Never Let Me Go

Hej hej och hallå! Jag sitter och tar det lite lugnt här i min härliga, lila soffa. Jag och Livia ångrade oss angående bion förut, vi gick inte på Justin Bieber utan på Never Let Me Go istället. Den var väldigt sorglig, Livias ögon betedde sig som vattenspridare ;) men jag tyckte ändå att den var ganska bra. Tycker ni ska ge den en chans. Nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt!


Just when you think you've seen it all...

(Tidsinställt inlägg)
Hahaha, fick ett mail från pappa förut med en massa knäppa bilder. Kanske jag som har dålig humor men jag tyckte vissa av den var skojiga :) Här är alla bilder men de är i miniatyr så tryck bara på dem så får ni se dem i större storlek :) ENJOY!




Mys, middag, partyplanning & bio

Nu åker jag alldeles strax in till stan för att träffa Livia. Vi ska partyplanna lite, chilla och senare gå på bio. Vi har ju valt rätt dag för det i alla fall. Regnet bara vräker ner! Perfekt filmväder :) Vi hörs ikväll igen när jag kommer hem♥


Mitt hår kände för att vara "lite" trassel-lockigt idag.
Lycka till att få ordning på det Sandra ;)

Memory card

Jag köpte ett nytt minneskort till kameran häromdagen. Som om jag inte hade tillräckligt många redan :P Jag kände att jag ville ha ett till i och med USA resan. Antar att jag kommer ta en hel del kort där, om jag känner mig själv rätt. Då är det ganska skönt att ha mycket minne så man inte står där och ska ta ett gudomligt fint kort och möjligheten att ta kortet bara finns under en sekund eller två och så vägrar kameran ta kort för att minnet är slut. Inte så roligt! Så nu har jag sammanlagt 19GB minne till kameran. Skulle inte förvåna mig om jag lyckas ta slut på det. Såg att de hade extra-pris på 16GB-kort på ONOFF, kanske ska springa dit sedan ;) Njaaee, 19GB får nog räcka. Får sätta mig och rensa igenom alla bilder under varje kaffepaus. Kommer nog bli en del där borta...STARBUCKS ;)




Twin babies have a conversation

Jag kan inte hjälpa det. Bebisar är bara för söta så jag var tvungen att lägga upp en till video. Jag undrar om dessa två tvillingar faktiskt förstår varandra...Daaddadadadadada, haha!


Justin Bieber:Never Say Never

Jag ska ju på bio med Livia ikväll och vi har bestämt oss för att se Justin Bieber: Never say never! Haha. Vi kände att vi var tvungna...bara för att ha gått på den liksom. Nä, men jag har faktiskt hört att det ska vara riktigt bra. Även fast jag inte är det största Bieber-fanet precis så är han ändå helt okej och det är ganska fantastiskt hur han faktiskt har slagit igenom. Här är en unge som diggar Justins musik i alla fall ;)


31 mars 2011

Good morning sunshines!
Varför är det så att det fina vädret aldrig håller i sig mer än en dag? Lite tråkigt tycker jag. Men jag tänker inte låta en oväsentlig sak som vädret få mig att bli på dåligt humör! Jag gick upp för en halvtimme sedan ungefär och sitter just nu och käkar frukost som idag består av en mumsig smooothie :) Jag ska dra iväg till gymmet efter frukosten tänkte jag, inget kul att gå ut och springa i detta trökväder. 


Ser fortfarande inga muskler... :/

God natt!

Tjooo! Mamma och pappa åkte för en timma sedan ungefär och nu är alla saker på sin plats. Jag har äntligen fått hit min byrå! Jag behövde verkligen mer förvaring för mina skolsaker. Det ligger fullt med papper och böcker under sängen och över hela skrivbordet. Inte så lätt att hitta saker och ting då ;) Just nu sitter jag och chillar lite framför tvn med en kopp te. Mys! Om en liten stund ska jag lägga mig och läsa lite och förhoppningsvis somna i hyfsat god tid. Skulle förvåna mig om jag gjorde det men hoppas kan man alltid göra :)
Imorgon ska jag ta en fika med Livia och sedan gå på bio med henne på kvällen. Ska bli mysigt! Jag har inte varit på bio på flera månader så det ska bli kul. Sov så gott! God natt♥

30 Mars 2011

God dagens, god dagens!
Underbar dag idag! Det måste vara en 15 grader eller något sådant, för det är så himla skönt. Jag var ute och sprang/promenerade förut och lyckades hitta en sjö inne i skogen och även fast solen gassade på som bara den så var sjön helt istäckt. Det såg faktiskt lite fräckt ut att det kändes och såg ut som om det var sommar ute och sedan hittar men en istäckt sjö mitt i ingenstans. Det var väldigt mysigt i alla fall. Ställde mig på en bergshäll och bara njöt utav solen en stund innan jag gav mig iväg igen. Jag hade ingen aning om vart jag var men det är lite spännande, som ett litet äventyr. Brukar göra så när jag är ute och rör på mig. Jag svänger in på vägar och stigar jag aldrig sett förut och bara går och plötsligt vet jag inte vart jag är och då försöker jag lokalisera vissa saker jag gått förbi på vägen som t.ex. idag så gick jag förbi gymmet innan jag gick in i skogen så då hade jag lite koll på det och jag vet ju vart gymmet ligger i förhållande till lägenheten. Jag hittar alltid förr eller senare hem, obviously, eftersom jag sitter här och skriver nu. Jag älskar skogen. Saknar det lite från innan vi flyttade till Tyskland för då bodde vi utanför stan, lite på landet, och hade en stor skog bakom oss som jag och min bror alltid lekte i som yngre. Det är så härligt!

Anyway, vad har jag gjort sedan jag skrev senast då? Ni har ju inte fått så mycket uppdatering precis. Sorry about that! I lördags var jag och mamma och kollade på tapeter men jag hittade ingen såklart. När det finns ungefär 100 pärmar med cirka 40 tapeter i varje och jag inte gillar någon så börjar man ju undra om jag är lite kräsen. Kan vara så men jag tror mer att det handlade om att jag inte riktigt visste vad jag var ute efter. Vi bestämde att vi skulle gå till en annan affär på måndagen eftersom den inte var öppen under helgen. Senare under dagen så åkte jag, mamma och pappa till sommarstugan för att kolla läget lite och märkte att det är en massa sorkar som grävt massa tunnlar och gropar i gräsmattan. Sådär mysigt :/ Trots sorkhålen så fick jag äkta sommarkänsla i kroppen. Längtar något så extremt! Tänk er att lägga sig på bryggan, sola lite medan man läser en bra bok och när det blir för varmt så tar man ett dopp i vattnet och under tiden startar pappa grillen och det luktar mumma. Jag och mina kusiner spelar badminton och farmor spelar boule med någon. Det är så det brukar vara och jag vill helt enkelt ha detta nu! Efter vi varit i stugan så åkte vi hem till min farbror och jag fick deras gamla köksbord. Blev jätteglad :D Nu är det bara stolar som ska fixas också. Efter det åkte vi hem till farmor och grejade i hennes trädgård, jag klippte träd och plockade en massa grenar. Som belöning bjöd farmor oss på pizza. Det smakade väldigt gott efter att ha varit ute och grejat så. Jag fick även lite saker av farmor som hon inte ville ha kvar. Två jättefina, gamla plåtburkar, en skitsnygg, gammal kaffepanna och ett riktigt fint fruktfat. Så himla snällt av henne! Så tack farmor för det. Blev jätteglad :D

På söndagen så pluggade jag en del och sedan åkte familjen på auktion för nya saker. Helt galet vad billigt de säljer ut saker. Allting var ju alltså helt nytt, kom direkt från affären och folk fick köpa soffor som egentligen kostade 25 000 för 10 000. Det är lite skillnad! Jag köpte ingenting, jag är för seg. När de ropade ut en ny produkt så började jag tänka om jag ville ha den eller inte och hur mycket jag skulle vara villig att betala för den. Innan jag tänkt klart så var den ju såld. Det gick så himla fort. Det var synd för jag såg några riktigt snygga lampor som skulle passat bra här i lägenheten. Men men, det får bli några andra antar jag.
I måndags så pluggade jag en del och sedan gick jag och mamma till den andra tapet-affären och efter mycket om och men så lyckades jag faktiskt hitta en tapet. Så himla skönt att ha det gjort. Nu ska den bara upp också ;) Det blev en lite 60-tals inspirerad tapet i pastellblå färg med små vita prickar över hela. Tror det kommer bli skitsnyggt i hallen. Igår så var jag, mamma, pappa, mormor och några andra på en neurodynamik-"kurs". Det var så himla häftigt! Det handlar alltså om nerverna i kroppen, hur de är kopplade till varandra och hur lätt man kan ta bort smärtor som man haft i flera år genom att bara vibrera nerverna lite. Jag t.ex. får alltid väldigt ont i min högra del av nacken när jag tränar och får emellanåt domningar i mitt högra lillfinger. Då ber hon, neurodynamikern, mig att sätta mig på en stol och böja huvudet åt båda sidorna och då märker jag att när jag ska böja det till vänster så tar det stopp väldigt mycket snabbare än vad det gjorde när jag böjde huvudet åt andra hållet och det gjorde lite ont i högra sidan av nacken. Då fick jag sätta mig rakt igen och hon sätter ett av sina fingrar på punkten där det gör ont och man känner att det börjar vibrera och efter en liten stund så ber hon mig att göra samma sak som jag gjort tidigare och då märker jag att det inte alls gör ont när jag lägger huvudet åt sidan och jag är lika vig åt båda håll. Jag märkte även idag när jag var ute och sprang att det gjorde inte ont överhuvudtaget på den punkten, kände inte av det alls. Så himla härligt! Det är så sjukt häftigt att så lite medel kan göra så stor skillnad. Det var väldigt intressant och det är tydligen inte en vanlig teknik detta. Det är jättestort i Australien bland annat men hon var den enda i hela Västra Götaland som kunde göra detta. Lite imponerande.

Idag har jag som sagt vart ute och rört på mig, pluggat en del och ska nu gå  och göra mig lite lunch. Mina föräldrar kommer hit ikväll med min byrå, bordet, tapeter, målarfärg, och mycket annat. Ska bli kul att få hit lite saker. Det är fortfarande så himla tomt i hallen och vardagsrummet men inte så länge till nu :) Nu ska jag fixa mig lite mat så jag inte hungrar ihjäl. Ha en fortsatt bra dag så hörs vi senare! Ciao♥

Far och flyger

Det blev en löpartur utomhus förut och det ångrar jag verkligen inte. Gud vad skönt det var att vara ute i solen och röra på sig istället för att stå på ett trökigt löpband inne på ett unket gym. Nu är det vår på riktigt :D Alldeles strax ska jag åka till Trollhättan och sedan vidare till Uddevalla där jag ska fira mina kusiner Nathalie & Felicia som fyllt år. Ska bli mysigt :) Jag stannar i Trollhättan till på tisdag eller onsdag och ni vet vad det betyder...inte så bra uppdatering här på bloggen. Hoppas ni överlever :P Jag har massa grejor som ska med till Trollhättan, packar som vanligt alltid för mycket. Förstår inte hur det alltid kan bli så, tycker alltid att jag bara packar det nödvändiga. Nu ska jag fixa i ordning mig det sista. Försöker få ordning på mitt hår men det verkar som om det är håret som bestämmer över mig idag. Blir så ibland ;) Ha en rolig fredagskväll :D♥




25e mars 2011

Good morning sunshines! Idag är det fredag, det är strålande väder ute och jag har beslutsångest. Jag kan inte bestämma mig om jag ska åka till gymmet och träna idag eller om jag ska gå ut och springa i det fina vädret. Jag kan inte heller bestämma mig för vad jag ska ha på mig mig ikväll när jag ska på kalas hos min kusin. Jag behöver nya kläder! Åh längtar så till USA då jag ska shoppa loss rejält. Det är prick 3 veckor kvar idag tills vi åker :D :D :D :D Längtar något så otroligt mycket! 

Sitter just nu och käkar frukost och ska strax sätta mig och plugga lite så maten hinner smälta lite innan jag ger mig iväg och tränar. Ska nog plugga lite matte idag tror jag, det var ett bra tag sedan. Kan bli kul :) 


Efter tio

Nu är jag hemma, har fått i mig frukost och pluggat lite. Yogan var härlig, men inte alls så jobbig som jag trodde. Både jag och Astrid sade det efteråt att vi var ju mer svettiga när vi gick in på passet än vad vi var när vi gick ut. Inte vanligt att det är så på träningspass. Men man fick ju verkligen känna av hur stel man faktiskt är, jag är ju löjligt stel. Kändes som om jag var en 80 år gammal tant. Det var ändå skönt att sträcka ut muskler och så lite, det behövdes verkligen. 

Just nu sitter jag och kollar på Efter tio på Tv4. Just nu är Gustaf Skarsgård där och pratar om sin nya film "The Way Out". Det spelar ingen roll vilket program eller film man sätter på. Det finns alltid en Skarsgård med nu för tiden. Om en liten stund ska bland annat Isabella Löwengrip vara med i programmet och prata om etik, moral, pengar, skulder, etc. Ska bli intressant tycker jag :) Ska nog ta och koka mig en kopp kaffe tills dess, är gott sugen på det :) 

Jag tycker det är så kul med Isabella för hon är verkligen ett praktexempel på att man inte ska döma någon av utseendet. Hon är ju jättesöt, är blondin, ser lite barbie-aktig ut, och då tänker ju de flesta direkt att hon är nog inte så smart, att hon är en vanlig dum blondin. Men icke sa nicke. Hon har genom åren haft flera egna företag, startade det första redan vid 16 års ålder, hon har skrivit en bok, och driver samtidigt en av Sveriges största bloggar (Blondinbella). Hon är lätt en förebild för mig. Är så sjukt imponerad av vad vilja kan göra, hur mycket man kan göra om man har den. 

Nu blir det kaffe :)


Alexander Skarsgård                      Isabella Löwengrip

24e mars 2011

God morgon!
Är uppe tidigt idag. Det var ett bra tag sedan det hände men det känns gött att komma upp tidigt så man har chans att hinna med mycket under dagen :) Anledningen till att jag är uppe så tidigt är för att jag ska träffa Astrid i stan 07.10 för att gå på ett yoga-pass vid halv 8. Ska bli skitkul! Jag har aldrig gått på ett riktigt yoga-pass förut, bara gjort lite hemma med mamma och det har ju gått sådär så det ska bli väldigt intressant att se hur det går. Jag är ju inte den vigaste precis :P Nu ska jag göra mig i ordning så jag kommer iväg i tid. Ha en bra torsdag :D♥


Tyckte denna bilden var så söt.
Bra gjort att kunna göra yoga vid så ung ålder ;)

Pancakes & interior design

Jag ska nu gå och göra mig lite pannkakor som jag sedan ska käka medan jag läser min nya härliga Sköna Hem-tidning :)


Min kropp är så trött!

Mina ben, alltså...jag kan inte förklara hur trötta de är just nu. Hade helt seriöst svårt att ta mig upp för trapporna till lägenheten. Jag cyklade ju till Livia förut, vilket tog typ en halvtimme och på vägen hem så hade jag rejäl motvind (storm?) plus branta backar så det tog 45 minuter, alltså har jag sammanlagt cyklat 75 minuter idag. Tänk er då att förra helgen var första gången jag cyklade på jag vet inte hur länge och då cyklade jag inte långt. Så länge som jag cyklade idag har jag nog inte gjort sedan jag gick i årskurs 6 och då skojar jag inte. Det har inte blivit så mycket användning av cykeln de senaste åren. I alla fall, tänk er då hur mina ben känns just nu i och med att jag hade rejäl träningsvärk i dem innan jag cyklade plus att jag har tagit en långpromenad med Astrid efter det också. De är spaghetti! 

Livia är ju allt en liten klant ibland! Jag kom dit lite tidigare än vad vi bestämt eftersom jag trodde det skulle ta längre tid än vad det gjorde att cykla dit. Jag satte mig då i parken precis bredvid där hon bor och började läsa medan jag väntade på henne. Klockan var då 09.15. Vi hade bestämt att vi skulle ses vid 09.35! Vid 09.25 får jag ett sms från henne där hon säger att hon kommer bli lite sen och undrade om jag redan var på väg. Jag skrev tillbaka att jag redan var där och att det var lugnt eftersom jag hade min bok att läsa. Då tänkte jag ju självklart att hon hör ju av sig när hon är klar och på väg hem. Tiden gick och när klockan var 10.15 så skickade jag ett sms där jag undrade var hon höll hus. Inget svar. Skickade ett till där jag skrev att jag fryser rumpan av mig (solen hade gått i moln och det hade börjat blåsa något så förskräckligt) och att hon skulle skynda sig. Inget svar. Då ringer jag till henne och då svarar hon och jag frågar henne självklart vart hon är. Hemma, svarar hon då som om det var en självklarhet, och det hade hon varit sedan 09.50. Jag frågar henne varför hon inte hört av sig när hon varit på väg hem och då säger hon att hon trodde att jag satt på något mysigt kafé och hade det gött och att jag skulle komma när jag kom. Haha, lilla Livia! Du är för söt ibland. Jag förlät henne ganska snabbt efter att jag fått mig en kaffe från deras underbara kaffemaskin. Det värmde ganska gott ska jag säga er. 

Jag var ju där för att jag, hon och Julia skulle planera lite födelsedagsfest och det går väldigt sakta och lite osäkert framåt. Vi får väl se om vi får ihop något. 

Promenaden med Astrid var jättemysig. Charlie, Astrids hund, fick följa med också. Skönt för honom att få lite luft med. Efter promenixen gick vi hem till henne och pratade, drack kaffe, och hon fixade håret på mig medan jag läste högt ur hennes bok som hon behövde läsa klart idag. På tal om läsa så ska jag också sätta mig och göra det nu så jag blir klar med min svenska-bok idag. Skulle vara skönt :) 

När jag kom hem förut så låg det en tidning innanför dörren. En tjock Sköna hem-tidning. Jag har inget som helst minne av att jag beställt någon sådan men jag älskar ju deras tidningar så jag läser den gärna. Den är inte så farligt dyr :) Jag ser nu när jag kollar på framsidan att den handlar mycket om vårnytt, tapet och textil vilket är ganska perfekt eftersom det ska tapetseras om, gardiner ska köpas och jag vill ha massa växter här i lägenheten vilket enligt mig är väldigt vårigt. Så jag vill sätta igång att läsa den NU! Men jag får nog ta och plugga lite först, annars kommer jag bara fastna i den tidningen och sitta och kolla i den hela kvällen. Vore inte så bra! 

Nu ska jag ta och sätta igång. Klockan är redan halv 6. Helt galet vad tiden går fort. Känns som om jag gick upp nyss. Knepigt!


Härligt att se en sådan här ligga innanför dörren. I like!

23e mars 2011

God morgon! Det är strålande väder idag med, jag tror bannemej att våren är här nu :D Har lite härliga planer för idag. Om en liten stund ska jag ta cykeln och åka till Livia för att planera lite fest och sedan ska jag träffa Astrid för att ta en långpromenad i Slottsskogen. Båda sakerna ska bli jättemysiga :) Resten av dagen ska jag plugga eftersom det inte blev jättemycket av det igår. När man kan ta cykeln när man ska någonstans då är det verkligen vår!! Ha en bra dag så hörs vi när jag kommer hem i eftermiddag♥


Sömntuta

Hej hej! Mötet gick jättebra förut vilket alltid är skönt men när jag kom hem så var jag så himla trött så jag lade mig och sov i typ 2,5 timme vilket var väldigt härligt men jag är lite rädd för att jag inte kommer kunna somna ikväll nu och det är ju inte bra. Vill inte hålla på och vända på dygnet. Vad har jag gjort annars idag då? Städat lite, tvättat lite, pluggat en del och chillat. Har precis sett klart på The Tourist, har velat se den jättelänge men det har aldrig blivit av. Den var helt okej, inget super-märkvärdigt men jag älskar skådespelarna i den, det är därför jag så gärna velat se den. Min absoluta favorit bland manliga skådespelare är Johnny Depp och han hade en av huvudrollerna. Min absoluta favorit bland kvinnliga skådespelerskor är Angelina Jolie och gissa vem som spelar den andra huvudrollen. Ja precis, det gjorde hon. Så tack vare att de två var med så var ju filmen bra, om det skulle vara två nobodies så skulle den nog inte vara så lyckad. 

Jag har lagat en hel del mat under kvällen också. Min kvällsmat idag fick bli Satay med jordnötssås. Det är så himla gott och jag är en sucker för jordnötssås! Gjorde mig även en liten efterrätt...grillade ananasskivor med en klick cremé fraiche. Älskar det! Man kan ju ha grädde till om man vill det men jag tycker ananas är tillräckligt söt i sig själv så det är godare med den lite sura smaken från cremé fraichen. Så enkelt men så gott! Oftast är det ju så att det enklaste är det godaste :) Jag var ju självklart för hungrig för att vänta i några sekunder för att ta ett kort, det brukar vara så, så jag får ta en bild från nätet istället. 



Nu ska jag gå och göra mig i ordning innan jag går och lägger mig och läser lite. Hoppas jag blir trött av det så jag kan somna i hyfsat god tid. Sov så gott, natti natti♥

22 mars tvåtusenelva

Good morning sunshines! Jag hinner bara skriva kort för jag måste alldeles strax åka. Ska in till skolan på ett möte med rektorn och diskutera lite saker och ting. Jag är så galet trött idag! Jag vaknade vid 5 av någon knpeig anledning och jag har väldigt svårt för att somna om när jag väl har vaknat så har inte fått mycket sömn i natt precis :/ år se om jag somnar under mötet ;) Vi hörs igen när jag kommer hem. Puss!

Något av det jobbigaste men roligaste jag någonsin har gjort

Hej hej! Nu är jag hemma igen efter ett minst sagt stentufft pass av kick-boxing men herre jösses vad roligt det var. Jag och Astrid skrattade rätt som det var och även fast jag var helt slut i kroppen efter bara en kvart så njöt jag av varje sekund av det för det var så otroligt kul. Ni som aldrig har provat kick-boxing måste prova det, ni kommer inte ångra er. Jag ska absolut fortsätta gå på dem passen :D Jag är nyduschad och fräsch nu så det är bara maten som fattas innan jag kan gå och lägga mig. Jag håller på att laga vitlöksmarinerad kycklingfilé med ugnsbakad tomat och tsatsiki, kommer smaka väldigt gott efter att man kämpat så hårt. Jag håller på och tvättar också och tror den är klar nu, gör en snabbtvätt av mina mjukisbrallor. Man tänker aldrig på att tvätta dem, eller jag gör inte det i alla fall, så det är ju inte konstigt att de blir äckliga eftersom jag använder de i alla fall en liten stund varje dag. Nu ska jag gå och hänga upp mina härliga mysbrallor och sedan se om kycklingen börjar bli färdig. Sedan blir det läggdags! Så jag säger godnatt nu. GOD NATT!♥


Såhär såg jag också ut under träningspasset idag...pfff, eller inte ;)

Boxingtime!

Tjooo! Nu ska jag packa väskan för att sedan dra in till stan och träna kick-boxing med Astrid. Jag har aldrig gjort det förut men jag tror det kommer bli skitkul men definitivt skitjobbigt. Jag kommer antagligen ramla in i lägenheten sedan och somna på hallgolvet. Skulle inte förvåna mig alls. Jag har skrivit klart min uppsats också, känns så otroligt skönt att kunna släppa Anna Karenina nu efter att ha hållt på med den alldeles för länge och gå vidare till att jobba med något annat. Nu måste jag packa men vi hörs när jag kommer hem ikväll igen :) Puss!

Carrots and homemade dip

Tjenixen! Sitter och avnjuter en riktigt lätt men gottig lunch: morötter och hemmagjord dipp. Mmmmmh, vad gott det ä! Jag har suttit och jobbat på uppsatsen största delen utav dagen och är inte långt ifrån klar nu, bara några stycken till så är jag finished. Det kommer kännas underbart! Sedan är det bara att sätta igång med nästa arbete och det är för min del fysik och svenska. I fysiken ska jag göra lite uppgifter och läsa igenom några kapitel och i svenskan ska jag läsa Grabben vid graven bredvid så inga större grejer så. Grabben vid graven bredvid är så löjligt tunn, om man jämför med Anna Karenina i alla fall, så den kan nog vara utläst imorgon om jag börjar ikväll :)

När jag ätit upp min lilla lunch hade jag tänkt gå ut lite, solen har äntligen kommit fram, det var jättegrått och tråkigt i morse, men nu är det fint. Tänkte kolla hur däcken på min cykel är, har ju inte kollat till den sedan i Oktober så vem vet, det kanske inte ens finns kvar i förrådet! Det lär jag ju märka. Om däcken är okej ska jag ta mig en liten cykeltur, annars får det väl bli en promenix.


Tjugoförsta mars tvåtusenelva

God morgon! Måndag, ny vecka, och det kändes som att jag skrev detta igår. Shit vad veckorna går fort, helt galet! Ny vecka betyder självklart en ny to-do-list och den står nedan. Det är inte jättemycket inplanerat i veckan...ÄN!

Måndag:
10.00-? Skriv engelska-uppsats
19.00-20.30 Träna kick-boxing med Astrid

Tisdag:
09.00 Möte med rektorn

Onsdag:
Gymma med Astrid
Ev. träffa Livia & Julia för planering

Torsdag:
LEDIG

Fredag:
Släktkalas hos Nathalie

Lördag:
Kolla tapet och färg till lägenheten

Söndag:
LEDIG

Som sagt, det är inte jättemycket inplanerat än så länge men om jag känner mig själv så kommer de flesta dagarna att fyllas med något inom kort. Ni märker vad jag hittar på ;) En sak jag vet jag kommer behöva göra i veckan är att plugga i alla fall. Ska se till att få riktigt mycket gjort :D Nu ska jag gå och ta mig lite frukost så jag får lite energi i kroppen innan jag sätter igång med uppsatsen. Ciao!♥

Tjugonde mars tvåtusenelva

Heeeej bloggen! Kass uppdatering, I know, men jag varnade ju faktiskt för det när jag sa att jag skulle till Trollhättan, det brukar bli så när jag är där. När jag skulle skriva datumet ovan så skrev jag "tvåtusentio" först, det kändes bara helt naturligt. Det är slutet av mars och jag har fortfarande inte fattat att det är 2011. Trögfattad? 

Jag har haft 5 mysiga dagar i Trollhättan, särskilt nu under helgen. Igår så var min kusin i stan på hockeyturnering så jag och pappa tog en cykeltur runt halva stan och tog sedan ett stopp vid ishallen där vi kollade på en av hans matcher. De vann, så grattis till det :D På kvällen hade han en till match så vi tog oss en promenad dit och kikade lite. Det gick inte lika bra för dem denna gången men det var ändå kul att vara där och kolla på matchen. Det är helt galet vad de tacklas i ishockey, helt sjukt. Min kusin som spelar är ändå bara 13 år och de tacklas så man tror att de aldrig kommer stå upp igen. Okej, jag överdriver lite, men de tacklas ändå förvånansvärt mycket och hårt för så ung ålder. Senare under kvällen kom min farbror och den andra hockeytränaren hem till oss och chillade lite med pappa medan jag satt och läste den extremt sega "Anna Karenina" som jag nu hållt på med i ca. 2 månader. Fattar inte hur lång tid det kan ta att läsa en bok. Men jag hade bestämt mig att den skulle vara utläst igår och det blev den bannemej. Klockan 01.53 igår natt så läste jag sista sidan och den glädjen jag kände när jag stängde igen boken och visste att jag aldrig skulle behöva öppna den igen är obeskrivlig. Helt underbar! Efter några sekunder av lycka så kom jag på att en 1500-ords uppsats om denna boken väntar också. Segt! Men det borde gå.

Idag har jag varit på släktkalas hemma hos Mikaela som fyllt 17. Det var mysigt och väldigt god mat. Vi fick kycklingsallad och då fick jag äkta sommarkänslor i hela kroppen. Det hade ju varit strålande solsken under hela dagen och så sitter vi och äter sallad, det är sommar det :D Efter det åkte jag och Mikaela tillsammans hit till Göteborg och jag fick skjuts hem av hennes pappa, väldigt snällt tycker jag :) Nu ska jag sätta igång och tvätta, sedan ska jag ner och fylla kylen lite, sedan börja på min Anna Karenina-uppsats, göra en to-do-list för veckan och sen ska jag självklart sätta mig och chilla framför Solsidan :D 

Ha en mysig söndagskväll! I will :D♥

Artonde mars tvåtusenelva

God förmiddag gott folk! Vaknade imorse och såg att marken är vit igen. Jag orkar inte, vill inte ha mer snö. Vintern borde vara över nu! Jag har chillat ganska rejält nu under morgonen men får ta och sätta mig och plugga lite nu. Senare ska jag baka lite småkakor, lovade mamma att göra det åt henne. Ikväll ska hela familjen gå ut och käka på O'Learys och kanske träffa en av mina kusiner och min farbror som är i stan för en hockeyturnering, kan ju vara trevligt. Ska nog gå och kolla på en av matcherna imorgon, det är ju gångavstånd till ishallen liksom. Vad ska ni göra för skoj ikväll? :)

Sjuttonde mars tvåtusenelva

Tjenixen pixen! Jag har precis kommit hem från ett möte, vart är hemligt ;), och ska nu ta och sätta mig med en megakopp kaffe och en massa plugg. I eftermiddag ska jag och mamma åka och handla lite, bland annat lite presenter till kusiner och så som fyllt år. Ska bli mysigt!

Igår var jag på föreläsning angående Extended Essay och lite annat och det var intressant och jag fick väldigt många idéer. Jag kom bland annat på vad jag ska skriva om i min uppsats, det har stått helt still förut när jag tänkt på det. Men jag tänker inte avslöja det här för då kanske någon snor min "topic" och det vill jag inte ;)

Efter föreläsningen gick jag, Becca, Livia, Alma (som fyllde 19 igår) och Louise och köpte kaffe och satte oss sedan i parken en sväng i solskenet, så himla skönt. Sedan gick vi ner på stan och kollade i lite affärer innan vi gick och satte oss på ett mysigt café och spelade Truth or Dare i hur många timmar som helst. Efter en liten stund märkte vi att hela den delen av fiket som vi satt på hade blivit tom...kan ha berott på vad vi pratade om medan vi spelade, haha! Riktigt roligt hade vi i alla fall, och många secrets came out. Sedan bar det av mot Trollhättan för min del och här ska jag faktiskt stanna över hela helgen. Det var inte riktigt min plan, så jag har inga kläder med mig förutom de jag hade på mig igår, men det blir säkert bra. Ska bli mysigt att vara längre med familjen än en ett dygn, det blir alltid så stressigt.

Nu ska jag sätta igång med pluggandet så jag får gjort något idag. Ha en bra dag! Puss♥

Härlig start på dagen

Nu är jag hemma igen och har precis satt mig och börjat käka frukost! Om en liten, liten stund ska jag åka in till skolan på föreläsning och information om Extended Essay och lite annat.
Btw, Facebook is still alive! ;)

Sextonde mars tvåtusenelva

Good morning sunshines! Idag är det onsdag och jag ska om en pytteliten stund åka till gymmet för att hinna med ett pass innan jag ska till skolan för en föreläsning av någon slag. Efter det åker jag hem till Trollhättan för att hälsa på familjen och för att jag har ett möte där imorgon morgon. Vi får se när jag kommer tillbaka till Göteborg igen men ni kan ju räkna med minimal uppdatering under tiden jag är i Trollhättan. Vill liksom inte spendera min tid framför datorn där utan med familjen :) Ha en bra onsdag så hörs vi kanske senare, annars när jag kommer tillbaka till Gbg igen! Ciao♥

Härliga konversationer man har på kvällarna!


Angels on TV

Det är tisdag, klockan är 20.00, och det är som vanligt dags för att gråta en liten skvätt framför Sofias Änglar. Samtidigt ska jag äta en mumsig avokado, tonfisk & kikärtssallad. MUMMA!


1 month...

...tills jag åker till New York och sen Florida ♥ Längtar något så extremt!

Först...


...sen...


What do you think?

Vad säger ni? Är Facebooks domedag här?

Fy sjuttsingen vad gött!

Hej hej! Jag är nu tillbaka efter en helt fantastiskt underbar promenad. Vädret är till och med härligare än vad det ser ut! Jag gick ute i skogen och så gick jag upp på ett berg där solen låg på och bara stod där, jag vet inte hur länge, och det var så skönt. Man känner verkligen att solen tar nu, värmer som attan. Nu hoppas jag att det håller i sig denna gången och inte blir snöstorm eller liknande imorgon. Så har det ju varit förut nu under början på året. Det har varit kanonväder, alla har varit övertygade om att våren är här, och sedan dagen efter så blir det snöstorm. Tror det har hänt 3 gånger än så länge, smått irriterande, så jag hoppas verkligen inte att det blir så även denna gång.


Jag nu efter promenixen. Ser jag inte lite brunare ut? :P

Summer ♥

I want summer...now! Tänk vad skönt att kunna åka ut på havet eller sjön med båten och bara njuta av solen och värmen och bara ha shorts och linne på sig med bikini under så man snabbt och lätt kan hoppa i vattnet och bada om man känner för det :D


Femtonde mars tvåtusenelva

God dagens! Att vakna upp och se solen skina in genom fönstret är helt underbart, man blir på bra humör direkt. Jag har varit uppe sedan halv 10 och städat, städat och städat. Det behövdes verkligen men nu är lägenheten skinande ren. Alldeles strax ska jag springa ner till sopsorteringen med massa skräp och passa på att ta en liten promenad i det underbar vädret i samma runda, ska bli riktigt skönt. Det är verkligen riktigt vårväder ute. Solen är framme och jag kunde stå ett bra tag på balkongen förut i endast T-shirt och mjukisbyxor. Loving it! 


Vår är när växter, blommor och kryp kommer fram. Det har man sett
börja hända ute så det måste ju betyda att våren är här♥




Partyplanning!

Nu drar jag till Livia för att planera lite kalas och för att bara mysa!


Time for breakfast?

Ja, vad säger ni? Är det dags att käka lite frukost när klockan är kvart över två på eftermiddagen? Jag är vrålhungrig så jag tänker käka en rejäl frukost nu. Kom tillbaka från gymmet för en liten stund sedan och håller nu på och gör mig frukost. Det blir knäckemackor plus lite yoghurt och flingor. Jag åt ingen frukost innan jag åkte till gymmet förut för jag fastnar så lätt i lägenheten då. Antingen sätter jag mig framför datorn under tiden jag äter och kan sitta här i ett bra tag, eller så sätter jag mig och äter framför TVn och då är det verkligen helt kört. Så det fick räcka med min stora kopp fylld med vitaminer imorse. Ni kanske förstår varför jag är lite hungrig just nu ;) 

Senare ska jag ju träffa Livia och jag fick precis reda på att hon har fått en till hund. Ser fram emot att få träffa den, och Livia också såklart ;) Nä, nu kurrar min mage läskigt mycket så borde nog äta nu! 


Veckans to-do-list

Jag satte mig ner för att skriva veckans to-do-list och kom på att jag knappt har något inplanerat för veckan. Det är ganska skönt faktiskt för då har jag inga ursäkter till att inte kunna plugga eller träna massor, ska se till att göra det. Det enda som är planerat är ett möte på torsdag och att jag ska träffa Livia senare idag för att planera lite födelsedagspartaj :D Ska bli riktigt kul! Får se om vi kommer fram till något vettigt eller om våra planer blir helt galna. Skulle i och för sig inte förvåna mig jättemycket :P 


Gött med en tom kalender!

Fjortonde mars tvåtusenelva

God morgon god morgon! Hur står det till med er idag? Med mig är det bara bra. Sitter här och dricker en kopp apelsin-citron-grape-juice med ingefära och varmt vatten, sjukt bra start på dagen fylld med vitaminer. Efter jag skrivit detta inlägget och druckit upp min kopp av vitaminer så ska jag dra iväg till gymmet, ska bli riktigt härligt. Resten av dagen ska jag plugga, fast klockan 16.00 ska jag träffa Livia för att planera födelsedagsparty, ska bli otroligt kul att se vad vi kommer fram till :D Ha en bra dag! Ciao♥


Om jag fortsätter med träningen ordentligt så kommer man förhoppningsvis
ha lite mer muskler på armen än vad man har idag :P




Läggdags...nja!

Ska nu gå och lägga mig men inte för att sova utan för att plugga i en timme eller två, får se hur länge jag klarar att hålla ögonen öppna. Imorgon är det måndag och en ny vecka kör igång. Känns lika härligt som vanligt! Godnatt♥


Jag har varit riktigt dålig på att ta kort och lägga upp här så jag slänger
upp denna gamla bilden på mig nu. Bättre än ingen ;)

Chill dag

Jag har haft en riktigt härlig dag idag. Har haft lite minispa för mig själv, pluggat och druckit te, städat i lugn och ro med bra musik på högsta volym och har nu precis satt mig för att äta en mumsig lax-risotto och kolla på solsidan :D Senare blir det till att plugga lite mer och dricka ännu mer te! Vad har ni haft för er idag?


Trettonde mars tvåtusenelva

God dagens! Jag vaknade för en timma sedan ungefär, lät mig själv sova ut ordentligt efter den hårda dagen igår :) Just nu sitter jag och äter en riktigt mumsig frukost: knäckebröd från Hönö med brieost och paprika och ägg och kaviar. Alltså inte allt detta på en knäckemacka, det skulle nog inte vara så gott, utan ägg på en och brie på en annan ;) Riktigt gottigottit! Jag ser nog på en av de första avsnitten på Simpsons. Alla har helt olika röster och man der på bildkvalitén att det är ett gammalt avsnitt, men humorn är i bott, fattar inga av skämten om det ens är några med.

Vad ska jag hitta på idag då? När jag tittar runt om mig här i lägenheten så förstår jag att det behövs en storstädning här. Sedan ska jag plugga en hel del, har ju inte haft så mycket tid till det under fredagen och lördagen. Något jag har märkt idag är att man uppskattar verkligen ens lediga dagar mycket mer om man har jobbat. Till exempel om man går i skolan under vardagarna så blir ju helgen helig för en. För mig har jag inte fått känna av den känslan på ett bra tag och därför känns det helt underbart att äntligen få känna av det idag igen. Jag hade jättekul på jobbet igår men när jag vaknade imorse så var jag så glad över att jag är ledig idag. En väldigt härlig och avslappnande känsla! 

Nä, nu får jag ta och sätta igång och göra något av dagen. Ha en bra dag! Puss♥

Nu dog mina kusiner av lycka...

Så det blev till slut Eric Saade som vann Melodifestivalen 2011 och mina kusiner ligger nog på golvet och skriker av lycka om jag känner dem rätt :D Om jag skulle fått välja vem som skulle vinna skulle det lätt vara Nicke Borg från Backyard Babies, så mycket bättre helt enkelt :)


Han är faktiskt lite småsöt :P

Första arbetsdagen

Nuuuu är jag hemma! Det var längesedan jag var såhär trött, helt galet. Jag är så utmattad, både i kroppen och i huvudet. Men jag har haft så otroligt kul under min första dag på jobbet, arbetskamraterna och gemenskapen är helt underbara. Jag trodde att jag bara skulle få hänga med och typ kolla på medan de andra jobbade för att få en uppfattning om hur det var, men oj vad fel jag hade. Direkt när jag kom dit så träffade jag tjejen som skulle visa mig runt och hon säger: "Okej, såhär kommer det bli idag. Det är tre kalas. På det första hänger du bara med och ser hur jag gör, på det andra så har du hand om det men jag går med för att se hur det går, och det tredje får du sköta helt själv." Jag hamnade typ i shocktillstånd och blev rejält nervöst men nu i efterhand förstår jag inte varför. Jag föll in i rollen direkt och körde järnet och gjorde det så bra. Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv :D

Så på vägen hem stannade jag till vid affären och köpte mig lite brieost, champinjoner som jag nu smörstekt, oliver med blåmögelost i, och en mörk chokladkaka. Kände att jag förtjänade det! :) Så nu ska jag äntligen få sätta mig ner och se på det lilla som är kvar av Melodifestivalen och äta i lugn och ro. Ha en härlig lördagskväll så hörs vi imorgon för jag kommer antagligen däcka vilken sekund som helst ;)♥

Tolfte mars tvåtusenelva

God morgon! Idag är det lördag och med tanke på vilken tid jag kom i säng igår kväll så skulle jag i vanliga fall ligga och stensova nu men det går inte idag för idag ska jag iväg och jobba. Jag ser fram emot det på ett sätt men jag ser väldigt mycket fram emot att komma hem ikväll, känna att jag gjort bra ifrån mig, och gå och lägga mig och sova ut ordentligt. Jag kommer få jobba i över 10 timmar idag så det kommer garanterat bli tufft men jag tror, och hoppas, att det ska gå bra. 

Igår var jag på middag/förfest hos Becca som fyllde 18 och det var riktigt mysigt. Vi bjöds på bubbel, god mat och en tårta som var formad som en *****. Behöver inte skriva det här, ni får se med egna ögon på bilden jag tog men det kommer som tidigast upp ikväll, annars imorgon :) Det var riktigt härlig stämning i alla fall och det var lite tråkigt att inte kunna följa med dem ut efteråt men det är bara 1 månad och en vecka kvar, det går fort. Förhoppningsvis!

Nu måste jag gå så jag inte missar vagnen. Inte så kul att komma sent första dagen på jobbet ;) Ha en kanonlördag så hörs vi när jag kommer hem! ♥


Elfte mars tvåtusenelva

God dag gott folk! Hur står det till med er en underbart solig fredag som denna? Med mig är det bara bra. Jag har spenderat förmiddagen på ett möte och ska strax övningsköra ner till Göteborg med lite roliga grejor såsom krukor, tavla och luftmadrass i bagaget. Idag är det Beccas 18-årsdag! GRATTIS! Jag är avundsjuk, vill också vara 18 så jag kan gå ut och festa, det är ju så kul! Men jag ska i alla fall med på middagen som hon ska ha hemma hos sig ikväll och sedan ska några av de gå ut, men även om jag skulle kunnat följa med så hade jag nog inte gjort det eftersom jag ska upp och provjobba imorgon. Inte så kul om man kommer dit bakis och zombietrött precis ;) Ha en fortsatt bra dag så hörs vi lite senare! Jag kommer ha med mig kameran ikväll också så det kanske blir lite roliga roliga bilder som läggs upp imorgon :P Ni får vänta och se!

Tionde mars tvåtusenelva

Good morning sunshines! Vaknar och kollar ut genom fönstret och vad får jag se? SNÖSTORM! Jag vill inte ha snöstorm, jag vill ha vår! Jag vill ha sol, blommor, bar mark och värme. Antar att jag får vänta ett tag till :(

Om en timme ungefär ska jag åka in till skolan för att ha ett möte med min tyskalärare. Efter det blir det att sätta sig någonstans i stan och läsa ett tag innan jag ska träffa Livia och Julia vid halv 3 för att först gå på stan och sedan ha sushidate :) Ska bli mysigt. Sedan åker jag till Trollhättan men kommer tillbaka till Göteborg imorgon igen :)

Nu ska jag sätta mig och käka lite frukost och packa inför Trollhättan. 


Vad ska ni hitta på en snöstormig dag som denna?

Fullspäckad dag, loving it!

Hej hej hej! Jag kom hem för en och en halv timme sedan ungefär efter att ha varit ute och flängt hela dagen. Jag älskar fullspäckade dagar! Dagen började med en fika med Astrid vid 9.45 i morse. Sedan gick vi på stan ett tag och shoppade present till en viss liten person som fyller 18 på fredag. Är riktigt nöjd med presenten, tror det blir skitbra! Efter det åkte vi hem till Astrid och grejade lite, sedan åkte vi hit och jag fick packat mina träningskläder och sedan begav vi oss mot gymmet där vi tränade rejält, riktigt härligt var det, och sedan bastade vi en bra stund. Riktigt gött! Direkt efter träningen så åkte jag in till stan igen och träffade Becca och det kändes väldigt bra. Vi har ju haft lite problem och så men nu har vi båda kommit överens om att gå vidare och släppa allt det jobbiga som har hänt och det resulterar i att vi båda kan njuta av livet lite mer, helt underbart! Efter det mötet så åkte jag hem och lagade mat och nu sitter jag här och äter för fulla muggar.

Jag lagade samma mat som jag gjorde igår kväll, det var så himla gott. Eftersom jag är svensk så får jag väl ta och prata lite om vädret också. Idag har det varit skitväder! Imorse var det typ storm, blåste som attan, sedan började det regna och helt out of nowhere så börjar det snöa. Och då snackar vi inte om lite snö sådär, utan det var extremt stora snöflingor och inom 5 minuter så var backen täckt. Fy sjutton! Jag som verkligen trodde att våren var på väg nu men jag hade ju obviously fel så det var bara att ta på sig vinterjackan igen :/ Tyvärr täcker ju inte snö bara gräs och sten utan även stora isfläckar. När jag och Astrid var påväg till gymmet idag så halkade jag till rejält och ramlade rätt på isen vilket inte var jätteskönt. 

Nu ska jag ta och sätta mig och plugga lite, har ju inte hunnit med så mycket av det idag. Jag är ledsen att jag inte lagt upp några som helst bilder idag men jag har verkligen inte orkat bära på kameran eller ta några kort. Det får bli kort imorgon istället :) Nu får jag ta och sätta igång och göra något. Puss!♥

Nionde mars tvåtusenelva

Good morning cutie pies! Vaknade för en halvtimme sedan ungefär och mår prima. Men tittar man ut genom fönstret så blir man inte jätteglad idag precis, blåser som attan och är molnigt :/ Trökigt! Solen kanske tittar fram lite senare, det är bara att hoppas. 

På dagens agenda står det följande:
  • 09.45 Fika och present-shopping med Astrid

  • Träna

  • Plugga

  • 17.30 Fika med Becca
Usch, jag fikar alldeles för mycket nu för tiden så jag ska nog ta och dricka en kaffe här hemma innan jag åker och sedan inte ta något när jag träffar Astrid, det blir för dyrt. Nu ska jag ta och käka lite frukost och ta på mig lite kläder, men vi hörs senare :)

Hunnit med mycket!

Nu är jag hemma igen. Har hunnit med en hel del idag och det känns gött som attan. Julia åkte hem redan vid fyra för att hon hade ruskigt ont i magen, stackarn. Det var synd men vi får ta igen det en annan gång :) Efter att jag "lämnat av" henne på centralen så åkte jag och tränade, vilket var första gången på över 3 veckor. Jag har ju haft min irriterande hosta så länge och har därför inte kunnat träna. Jag har fortfarande hosta men jag orkade inte vänta på att få träna längre och jag hostade inte under hela träningen. Konstigt! Efter träningen åkte jag och handlade lite mat, sedan pluggade jag en stund och sen tillagade jag maten jag köpt. Nu sitter jag och äter den maten och det var gudomligt gott. Gjorde en indisk rätt kan man väl säga med naan-bröd och tsatsiki. Anledningen till varför jag nästan aldrig skriver ner recept på det jag lagar är för att jag nästan aldrig följer recept utan slänger mer i det jag tycker verkar gott tillsammans och efter det är klart så kommer jag inte ihåg vad eller i vilken mängd jag hällt i något. Jag ska försöka komma ihåg att någon gång ibland skriva ner vad jag häller i och så skriver jag det här sedan. Om det blir gott vill säga ;)

Nu ska jag kolla på Sofias Änglar och gråta lite innan det är dags för att plugga lite till. Ha en mysig tisdagskväll :)♥ 


Skärhamn

I söndags var jag med familjen ute i Skärhamn och det var underbart väder, äkta vårkänslor fick man, särskilt när man såg en massa svanar simmandes i vattnet. Jag tog lite bilder när vi var där och här är några av dem :)




Vi gick på en liten bergsklättring med underbar utsikt :)

Ciao!

Nu drar jag till stan för att träffa Julia :D Hennes tåg blev rejält försenat men då hann jag ju städa lite så det slapp vara ett bombnedslag när hon kommer hit ;) Ha en bra dag!


Åttonde mars tvåtusenelva

Godmorgon, godmorgon! Hur står det till med er idag? Med mig är det bra förutom att jag hade glömt att jag färgade håret igår när jag vaknade så jag blev lite skrämd när jag gick förbi spegeln. Haha! Idag är det kanon-väder ute, riktigt vårväder så jag tror jag ska ha på mig kavajen idag, känner för det, men självklart ska jag ha en tröja under. Fryser väl ihjäl annars. Idag kommer Julia hit, vid halv elva ungefär så jag har ju lite tid på mig att försöka få håret att se okej ut. Det är lite svårt när det ser ut som det gör, men jag har ju ingen annan att skylla än mig själv. 

Idag är det ju semledagen och jag älskar semlor och känner mig smått stolt över att jag inte ätit en enda liten smula semla än i år, trots att folk runt omkring mig gjort så. Jag skulle bannemig hålla mig till den riktiga dagen. Så, när jag och Julia bestämde att vi skulle ses idag så sa jag att då måste vi ju gå och käka semlor. Då svarar hon att hon hatar semlor...Glädjedödare!! Men hon sa snabbt att hon kunde ta en bulle istället och då går det väl bra. Inte så kul att sitta och äta en semla medan hon bara sitter och kollar på precis :P

Nu ska jag fortsätta äta min frukost så hörs vi senare! :D

Time to nana!

Nu kan jag inte hålla ögonen öppna längre så nu är det väl dags för mig och mitt orangea hår att gå och lägga sig. Imorgon ska jag träffa Julia på stan och det första vi ska göra är definitivt att köpa silver-schampo och eventuell en till hårfärgning eller blekning. Får se vad det blir :) God natt!



Back in Götet!

Hej hej hej! Jag är nu tillbaka i härliga Göteborg efter att ha spenderat hela eftermiddagen och kvällen med Nathalie. Jag fick träffa hennes vovve för första gången, han är 12 veckor gammal och det sötaste jag någonsin har sett. Sedan har vi ju färgat varandras hår också. Jag, duktig som jag är, köpte en förpackning och kom inte på förrän vi kommit hem till henne att jag behöver ju två stycken. Jag har för tjockt och för långt hår för att en ska räcka, så det var ju bara att åka tillbaka till affären igen. Skönt att Nathalie har körkort så vi slapp gå hela vägen tillbaka :) Nathalies hår blev kanonbra, mitt blev ju som man kan förvänta sig brunt hår bli när man bleker det. Just det, KNALLORANGET! Men jag visste att det skulle bli så innan, det var inte första gången jag färgade håret precis. Senare på kvällen så gjorde Nathalie pannkakor till mig vilket var mycket mumma. Det kändes riktigt lyxigt att bli serverad mat, det blir ju inte det så ofta här i lägenheten. Nu ska jag sätta mig framför TVn och bara slappa en liten stund med en varm kopp te i hand♥

BILDER FRÅN IDAG:


Sandrika & Jag på Mejeriet♥


Nathalies gorgeous hund Diesel :)

Nästa station...Uddevalla!

Jag ska strax börja gå mot centralen för att sedan ta bussen till Uddevalla och min underbara kusin Nathalie. Hon ska bjuda mig på middag, söt som hon är, och så ska vi hinna med att färga varandras hår också. Jag ska idag påbörja min resa mot att bli blondin igen :) Jag är 99% säker på att jag kommer vara väldigt orange-hårig efter idag men vi får se hur det går. Det är lite trökigt att blogga här i Trollhättan för jag har ju inga bilder på datorn här och inläggen blir ju inte lika roliga då :/ men så fort jag kommer tillbaka till Göteborg så lovar jag att jag ska lägga upp en massa bilder igen :) Fikan med Sandrika förut var kort men mysig och vi pratade som vanligt om allt möjligt som händer i våra liv just nu. Alltid lika härligt att vara med den tjejen♥ Nä, nu ska jag kila iväg. Ha en fortsatt bra måndag så hörs vi ikväll :D


Sjunde mars tvåtusenelva

God morgon gott folk! Idag är det måndag, en ny vecka har börjat och det är nu endast 8 dagar kvar tills vi alla får reda på om the rumour is true. Kommer Facebook läggas ner den 15 Mars som ryktet säger eller är det bara tjafs alltihopa? Ja vi kan inte göra mycket mer än att vänta och se.





FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th!

Posted on Sunday, January 9th, 2011
By J.B. Smitts

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back after Facebook goes out of business.”

Zuckerberg said the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.

“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.

“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”

However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.

“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”

SIGN THE “SAVE FACEBOOK” PETITION HERE

Those in the financial industry are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.

But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He said he will stand by his decision to give Facebook the axe.

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.

Artikeln är hämtad från http://weeklyworldnews.com/headlines/27321/facebook-will-end-on-march-15th/

Veckans to-do

Måndag:
11.30-12.15 Snabbfika med Sandrika
14.00 Buss till Uddevalla för att träffa min kära kusin Nathalie.
Ska färga varandras hår bland annat.

Tisdag:
11.00 Tåg till Göteborg för att träffa Julia och gå på stan & senare gå på bio

Onsdag:
09.45 Fika med Astrid + fixa present
Senare fika med Becca

Torsdag:
14.15 Sushidate med Livia

Fredag:
Födelsedagsmiddag hos Becca

Lördag:
09.45-19.00 Provjobba

Sedan ska jag självklart plugga några timmar varje dag också :)


Hemma igen!

Nu är jag hemma (i Trollhättan) igen och har haft en jättemysig dag. Fast jag blev lite smått irriterad imorse när jag kom till centralen för då står det inte att det ska gå något tåg till Trollhättan förrän efter 10 (jag var där 07.50) vilket var väldigt konstigt eftersom jag kollat upp att det gick ett tåg 08.17 till Trollhättan igår. Väldigt knepigt! Men jag hade tur, jag gick bort till bussarna och såg att det skulle gå en buss till Trollhättan 08.15 så jag fick ta den iställen. Bussen tar ca. 30 minuter längre än vad tåget gör men hellre det än att sitta på en central där allt är stängt i två timmar och vänta. Så vid kvart i tio var jag hemma och mamma och pappa såg förvånat på mig när jag öppnade dörren. De hade precis tänkt ringa och kolla om jag var vaken. Jag hade visst glömt att säga att jag skulle komma och hälsa på :P Så det var ju en kul överraskning för dem ;)

Vi kollade på Vasaloppet ett tag och vid 11 åkte vi ut till Skärhamn där vi satte oss på bryggan och fikade för att sedan ta en riktig långpromenad inklusive lite bergsklättring. Men det var kanon eftersom vädret var hur underbart som helst. Jag hade med mig kameran men har inte min dator här så ni får vänta med att se bilder till på onsdag eller torsdag, om några av dem blev bra vill säga. Kontakten mellan kameran och objektivet krånglade lite, tror det behöver rengöras lite.

Efter Skärhamn åkte vi till Ljungskile och käkade lunch på Laxbutiken. Så otroligt härligt ställe med modern inredning och världens godaste lax. Mmmmmmh vad gott det var! Särskilt efter en lång promenix ;) Rekommenderar det stället starkt! Efter det åkte jag och mamma hem till mormor och fikade lite och kollade på krukor som jag kunde få ta med mig ner till lägenheten i Göteborg eftersom jag inte har några och jag vill jättegärna ha blommor i fönstrerna, tycker det gör så mycket för ett rum att ställa in lite växter. Tyvärr har jag inte gröna fingrar så mina blommor brukar dö efter ett par dagar under mitt ansvar men jag ska försöka bättra mig nu. Fick faktiskt ett par blommor av mamma för 1,5 vecka sedan och de lever än. STOLT! Mormor hade i alla fall hur många fina krukor som helst, jag tror jag drog med mig 10-15 stycken hem och vet inte riktigt hur alla de ska få plats i lägenheten, men det löser sig på något sätt. Nu ska jag bara iväg och köpa blommor också, men det kostar så jädrans mycket så får nog ta och spara ihop lite ett tag först. ;)

Nu ska jag gå och vara lite social med mina föräldrar, men vi hörs nog senare :) Ciao!

Sjätte mars tvåtusenelva

Good morning sunshines! Jag ska alldeles strax åka in till centralen för att åka till Trollhättan. Jag ska kolla Vasaloppet med familjen och sedan åka på familjeutflykt till Skärhamn. Ska bli jättemysigt, det var löjligt längesedan vi åkte på familjeutflykt så jag ser fram emot det :D Men nu hinner jag inte skriva mer, ska hinna köpa nytt fritidskort och köpa en god liten sojalatte som jag kan ha på tåget också. Vi hörs senare, ha en mysig söndag♥



Anna Karenina by Leo Tolstoy

Visst, det är en klassiker men hallå, kunde inte Tolstoy delat upp boken i flera böcker? Eller i alla fall skrivit den så den varit intressant från första början och inte börjat bli bra efter 300 sidor, det var så jag upplevde det. Men nu har den som sagt börjat bli bra vilket är väldigt skönt för då är det lättare att sätta sig ner och läsa, men den är ändå ingen pageturner kan jag inte säga. Det är inte precis att man längtar till att få sätta sig ner och läsa lite Anna Karenina, men det är mycket möjligt att det har att göra med att det är en bok som jag fått i uppgift att läsa från skolan. Om jag frivilligt skulle valt att läsa den skulle den säkert vara utläst för länge sedan. Konstigt att det är på det sätter, väldigt dumt egentligen. Men nu har jag suttit och läst i 2 timmar och det känns väldigt bra. Skulle varit lite sur på mig själv ikväll om jag inte hade läst en enda sida! Som belöning för detta ska jag nu gå och ta mig en kopp te, en apelsin, lite mörk choklad och kolla på filmen A lot like love med bland andra Ashton Kutcher!!! som börjar på tv4 nu :)


Ytterligare en veckas väntan!

Har precis fått veta att jag inte kommer jobba imorgon utan det blir nästa vecka första passet blir av. Jag ser jättemycket fram emot det, tycker det ska bli skitkul att få börja jobba! 

Nu ska jag sätta mig och käka lite lunch/middag och idag blir det lax, rödbetor med havssalt på smör och en liten sallad. Mums! Det är inte många som tillagar rödbetor nu för tiden och jag förstår inte varför. En påse är ju hur billig som helst och det är ju inget komplicerat att tillaga dem precis, bara att köra in i ugnen eller lägga i en kastrull vatten så är det klart efter en liten stund, och det är riktigt gott, särskilt om man tar en klick smör och lite havssalt på. Har man inte havssalt så kan ni göra som jag, slänga på en klick Bregott Havssalt, lika gott ;)  


Dagens måltid!

Frankfurt...shirt full of memories♥

Jag gick igenom min garderob lite för en stund sedan och hittade min avskedströja från Frankfurt. När man slutade där så fick man en t-shirt med skolans logo på och en massa pennor som alla ens vänner fick använda för att signa tröjan på sitt eget lilla sätt. Det är så otroligt kul att ha en sådan sak som minne. Jag har inte haft på mig tröjan sedan dagen alla signade den så det kändes lite speciellt att ta på sig den nu. Vissa dagar saknar jag Frankfurt något så extremt mycket, ibland vill jag tillbaka, men sedan kommer jag på vilka underbara vänner jag har här och då lättar det lite men det är ändå mycket jag saknar därifrån. 



Jag i min så otroligt snygga tröja fylld med minnen♥

Coffee & Icecream

Sitter och dricker kaffe och njuter av min hemmagjorda semifreddo som jag gjorde igår. Den blev riktigt lyckad måsta jag säga. Jag smakade aldrig på den igår, var för mätt, så det fick vänta tills idag men mums vad gott det var. Jag rekommenderar verkligen att ni provar att göra denna. Inte svårt alls och underbart mumsig! :) 

3 milarn är klar nu och Kalla kom på en jobbig 4:e plats. Det måste ju vara den värsta platsen man kan hamna på. Hon och Haag gjorde ändå riktigt bra ifrån sig, under ett tag låg de riktigt bra till båda två men det räckte inte riktigt till tyvärr. Nu ska jag sätta igång och tvätta lite. Ska bara ta en sked glass till ;)


Skid VM Oslo 2011

Jag sitter och kollar på VM och på Charlotte Kalla och Anna Haag som just nu kör 30 km. Kalla ligger i topp tre och Haag ligger runt 14 plats. Kalla är ju helt sjuk, så himla bra! Man blir väldigt stolt som svenska när man ser på längdskidåkning eftersom vi svenskar är grymma på det :D Nu ska jag fortsätta heja här!


5 mars 2011

God morgon, eller god förmiddag rättare sagt! Jag vaknade för en timme sedan ungefär och märkte att hostan blivit värre igen :( Blaaaah! Jag som hade planerat att gå till gymmet idag. Tror inte det är en sådan bra idé längre :/ Jag får väl ta en promenad istället, det är ju faktiskt kanonväder ute :) Vad står på dagens agenda då? Jo, idag ska det städas, tvättas, läsas, ringas och promeneras och eventuellt åka till Skara för att hälsa på farmor men det beror lite på vilka jobbtider jag får imorgon. Är inte jättepepp på att åka först in till centralen, sen ta tåget till Trollhättan och sedan köra till Skara för att vara där i 2 timmar typ och sedan köra tillbaka till Trollhättan och åka tillbaka till Göteborg vilket jag måste göra om jag ska jobba tidigt imorgon. Men som sagt, får se vad jag hittar på!

Jag vill börja färga tillbaka håret till min naturliga blonda färg igen, har en ganska rejäl utväxt just nu och jag har börjat tröttna på det mörka lite, så jag ska gå och fixa detta inom de närmsta dagarna. Jag vill ha det håret jag hade på min förra header (nedan), det är en jättefin färg som passar mig galant :)


VARNING!

När jag var nere i affären förut så köpte jag lite mörk choklad och såg en sort jag aldrig sett förut och tänkte att jaaa, men det kan ju vara kul att prova något nytt. Den heter Marabou Premium 70% Cocoa Sea Salt Pecan och det var den äckligaste chokladen jag någonsin ätit och jag är inte kräsen när det gäller choklad, brukar gilla det mesta, men detta var verkligen vedervärdigt. Så jag varnar er nu för denna groteska choklad så ni slipper genomlida det jag fick göra. 


Semifreddo♥

Mår bättre :D och bestämde mig därför för att göra något som jag älskar att göra...BAKA! Jag var extremt glassugen så jag bestämde mig för att göra lite Semifreddo som är halvfrusen glass kan man säga. Ordet "semifreddo" betyder just halvfrusen på italienska och vilken glass är den godaste i världen? Den italienska! Så jag tyckte det lät perfekt. Jag har gjort det förut fast inte med samma smaksättning som jag gjorde idag. Idag blev det vaniljsmak på själva semifreddon och smaksättningen blev rostade hasselnötter i karamell. Jag tittade nämligen på Jamie Oliver förut och då gjortde han just detta och då blev jag så sugen på att göra det. Nu är den inslängd i frysen i alla fall och är klar om lite mindre än en timma. Då blir det mumma med en kaffe till :) Här är receptet för er som vill prova! Det är på engelska eftersom det är Jamie Olivers men det borde inte vara så svårt att förstå ;)

Jamie's recipe for Praline Semi-Freddo from his book "The Naked Chef" -  Serves 12.

This is one of my favourites, roasted hazelnuts in caramel, just superb! To make the caramel successfully, it needs your undivided attention for about 10 minutes. You can’t leave it for a moment, and do be careful with the kids around – caramel burns are some of the worst kind, no joke! I’ve never burnt myself on caramel and nor should you, just use your head and resist the temptation to taste it at any time.

1 vanilla pod
55gr/2oz sugar
4 large free range eggs, separated
500ml/17fl oz double cream
Salt

1 recipe Praline (see below)

Remove the seeds from the vanilla pod by scoring down the length and scraping the seeds out of each half.
Whisk the vanilla seeds and sugar with the egg yolks in a large bowl until pale. In a second bowl whisk the cream until soft peaks form. (Important! Please don't overwhip it.) Then in a third bowl whisk  the egg whites  with a pinch of salt until they form very firm peaks (this is when you can pull the egg whites in any direction and they will stay like it).
At this point add the praline, the cream and egg whites, to the egg yolk mixture. Gently fold in.
Immediately scoop the contents into your chosen container. Cover with clingfilm and freeze until you're ready to eat it.

Praline:

310gr/11oz  peeled hazelnuts
200gr/7oz sugar
4 tablespoons water

Put the sugar and water in a thick-bottomed pan and place on a medium to high heat. The mixture will start to bubble and then turn into a clear syrup.
To begin with, it will gradually start to colour in parts or from the sides. Gently and carefully shake the pan, just moving it to mix the patches of color.
When it's all golden brown, carefully tip it away from you and gently add the nuts. Turn the heat down to a simmer and gently stir to coat the nuts in caramel.
When the caramel is dark golden brown, turn it out on to a clean, lightly oiled tray, or on to greaseproof paper on a surface that won't burn. It will cool to a flattish solid sheet.
When completely cooled (which takes about 20 minutes), smash it up roughly and pulse it in a food processor until the pieces are still quite chunky (very approximate size about 1/2 cm/ 1/4-inch).
Remove about half the praline, then pulse the rest to a powder (or put it in a tea-towel and bash with a rolling-pin), and add both lots of praline to the semi-freddo mixture.

Detta är inte den jag har gjort, men det såg så himla god ut så... ;)

Trökkväll

Usch va trökigt det är att sitta här helt ensam och inte komma på något vettigt jag kan göra. Eller aah, jag kan komma på ett dussin olika vettiga saker jag kan göra, men dem vill jag inte göra. Det är ju fredag, då ska man inte sitta inne och må dåligt, då ska man vara ute och ha skoj med sina vänner!!! Jag får väl ta och ta igen detta nästa helg genom att ha extra kul då ;) 


Såhär kul är det att vara hemma ikväll :(

Udda känsla

Jag mår jättekonstigt. Jag mår smått illa och jag känner mig alldeles snurrig och alldeles tung i armar och ben, känns knepigt som attan. Ska gå och fixa mig en kopp te och hoppas att det hjälper lite :) 


Blir irriterad över att inte må bra när jag ska träffa folk ikväll :(

Cleaning time

Dags att röja lite på mitt skrivbord eller vad säger ni? Ingen ordning överhuvudtaget. Det är inte konstigt att saker försvinner! Nä, nu får jag göra i ordning på detta.


Fjärde mars tvåtusenelva

Guten morgen! Det är fredag, tjohooo! Jag skulle egentligen vilja festa ikväll men har inte lyckats lokalisera någon fest och då blir det ju svårt ;) Så jag och Livia, och antagligen Julia, har bestämt oss för att eventuellt gå på bio och ta en riktig långfika, det är vi bra på. Men vem vet, vi kanske får nys om någon fest senare under dagen och då kommer vi åka dit på direkten without second thoughts. På dagens to-do-lista står följande:
  • Ringa angående provjobb
  • Läsa minst 2 timmar Anna Karenina
  • Promenad/gym (beror på hur hostan är)
  • Städa toaletten...mysigt :/
  • Hitta på något skoj med Livia och ev. Julia ikväll :D
Idag kom jag upp ännu tidigare (kvart i 9) det går åt rätt håll det här och det känns bra. Nu ska jag gå och ta mig lite frukost :) Vi hörs senare♥


Denna söta björnen ligger bredvid mig i sängen varje natt och har gjort sedan
jag fick henne av min pappas arbetskamrater på mitt dop.
Den har med andra ord hängt med ett bra tag :)

Klofärg

Har nu fått målat mina små naglar i en lila färg och jag känner mig lite vårig. Jag vill ha vår nu! Det är faktiskt mars, den borde komma snart ;)

Fantasilös

Idag har jag känt mig så himla fantasilös när det gäller maten. Gjorde precis samma rätt till kvällsmat som jag gjorde till lunch. Men det var ju så himla gott!!! Falafel och smörstekta champinjoner på en bädd av spenat. Mums filibabba säger jag bara. Det är gott, går fort att göra och det är nyttigt :) Nu ska jag sätta mig och äta den mumsiga måltid och läsa lite Anna Karenina :) 



En planerares dröm :)

Hittade en smart liten grej på en sida på nätet och funderar på om det är något som skulle passa på väggen. Jag är, som de flesta i min närhet vet, en äkta planerare. Jag gillar inte att inte ha koll på saker och ting eller när jag ska träffa folk, utan allt ska vara uppskrivet i kalendern annars fungerar det helt enkelt inte. Det är en kalender som man kan ha magneter på och skriva på som man helt enkelt sätter upp på väggen. Den är ungefär 1x1 meter och det skulle vara underbart att se vad man har planerat så fort man går in i rummet istället för att behöva leta upp det i en liten "planner" som jag bär runt på just nu. Ett annat plus är att man helt enkelt inte kan undvika vad man behöver göra på samma sätt för man kommer se det skrivet framför sig konstant tills man gjort det och man kan sudda ut det. En liten bärbar kalender kan man ju bara stänga igen, gömma och glömma. 


Myspys!

Jag är nu hemma igen efter en låååång men underbart myspysig fika med fina Anna. Vi pratade om allt möjligt och det var så himla kul att träffa henne igen, var så sjukt längesedan. Det roligaste var nog mjölkkannan som Anna fick in till sitt kaffe, haha, den var minimal. Kanske inte låter jättekul men vi skrattade rejält åt det i alla fall :P


Sötbönan Anna♥

FIKA

Nu blir det till att åka in till stada för att ta en fika med underbara Anna. Jag tar med mig kameran för att kunna ta några nya fina kort på henne för det enda kortet jag har på henne just nu är detta...


Dags att ta en ny bild kanske? För Anna är väldigt söt i verkligheten! :)

Äntligen klar!

Jag har äntligen ändrat på alla småfel jag hade gjort i min filmrecension så nu är den klar och inskickad. Känns alltid lika underbart när man har gjort klart ett arbete. Nu ska jag gå och fixa mig lite lunch(falafel med spenat och smörstekta champinjoner :)), sedan blir det till att måla naglarna, sminka mig och fixa håret innan jag ska in till stan för att ta en fika med Anna. Efter det fortsätter läsandet av Tolstoy, woohooo! ;) 



Promenix

Nu drar jag ut på en promenad i det trökiga vädret. Grått som attan och det skulle inte förvåna mig om det började regna snart, men jag ska ut på en promenad i alla fall :) 


3 Mars 2011

Godmorgon godmorgon! Jag lyckades komma upp tidigt idag...eller tidigt, tidigare än de andra dagarna denna veckan. Jag kom upp vid halv 10 och då somnade jag vid 02.00. Tycker jag är bra gjort :) Jag skrev ju att jag var trött vid kvart i tio igår kväll men den tröttheten försvann fort. Det är alltid så! Jag blir jättetrött, bestämmer mig för att gå och lägga mig, går och gör mig iordning (borstar tänderna, tvättar bort smink, etc.), och när det sedan är dags att lägga sig så är jag inte trött längre. Smått irriterande. Men jag låg inte och grubblade över det utan gick och städade upp i köket och låg sedan och läste Anna Karenina i 2 timmar. Känner mig lite stolt! Det känns så himla bra att ha kommit någon vart i den boken och jag måste erkänna att den börjar bli bra. Det trodde jag aldrig att jag skulle erkänna eftersom jag inte gjort annat än klagat på den sedan jag fick den av min kära engelska-lärare. 

När jag vaknade i morse var jag på ett sådant extremt fotohumör så jag ställde upp allt jag skulle äta till frukost och satte igång och fota. Jag älskar när jag får sådana oväntade ryck :) Här är resultatet av denna morgonens infall och jag kan säga att frukosten smakade fabulous!♥ 



Underligt...

Det är underligt men ändå väldigt härligt, jag är trött fast klockan bara är 21.45 och jag bara varit vaken i 11 timmar. Gud vad skönt, då kan jag komma i säng i tid och komma upp tidigt imorgon :D Lovely! Men jag har ju två timmar av Tolstoy som ska läsas också så jag tror jag får säga godnatt till er nu, gå och göra mig iordning, använda mina nya facial scrub kanske och sedan läsa lite Anna Karenina så den tar slut någon gång ;)


"Bara" 450 sidor kvar...

Min to-do-list idag!

Hej hej! Servern har varit nere hela dagen så det har varit omöjligt för mig att blogga överhuvudtaget så nu vet ni det! Hade ställt klockan till idag, för jag vill verkligen inte vända på dygnet. Även fast jag inte har en skola att gå till så ska jag ändå upp och plugga och göra något av dagen, inget kul med att sova bort hela livet. Tänk vad tråkigt egentligen om man skulle göra det och om några år så frågar någon en: "Vad har du gjort under ditt liv då?" och så svarar du "sovit". Nä, det vill jag inte vara med om. Jag medger att jag inte är uppe tidigt men jag får långsamt gå tillbaka till mer vanliga tider. Jag kan ju inte somna 01.00 och ställa klockan på 06.00 för då kommer ju hela den dagen vara förstörd utan jag ska ha i alla fall 7-8 timmars sömn varje natt. Det behöver man! Det hjälpte tyvärr inte att ställa klockan, vaknade vid 11 ungefär så jag kommer inte kunna somna förrän sent ikväll heller :/ Så, vad har Sandra gjort idag då? Jag har som de flesta dagarna en to-do-list och idag har den sett ut så här. 
  • GÅ PÅ PROMENAD
  • PLUGGA 2 TIMMAR TOLSTOY
  • SKRIV EN FILMRECENSION
  • FÅ SAMTAL ANG. PROVJOBB TILL HELGEN
  • HÖRA AV MIG TILL LÄRARE
  • KÖPA ANSIKTSSCRUB

Jag kom hem från promenaden för en stund sedan och har nu precis satt mig för att käka lunch/middag. Man kan ju slå ihop breakfast och lunch till brunch så då borde det ju finnas ett ord för lunch och dinner också, jag kallar det från och med nu lunner! Humor på hög nivå alltså, haha! Lunnern idag blev laxpasta med smörstekta champinjoner, spenat och tomat i en grädd-och vitvinssås. Mums filibabba :) Tänk att något så lättlagat kan vara så fantastiskt gott :)

Så, vad har jag klarat av att göra på min to-do-lista än så länge? Allt utom Tolstoy-biten, men den ska jag ta mig an ikväll när jag går och lägger mig. Filmrecensionen på I Rymden Finns Inga Känslor är klar men ska nog kolla igenom den igen för säkerhets skull innan jag skickar in den. Om ni inte har sett den här filmen än, gör det snart, gå och hyr den nu vet ja. Den är verkligen sevärd! Nu ska jag gå och chilla lite framför TVn medan jag käkar middagen innan jag sätter igång med arbetet igen :) Hoppas alla har en mysig kväll!
Så sjukt underbar film :D!♥


Big Brother

Jag lovade mig själv att jag absolut inte skulle kolla på detta smått sjuka program men jag kan inte hjälpa det, det är faktiskt ganska underhållande. Jag skulle aldrig vara med i ett sådant program själv men det är kul att kolla på dårarna som är det ;) Nu är reklamen slut och jag ska fortsätta kolla :D


Inredningsmani

När det gäller inredning så kan jag sitta och bläddra i tidningar och vara inne på internetsidor fler timmar i sträck. Jag tröttnar aldrig! Eftersom Rebecca har flyttat ut så är det lite tomt i lägenheten just nu så jag har suttit ett tag nu och kollat ut lite saker som jag vill ha. Vi delade sovrum men nu när hennes säng är borta så tog jag in mitt skrivbord i sovrummet så nu är halva vardagsrummet helt tomt och jag vill fylla denna tomhet med ett stort härligt matsalsbord. Jag älskar ju att laga mat och därför är det väldigt irriterande att inte kunna bjuda hem folk på middag för jag har endast ett barbord i köket och där får det inte plats så många. Så nu har jag bestämt mig för att jag ska investera i ett matsalsbord. Det kostar ju en del men jag räknar ju med att kunna ha det ett par år så jag tror att det är en bra investering. Det enda bordet som jag har fastnat för, en så länge, är ett Plaine-bord från Mio som visas nedan. Till det vill jag självklart ha några stolar också, och de enda jag hittat är MAX stolar från EM. Skulle egentligen vilja ha transparenta stolar med metallben men har inte lyckats hitta några som inte kostar en förmögenhet. Någon av er som vet var det finns sådana stolar till ett förmånligt pris?




Jag håller även på att kolla tapeter. En av väggarna i hallen skulle jag vilja tapetsera om och sedan ställa min vita byrå som just nu står i Trollhättan mot den väggen. Skulle bli skitsnyggt! Jag såg en tapet som var i ett av inspirationsrummen på IKEA häromdagen och kollade upp var den såldes och det finns en sådan affär i Trollhättan, så tänkte gå dit och kolla lite nästa gång jag är där :) En till sak som jag vill ha i vardagsrummet, på en av väggarna, är en världskarta där jag ska ha en snygg nål av något slag i varje land jag varit i. Jag har en vän som har som mål i livet att ha besökt 50 länder innan hon dör och jag tycker detta låter som ett så underbart mål att jag också vill ha det, jag älskar ju att resa. Men jag vill inte ha en vanlig tråkig världskarta utan något mer annorlunda, som den nedan till exempel. Nackdelen med den är ju att det inte är några gränser mellan länderna vilket gör det lite svårt att sätta nålarna på precis rätt ställe. Jag får fortsätta leta runt helt enkelt :)



Jag har ju som tur är en del pengar undan-sparade och nu ska jag antagligen börja jobba också. Inredning är så kul men tyvärr dyrt också. Det behöver det inte vara i för sig, man kan hitta extremt snygga saker på second-hand affärer eller på marknader och utomlands men börjar man handla så är det väldigt svårt att sluta. Jag har ju även spanat in en MoccaMaster kaffekokare, min kaffekokare gick ju sönder och både jag och min pappa har försökt att fixa den men den vägrar fungera, men nackdelen med en Moccamaster är ju att den kostar över tusenlappen så jag tror jag får vänta ett tag med att köpa en sådan. Ibland önskar man att pengar växte på träd, fast det är klart att man inte skulle uppskatta saker och ting på samma sätt då. Känslan av att köpa något som man sparat till länge är underbar. Till exempel när jag köpte min systemkamera så tog det ju ett tag för mig att ha råd med den men gud vad det var värt väntan. Jag blev ju så glad, garanterat mycket gladare än vad jag skulle varit om jag skulle kunnat köpa den direkt när jag kom på att jag ville ha en systemkamera.


Kolla bara på den, den är ursnygg och kaffet den kokar ska vi inte snacka om. Det är gudomligt gott. Min kusin har en sådan här ståendes i sitt 50-talskök. Jag är så avundsjuk! Nä nu ska jag ta och gå och göra mig lite käk, har inte käkat lunch än så det kanske är dags nu ;)♥

1 Mars 2011

Helt galet, det är redan mars. NU ÄR VÅREN PÅVÄG :D Jag sitter här i min härliga säng där jag har spenderat hela min dag än så länge. Men jag har faktiskt inte legat och degat utan pluggat i 2 timmar, bloggat, och gått igenom mailen, posten och några försäkringspapper. Nu degar jag dock ganska rejält! Sitter här och käkar choklad. Jag brukar inte ha choklad hemma men igår kväll när jag var och handlade så var det extrapris på Marabou och då kunde jag inte motstå det. Men jag ska bara sitta här en liten stund till, sedan ska jag upp och ta en dusch, bädda, plocka lite i köket och sedan fortsätta med pluggandet :)


I'm back!

Heeeeeeej allihopa! I am back in the world of blogs och är på god väg att vara back on track. Det har varit en välbehövlig paus från bloggandet men jag ljuger om jag säger att jag inte saknat det. De senaste veckorna har jag velat gå in och skriva ett inlägg nästintill varje dag men bestämde i slutet av januari att jag skulle vänta till tidigast första mars innan jag satte igång igen. Idag är det just första mars och nu känner jag att jag mår såpass bra så att jag kan sätta igång igen.

 

Det har hänt en hel del sedan jag skrev sist...

  • Jag har börjat läsa gymnasiet hemifrån
  • Rebecca, min inneboende och vän, har flyttat ut
  • Jag håller på att fixa jobb
  • Men den största förändringen är att jag mår så himla mycket bättre

Det var ju anledningen till att jag tog en paus. Jag mådde inte bra helt enkelt och behövde ta mig tiden att komma back on track. Jag är inte helt på rätt spår än men jag är bra mycket närmare än vad jag var sist.


Jag är så glad att vara tillbaka, som jag skrev tidigare så har jag saknat detta skrivandet något så extremt. Jag tänker inte sitta här och skriva om alla saker jag har gjort och upplevt sedan sist, jag kommer helt enkelt inte ihåg så mycket haha, men jag kan skriva vad jag gjort de senaste dagarna :)

 

I torsdags kom min underbaring Sandrika hit och så roligt som vi hade har jag inte haft på länge. Vi lagade lasagne, som Sandrika blev så stolt över att hon ringde sin pojkvän och berättade om den. Det är inte så konstigt att hon blev stolt i för sig, senast hon gjorde en chokladkaka började den brinna i ugnen!!! Det var ett tag sedan hon berättade detta men jag tycker fortfarande att det är lika roligt, haha. Under resten av kvällen och natten hade vi en photoshoot. Ni skulle sett lägenheten, det var KAOS! Hela min garderob var utriven över golvet, det var smink utspritt över hela badrumsgolvet och det var även moln av hårspray därinne. Vi möblerade typ om hela sovrummet också, haha. Men det var det lätt värt, vi hade så sjukt roligt och fick några knäppa bilder. Vi höll på ett bra tag så när det var dags att nana så var vi rejält trötta. Vi började nämligen med smink och hår vid 18-tiden och vi slutade fota vid 01.30, alltså 7,5 timme. Men det var som sagt otroligt roligt :D Alltid underbart att umgås med Sandrika, hon får mig alltid att skratta!♥

 

Jag som hippie/60-talare med creepy sminkning!


Ja, som sagt, det var en lite udda photoshoot!



Devil & Angel






Kan man bli sötare?♥


Det var en galen fotografering och jag har inte skrattat så på länge. Tack Sandrika för en underbar kväll/natt :D

I fredags så var det först en snabbfika med Marlene och sedan gick jag, Julia och Livia ut på stan och käkade Thai. Det var riktigt mysigt och kul, det var så himla längesedan jag var ute. Efter middagen gick vi till affären och köpte allt onyttigt som fanns där...Ben&Jerry's, choklad, godis, dricka...och som om detta inte räckte så blev det även kanelbullar som Livias mamma hade bakat. Vi hade en jättemysig kväll! Det är jättekul att vara ute och festa men att bara vara med sina vänner och dega med glass och godis framför en bra film är inte heller helt fel :D♥

 

Under helgen var jag i Trollhättan och shoppade med min mamma bl.a. och igår så var jag på anställningsintervju!! Så himla roligt. Det är på ett lekland/café här i Göteborg och hon jag pratade med sade att jag verkade vara precis en sådan som de letade efter, en som alltid har ett leende på läpparna. Sådant är ju alltid kul att höra :D Så vi ska höras igen imorgon och bestämma när jag ska komma dit och provjobba, antagligen till helgen! Jag är så excited :D

 

Det blev ett jädrans långt inlägg detta men det är väl för att jag inte fått skriva av mig på så himla länge, det har ju faktiskt gått lite mer än en 1,5 månad så lite förståelse får ni allt ha ;) Nu ska jag sätta igång och göra något, vet inte riktigt vad än, får se vad jag hittar på för busigheter. ÅÅÅÅH VAD KUL DET ÄR ATT VARA IGÅNG MED SKRIVANDET IGEN!!! :D♥



RSS 2.0