29 September

Sitter just nu och käkar rostat bröd med marmelad och ost och dricker till detta te. Äkta English style! Kollar faktiskt på the O.C. också (ovanligt va?!) 

Idag har jag varit hemma sjuk och har verkligen haft hur tråkigt som helst. Har pluggat en hel del så det känns ju bra men annars har allting bara varit tråkigt. Skulle egentligen gått och klippt mig nu på eftermiddagen idag men eftersom jag inte mådde så bra så blev jag tvungen att avboka det. Känns sådär eftersom mitt hår är i desperat behov av att klippas, det är äckligt slitet. Får väl ta det någon gång nästa vecka antar jag. 

Imorgon åker min mamma till Berlin och min pappa är just nu i Paris så min mormor kommer hit och ska vara "barnvakt" åt mig och min bror mellan torsdag-söndag. Ska bli mysigt tycker jag! När jag var yngre spenderade jag någon helg då och då hemma hos mormor och morfar och vi lekte hela tiden. Jag älskade det. Nu när jag är äldre så träffas vi inte lika ofta och absolut inte lika länge. Nu för tiden blir det mer en fika på max två timmar. Därför ser jag fram emot helgen, kanske lite för att jag får hjälp att packa också ;) Flyttar ju faktiskt om 5 dagar :)

Nu ska jag fokusera mer på TVn och OC :) 
Hoppas alla därute har och fortsätter ha en mysig kväll! ♥

28 September

Hej hej!

Jag är ledsen att jag inte har skrivit något idag men har helt enkelt inte hunnit och måste verkligen sova nu. Kan snabbt berätta att jag har haft en bra dag men jag lovar just nu mig själv att jag ska skriva massor imorgon istället :) 

Godnatt bloggen!

Brödbak och Idol

Har bakat ett gluten-, ägg- och mjölkfritt bröd för jag har en massa produkter och grejer kvar från när vi trodde att jag var allergisk mot allt det som behövdes användas. Det blev...udda. Glutenfritt bröd blir antingen jättekladdigt eller stenhårt när det är klart. Denna gången blev det kladdigt, lite geléaktigt, vilket inte är en god konsistens på bröd precis. Men det var bara att lägga på smör och ost, trycka i sig det och se glad ut. Kollade på Idol samtidigt så det distraherade mig lite från den otäcka och udda smaken. 

Detta är då hur den otäcka limpan ser ut. Ser t.o.m. udda och otäck ut!

Det var nog sista gången jag bakade lingonlimpa med allergigrejer i alla fall. Hädanefter får dessa produkter bara användas till pajer och kakor, där är de goda :)

Eftersom jag redan tvättat ansiktet och borstat gaddarna ska jag nu lägga mig och kolla på det första avsnittet av säsong 3 av O.C. (såklart!). Jag har hört att det finns speciella rehabiliteringscenter för folk som har blivit för besatta av O.C.. Det hemska är att jag inte skojar, utan är helt seriös med det. Men jag tror inte jag har nått till den nivån än att jag behöver hjälp för att sluta se på en serie, och det är inget jag strävar efter heller.

God natt bloggen!

One week...

Idag är det bara en vecka kvar tills jag flyttar hemifrån. ÅÅÅÅÅH VAD JAG LÄNGTAR!!! Kunde dessvärre inte fira denna glädje, av att det endast är just en vecka kvar, med min vän Rebecca, som jag ska bo med i, idag pga att jag inte mår bra. Vet inte vad det är för fel på mig, allt känns bara olustigt och jag mår illa. Vet inte hur jag ska förklara det riktigt. Nu mår jag lite bättre, den friska luften jag fick när jag gick på en promenad förut hjälpte nog. Jag skrev ju igår att jag såg vissa grejer som jag hade velat ta kort på när jag gick en promenad med min mamma igår, så jag gick samma väg idag och hade denna gången med mig min kära kamera. Tog självklart lite kort:


Känns att det är höst ute, blåste som bara den...

...och syns definitivt.

Älskar att gå i skogen, så fridfullt och uppfriskande, särskilt när det
blåser som det gjorde idag.



Såg en liten insekt som var väldigt fotogenisk.

Det var detta jag ville ta kort på igår. Knallröda löv som tillsammans formar ett hjärta. Syns inte så bra från vinkeln jag har tagit kortet men jag lovar, det ser precis ut som ett knallrött hjärta :)

Det var jätte kul att komma ut och använda kameran lite :) Har ju inte gjort det på ett tag, som jag säkert nämn ett antal gånger.

Vad har jag gjort mer idag då? Hmm, slappat, kollat på O.C., lagat mat, spelat gitarr, mm. Något extremt roligt som hänt idag är att min bror klarade sitt teoriprov i morse så nu har han fått moppekörkort! Jag är så stolt över honom, så GRATTIS LILLEBROR TILL KÖRKORTET! Bara tre år tills du ska ta nästa ;)

Nu måste jag gå och plocka undan lite på mitt rum eftersom några snubbar ska komma och tvätta våra fönster imorgon av någon anledning, och som mamma sa så är det bra om de kan komma fram till fönstret i ditt rum. Just nu är det nog lite svårt, eftersom det är grejer lite överallt. Så nu ska jag göra det, och sen känner jag för att baka något. Mår alltid bättre av att lyssna på musik på hög volym och samtidigt baka något roligt.

Hörs senare!

Mysig söndag

Har haft en jätte härlig söndag som avslutades på ett mysigt sätt. Gick och köpte godis med min lillebror på Hemmakväll och sen satte vi oss och kollade på Flightplan. Inte den mysigaste filmen precis men den är bra så det är okej. Övningskörningen med pappa förut var...annorlunda! Han bestämde sig för att vi skulle åka till Saab parkeringen, som är ganska stor, och sen skulle jag sick-sacka(stavning?) mellan stolparna som var placerade på varje parkeringsrad! Och jag skulle BACKA när jag gjorde det. Jag hade lite panik måste jag medge. Gick katastrofalt dåligt i början och höll på att köra in bilen i flera stolpar men efter ett tag fick jag grepp om det och det gick helt okej. Det gick aldrig bra, men ok. Nu ska jag göra iordning allt för imorgon och sen gå och lägga mig, är verkligen jättetrött.
Godnatt bloggen! ♥

Bra början på dagen...

Hade en underbar början på dagen idag genom att lyckas tappa min söta turkosa ljuslykta i golvet så den gick sönder :( Men den föll på min stora fuzzy matta så jag tycker det är konstigt att den inte höll. Jag håller på att packa för fullt och mitt rum ser inte roligt ut för tillfället. Fullständig kaos! Grejer precis överallt, får liksom gå på tå och hoppa runt när jag är i rummet för att inte trampa sönder något. 
Min väckarklocka stod på golvet där jag tappade min ljuslykta, men
den klarade sig som tur var. Klockan alltså, inte ljuslyktan obviously!

Förutom denna lilla incident så har det som gått av dagen varit bra. Kom precis tillbaka från en långpromenad ute i skogen med min mamma. Väldigt mysigt var det! Jag älskar att gå promenader i skogen, särskilt på hösten med alla färgglada löv som är på träden och marken. Jag ångrar att jag inte hade kameran med mig, det var så vackert. Det var väldigt skönt att få lite frisk luft också med tanke på att jag spenderade hela dagen inomhus igår pga det regniga vädret. 

Även fast jag gillar hösten så saknade jag sommaren igår när jag kollade igenom kort från denna sommaren...
...när man kunde sitta ute och ha picnic och käka korv...

...när växterna var gröna, djuren var framme...

...när jag var i Grekland med familjen och gick upp vid halv 6 för att
ta kort på den otroligt vackra soluppgången...

...då man var i Grekland och vattnet var klarblått och varmt som bara den...

...när man var på Peace & Love festivalen och kom på egna drinkar...

...och mycket mycket annat. Denna helgen har jag helt enkelt saknat sommaren!

Det blev ett väldigt långt inlägg det här, men jag ser inget fel med det :) Nu ska jag ut och övningsköra med min pappa och åka och handla mat. Ska bli trevligt!

25 September 2010

Hej hej bloggen!
Idag hände något fantastiskt! Jag höll på att rensa igenom mina grejer för att se vad som skulle packas ner och vad som skulle slängas. Gissa vad jag hittar i en liten gina tricot låda? Jo, ett kuvert från mamma och pappa som jag fick när jag fyllde år i våras, och i det kuvertet så ligger det 2000kr och jag hade ingen aning om att jag hade de 2000kr så gissa om jag blev glad :D Nu har jag äntligen råd att köpa mig själv ett par riktiga höst/vinterskor så jag slipper gå runt i tunna, kalla tygskor hela vintern. Det läskiga är att det inte är första gången som jag hittat pengar, som är mina. De ligger överallt! I jackfickor, löst i väskan, i skrivbordslådor, i små askar, i blomkrukor, etc. Jag känner mig lite som flickan i guldbyxorna. Eller så är jag bara helt enkelt slarvig när det gäller pengar 

Lite extra pengar skadar inte när man ska flytta hemifrån!

Packandet har gått bra idag i alla fall. Det börjar kännas mer och mer verkligt för varje dag som går. Men det är ju löjligt hur många lådor det faktiskt går åt, även om det bara är för en sjuttonårig tjej. Har redan packat fyra lådor och jag har inte ens börjat packa på riktigt känns det som. Jag har liksom fortfarande alla mina böcker, prydnadssaker, kläder, elektronik, badrumsgrejer och en hel del köksgrejer. Tur vi har flyttat en del på senaste tiden så vi har en massa flyttlådor stående på vinden :) Har fått en massa köksgrejer av mamma, och vissa grejer är jätte fina, tycker jag då.
Mönstret på tallrikarna är helt underbart snyggt och jag får en matchande salladsskål till också :)

Nu är det nog dags för mig att gå och lägga mig. Ska vara på gymmet när det öppnar imorgon har jag bestämt mig för. Det är inte förrän 9.00 i för sig, men det är ändå skönt att vara helt utvilad.
Sov sött ♥

Regnigt och slappt

Jag har varit jobbigt slapp idag. Suttit och kollat på OC mest hela dagen och jag skyller detta på Rebecca som lånade ut sina OC-säsong-boxar till mig. Det blir ju lätt att man blir slapp när regnet vräker ner och det är lite smågrått utanför ens fönster. Men för ungefär en timme sen tog jag mig själv i kragen och började tvätta, städa köket och plocka iordning på mitt rum. Efter jag skrivit klart detta ska jag börja rensa igenom mina saker och bestämma mig för vad jag ska ha med mig när jag flyttar och vad som ska slängas eller bara helt enkelt får ligga kvar här. BARA 9 DAGAR KVAR! Helt galet, kan fortfarande inte förstå att jag ska flytta hemifrån, men gud vad jag längtar. Skulle egentligen träffat Rebecca i Göteborg idag men min mamma övertalade mig att stanna hemma eftersom det är sista helgen som jag kan umgås med hela familjen innan jag flyttar. Nästa helg ska nämligen jag och min bror vara själva hemma pga att mamma ska till Berlin och pappa ska till Paris. Tycker det är extremt orättvist att jag inte får följa med någon av dem men man kan ju inte alltid få som man vill, tyvärr. Kommer väl vara upptagen med att packa ändå så det spelar väl ingen större roll. Nu ska jag börja rensa men jag lovar att skriva mer senare, kanske lägga upp någon rolig bild också. 

Ha det bra tills dess!

23 September 2010

Tja tja bloggen!

Haha nä skoja bara, Astrid made me do it!
Jag sitter för tillfället hemma hos henne och myser och har precis bestämt mig för att stanna här över nattten. Gött att slippa åka hem för att sedan åka tillbaka till Göteborg till morgonen igen. Plus att det är mycket mysigare att umgås med henne än att sitta på ett dumt tåg hem och sen sitta hemma och göra inget vettigt. Vi började våran mysiga eftermiddag med att köpa underbart god tiramisu glass, hemköps egna ;) Riktigt mumsig var den. Rekommenderas starkt! Sen bestämde Astrid sig för att locka mitt hår och sätta på mig äckligt mycket knallrosa läppglans. De som känner mig vet att jag inte är ett stort fan av rosa! Sen tog vi kort på detta:


Sötnosen Astrid till vänster, jag i Astrids grymt snygga glasögen till höger!



Haha jag som smått sexig, or at least trying to be, biblotikarie :P

Astrid står just nu och dansar på sitt eget lilla sätt till en låt som alla som var unga under 90-talet hört: MMMBop med Hanson. Nu ska jag sätta mig och plugga ekonomi inför provet imorgon, yippie, och sen ska vi fixa spaghetti och köttfärssås och kolla på Idol :)

Hoppas alla får en lika mysig kväll som jag kommer få ♥


God Morgon!

Sitter nu efter att ha varit uppe sen 04.50 och käkar frukost. Älskar frukost! Det är många i min ålder som inte äter frukost överhuvudtaget för att de tycker det är äckligt och det förstår jag inte alls. Frukost är ju den bästa måltiden på dagen :) Så, vad händer idag? Well, först ska jag självklart till skolan, som börjar 08.00 vilket betyder 06.34 tåget. Slutar tidigt idag, redan 14.10, så då får jag väl ta tre-tåget hem för att sätta mig och plugga ekonomi eftersom jag har ett prov i det imorgon: året första prov! Sen ska jag verkligen försöka dra mig iväg och träna, skulle va väldigt skönt om jag kunde fått gjort det. Plus att om man tränar så tänker man bättre så då kanske ekonomiprovet imorgon går bättre ;) Nä, nu ska jag käka upp min goda frukost, göra mig iordning lite till och sen pallra mig iväg till tåget.
Hoppas alla får en bra dag! ♥

22 September 2010

Hej bloggen!
Efter mycket om och men har jag äntligen lyckats få upp en header så bloggen ser lite trevligare ut. Får inte riktigt till resten av bloggen som jag vill ha den, men jag lär mig väl allt eftersom antar jag. Jag hoppas det i alla fall. Idag var jag tvungen att gå hem från skolan, vilket är väldigt tråkigt med tanke på att jag missade stora delar av 9an och första året på gymnasiet. Jag vill inte tillbaka till den skiten igen! Anledningen till att jag gick hem idag var min mage, som vanligt. Hade ont som bara den, usch! Jag var också alldeles tung i huvudet, antagligen pga av att jag igår natt inte kunde somna av någon anledning så jag fick bara 4 timmars sömn. Inte tillräckligt alltså! Det är ett under att jag inte däckat på datorn än.

Jag nämnde ju igår att jag har blivit smått irriterad och deprimerad över att hösten och mörkret är här men nu har jag ändrat mig helt och hållet. Jag tycker det är så himla mysigt. Man kan tända massa ljus, kolla på film och bäst av allt: ha på sig stora gosiga och alldeles underbart mysiga halsdukar :) Jag har en som jag har på mig nästintill jämt. Det är den jag har på mig bilden nedan:
Jag i min mysiga favorithalsduk som väger alltför mycket!

Borde nog gå och lägga mig snart med tanke på hur lite sömn jag fick i natt!
Ja, nu ska jag nog bannemej gå och lägga mig.
Natti natti ♥

21 September 2010

Hej hej bloggen!
Det är så tråkigt mörkt och regnigt ute. Jag blev smått deprimerad när jag gick till tåget imorse. Man blir inte jätte motiverad att gå hemifrån när det är bäcksvart, nära till minusgrader och duggar. Det är sånt som kallas filmväder! Men det är väl så det blir till hösten. Har räknat ut att det bara är 5 morgnar till som jag behöver gå upp så tidigt som 05.00 för sen har jag flyttat :) Det är inget jag kommer att sakna precis! Jag sitter och gör fysikläxa för tillfället men kunde inte riktigt fokusera för allt jag tänkte på var Frankfurt och den resan jag och mina vänner tog dit för en månad sen ungefär. Så jag satt precis och kollade igenom lite bilder som vi tog och tänkte dela med mig lite så dem kommer här nedan.
Astrid, jag, Frida & Rebecca på toppen av Zeilgalerie i Frankfurt ♥
Frida, Rebecca & Jag innan vi åker iväg till min vän Kalles fest :)
Gregor och the fantastic four (som vi kallade oss :P) på en shisha bar i Bad Homburg!
Den resan var något av det roligaste jag gjort i hela mitt liv och i Oktober åker vi tillbaka igen och ska ha minst lika roligt :D
Under eftermiddagen idag har jag gjort en del grejer. Först när jag kom hem från skolan så åkte jag och mamma till Vänersborg till Elit-Sportskliniken (känns bra att jag går dit som är så vältränad :P) för att fixa mina ilägg till skorna. Jag får ont som bara den av dem när jag springer, dem river upp hela skinnet, usch! Jag berättar inte mer om det, antar att ni inte vill ha mer detaljer än så. Sen när det var fixat så åkte jag med mamsen och handlade lite nödvändigheter för att sedan bege oss vidare till min kära mormor som självklart bjöd på alldeles för mycket fika. Men mmm vad gott det är, allt hembakat också :) Blev både kanelbulle, kärleksmums och chocolate chip cookies och massa kaffe of course. Efter det har det bara varit plugg, det blir oftast så när man går IB-linjen: löjligt mycket plugg!
Nu ska jag gå och ta mig en tallrik fisksoppa som min snälla mamma har lagat. Yummie! Kanske kolla på ett OC avsnitt medan jag äter. Sedan blir det väl till att plugga igen! Aldrig tar det slut :P
God kväll!

20 September 2010

Hej bloggen!
Idag har jag varit duktig! Jag gick upp lite tidigare idag för att träna innan jag åkte iväg till skolan. Kändes väldigt bra! Älskar att träna på morgonen för det är så lite folk och lugnt på gymmet. Man känner ingen stress överhuvudtaget. Vi hade skolfotografering idag med, och jag hade självklart glömt det så jag var inte ett dugg iordninggjord. Lite småsegt but not the end of the world! Just nu sitter jag och försöker förstå min fysikläxa medan jag lyssnar på Swedish House Mafia. Det går sådär. Men men , det löser sig väl! Snart ska jag gå till gymmet och hämta mina grejer som jag fick lämna i skåpet imorse för att jag inte hann åka hem och lämna dem innan jag skulle iväg till tåget. Tänkte då köpa en Häagen Dazs, det är ju ändå på vägen liksom ;) Vill fortsätta kolla på mina OC avsnitt också! Det är farligt att börja kolla på ett avsnitt av en bra serie. Man blir fast direkt. Nä, nu ska jag gå och hämta min väska och köpa glass!
The coffee flavor is irresistible♥

Fick lite träning after all :)

Hej bloggen!
Jag lovade mig själv att jag skulle träna idag. När jag tog det löftet tänkte jag mer att jag skulle gå till gymmet men nu har jag stått i mitt rum och dansat i nästan 2 timmar till massa grym techno/house musik. Så sjukt roligt har det varit, så jag har bestämt mig för att börja på Friskis & Svettis och gå på deras danspass när jag flyttat till Göteborg. Har aldrig tänkt på att dans är jättebra träning, det är bara något man har gjort på fester helt enkelt. Så här snygg är man efter 2 timmars dans:
Inget svettig alls :P Hoppas alla har haft en mysig helg. Det har jag och nu ska jag avsluta den med en skön avsvalkande dusch, något mumsigt att äta och min Engelska bok. Sounds good to me! ♥

Photographing ♥

Hej bloggen!
Jag är sån väldig lust att gå ut och fotografera. Inte bara fotografera miljön, växter, eller någon annan grej utan med någon kompis. Jag gjorde det förra hösten och det var riktigt roligt. Min favoritbild som min vän tog på mig är den som är nedan. Tror jag ska dra med mig någon nu under veckan så jag får ta lite nya bilder. Det är alltid lika roligt med fotografering ♥

Vuxenpoäng till mig!

Hej bloggen!
Jag kom precis hem efter en snabb shoppingtur med mamsen. Jag köpte en kaffekokare (vuxenpoäng till mig) och en miniräknare. Min mattelärare förstår inte min andra miniräknare så då var jag tvungen att köpa en ny, för hela 1300kr. It better be good! Kaffekokaren är det första jag köpt till min nya lägenhet som jag flyttar till snart, så nu börjar det kännas mindre overkligt att det faktiskt ska hända, att jag ska flytta hemifrån. Jag tror inte det kommer kännas riktigt verkligt förrän man börjat packa upp sina grejer där. Jag sa ju igår att jag skulle träna idag, men det har inte blivit av än. Har fortfarande hosta och är tung i huvudet och vill inte riskera att det förvärras. Kanske tar en lugn kvällspromenad ikväll, det är bättre än inget. Nu ska jag lägga mig och läsa hade jag tänkt. Vi läser "The Reader" i Engelskan och den ska vara klar imorgon så det är nog bra om jag sätter igång snart. Jag har läst ungefär 2/3 av den än så länge och den är riktigt bra, så den rekommenderar jag starkt till alla. Väldigt udda men bra. Många har nog sett filmen med Kate Winslet, men boken är bättre, jag lovar. Så nu ska jag koka mig en kopp kaffe och sen sätta mig på balkongen där solen är just nu och läsa lite. Mmmh va mysigt det låter!
Hittade ingen bild på min kaffekokare men den ser ungefär ut såhär. En vanlig svart kaffekokare helt enkelt!

Fick köpa en Texas Instruments TI-84 Plus Graphing Calculator eftersom min lärare inte förstod min miniräknare ;)

Fick köpa en Texas Instruments TI-84 Plus Graphing

calculator för att min lärare inte förstod min miniräknare ;)

 

Min nya kaffekokare :D

 

 

 


I'm back!

Hej kära blogg!

Det va ett bra tag sedan jag skrev något men nu känner jag att jag är redo att börja blogga ordentligt igen. Det har hänt en hel del sedan mitt senaste inlägg, vilket pinsamt nog var på julafton 2009. I denna meningen hade jag nu tänkt skriva allt det som har hänt, men det står helt still, kommer inte på en enda liten grej. En stor sak som händer väldigt snart i alla fall, om två veckor faktiskt, är att jag då flyttar hemifrån. Jag och min kära vän Rebecca ska flytta in i en lägenhet i Göteborg tillsammans. Anledningen är att jag och hon pluggar där, på Hvitfeldtska Gymnasiet, och vi börjar båda bli lite småtrötta på att pendla. Småtrötta var fel ordval förresten, vi är sjukt trötta på det. Det orsakar stress, för lite sömn, irritation och konflikter, så det ska bli väldigt skönt att slippa allt sånt.
Jag och tre kompisar var nere i Frankfurt, Tyskland för en månad sen ungefär och hade the time of our life. Det var en av dem roligaste grejerna jag gjort i hela mitt liv, och om 1,5 månad är det dags igen. I förrgår bokade jag och 5 kompisar flyg och hotell i Frankfurt, där vi ska tillbringa vårt höstlov. Jag längtar något kopiöst. Det ska inte bara bli roligt för att vi ska ut och festa hela kvällarna eller för att Frankfurt är en fantastisk stad, utan också för att jag ska träffa folk, vänner, som jag inte sett på nästan ett år. Jag bodde ju där mellan 2006-2009 och känner därför några som fortfarande bor kvar. Det ska i alla fall bli väldigt roligt och skönt att komma iväg från Sverige överhuvudtaget.
Nu ska jag plocka fram mina träningskläder så jag kan springa iväg till gymmet direkt när jag vaknar imorgon. Det är så härligt att träna innan frukost tycker jag. En underbar start på dagen! Det kommer bli extremt jobbigt att träna bara är jag rädd, eftersom jag varit förkyld hur länge som helst och därför inte tränat alls. Nu mår jag bättre , har bara lite hosta, men jag har sådan abstinans efter träning i kroppen så jag känner att jag måste iväg.
Det blir tyvärr ingen bild till inlägget idag, men det kommer vara på de flesta sen, ser så mycket mysigare ut då.
Känns bra att vara tillbaka i bloggens värld!

Tills nästa gång, ha det bra! ♥


RSS 2.0