och sitter nu och kollar på Forever Young där en 10 år gammal Elijah Wood är med...så söt! Men nu är det reklam och då gick jag in på Youtube och hittade en ica-reklam jag missat. Älskar Icareklamerna! Här får ni en att titta på, enjoy! 


Julmys

Har precis ätit upp min kvällsmat som blev sill, ädelost och dadlar och ett glas julmust och nu fortsätter jag julmyset med att ta en bit av pepparkaks-cheesecaken som blev över igår och sitter och tittar på filmen Elf! Cheesecaken som jag gjorde igår är riktigt god måste jag säga så jag tänkte dela med mig av receptet av denna udda men underbart goda kaka. 


APELSIN- & PEPPARKAKSCHEESECAKE

INGREDIENSER

100 g margarin eller smör

30 pepparkakor

FYLLNING:

200 g philadelphiaost

1 ½ dl socker

3 ägg

1 msk finrivet apelsinskal

2 msk pressad apelsinsaft

TOPPING:

2 dl crème fraiche

1/2-1 dl florsocker

1 apelsin

pepparkakor

 

GÖR SÅ HÄR...

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.
3. Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal - saft. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
4. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor.

 



17 December 2010

Idag är det precis en vecka till jul. Om en vecka sitter man och har kollat klart på kalle anka och ska väl strax börja käka julbord. Denna helgen ska all min tid gå till att fixa julklappar, har ju knappt börjat än, dags att göra det nu kanske ;) Konstigt att man aldrig lyckas komma igång i tid! Varje år säger man att "detta året ska jag fixa julklapparna tidigt!" Gör man någonsin det? Nej då! Alltid är det ut och stressa under dagarna före julafton. 

När jag var hos läkaren i onsdags så fick jag tabletter som ska hjälpa mot min mage och en bieffekt var att man blir trött och det är något jag känt av rejält idag. Vaknade inte förrän vid halv 3 vilket betyder att jag sov över 13 timmar och på grund av detta missade hela min skoldag. Är det inte magen så är det något annat...hate it! Men jag har haft en härlig eftermiddag i alla fall, om man ska tänka positivt. Direkt efter jag käkat frukost så gick jag ut på en riktig långpromenad, var ute i över en timma och det var riktigt härligt att komma ut i friska luften och solskenet lite. Men det är verkligen livsfarligt att gå ute just nu. Det regnade massor igår och så har det frusit på under natten så det är is precis överallt, kände mig väldigt mycket som bambi när jag var ute och gick. Jag lyckades på något konstigt sätt att inte ramla och det är ju gött det. 

Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Tror att jag ska ta en kväll för mig själv och bara ta det lugnt. Imorgon hade jag tänkt åka och träna och sedan blir det att fixa julklappar under största delen av dagen. Jag ska försöka börja på uppsatsen i engelska som ska vara klar till på måndag. Skulle vara skönt att inte ha allt kvar på söndag. Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa en bok av eget val. Jag kommer inte ihåg sist gång jag gjorde det. Jag har inte känt att jag har haft tid att läsa en bok av eget val eftersom det har varit en hel del att läsa i skolan och om jag läser flera böcker samtidigt så blandar jag ihop handlingar och karaktärer i de olika berättelserna vilket inte är så lyckat. 



Jag tror jag ska ta och läsa denna bok som jag köpte för ett tag sedan. Jag tror den handlar om att författare borde ha all rätt i världen att skriva och uttrycka sig precis som de vill i sina egna verk och att samhället är felaktigt på grund av att det är så många som inte håller med om detta.

Sex hos mig...check!

Nu är middagen över och jag har precis diskat upp och plockat bort allt som vi smutsat ner. Det har varit jättemysigt och jag var hyfsat nöjd med det jag lagat till och jag tror mina gäster tyckte om det också, vilket är det viktigaste. Vi spelade "med andra ord" förut, älskar det spelet men denna gången gick det inte så bra för mig. Imorgon är det näst sista dagen i skolan och sedan blir det antagligen Jul på Liseberg med lite folk :) Nu ska jag gå och nana men vi hörs imorgon. Puss & godnatt ♥

Sill & ädelost...

...kanske inte låter som en höjdarblandning men det är bara att tugga och se glad ut. Nä, men det är faktiskt inte så dumt. Sitter nämligen och käkar det just nu i väntan på att jag kan köra in köttet i ugnen. Jag håller på för fullt här hemma med att greja nu, riktig turbofart har jag haft när jag städat, plockat, lagt fram kläder inför kvällen, hackat rotfrukter och gjort klart efterrätten. Efterrätten är nog det av middagen som ska bli mest intressant att se hur den smakar för den är så extremt udda. Jag hoppas den smakar udda på ett bra sätt :) Vad jag inte kan bestämma mig för är mitt hår, hur jag ska ha det. Lockigt, plattat eller bara som det är naturligt? Hmm, det tål att tänka på! Vilka bekymmer man har här i livet ;) Jag kanske borde sätta upp det i någon rolig frisyr. Typ som på bilderna nedan. Det syns inte så bra men det är uppsatt slarvigt så det blir kort på ena sidan och lite längre på andra och så blir håret stort som bara den där bak. Hyfsat snyggt men det är inte lätt att hålla det så en hel kväll, det faller lätt ur och ser konstigt ut. Jag får se vad det blir, kan slänga in en bild sen :)


Glömde helt bort!

Hej hej! 
Jag kom precis på att jag glömde berätta för er hur det gick hos gynekologen igår. Det gick prima ballerina, hon hittade inga cystor så de har försvunnit naturligt så just nu känns det väldigt bra att vi inte valde att operera bort de för två år sedan som läkarna då ville. Nackdelen med att allt såg bra ut är att vi fortfarande inte vet vad som gör så att jag får ont i magen. Läkaren trodde att det var en vanlig kolik-mage jag hade så att så fort jag blir det minsta stressad så får jag ont i magen. Därför skrev hon ut tabletter till mig som ska lugna ner magen, göra så att den varvar ner lite och jag tror bannemej att det fungerar vilket känns något så otroligt underbart. Ni fattar inte vilken fantastisk grej det är att inte ha ont i magen överhuvudtaget under mer än ett dygn för mig. Jag kommer inte ihåg senast det var så. Så jag hoppas att det kan vara så under ett tag nu så jag slipper ha ont :) En av biverkningarna är tyvärr att bli trött och det känner jag av. Usch vad trött jag är, har känt för att bara sova under hela dagen idag. Men å andra sidan så känner jag mig hellre trött än att ha ont i magen ;) 

Nu ska jag sätta igång och städa lite och börja göra i ordning inför middagen ikväll. Nu är det bara lite mer än 3 timmar kvar tills folket kommer och knackar på, dags att skynda på nu. Jag måste hinna göra mig i ordning också, få mig att se lite julig ut. Det gör jag inte nu precis, står i en zebra-mönstrad klänning med bara ben och ett stort förkläde över alltsammans. Mycket snyggt :P


16 December 2010

God morgon och hej torsdag!
Här sitter jag med en kopp kaffe i hand, ovanligt, och kollar ut genom fönstret och ser att det spöregnar. Det gillar jag inte! Nu kommer ju all den fina, vita snön försvinna och det kommer inte vara någon julkänsla alls ikväll när jag har min julmiddag. Segt! Jag får se till att göra det extra juligt här inne i lägenheten istället, antar jag, och dra ner persiennerna så gästerna inte ser allt snöslask. När jag vaknade imorse och gick in i köket så såg jag att min påse med glasburkar som jag fått av farmor låg på golvet under köksbordet så jag lyfte upp det och märker att den vita skålen som det står God Jul på med röd text har gått helt i kras vilket var synd eftersom jag ville ha den ståendes framme i lägenheten så det skulle bli lite mer jul-feeling. Jag undrar bara vem som har gjort sönder skålen, dags för lite detektivarbete.

Om en liten, liten stund ska jag gå till skolan och då blir det svenska först, chill, och sedan blir det TOK, chill, och sist men inte minst tyska som jag jag inte har någon aning om om det kommer bli chill eller ej. Får bara vänta och se. Efter dessa tre lektioner är det dags att åka hem och börja laga mat, mycket att göra i ordning inför kvällen men det känns väldigt skönt att jag fick gjort en hel del av sakerna gjorda igår kväll så jag inte behöver stressa sönder idag. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och gå mot vagnen. Ha en bra torsdag♥

Förberedelser

Tar en snabb paus just nu medan cheesecaken är i ugnen, jag håller på att förbereda lite inför imorgon. Det är skönt att inte ha allt att göra, och därmed slippa stressa sönder, imorgon eftermiddag innan mina fina gäster kommer och knackar på. Jag kokade en stor sats risgrynsgröt förut som nu står i kylen, men det är inte inför imorgon. Det är bara till mig ;) Jag smakade en sked av den förut och mumma vad gott det var. Nu är det bara 3,5 skoldagar kvar tills det är jullov, åh vad skönt det ska bli! Oj, nu är det dags att ta ut kakan ur ugnen. Vi hörs imorgon!

15 December 2010

God dagens bloggen!
Idag är det onsdag, idag fyller min vän Julia 18 år, om 6 dagar är det jullov, om 9 dagar är det julafton, om 16 dagar är det nyår. Om ett litet tag ska jag åka in till skolan, sedan blir det till att åka till gynekologen och göra ultraljud (jippie :/) och sen möter mamma upp mig så ska vi åka och handla matvaror som jag ska ha till min middag, jag har ju "sex hos mig"-middagen hos mig imorgon. Jag har bestämt att det ska vara jultema så alla måste vara klädda i något juligt. Maten kommer självklart också vara jul-inspirerad och jag hoppas att jag får allting till att bli perfekt, eller så nära perfekt som det går att få. Alla rätterna som jag ska tillaga är helt nya för mig, inget jag lagat förut, så det ska bli spännande att se hur det går. Min meny för kvällen ser ut så här...

menu

ädelostfylld dadel svept i bacon med fikonblomma

stek serverad med rotfrukt och en fyllig julmustsås

pepparkakscheesecake med citrusnyans





Nu ska jag gå och göra mig i ordning. Vi hörs ikväll♥

Fotosugen!

Hej hej! Nu har jag pluggat en del och kommit på vad jag vill börja fota ordentligt igen. Jag har kollat in lite kameror och så som jag skulle göra nästan vad som helst för att få. Jag ska nog ta och börja med det lite mer seriöst igen för jag mår så himla bra av det och det hjälper mig nog för att balansera upp skolan lite. Men nu ska jag försöka sluta tänka på det och fortsätta plugga!

13 December 2010

Hej hej och glad lucia! Jag vet inte riktigt om det är det man säger men det var det bästa jag kom på ;) För en stund sedan skickade jag iväg min engelska uppsats som jag fick klar 5 minuter innan den var tvungen att vara inskickad, snacka om bra timing! Så just nu sitter jag och pustar ut, det känns väldigt skönt att vara klar med den. Nu är det bara ett par saker kvar denna veckan sedan kan jag slappna av för då är det jullov. Min vecka ser ut följande...

Måndag (idag) - engelska uppsats

Tisdag - matteprov och träning
Onsdag - fysikprov, ultraljud + möte med gynekolog, träffa mamma

Torsdag - "Sex hos mig". Äntligen min tur att få laga middag till mina kära vänner

Fredag - hmm, vet inte riktigt. Men jag vill hitta på något skoj :)

Lördag/Söndag - minijulafton med vänner

Söndag (kanske) - julfest!

Förutom detta ska jag hinna med två ekonomiprov och en engelska-analys! Härlig vecka känner jag...så nu kan jag inte skriva så mycket mer för nu blir det dags att plugga inför matteprovet imorgon. Om jag pluggar riktigt ordentligt nu så ska jag ge mig själv en paus vid 20.00 då Ung & Bortskämd börjar, så kan jag passa på att käka middag samtidigt så slår jag två flugor i en smäll. Perfekt! Ha en härlig lucia och jag hoppas ni har lite lussebullar att käka på...det har inte jag! Borde bakat mig några under helgen men lite sent att tänka på det nu. Pepparkakor bakade jag dock och här är lite bilder från pepparkaksbakningen i lördags.



Kan ju inte säga att min brors fantasi är den bästa...bara
cirkelformade pepparkakor!

Pappa gjorde ett försök till att göra en pepparkaka som liknade
honom själv. Gick väl sådär ;)



12 December 2010

God dagens bloggen!
Det är söndag och familjen och jag ska strax åka till farmor för att käka söndagsmiddag och fira hennes födelsedag. Min farbor och hans familj kommer dit också och jag har inte träffat de på ett bra tag så det ska bli kul att se dem igen :) Min kusin har varit borta i Thailand i över en månad också så hon kommer väl vara jobbigt brun nu, hon kom hem häromdagen, så man kommer väl känna sig som värsta blekfisen i jämförelsen.

Igår var en riktigt härlig dag. Den började med pepparkaksbakning, tog lite bilder men ni får se dem när jag är tillbaka i Götet. Efter bakandet begav sig pappa och jag ut och åkte längdskidor och jag kan ju lätt säga att det kändes att jag inte har åkt det på ett par år. Sist gång jag åkte var innan flytten till Tyskland, alltså var jag 12 år och det är 5 år sedan. Så som ni kanske förstår så var min teknik inte jättelyckad till en början men framåt slutet så gick det riktigt bra, om jag får säga så själv. Det var i alla fall riktigt härligt att komma ut i skogen och röra sig lite. När vi sedan kom hem igen ställde sig pappa och lagade lunch, det blev älgskavsgryta. Mumma! Så där ser du pappa, du kan laga mat om du vill. En stor del av resten utav eftermiddagen gick till att plugga eftersom jag visste att jag inte skulle få mycket tid över till det idag, men klockan kvart över fem satte vi oss allihopa, utom mamma som var i Göteborg på middag, och kollade på den otroligt mysiga Narnia-filmen. Den första. Duktig som jag är så satte jag mig och pluggade i pauserna ;) Efter det såg vi på en till kanonfilm, Sex and the City. Vi räknade ut nu på morgonen att vi sammanlagt satt 7 timmar i sträck i soffan, men jag försvarade mig genom att påpeka att jag faktiskt gick och läste i varje paus så jag var bättre än de andra :P

Nu på morgonen och förmiddagen har jag inte gjort så mycket, mest chillat, men nu ska jag gå och ta mig en kopp kaffe och en av pepparkakorna som jag bakade igår. Sedan bär det av till farmor. Ha en mysig söndag 

Natten mellan 10-11 December

Hej hej! Jag ska strax gå och lägga mig men sitter på min brors rum just nu och väntar på att han ska komma hem från någon fest. Jag vill helt enkelt säga hej till honom innan jag går och lägger mig och han borde komma vilken sekund som helst nu. Jag hoppas att han gör det för annars kommer jag somna här i hans silvriga fåtölj och det vill jag verkligen inte för då kommer jag vakna med nackspärr till morgonen. Inte så nice!

Jag såg självklart på Idol finalen förut och jag måste bara säga att det var helt rätt person som vann, Jay alltså. Han har ju sådan talang, hans röst är ju helt otroligt bra. Jag gillade aldrig riktigt Minnah, hon hade ingen utstrålning. Så grattis Jay till titeln Idol 2010!

Vad händer nu i helgen för min del då? Jo, en hel del pluggande kommer förhoppningsvis att ske, har tre prov och en uppsatsinlämning under de första tre dagarna av nästa vecka. Imorgon ska jag och pappa antagligen ut och åka längdskidor och det ska bli riktigt kul. Vi brukade alltid göra det när vi var yngre men nu har det inte blivit av på ett bra tag så vi kommer väl falla döda till marken efter bara några meter. Det ska bli skönt att komma ut i naturen lite i alla fall. Pepparkaksbakning ska det bli också. Mamma och jag satsar på att få hela familjen att vara med men det blir nog svårt eftersom vi måste göra det på förmiddagen och min bror oftast inte går upp förrän vid 12-13 tiden på helger. Jag planerar att väcka honom vid 9 bara för att jävlas. Är man syskon så får och måste man göra sådana saker ibland ;) Det skulle vara skönt att gå och kolla lite i affärer imorgon också, måste ha ny foundation och lite julklappar måste inhandlas. På söndag ska vi hem till farmor för hon fyller år. Då kommer mina kusiner också och det ska bli jättekul att träffa alla men en kusin speciellt, Nathalie, för hon har varit i Thailand i en månad och kom hem igår så det ska bli jätteroligt att höra hur hon har haft det och så. 

Nu undrar jag var min bror är...orkar inte sitta här mycket längre till och jag vill verkligen inte ha den där nackspärren. Men jag säger godnatt till er nu i alla fall så får vi väl se hur länge jag sitter här och väntar. Om någon är intresserad så kan jag ju meddela hur länge imorgon ;) Godnatt, sov sött!♥

Slutet av en helvetisk skolvecka

Det är fredag, jag borde vara glad men istället är jag helt förstörd för den här veckan har varit ett helvete. 3 lektioner på 5 dagar är vad jag har varit på på grund av att min dumma mage förstör för mig. Jag är så trött på eländet, den förstör så för mig, jag missar så mycket. Förutom skolan så missar jag idag två vänners julkonsert som jag sett fram emot ett bra tag, jag kommer också missa en fest som jag och Becca planerat att ha här ikväll. Jag hoppas Rebecca har den ändå, jag hatar att vara orsaken till att andra inte får göra något de vill göra. Jag mår verkligen apa just nu och har därför bestämt mig för att åka hem till mamma och pappa över helgen istället för att sitta här i lägenheten och bara tänka på hur jobbigt allting är, det är inte så nyttigt. Så nästa gång ni hör från mig är jag antagligen i Trollhättan. Ha det bra tills dess, ciao!♥

Fotografering i snöyran!

Jag kände att jag behövde en eftermiddag då jag gjorde något jag verkligen ville göra och inte något som jag borde göra för det är det jag suttit och tänkt på konstant den senaste tiden. Borde jag göra detta, kanske borde göra såhär istället...Jag måste lära mig att ta mig tid att göra saker jag njuter av också. Så idag gick jag ut på en skogspromenad i snön och tog lite kort. Här är några av de jag tog :)




The Ark...

Jag såg precis på nyheterna att The Ark har beslutat sig för att splittras efter deras nästa platta kommit ut. Jag gillar ju dem, jag vill inte att de ska splittras. Jag såg på dem på Peace & Love festivalen i somras och skulle gärna se de nästa år igen om jag åker dit. Antar att det inte blir så nu! :(


Bild jag tog under Peace & Love i somras!

Det snöar massor ♥

Min kärlek till snö är obeskrivlig! Jag vill bara springa ut och ha snöbollskrig med någon just nu :D




Myseftermiddag med mamma

Hej hej!
Min mamma har precis åkt men vi har haft en jättemysig eftermiddag. Eller aah, att börja eftermiddag med att gå till en barnmorska är väl kanske inte det mysigaste man kan göra men barnmorskan var ju en kompis till min mamma så lite kul var det ju. Efter läkarbesöket åkte vi till torget och shoppade lite och tog en lång-fika, eller mamma shoppade, jag följde mest med. Men jag fick faktiskt lite nytt skolmaterial av henne vilket var väl behövligt.

När jag kom hem så låg det ett kuvert på golvet adresserat till mig, det såg ut som en tråkig räkning men jag öppnade det självklart ändå och vad får jag se att det är? Ett stipendium från Handelsinstitutet :D Jag har alltså fått massa pengar, det kunde inte kommit vid en bättre tidpunkt. Så sjukt glad är jag just nu!!! Men nu ska jag vara lite duktig av mig och lägga undan ca. 75% av pengarna som jag kan spara till en resa nästa sommar. Resten ska jag nog spendera på en nyårsklänning. Nu ser jag att det börjat snöa rejält också så nu blev jag helt plötsligt ännu gladare :D 

Snart ska jag göra en annan rolig grej, plugga ekonomi. Tjohoo! Okej, jag tycker inte det är jättekul men jag måste verkligen plugga inför provet på fredag och då är det ju lika bra att tänka positivt, annars blir allt bara jobbigare. Haha, jag fick precis ett sms av min pappa där det står att min bror precis börjat leta efter stipendier han kan söka till. Haha, antar att han blev lite avundsjuk :P 

Nä, här kan jag inte sitta längre. Nu blir det kaffe och plugg!♥

Positiv igen :D

Nu är jag glad för nu mår jag bra och nu ska jag åka till skolan :D Sedan blir det att åka till läkaren men tydligen kunde hon inte göra ultraljud idag så jag får göra det en annan dag. Segt men vad ska man göra? Det är lite läskigt, mamma ringde precis och berättade att hon jag ska gå till på läkarmottagning är en som vi var och åkte skidor med för 2 år sedan. Det är en kompis till en familj som vi är kompisar med så vi känner henne inte så bra men ändå, hur liten är världen egentligen. Av alla mottagningar och läkare det finns i Göteborg så väljer jag just denna kliniken och får just henne som läkare...creepy. Nu ska jag hälla upp kaffet i en termosmugg och åka iväg till skolan för att hinna med en lektion i alla fall :D Vi hörs senare, ciao!


8 December 2010

God morgon!
Jag är så jävla trött på min mage just nu, den förstör mitt liv. Jag vaknade imorse, mådde helt okej, gjorde mig iordning, käkade frukost och började efter en stund känna av magen men det var inte så farligt att jag behövde stanna hemma. Tog på mig ytterkläderna och sedan gick jag och Becca mot vagnen och på vägen började smärtan bli värre men jag kände ändå att jag skulle klara att gå till skolan. Men när jag väl kom fram till hållplatsen så var jag tvungen att sätta mig ner för det gjorde så ont och kom sedan fram till att jag var tvungen att gå hem för smärtan ökade bara. Jag blir så trött på det! Jag hoppas verkligen att de hittar något fel när jag är hos läkaren sedan och att de kan fixa det men mina förväntningar är inte jättehöga eftersom det aldrig riktigt hjälpt att gå till läkaren förr. 

Nu ligger jag här i sängen och försöker vila och fokusera på annat. Jag ska strax gå upp igen och göra lite övningar, röra på kroppen lite så jag får igång magen ordentligt, det brukar hjälpa lite mot smärtan. Jag hoppas verkligen att jag kan få komma iväg till i alla fall en lektion idag, jag orkar inte missa en dag till!

Det blev inte ett så positivt inlägg detta men jag orkar inte vara särskilt positiv just nu, sorry.



Välbehövligt träningspass

Hej hej!
Kom ganska nyss hem efter att ha varit på det jobbigaste träningspasset på länge. I för sig så har jag inte tränat på ett tag så det är kanske inte så konstigt. Det var definitivt ett välbehövligt pass, jag kände verkligen hur latmasken försökte hålla sig kvar i benen när jag körde på Cross-Trainern men jag lyckades nog bannemig få ut den. Det var väldigt skönt, jag tycker det är så underbart skönt att träna när man väl är på gymmet. Det jobbiga är ju att ta sig dit. 

Jag kom på förut att jag glömt säga att jag fick en liten inflyttningspresent av min farmor i söndags när hon var här och hälsade på. Jag fick ett jättefint och juligt rött förkläde med matchande grytlappar, riktigt fint är det. Grytlapp var något som verkligen behövdes eftersom vi tidigare inte haft någon i lägenheten och jag kan säga att jag bränt mig ett antal gånger på saker som varit i ugnen på grund av detta. Så tack farmor, det var en perfekt present :D

Just nu sitter jag och äter en banan, dricker vatten och pluggar fysik. Riktigt höjdarsätt att njuta av kvällen! Har bara några sidor kvar att läsa i den 40kg tunga fysikboken men sedan ska jag gå och borsta tänderna och gå och lägga mig. Skulle vara skönt att komma i säng tidigt för en gångs skull så jag satsar nu på att vara i säng vid 22.00. Okej 22.10 säger vi så jag inte behöver stress-borsta tänderna ;)

Imorgon kommer min mamma hit. Vi ska först gå till läkaren och göra ultraljud för att checka hur det ser ut i min mage, sedan blir det julshopping och fika på stan. Ska bli mysigt eftersom det var ett bra tag sedan vi hade en stund tillsammans, bara jag och hon, utan att vi behövda skynda oss eller stressa. Själva läkarbesöket är väl inget man ser fram emot men jag hoppas ändå att de hittar något som är fel och att de sen tar bort det så jag slipper ha ont i magen. Det skulle vara väldigt skönt att slippa det. 

Nu ska jag fortsätta dricka mitt vatten och läsa fysik så jag hinner klart i tid. Bara 35 minuter kvar nu! Hej svejs och godnatt!♥

7 December 2010

Hej hej bloggen!
Kass uppdatering idag men jag har helt enkelt inte orkat skriva något. Sitter här i lägenheten med tända ljus och en doft av kaffe och pluggar ekonomi. Låter ganska mysigt förutom ekonomi-biten. Men det är ganska intressant ändå, det måste jag medge. Man förstår lite bättre hur samhället och företag fungerar och det är ju lite kul. Nu ska jag fortsätta vara plugghäst. Hörs sen!♥

Ung & Bortskämd

Om ett tag så börjar nya favoritprogrammet, Ung & Bortskämd på SVT1. Klockan 20.00, missa inte det! 

Det härliga, men helt sjukt pinsamma, gänget.

Darkness comes so quickly these days!


Inget roligt att lägga upp bilder här på bloggen för all fin färg bara försvinner. Den här bilden hade till exempel ett jättefint blått/rosa aktigt sken från över taken. Syns det här? Nej! Men nu har jag ju sagt lite hur den såg ut så nu kan ni ju alla visualisera bilden i huvudet, haha.

Vad gör jag när jag inte har något att göra...?

Jo, jag tar kort på mig själv, nästan alltid så blir det så. Konstigt! 









6 December 2010

 

Hej hej!
Jag vet inte vad som händer ute men det tjuter som in i... och jag fattar verkligen inte varför. Det låter precis som en sådan där tjutande sak som varnar för något jättehemskt som man har sett i filmer. Silent Hill, det ljudet som är varje kväll innan mörkret kommer, precis så låter det och det är lite läskigt eftersom jag inbillar mig att det kommer komma massa äckliga varelser och försöka döda mig nu. Okej, jag överdriver lite kanske men jag undrar ändå vad det är för ljud!

 

Jag har varit lite stalker-aktig här på eftermiddagen. Jag har sett att en familj köpt julgran. Vad är det med folket här i Göteborg, man köper väl inte julgran än eller? Det är ju över 2 veckor kvar till jul, det kommer ju inte finnas några barr kvar på granen på julafton om man ställer fram den nu. Jag har gjort något juligt idag, skrivit julrim. Nu är rimmen till mamma och pappa klara, nu är det bara broder kvar. Men jag vet ju inte ens vad jag ska köpa till honom än och då är det ju lite svårt att skriva rim. 


Jag stalkade en snubbe som köpt julgran         Såhär vitt och fint är det utanför fönstret!
och tog en massa kort på honom!


Igår fick vi upp julgardinerna också vilket gjorde väldigt mycket för köket. Det var så himla tråkigt förut men nu finns det nog en gnutta myskänsla där också.

 


Jag är glad att det finns något som snö. Det gör mig på så himla bra humör :D♥


Waking up being in a winterwonderland

God morgon solstrålar!
Idag är jag på bra humör och det är antagligen därför att det är massor av snö ute :D Jag tjatar om hur mycket jag älskar snö och vinter men det är bara att stå ut med det för jag gör verkligen det, älskar vintern och snön. Igår snöade det som bara den och det syns på backen idag, den är heltäckt med massa fin, orörd, vit snö. Idag är det måndag vilket betyder helt okej lektioner i skolan...ekonomi, svenska och engelska. För en gång skull så har jag läst i engelska boken under helgen och slipper idag sitta och stressa mig fram genom boken under min håltimma idag. Det känns väldigt bra för nu kan jag utnyttja med långa rast till något annat istället. Till exempel gå nere på stan och köpa lite saker som behövs, som foundation för den är nästintill helt slut och det går ju inte för sig. 

Idag är det den 6 December och det är 18 dagar kvar till Julafton vilket betyder att det har gått en fjärdedel av tiden mellan första december och julafton. Om man tänker på hur fort de 6 dagarna har gått så kan man ju tänka sig hur väldigt snart julen kommer vara här and i love the thought of that! 

Just nu sitter jag och käkar havregrynsgröt men känner att det snart är dags att byta ut den mot mer julaktig mat som risgrynsgröt. Får ställa mig och koka det någon dag när jag har tid, idag kanske? 

Strax ska jag gå och ta ur mina flätor som jag har sovit med. Ska bli intressant att se hur mitt hår se ut, alltid bra att räkna med att det kommer se katastrofalt ut så blir man nästan alltid nöjd ;) Ha en jättebra början på vecka 49♥

Jag har börjat bli kass på att uppdatera!

Riktigt dålig har jag börjat bli på att just uppdatera här i bloggen vilket är synd. Jag vill uppdatera oftare men det är inte alltid så lätt när man är ute och flänger och far. När jag är hemma så brukar det ändå bli hyfsat bra uppdatering. Detta är ett av mina många argument till varför jag borde få en iPhone 4 eller någon annan smartphone i julklapp av mina föräldrar, så att jag kan blogga medan jag är på stan eller var jag nu är ute och flänger. Om jag inte får en iPhone i julklapp så kommer jag köpa mig en själv, antagligen innan år 2010 är slut. Jag vet att jag vill ha den, jag vet vilket abonnemang jag vill ha och jag vet att jag kan få det att fungera ekonomiskt, så det är lugna puckar. 

Min dag idag har varit väldigt mysig. Bara några sekunder efter att jag lagt upp mitt inlägg i förmiddags så ringde det på dörren och min farmor, mormor, mamma & pappa stiger in. Då blev det kaffe och kaka, massa grejande i lägenheten. Krokar skruvades fast, gardiner ströks och hängdes upp, persienner togs ner och mattor byttes ut. Jag gjorde inget av detta, jag erbjöd mig faktiskt att hjälpa till men det ändå jag fick göra var att måla två skruvar svarta med nagellack så att de skulle matcha kroken färgmässigt, känner att jag bidrog mycket. Efter allt detta så åkte vi alla in till stan där pappa skulle byta ut sina Tommy Hilfiger byxor som han lyckats riva sönder. Det gick inte så bra. Sedan blev det lunch. Vi gick till ett ställe som jag aldrig varit på förut som heter "The Cattleman" och maten där var jättegod. Jag var inte så hungrig så jag beställde in en förrätt: rökt lax på olika sorters sallader och en skiva grovt bröd med getost och på allt detta var den godaste vinägern jag någonsin smakat. Jag har ingen aning om vad det var i den, borde nästan ha frågat, men mumma vad mumsig den var och eftersom det var en förrätt jag tog så var den ju inte så dyr så jag har nog till och med råd att gå dit och käka även när mina föräldrar inte är där och betalar för maten ;)       

Min riktigt mumsiga maträtt :)

Efter lunchen så var de tvungna att åka tillbaka till Trollhättan så farmor skulle hinna med sin buss hem. Då tog jag vagnen ut till Frölunda Torg och shoppade lite julklappar och även lite frukt och grönt, kände att det behövdes i mitt kyl. När jag kom hem igen så hade Becca precis kommit innanför dörren och det tog inte en lång stund innan vi båda var påväg ner till affären för att köpa oss något gottit att smaska på, vi var båda så otroligt sötsugna. Under resten utav eftermiddagen och kvällen har jag slappat framför tv:n, pluggat, kollat resor som jag drömmer om att åka på till sommaren och lite planerande inför den kommande veckan. Jag har också skrivit ett CV, jag tror jag ska gå ut och söka lite jobb. Jag känner att det behövs i mitt liv just nu. Jag fungerar alltid som bäst när jag har fullt upp och då skadar det ju inte att slänga in lite jobbtider mitt i allt. Men jag får väl se hur det blir med det, det är ju inte det lättaste att skaffa jobb nu för tiden. Speciellt inte om man är under 18!

Nu ska jag sätta mig och läsa och njuta av mitt chokladkaffe. Sedan ska jag packa träningsväskan för imorgon för jag måste skärpa mig när det gäller träningen. Seriöst, vad håller jag på med? Jag blir ju helt förslappad genom att bara sitta här och jag kommer aldrig klara mig i skidbackarna efter nyår om jag håller på såhär. Så nej, nu är det dags för skärpning. Nu är det dags för hårdträning! Efter det ska jag nog ta mig en varm dusch, känner mig lite småfrusen plus att då kan jag fläta håret blött så är det vågigt och fint när jag vaknar imorgon :) Hoppas alla haft en mysig helg, ha en fortsatt trevlig söndagskväll så hörs vi imorgon♥

Andra Advent

God förmiddag!
För tillfället käkar jag frukost och sitter och väntar på att min familj, min famor och min mormor ska knacka på dörren. Jag kommer inte ihåg sist gång jag träffade farmor och mormor samtidigt så det ska bli kul :) Vi ska ta en fika här i lägenheten och sedan ska vi åka in till stan och kolla i affärer. Min pappa ska tydligen försöka få sina byxor utbytta som han köpte i Tyskland och lyckades riva sönder när han sparkade av istappar från bilen. Lycka till med det pappa! 

Ute snöar det som bara den, det är så mysigt, och det passar ju så bra eftersom det är Andra Advent idag. Andra ljuset i min "ljusstake" är tänt och julmusiken är på på högsta volym. Nu är det bara glöggen som saknas, den står i kylen och bara väntar på att jag ska värma upp den. 

Ha alla en mysig Andra Advent nu så hörs vi senare♥



God Natt!

Nu börjar jag bli lite småtrött, det måste jag erkänna. Jag har precis suttit i en timme eller två och kollat julklappar till familjen och jag tror jag vet vad jag ska köpa till alla nu vilket känns väldigt bra. Nu ska jag bara ut och köpa det också :) Det kanske jag hinner med imorgon, får se. Ska gå och hänga upp lite tvätt som ligger och väntar på mig i tvättmaskinen nu innan jag går och gör mig iordning och går och lägger mig och läser. Jag är inte riktigt så trött så jag skulle kunna sova än och då är det bra att läsa, det blir man alltid lika trött av. Imorgon, eller idag egentligen, är det Andra Advent förresten, dags att tända andra ljuset i min lilla egengjorda adventsljusstake. Sov gott allihopa, godnatt!♥

Vad ska jag göra för att bli trött?...Ah, tvätta golven!

Jag är så himla pigg just nu, vilket inte är så konstigt eftersom jag gick upp för mindre än 11 timmar sedan, men det är inte bra eftersom min familj plus farmor och mormor kommer knacka på mig dörr om ca 12 timmar och jag gärna vill hinna med en morgonpromenad plus baka något innan de kommer. Jag känner på mig att jag kommer vara väldigt trött imorgon kväll, vilket inte är jättebra för då ska jag ju träna. Ja, det kommer bli intressant att se hur jag klarar mig imorgon men det löser sig säkert på ett eller annat sätt. Just nu håller jag på att tvätta golven, också ett sätt att spendera en lördag kväll haha, men jag försöker hitta på sätt att använda min energi på så jag blir trött snabbare och det var det jag kom på för tillfället. När jag skulle fylla hinken med vatten förut så vred jag kranen i duschen åt fel håll så helt plötsligt kommer det massa vatten ut ur det stora duschmunstycket som sitter precis över mig så hela jag blir pisseblöt med kläderna på! Lyckat? Njaaa...Nu ska jag tvätta vidare, ciao!

Jag kan inte göra annat än att skratta!

Jag har precis suttit och kollat på några avsnitt av Ung & Bortskämd och kan inte göra annat än att skratta. Skratta åt hur extremt inkompetenta folk, ungdomar, kan vara även fast jag vet att det inte är deras fel. Det är ju faktiskt deras föräldrar som bär ansvaret till att de har blivit som de är, det är föräldrarna som är skyldiga till att lära deras barn att klara av sysslor såsom att diska, tvätta, städa och fixa frukost till sig själva. Så samtidigt som jag sitter här och fnissar åt dem så tycker jag väldigt synd om dem. Jag skulle inte vilja vara 24 år till exempel och inte veta hur man sätter på en tvättmaskin, eller 19 år och börja gråta för att jag ska behöva städa ett badrum. Det är helt enkelt inte normalt och jag är inte ett dugg avundsjuk på dem. Det finns så många som jag har hört säga att de också skulle vilja ha föräldrar som gör allt åt dem, som ger de allt de pekar på men jag är verkligen inte en av dem. Visst, jag erkänner att jag i vissa situationer också önskat att mina föräldrar ska ge mig allt jag pekar på men hur kul är det nu för dessa ungdomar, vissa är t.o.m. vuxna, att vara med i TV och bli utskrattade av svenska folket för att de inte kan utföra de enklaste vardagliga sysslorna? Antagligen inte det roligaste de varit med om! Därför måste jag säga att jag är väldigt glad över att mina föräldrar satt gränser i mitt liv och att jag får utskällningar när jag gjort något fel. Jag känner folk som får precis allt de vill ha, folk som aldrig behövt göra något de inte känt för i sitt liv, och de är inte alltid så roliga.

När jag sett klart på dessa avsnitt så fick jag typ panik och kände att jag behövde städa och röja upp här. Haha, fråga mig inte varför! Så nu är köket, hallen och sovrummet rena och fina och blommorna har fått vatten, känns bra. Städning, tvättning, matlagning och allt sådant har jag inga problem men just att vattna blommor har jag alltid haft jättesvårt för. Det är helt enkelt något jag aldrig tänker på att göra utan det brukar vara något jag gör bara för att mamma säger till mig, för hon märker det definitivt. Jag märker det aldrig före det är försent, tyvärr. Därför har jag alltid gillat kaktusar, jag tror att jag alltid haft en kaktus i mitt rum under hela min uppväxt, vad jag kommer ihåg i alla fall. De klarar jag faktiskt hålla levande ett tag. Så nu är jag väldigt stolt över att ha kommit ihåg att vattna blommorna idag. Nu kan mamma inte klaga på det när hon kommer hit imorgon, ha ha! 

Jag blev så himla sugen på frukt efter allt städande så jag tog fram banan och slicade och körde in skivorna i ugnen med lite honung på och skar upp apelsinklyftor. Jag fixade mig också en kopp te så det blir riktigt myspys. Så nu ska jag ta och njuta av detta och av ett till avsnitt av Ung & Bortskämd.



Haha klockrent av Måns Möller!

Seg lördag!

Det har varit en ganska seg lördag idag fylld med plugg, plugg och mera plugg. Men det som är gjort är gjort så nu slipper jag göra allt det imorgon, vilket är väldigt skönt eftersom min farmor kommer och hälsar på i lägenheten för första gången just imorgon :) Ska bli trevligt! Nu ska jag sätta mig och plugga vidare och samtidigt dricka min första kopp kaffe för dagen, förstår inte hur jag orkat plugga utan kaffe så länge :O 


Det var soligt och fint förut, nu är det mörkt och grått...

4 December 2010

Godmorgon, eller goddag kanske är mer passande. Jag har precis vaknat vilket är helt otroligt, jag har sovit i 11 timmar, jag kommer inte ihåg sist gång jag gjorde det. Jag tror jag behövde den sömnen så det var ju tur att jag inte ställde klockan. Jag har precis gjort mig lite frukost english style, bacon & egg. Jag lade till lite banan också så det blev lite frukt i, det är gott på morgonen. Idag skulle jag eventuellt åka till Trollhättan men jag tror jag struntar i det för jag ska tillbaka hit imorgon på förmiddagen redan så det känns lite ovärt. Om jag stannar här så kan jag träffa Astrid ikväll också och det skulle ju vara mysigt. Då kan vi baka lussebullar tillsammans, för det vill jag göra idag :) Nu blir det till att käka frukost, sedan göra mig iordning och sedan får jag väl sätta mig och plugga lite så jag inte har allt kvar till imorgon. Vi hörs senare!

Slut på 3/12-10

Hemma igen efter en liten kvällspromenad då jag träffade Danial en liten stund. Nu ska jag strax gå och lägga mig och få en god natts sömn. Jag har inget planerat för imorgon, förutom att kanske åka till Trollhättan, så jag kan verkligen få sova ut. Mmmh vad skönt det låter. Hoppas alla haft en mysig fredag, en bra början på helgen. Godnatt!


Myskväll interrupted!

För några minuter fick jag ett telefonsamtal från en Danial som var tvungen att träffa mig på grund av vissa grejer. Bara ringer och stör mitt i min myskväll on my own, vet inte vad jag tycker om det ;) Så jag ska strax gå och möta honom, får väl se om han kommer hit sedan. Skulle ju inte skada med lite sällskap, känner att jag har haft tillräckligt av min myskväll on my own nu. Jag tror att jag köpte lite för mycket godis, har ca. 9/10 kvar. Men nu slipper jag köpa godis på ett tag i alla fall så det är ju positivt. Jag är på sådant fest-humör, jag vill gå på fest NU! Finns det någon fest...nej! 


Myskväll on my own!

Det blev inget med folket idag utan det blir en kväll on my own som det ser ut just nu, men jag har inget emot det. Jag kan tycka det är väldigt skönt att ibland få vara själv en kväll och bara njuta. Jag har precis kollat klart på tredje avsnittet av julkalendern och nu sitter jag och kollar på Idol och äter godis. Nu ska Olle sjunga och jag tycker han är så bra men Jay är nog lite bättre så han vinner nog. Jag hoppas Minnah åker ut idag i alla fall, Olle och Jay ska stå i finalen!


Dessa två ska vara i finalen tycker jag! :D

Nu ska jag kolla vidare! :)

FREDAG♥

Good morning sunshines!
Idag är det fredag, wohooo, och jag är löjligt trött. Jag börjar skolan halv 10 idag men gick ändå upp klockan 6 så jag kunde läsa mig engelska bok. Erkänn, det är ofta jag säger att jag ska läsa min engelska bok. Jag har läst igenom bloggen lite snabbt och förstått att jag skriver det ganska ofta. Förstår ni hur mycket det är att läsa då? Eller så är det kanske inte så mycket, utan det är bara jag som är seg. 

Ikväll blir det antagligen chillkväll med lite folk här, om inte så skulle jag vilja gå på bio eller bara sitta på ett café väldigt, väldigt, väldigt länge och bara mysa. Men först blir det träning, efter skolan alltså. Det blir antagligen att jag går och gymmar, men om Astrid följer med så funderar vi att gå på ett Zumba pass. Det skulle vara jättekul, tror jag.

I eftermiddag kommer tydligen Kenza hit till Göteborg och det skulle vara kul att gå dit och säga hej men det beror ju på när jag tränar, för jag måste verkligen träna idag. Nu ska jag dra på mig min kappa, mina boots och åka till plugget för att ha den sista skoldagen den här veckan. Nice! Btw, idag är det prick 3 veckor till JULAFTON :D♥



Efter en fabulös middag...

...är jag nu tillbaka i lägenheten mätt, glad men också väldigt trött. Att jag är mätt och glad är helt okej men att jag är trött är inte lika bra eftersom jag måste plugga lite. Jag funderar starkt på att gå och lägga mig nu ändå och gå upp väldigt tidigt imorgon istället och plugga då...hmm jag vet inte riktigt! Middagen hos Astrid var fantastiskt god i alla fall. Det blev glögg, pepparkakor med mögelost, flygande jakob och chokladmousse. Absolut riktiga favoriter. En annan favorit under kvällen var att Astrid klippte mitt hår så nu är det lite kortare än vad det var för några timmar sedan men jag gillar det. Det är så skönt att allt det slitna är borta, det behövdes verkligen klippas. Vad gjorde vi mer under kvällen...hmm, vi spelade bordsspel which I love, vi dansade konstiga danser samtidigt som vi sa MJAUU, haha, fråga inte! och bara satt och pratade och skrattade självklart väldigt mycket. Det är fullkomligt omöjligt att inte skratta under dessa "Sex hos mig" middagar. The Fantastic Four really do is a group of four fantastic people :D♥ 


Såhär snygga var vi innan vi sprang till spårvagnen som vi ändå 
lyckas missa!




Kommer självklart på att ta kort efter halva efterrätten är uppäten!


Astrid börjar klippa i mitt hår. Hon ser lite smått osäker ut!



Känns bra att vi använder riktiga grejer...kökssax!


Nu är det såhär långt(eller kort) och det är när det är rakt vilket mitt
hår nästan aldrig är så lite skillnad är det allt!


Efter middagen blev vi alla lite småtrötta. Vet inte riktigt vad Astrid tittar
på här...men det verkar intressera henne...kolla ögonen liksom! ;)


Sötnosen Frida ♥


Det har varit en jättemysig och härlig kväll men nu sitter jag här med tandborsten i mun och känner att det är dags att plugga...eller sova, har fortfarande inte riktigt bestämt mig men tror jag pluggar en liten stund i alla fall så jag inte har allt kvar att göra till morgonen. Sov så gott allihopa så hörs vi imorgon. God natt!♥

Sex hos Astrid!

Nu måste jag och Becca strax åka till Astrid, ska egentligen vara där vid 6 men jag tvekar på att vi hinner till det. Det är ju fint att komma sent säger man ju så det är lugnt. Jag hade tänkt locka mitt hår och lät min locktång ligga på under den timmen jag och Becca var borta, vi var nere på stan och fixade en grej, och när jag kommer tillbaka är den bara ljummen. Vad är det för skit man har egentligen? Så det fick bli en vanlig tråkig uppsättning, men det får väl duga. Jag kom inte på vad jag skulle ha på mig förut förrän jag kom på att jag kunde ta på mig en gammal favorit som jag har kvar, Astrid sade aldrig att det behövde vara min favoritoutfit just nu, så det fick bli en svart klänning med små vita knappar på framsidan som jag använde jämt i 8an, den är alltså ett par år gammal nu. Jag hade den verkligen på mig jämt, minst 1 gång/veckan. 




Kallt kallt kallt!

Jädrans vad kallt det har varit idag, minst 15 grader minus vilket skulle vara helt ok om man hade en varm skola att komma in i men av någon anledning så finns det ingen värme överhuvudtaget i någon av skolans byggnader.  Här i lägenheten är det inte heller så mycket värme men jag kan ju fixa det om jag vill. Saken är den bara att jag aldrig lyckas hitta en "lagom" temperatur. Antingen blir det alldeles för varmt eller alldeles för kallt. Vilka problem man har här i livet :P

Om några timmar ska jag vara hemma hos Astrid för då är det middag hos henne, ska bli jättekul att se vad hon har hittat på. Det ska bli kul att komma hem till henne överhuvudtaget, kommer inte ihåg sist jag var där. Sedan jag flyttade hit till Göteborg så har det blivit att vi alltid varit här. Jag måste köpa med något litet till henne också, det känner jag att man ska göra när man är bortbjuden, frågan är bara vad. Blomma, chokladask, marmelad...listan är lång och det gör det svårt för mig att välja. Får väl se vad som tilltalar mig i affären sedan. En annan fråga är fortfarande vad jag ska ha på mig. Jag har kollat lite i garderoben men självklart så duger inget och man önskar att man kunde gå och köpa en helt ny outfit men det går ju inte, då bryter jag mitt löfte: inga nya klädinköp under resten av 2010 förutom nyårsklänning. Hittills har det gått förvånansvärt bra! 

Nu ska jag sätta mig och plugga lite så jag inte har alltför mycket att göra ikväll när jag kommer hem från middagen. Jag skriver om middagen ikväll eller imorgon. Vi hörs kanske innan jag åker så ni får se och höra om vad för outfit jag bestämt mig för om ni är intresserade av det ;) Ciao så länge!♥


Dag nummer 2 i december månad

Hej torsdag!
Idag börjar jag lite senare än vad jag vanligtvis gör på torsdagar...hela 10 minuter! Min svenskalärare tyckte av någon anledning att vi skulle börja 08.10 idag istället för 08.00. Förstår inte ibland! Just nu sitter jag och kollar på Julkalendern avsnitt nummer 2. Måste säga att det är mycket spännande. Samtidigt dricker jag mitt en god kopp chokladkaffe och pluggar ekonomi. Här snackar vi multitasking alltså! Ikväll ska jag iväg till Astrid eftersom det är hon som har denna gångens "Sex hos mig" vilket ska bli skoj. Hon har sagt att temat är favoriter och att vi alla därför måste ha på oss vårat favoritplagg, vilket jag inte har något så det blir lite klurigt. Får väl se vad jag lyckats hitta i min garderob sen. Nu ska jag fixa håret och sedan blir det att gå till spårvagnen. Ciao!♥

Glögg & julkalender

Jag har precis kollat klart på första avsnittet av 2010 års julkalender och jag kan ju inte säga annat än att den verkar udda men lite småsöt. Jag var nere i affären och letade ett bra tag efter glögg men kunde verkligen inte hitta någon så jag gick till kassan och började ladda upp mina andra varor som jag köpt men frågade sedan ändå om de hade glögg vilket de självklart hade enligt kassörskan så jag gick och letade igen och det tog mig väl en ytterliggare två minuter innan jag var tillbaka vid kassan och då hade det bildats en kö med ca. 10 pers som stod och alla vända sig om och kollade på mig när jag närmade mig kassan. Precis då ropar kassörskan ut i högtalarna att det behövs en till kassörska och då hör jag två stycken i kön säga, "Jaaa, äntligen. Hon skulle ju aldrig blivit klar!" och jag antar att de menade mig med "hon". Det var lite småpinsamt men lätt värt det för en flaska glögg. Men det dumma är att jag glömde köpa mandel och russin vilket var lite synd och jag hittade inte mina små söta glöggmuggar med tomtar på och det blir ju inte riktigt samma grej utan dem. Jag fixade mig några klyftor apelsin istället. TTYL!♥


1 December 20101

Hej hej!
Anledningen till att det inte blev något inlägg i morse var för att jag försov mig en halvtimme ungefär och fick därför ingen tid över till att skriva. Nu är jag hemma i alla fall och jag kollar på Glee just nu men jag ska strax stänga av och börja plugga. Jag har inte så jättemycket att göra till imorgon eller till fredag vilket är väldigt skönt. Jag skulle egentligen gått och tränat efter skolan idag men det blev inte så, mådde inte helt bra. Jag hoppas jag mår lite bättre till ikväll så jag kan ta en promenad i alla fall. 

Jag sitter och kollar in lite tv-tider för ikväll. Jag får ju absolut inte missa det första avsnittet av julkalendern ikväll :D Jag missade det ju imorse! Nu ska jag sätta igång att plugga, ciao!



RSS 2.0