Dagens mattips

Det blev en rejält goo fisk-kokosgryta till middag innehållande...

  • koljafilé
  • kokosmjölk
  • broccoli
  • bacon
  • salt, peppar, cayennepeppar och curry
  • röd chilipasta
Det är dagens mattips det ;) MUMS FILIBABBA!



Jobb/Julia

And am I back från min fika/mitt möte med Julia plus två herrar som jag aldrig träffat förr. Det Julia hade fixat till mig var väl ett jobberbjudande av ett slag och det lät väldigt intressant alltihop och eftersom jag vet att erbjudandet inte försvinner så kommer jag definitivt ta det någon gång i framtiden men just den sorts jobb passar inte mig i den livssituation som jag är just nu, tyvärr. Nu låter jag jättekräsen när det gäller jobb, vilket jag inte är (trust me!), men det var inget vanligt jobb och skulle ni veta exakt vad det var så skulle ni nog förstå. Men jag tänker inte berätta av många olika anledningar. 

Moving on...jag var på gymmet i morse. Riktigt skönt, jobbigt såklart men ändå underbart härligt. Det känns som om jag har börjat få in det som rutin igen, träningen alltså, vilket känns fantastiskt. Har nu varit och tränat 3 gånger på 6 dagar, alltså varannan dag i snitt, och det är ju bra. Mår så jädrans bra av det, helt otroligt vad mycket bättre dagen blir om man fått svettas lite på morgonen. Det gör en ändå lite motiverad. Det svåra är ju inte träningen i sig utan att faktiskt gå upp, packa träningsväskan och gå dit. Det är det svåraste för mig i alla fall. 

Nu ska jag slänga ihop något att käka hade jag tänkt. Magen börjar kurra lite. Frågan är vad jag ska laga bara. En thaigryta skulle ju inte sitta helt fel. Jaaaa, men det får det bli. Mot köket!


Måste verkligen ta nya bilder på Julia. Här har ni en där hon syns lite i bakgrunden och
bilden är typ 2,5 år gammal. Time for some new ones? Yeees, I think so.

Spricker snart av nyfikenhet!

Tjenixen! 
Underbart väder ute verkligen...eller inte! Ösregn och blåst är ingen rolig kombination men jag har beslutat mig för att anta utmaningen att ge mig ut och överleva denna storm. Får väl se hur det går. Jag ska alldeles strax in till stan för att träffa Julia. Hon ringde mig förra veckan och undrade om vi kunde ses idag för hon hade en sak att berätta som jag skulle uppskatta. När jag frågade om en ledtråd så fick jag "jag tror du kommer uppskatta det eftersom du behöver ett jobb och har haft problem med magen." Hjälpte verkligen jättemycket...står helt still i huvudet. När jag frågade om någon annan skulle följa med så svarar hon "ja" men säger inte vem det är. Jag har inte kunnat sluta tänka på detta så det ska bli väldigt skönt att för reda på vad det är för något hon har att säga mig. Håller på att spricka av nyfikenhet. Nä, nu får jag klä på mig jackan, hålla hårt i paraplyet och ge mig ut i ovädret för nu orkar jag inte vänta på att få reda på hemligheten längre. 

Får se om jag och mitt stora hår överlever stormen. Kan bara hoppas ;)

Lite såhär tycker jag om teori just nu...


Första körningen

Då har man påbörjat sin intensivkurs på körskolan då. Det känns kanon. Läraren verkar superhygglig och det var inget jobbigt att köra med honom överhuvudtaget. Skönt! Däremot var det lite knepigt att köra en Audi när jag hela tiden, under de 2 år jag har kört hemma, kört Saab. Varken backen eller tändningen satt ju på samma ställe så var lite knepigt men det blir väl en vana det med. Sedan att köra i Göteborg var ju en ny upplevelse, har jag aldrig gjort förut. Min enda förfrågan nu idag på första körningen var att inte behöva åka mitt inne i centrum bland alla spårvagnar och skit så jag körde ute i Örgryte istället. Stötte på ett fåtal spårvagnar där med men det gick allt bra. Tyvärr så räcker det ju inte med att kunna köra bra utan det finns ju något som heter teori också...yeay! Så det ska jag sätta mig och plugga nu för jag måste tydligen kunna allt som står i de två tjocka böckerna jag fått tills slutet av kursen. Det är nästa fredag!! PLUGGDAGS? Jajamen.

Skulle vara kul att ha en bild på mig här när jag sitter i bilen och gaaasaar så nu kan se hur otroligt fräck jag ser ut ;) Ska nog ta och fixa det på något sätt. Ni får nöja er med att se hur jag känner inför att äntligen ha börjat köra på körskolan istället...




28 November 2011

Hejsan svejsan! Har precis kollat klart på Efter Tio och druckit en väldigt god kopp kaffe. Jag gillar Efter Tio för de tar verkligen upp allt det som händer i världen och mycket som är viktigt och som påverkar oss lite yngre. Riktigt bra program! Måste bara prata lite om vädret igår. Jäklar vilken storm det var. Trodde helt seriöst att mina fönster skulle gå sönder vilken sekund som helst. Det gjorde de inte som tur var. Riktgt kaos var det och att det regnade rejält också gjorde ju inte saken bättre. Tur att man inte behövde gå ut. Men men, det verkar vara vara över nu i alla fall. Är näst intill helt vindstilla ute nu. Skönt! 

Idag började jag dagen med att ta mig en promenix i det inte så blåsiga vädret, riktigt skönt var det, och avslutade sedan promenaden med att gå till affären för att inhandla lite mat till mitt smått ekande kylskåp. Jag ska alldeles strax gå och göra mig i ordning för att sedan åka in och lämna lite papper och böcker på skolan. Senare börjar ett nytt äventyr för mig. Jag har min första körlektion på körskolan idag. Nervös? Njaaa, inte så farligt faktiskt. Trodde jag skulle vara ett nervvrak och hitta på en massa möjliga ursäkter för att slippa gå. Haha, men struntar i det, åker dit, har kul, lär mig lite nytt och kommer ett steg närmare till att få det där förbannade körkortet. Kommer vara så skönt när det är gjort, när man har körkortet i handen och aldrig behöver plugga 1000000000 olika skyltar och deras betydelse igen. 




Chokladkola och räkor av eget slag






Har spenderat eftermiddagen och början av kvällen hos kära Astrid där vi bland annat gjorde chokladkola som vi sedan slog in i små knyten. Riktigt mysigt att göra lite julpyssel tycker jag men det känns samtidigt väldigt fel. Jag har inte riktigt fattat att det snart är jul. Det är ju mindre än en månad kvar och imorgon är det första advent. Tjena? Vad hände där liksom? Men det gör ingenting för min del för jag älskar julen och framförallt tiden innan julafton då allt julpyssel ska göras och en massa julbak ska bakas. Bakandet är självklart den absoluta favoritdelen av det hela.

När det var dags för middag så satsade jag och Astrid på räkor. De var frysta och då verkade mikron vara en bra lösning på hela problemet. Jag körde in räkorna, satte på "defrost" och körde i en minut. Tog ut räkorna. Kollade. De var fortfarande stenfrusna. Upprepade samma procedur ett antal gånger och helt plötsligt så var de oskalade, och en gång färska räkorna, väldigt mjuka och väldigt varma. Det var en ny variant som var lite underlig men smakade absolut helt okej ändå. Tänk vad man får uppleva! Senare under kvällen så kom även Frida och vi sjöng och spelade allesammans och pratade även lite minnen. Härligt var det! 

Nu ska jag stänga ner min kära dator och gå och lägga mig för att läsa ett litet tag. Om jag klarar att hålla ögonen oppna vill säga. Godnatt och sov så sött!♥

26 November 2011

God dagens! Nu ska jag vara lite svensk och prata om detta knepiga väder som försigår utanför mina fönster. Ena sekunden blåser det storm, andra sekunden regnar det, sedan är solen framme och man blir på bra humör och helt plötsligt bestämmer sig vädergudarna för att blanda dessa tre väder till ett. Underligt. Nog om vädret. Jag började denna lördag med att gå till gymmet. Så grymt skönt att börja dagen så. Under resten av förmiddagen så har jag städat och tvätat lite och om ett tag ska jag åka till Astrid där det ska mysas och bakas. Ska bli kul! Nu ska jag ta mig en kopp kaffe innan abstinens-huvudvärken sätter igång ;) 



Gurka är underskattat!

Hej hej! Här sitter jag och dricker te och käkar gurka. Helt sjukt vad man underskattar gurka egentligen. Det är ju så fantastiskt gott! Men det var inte gurka jag skulle prata om i detta inlägg. Jag hade tänkt sammanfatta det jag har haft för mig de senaste dagarna.

Onsdag...
Började dagen med en promenix, alltid lika skönt. Packade sedan ihop mina saker fort som attan, tog mig en dusch, käkade frukost och åkte sedan till tandhygenisten för en årlig "check-up". När jag går på dessa undersökningar så brukar jag få kommentarer som "ja, det här ser ju bra ut. Fortsätt som du gör just nu." så jag var inte ens i närheten av att vara orolig innan. Om jag skulle vetat vad som väntat skulle jag nog vara lite mer nervös. Det var helt plötsligt inte alls super duper i min mun så hygenisten gjorde båda det ena och det andra och inget av det var behagligt. Nu måste jag tydligen göra detta obehagliga mot mig själv varje dag och det är inget jag ser fram emot precis. Usch och fy och blä. 

Efter tandläkarbesöket så åkte jag och mamma vidare ner mot Göteborg där vi spenderade dagen här hemma och lagade udda men god mat och sedan tog vi även en fika på stan. Myspys! Framåt kvällen såå gjorde jag en rolig grej. Jag tog en fika med en vän som jag umgicks med mycket i början av gymnasiet men nu har vi inte setts på 1,5 år så det var väldigt roligt att träffa henne igen, och framförallt att se att vi fortfarande har kul tillsammans. Det var en väldigt bra onsdag.

Torsdag...
Började dagen med en tur till gymmet. Jobbigaste passet på länge kan jag säga. Sedan kanske jag ska nämna att det inte blivit så många pass den senaste tiden men skit samma. Jobbigt men skönt var det i alla fall. Sedan var det full fart hem, en snabb men välförtjänad dusch, för att hinna till mitt möte med skolans SYO. Det var ett bra möte, kändes väldigt bra. Väl hemma igen så skulle jag försöka hitta något att ha på mig eftersom jag skulle ut under kvällen. Att hitta en bra outfit är inte alltid det lättaste. Konstigt att hur mycket kläder man än har i garderoben så finns det "aldrig" något som duger. Hittade till slut något som blev bra :) men glömde såklart ta bild, får ta och bättra mig när det gäller det. 

Klockan 17.00 stod jag utanför min vän Livias dörr och det var dags för lite mys och förfest innan vi skulle dra ut. Tidigt? Ja, ganska men why wait? Som jag skrev igår så spelade vi kortspel av alla dess slag och det gick inget vidare för mig tyvärr. Vad har hänt? Jag brukade ju briljera när det gällde kortspel. Kan man växa ifrån en sådan sak? Är det något man måste öva på regelbundet för att inte tappa talangen? 

Anyway, sedan stack vi ut. Ställde oss i en jobbig lång kö men efter vi kommit in så hade jag väldigt roligt. Danced all night long, var alldeles svettig när jag åkte hem men det ser jag som en bra grej. Då vet man att man har gett järnet ;) Det var extremt mycket folk, lite seg service men väldigt billigt och det uppskattas alltid. Det var en lyckad kväll i alla fall och jag hoppas det blir fler sådana inom en snar framtid.

Idag...
Har knappt gjort någonting idag. Åkte vid 12 tiden till Livia för att hämta upp lite grejor som jag lämnade igår så har varit utanför lägenheten i alla fall. Kan inte säga att det var något trevligt eftersom det vräkte ner och blåste som bara den men ändå skönt med lite frisk luft. Resten av dagen har spenderats i sängen med film, böcker, tidningar och en massa te. Myspys! 

Just nu sitter jag och tittar på Idol. Jag storlipar. Låtarna de sjunger är tillägnade till någon nära och då börjar tårarna rinna. Men jag har inget emot att gråta, tycker det kan vara väldigt skönt. Det känns som om man får ur allt det onda som finns i kroppen och då finns det bara lycka kvar så då vet jag att när gråtit klart så kommer jag att må kanon. 


Vänster: Så snygg är man när man varit ute i regn!
Höger: En kopp te och gudomligt goda gurkstavar.



Party på G

Tjenixen! Har haft för mig en hel del igår och idag så har inte tagit mig tiden att blogga och kommer skriva mer om vad jag gjort imorgon :)

Just nu sitter jag hemma hos mina kära vän Livia och spelar lite drinking games och det går inget vidare. Livia är tyvärr väldigt bra på de spel vi spelar så kanske dags att jag väljer spel ;)

30 minuter senare...

Jag valde spel. Förlorade igen :( inte bra det här. Får ta och skärpa mig nu. ska köra skitgubbe nu. Är grym på det så detta kan jag inte förlora.

10 minuter senare...

Jag förlorade. Än en gång :/ går inget va det här... Fortsättning följer ;)


Gjort idag :)

Hej svejs! Sitter och sipprar te och kollar på Erik och Mackans program: 99 saker du måste göra innan du dör. Lite småkul!

Så, vad har Sandra Frykman gjort idag? Var ju på Överby med mami förut och har äntligen fått köpt mig ett par höstskor. Kan lägga upp en bild någon gång under veckan ;) Kollade även på skal till mobilen men helvete vad dyrt det är. Det får vänta!

Under kvällen så har jag övningskört med pappa. Kvällens uppgift: kunna parkera. Gick galant om jag får säga så själv. Kan ju inte garantera att pappa tycker likadant ;)

Här är två bilder till från promenaden i morse. Var så underbart mysigt väder!


Walk in the fog

Tjenixen! Har haft en underbar morgon. Började dagen med en långpromenad tillsammans med mami och det var så vackert ute. Jättedimmigt och helt lugnt lugnt och stilla så när vi gick nere vid vattnet så var det extremt rogivande och fint. Är nu på väg till Överby med mamma för att gå i lite affärer :) ska bli mysigt!


Tågresa hemåt

Sitter på tåget just nu, det ska åka om ett litet tag. Det gick så himla fort med inskrivning på körskolan och även mötet med rektorn så hade ju lite tid över. Vad gör man när man är på stan och har lite tid över? Jo man sätter sig på ett mysigt café och häller i sig en massa cappuccino. That's what you do ;) At least that's what I do! En vän till mig undrade för ett tag sedan varför jag inte bloggar på engelska eftersom jag pratar det nästan lika bra som svenska. Jag hade inget bra svar på det. Kanske ska börja skriva vissa inlägg på engelska, kunde ju vara trevligt. Vi får se hur det blir med det. Nu ska jag i alla fall försöka njuta av tågresan och försöka förstå mig på något i körkorts-teoriboken! Wiiihoooo.


Going to spend the afternoon signing papers...


Schema för dagen

God dagens! Hinner inte skriva så mycket för ska iväg snart men såhär ser schemat ut för dagen. Skriver mer sedan när jag har tid :)

MÅNDAG

08.30-10.00 Träna
14.00 Möte med rektorn
15.00 Skriva in mig på körskolan
16.00 Tåget till Trollhättan


Har på mig min stora favvoskjorta från Gina idag för er som vill veta!

PREMIÄR

...för min mugg! Haha, fick den i födelsedagspresent, om jag inte minns helt fel, av min vän Sandrika. Den ser ut precis som en take-away mugg från ett café fast den är i porslin och locket av typ gummi. Skitbra för det håller ju kaffet man dricker här hemma varmt längre. Eller teet som det är i detta fallet. Lite fail att jag dricker te ur en mugg som det står Enjoy Your Coffee på när jag använder den för första gånger. Men men, så kan det gå. Jag märker verkligen att jag börjar bli trött nu. Jag bara babblar om ingenting. Ska sluta med det nu och säger godnatt. Godnatt!


Pälsmössa ♥

Har redigerat klart två bilder nu and here's the result. På bilderna har jag på mig min lovely pälsmössa som jag köpte i Estland. De andra bilderna orkar jag inte fixa ikväll utan det får bli en annan dag.




Open Happiness

Tog lite kort på mig själv (ego?) förut bara för skoj skull. Så har börjat redigera lite nu, alltid lika roligt, samtidigt som jag lyssnar på denna underbara låten. Får mig alltid på bra humör :) och nej, inte för att den var låten i CocaCola-reklamen!




Normal everyday issues

Sitter och leker med mobilen för har inget bättre för mig. Vill gå ut för det är fint väder men orkar inte, vill vara inne och typ läsa eller se på film men vill inte göra det så länge solen skiner. Känns bara fel! Jobbigt livet är ibland. Jag tror jag sticker ner till affären och köper mig något gottit att äta till lunch. Börjar väl bli dags för det. Känner hur det kurrar i magen. Yes, that I will do! 


Jeffrey Campbell ♥

Kan inte säga så mycket mer än att jag tycker dessa skor är så sjukligt snygga och jag har lovat mig själva att någon gång i framtiden köpa mig ett par. They are must-haves!



20 November 2011

Tjenixen! Hur står det till? Med mig är det prima. Trött men prima! Spenderade eftermiddagen, kvällen, natten och även morgonen med min underbara vän Astrid. Vi var hemma hos hennes syster som kattvakter då deras katt precis fått två übersöta ungar. De var verkligen det sötaste jag sett på länge ♥ 




SÖTA?? YES INDEED! Den uppe til vänster är ju mamman ofcourse, men hon är ju bannemej lika übersöt hon. Want one now! Hade katt när jag var yngre men var tvungen att ge bort henne när vi flyttade till Tyskland. Det var sorgligt. Gillade det inte alls men men, sådant är livet! Anyway...så igår kväll så var jag med Astrid och vi spelade bland annat Familjegeni och jag trodde att jag var ganska allmänbildad men ack så fel jag hade! Det var så pinsamt hur lite jag kunde, fast Astrid var inte mycket bättre hon så det var ju jämt i alla fall och då är det ju kul. Vi behöver inte nämna vem som vann i slutändan för det tycker jag är tråkigt men jag kan säga att det var extreeemt nära att den som förlorade faktiskt vann ;) Det var en väldigt mysig kväll i alla fall, det blir det alltid när man är med underbara vänner. Love it!

 



Smått stressad

Skrev detta inlägg igår och vet inte varför det inte publicerades men skitsamma. Bättre sent än aldrig ;)

Har precis satt mig på tåget som inte var försenat varken 10, 20, 30 eller 40 minuter utan nästan 50 minuter! Okej? Nej inte riktigt! Är smått stressad nu eftersom jag vid tretiden ska träffa Julia och innan dess ska jag åka tåg till Göteborg, åka hem tull mig, hinna skriva ihop ett cv, söka lite jobb och fixa i ordning en del hemma innan jag ska åka in till stan igen för att träffa Julia. Får se hur jag ska få ihop detta men det löser sig kanske på något sätt :) Behövde skriva av mig lite av frustrationen kände jag så nu mår jag mycket bättre ;)

För att fördriva tiden här på tåget så lyssnar jag på underbara 30 Seconds To Mars samtidigt som jag ska fylla i ett långt frågeformulär som Göteborgs Universitet skickade till mig häromdagen. Det handlar om hur jag ser på hälsa, välmående, och hur mins träningsrutiner ser ut. Handlar även om hur jag ser på mig själv och min kropp. Jag tycker det är kul att fylla i sådana här formulär. Det är intressant att se va man själv svarar för på något sätt tycker jag att jag lär känna mig själv lite annorlunda, oftast till det bättre :)


Fika x 2

Har idag varit på det mysiga stället Strandgatan och fikat. Två gånger faktiskt. I förmiddags med Sandrika och nu på eftermiddagen med Jasmine :) Riktigt mysigt att spendera största delen av dagen på ett fik med människor man gillar. Just nu sitter jag hemma och gör ingenting men ska om en timme ungefär dra iväg på en husvisning. Alltid lika kul :) Det är få fik som har gott bryggkaffe enligt mig men det på Strandgatan är bannemej grymt gott! Skulle kunna dricka hur mycket som helst. Så nu vet ni det ;)


14 November 2011

God dagens! Sitter och kollar på Efter Tio med mamma där det just nu pratas om cancer, speciellt om unga som har drabbats. Det är inte så ofta man, eller jag i alla fall, tänker på att även folk i min ålder drabbas av cancer. Det skrämmer mig lite att även jag kan få denna djävul till sjukdom. Det känns så overkligt. Jag hoppas ju såklart att jag slipper det men man vet ju aldrig. Men detta är inget man ska gå och fundera på, det gör inte livet bättre men man kan däremot tänka på att undvika de saker som bevisat sig öka riskerna att få cancer såsom att sola solarium till exempel. Det är så många ungdomar som gör det alltför ofta utan att förstå skadan de gör mot deras egna kroppar och mot de själva. Vissa tror till och med att det är nyttigt. Att deras kroppar behöver vitaminerna som solning ger. Visst, vanligt solsken ger kroppen vissa vitaminer men att sola solarie ger absolut inte samma effekt så släpp snälla idén om att det är bra för kroppen att sola solarium! Unga Cancer gjorde en video tidigare i år om just unga som drabbats. Den är riktigt bra och mina ögon blir alltid lika tårfyllda när jag tittar på den. Ni kan se den nedan!


Kvällsbak

Blev så himla sugen på att baka och på blåbär så ställde mig och baka en liten kaka. Snarare en paj. En kokos och blåbärspaj fick det bli och den ska jag njuta av nu :)


Bra om Västtrafik (för en gång skull)!

Sitter just nu på bussen som strax beger sig mot Trollhättan city. Det är, son vanligt, Västtrafik jag åker med och tro mig, jag brukar inte ha mycket gott att säga om detta företag men just idag så känner jag lite annorlunda. När man inte har någon brådska eller känner någon som helst stress så är det ju faktiskt väldigt mysigt att åka just buss. Speciellt när det är mörkt ute och hela bussen släcks ner. Myspys på hög nivå :) Det gör ju inte saken värre heller att jag har en stor capuccino och en Elle interiör tidning med mig. Så nu ska jag, för en gång skull, njuta av att resa med Västtrafik.


Härlig start

God "morgon", god "morgon"! Sovit gott? Det har jag. Sovit typ 10 timmar, grymt gött! Sitter just nu i sängen, raggsockarna är på, har en nylagad omelett bredvid mig och efter detta inlägget är skrivet så ska jag sätta på senaste avsnittet av Grey's Anatomy. Bra start på dagen? Jag tycker det. Framförallt mysig start. Ska däremot försöka dra mig ut på en promenad lite senare eftersom det är wunderbart väder ute. Man får ju passa på liksom ;) Nu ska jag njuta av min underbara frukostomelett. Ha en bra dag!


Bild tagen på den gamla delen av Tallinn. Så mysigt ställe!

Mys!

Nu höll jag på att be om ursäkt för att jag inte bloggat på hela dagen men det tänker jag inte göra för denna gången så har jag lovat mig att endast blogga när jag känner för det. Idag har jag inte känt för det och därför har jag inte heller skrivit något. Så ingen ursäkt idag! Det blir lite bloggande nu mitt i natten istället, lite annorlunda men annorlunda är kul så jag skriver på. Jag har haft en jättemysig kväll med min underbara vän Livia. Kvällen har innehållit allt från drinking games och prat om varför brats är som de är och ser ut som de gör till att sjunga "karaoke". Eller aah, vi satte på bra låtar på högsta volym och vrålade med. Stackars grannar. Mycket mysig kväll i alla fall. Man märker att det är en riktig vän man umgås med när lite tystnad inte gör situationen obekväm eller när ingenting känns tillgjort som sägs eller görs. Man kan vara sig själv, sjunga dåligt som attan utan att behöva skämmas och prata om väldigt personliga saker. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad och är väldigt glad över att ha mina underbara närmaste vänner. Utan dessa underbara personer skulle livet vara väldigt jobbigt! Så, tack för att ni, mina fantastiska vänner, finns där för mig i alla lägen. Det betyder mycket och jag behöver inte skriva några namn för ni vet antagligen vilka ni är :) Nä, nu börjar klockan bli mycket och det är ju faktiskt en dag i morgon också. (Pensionärsvarning på den?) Gooooonatt!

Paket!!!

Idag är det lite av en julafton för mig! Har precis varit och hämtat ut ett paket från H&M. Det är självklart jag som beställt det och jag som betalat för det så riktigt som julafton är det väl inte men skitsamma. Ett paket är ett paket och det är alltid lika kul att öppna :) Jag var ju på Framtidsmässan förut och det var väl kul, ganska intressant men det var så himla många olika skolor där så man visste ju inte vart man skulle ta vägen. Alla ville prata med en om varför just DERAS skola var så förbannat bra. Jag tycker det är sådant är ganska kul men någon måtta får det vara. Till slut gav jag de ingen ögonkontakt för då pratade de inte med en. Skönt! Nä, men fick med mig några broschyrer hem som jag suttit och bläddrat i lite. Den från Arbetsförmedlingen är helt klart bäst so far. Väldigt informativ måste jag säga! Med mig på mässan var Julia, Livia och Alma och Julia och Livia spenderade jag även resten av eftermiddagen med. Extremt mysigt var det! Vi hann med två fikor och lite span på stan, härligt som attan! :) Nu blir det städning av lägenheten...yippie! Men men, det är som det är. Har även en hel del att tänka över ikväll, ett ganska stort beslut att fatta men vad det handlar om tänker jag inte berätta om. Hemlis ;) Det går inte att lägga in bilder för tillfället, sidan krånglar lite, så tyvärr får ni inte se min ursnygga bild på mig där jag visar min glädje över att mitt H&M-paket har kommit. Sorry! ;)

Fika + Framtidsmässa

Åker nu in till stan för att ta en fika med Julia och Livia :) efter fikan så ska vi gå på Framtidsmässa! Ska bli intressant. Har idag på mig min underbara kappa från Zara. Love it!


Happiness Only Real Shared

Jag sitter just nu och lyssnar på en skiva kallad Happiness Only Real Shared. Det är en gammal kompis som gjorde den och gav till mig på min 16-årsdag. Den är fortfarande riktigt bra men framförallt så tar den fram en massa minnen från då, många väldigt bra minnen! Det är en bild på framsidan av cd-fodralet som är priceless, haha. Det är på mig i min gamla vän. Inte supervacker bild precis men ändå skön och rolig att kolla på :) Den tar också tillbaka en lite eftersom det är taget på klassresan i 9an, mitt sista år i Frankfurt. Det är både kul och jobbigt att tänka tillbaka på den tiden. Allt var så bra, så lätt då. Allt var lite av en motsats till hur det varit sedan dess.

Bilden togs på mig och mitt "campgäng" på klassresan i 9an. Vi skulle precis framföra låten "Jag Lagar Din Mat" haha till en publik där typ 1 av hundra kunde svenska. Kul var det i alla fall :)

TV frustration!

Mår fortfarande inget vidare så har inte så mycket att skriva om, ingenting egentligen. Än en gång så sitter jag här med en kopp kaffe, denna gången en i mer normal storlek för er som vill veta, och kollar fortfarande på Jersey Shore Season 4. Planerar att kolla igenom hela säsongen innan dagens slut, får väl se vad jag hinner och orkar med. Av någon konstig anledning så har jag inte MTV så jag kan inte kolla på program som Jersey Shore t ex! Jag hade det när jag flyttade in här men sedan när den nya kanalen TV11 kom så försvann inte bara TV400 (som de sagt innan skulle försvinna när 11an kom) utan även MTV! Skitknepigt men det spelar ingen större roll längre för min TV lever ett eget liv och sätts på och stängs av när den känner för det så kollar aldrig på den längre för det gör mig galen. Jag menar tänk er själva: man sitter och kollar på en film, något jättespännande håller på att hända och TJOFF så stänger TVn av sig och man måste vänta typ 20 minuter innan den går att sätta på igen. Eller ännu värre, man ligger i sovrummet och ska precis somna och helt plötsligt så hör man röster i lägenheten (jag bor själv och då vill man inte höra röster i sin lägenhet mitt i natten) men efter att man freaked out lite så kommer man ju på att JUST DET! min tv har satts på. Så nu är alla sladdar urdragna tvn och kommer vara tills jag köper mig en ny, om jag någonsin gör det. Det jobbiga med det är ju att hör jag röster mitt i natten nu så kan det ju inte vara tvn och då kommer jag verkligen freak out. Inget kul men förhoppningsvis så händer det inte mig! 

Jag hade visst lite att skriva om ändå. Inget superintressant men ingen tvingar någon att läsa, right ;) Skönt för mig att skriva av mig lite i alla fall. Nä, nu har mitt kaffe kallnat så ska gå och fixa mig en ny normalstor kopp fylld med denna gudomligt goda dryck!

Mängder av kaffe + JS

God morgon, eller god dag passar väl bättre kanske! Mår apa idag, inget trevligt alls. Det var ju inte såhär jag hade tänkt att min andra "blogg-dag" skulle bli :/ men men, det får helt enkelt bli ett lite tråkigt och negativt inlägg. Eller nej förresten, det ska det inte alls bli. Jag kan berätta en väldigt positiv grej och det är att jag just nu håller på att dricka kaffe ur min giant cup! Love it :) Den rymmer ungefär en 0,75 liter om jag inte minns helt fel och den är just nu fylld med massa härligt, svart kaffe. Man är inte jätte kaffe-sugen efter man druckit upp det kan jag tala om men jag är väldigt kaffesugen just nu + plus att kaffe brukar få mig att må bättre, hur jag än mår, och då tyckte jag att denna koppen var ett utmärkt val! 

Sitter och kollar på Jersey Shore nu också. De är verkligen helt dumma i huvudet men jag skulle bannemej vilja uppleva samma sak som de upplever ändå. Tänk att få åka till Italien, där de är nu, få bo i en slottliknande lägenhet och få gå ut och festa varje kväll och inte behöva betala ett öre för något utav det. Drömmen? Lite så. Sen kan jag ju inte säga att jag skulle vilja bli filmad dygnet runt, skulle nog tröttna ganska fort, men tänk om man kunde få allt det written above utan att behöva bli filmad. Drömmen? Definitivt! 

Jag känner inte riktigt för att lägga upp en bild på mig när jag är sjuk, inte så trevlig syn, så istället så får ni se en fin bild på det underbara, men extremt galna, Jersey Shore gänget! Hoppas ni har en bättre dag än vad jag har! Ciao.


EGO

Har suttit och lekt lite med Photoshop, alltid kul! Var sjukt längesedan sist gång så kände att det var dags nu :)
Resultatet av en av bilderna jag gjorde, en äkte ego bild!

And once again I'm back!

Har nu bestämt mig för ett ge bloggandet ytterliggare ett försök. Anledningen till att jag har tagit så många och så extremt långa pauser i bloggandet är för att jag lägger ner alldeles för mycket tid på det. Jag tycker att det är FÖR kul helt enkelt! Men nu har jag äntligen köpt mig en ny mobil; en iPhone 4S, och kommer därför att kunna blogga under dagarna, även när jag inte är hemma. Det kommer underlätta saken tror jag. Jag kommer ju inte känna att jag behöver skriva ett två A4-sidors inlägg varje dag när jag kommer hem från skolan eller vad jag nu varit iväg på om jag skrivit några kortare inlägg under dagen. Jag hoppas att det fungerar den här gången för jag tycker verkligen, som jag skrev ovan, att det är grymt kul att blogga. Det är på något knepigt sätt skönt att skriva av sig "lite".

Jag ska försöka hitta eller ta en ny bild till min header för så ser jag ju inte riktigt ut längre. Har inte mörkt hår och är ju faktiskt ett år äldre än vad jag var när den bilden togs. Får väl se vad jag kan lyckas slänga ihop :) Så, vad har hänt sedan jag bloggade sist? Det var i April så det har hänt en jädrans massa. Senaste roliga händelsen i mitt liv var väl förra veckan, då jag hade höstlov och jag och min familj var på en spontansemester i Tallinn, Estland. Vet inte riktigt hur vi kom fram till att åka dit men jag ångrar det verkligen inte. Det var en extremt mysig stad med så otroligt många mysiga och unika caféer och matställen. Har aldrig varit i en stad med så mycket caféer innan men med den kärlek jag har till kaffe så klagade jag absolut inte. Vi tog SiljaLine-färjan dit och den var riktigt bra! Om man jämför med StenaLine som är det ändå färjeföretag som jag åkt med tidigare så var SiljaLine mycket bättre, speciellt underhållningen. Det hände verkligen något hela tiden, det var föreställningar, komiker från USA, dansare som sprang runt på båten och tog kort med folk (Jag fick äran att vara med på ett men glömde helt att gå och kolla hur det blev). Ville inte ha det ändå så det är ingen fara! Hade kortet bara varit på mig och killarna i dansgänget så hade det ju varit en annan femma. Vissa av de såg ju helt okej ut ;)
På tal om kort så hade jag ju självklart med mig kameran till Tallinn men tog faktiskt inte så många kort. Men några tog jag såklart!
Min bror (som äntligen skrattar på ett kort) i sin nya snygga mössa!

Jag i min grymt snygga, nya vintermössa...Estonian style!

Min bror tycker ju då att han är för cool för att le normalt på bilder.

Tydligen är han även för cool för att kramas men det stoppar inte mig :)

Det var en bra resa måste jag säga. Vi bodde på ett spa också så man var ju gött avslappnad varje dag. Jag sov 2 timmar varje eftermiddag trots att jag fått mina timmars sömn under natten. Behövde nog slappna av lite och tillåta mig att sova lite extra. Skönt var det i alla fall :) Jag gick och fick mig en massage som rensade ut gifter ur kroppen, grymt goo va den! Tänk om man kunde få en sådan varje dag. Det skulle va något det! Nä, nu håller det här inlägget på att bli alldeles för långt, som vanligt, så jag tänker njuta av min kopp kaffe med kardemumma och kanel i och läsa en tidning. Lite EGO-time behövs ibland :) Vad jag gjort under resten av tiden då jag inte har bloggat får jag väl skriva om en annan gång då. Ha det bra tills dess!

RSS 2.0