GODMORGON!

AAAAAAAAH IDAG ÅKER JAG TILL FRANKFURT AND I AM SUPER HAPPY ABOUT IT!!!! Sitter här i mina mjuka mjukisbyxor eftersom det är ha på dig mjukisbyxor-dagen idag. Enligt mig, Livia och Marlene i alla fall ;) Det är ju så skönt att ha det i skolan, älskar det. Vissa säger att det är fult men jag tycker faktiskt inte att det är så farligt. Kan vara ganska snyggt ibland. Beror ju lite på vad man har till. Jag kör på ett lite små-slappt grön/blått linne, ett par svarta boots, en mysig svart kofta och en stor, mysig, grå halsduk. Gud va mysig jag ska vara idag ;) Nu ska jag gå ner till Willys och handla frukost till mig, har absolut ingenting i kylen. Ska samtidigt kolla om min nyckel funkar till ett annat sopsorteringsrum än det vi har prövat förut, för dit funkar inte nyckeln. Vill bara säga att nu när jag är bortrest så kommer jag inte kunna uppdatera överhuvudtaget, så det kommer bli lite tomt på bloggen fram tills onsdag tyvärr :/ Men på onsdag när jag kommer hem, jädrans vad mycket jag kommer ha att skriva om då, antagligen. 


Hit åker jag idag. Shit va jag tjatar om det, ursäktar för det, men jag är bara så glad :D

Nu är jag vrålhungrig så måste kila nu. Ha en bra dag, en jättebra helg och en superbra början på nästa vecka. I know I will :D♥

Home & safe

Jag och Rebecca har precis kommit hem från Paranormal Activity 2 och gissa vad som händer när vi ska öppna portdörren. Den är låst och ingen av min och Beccas nycklar funkar. Det är mörkt ute och man inbillar sig höra ljud som inte existerar, tror vi i alla fall. Vi går med raska steg bort till portdörr nummer 2. Den är också låst och paniken stiger inom oss. Rebecca provar ändå med sin nyckel. Det funkar och dörren öppnas, men precis då vi öppnat dörren hör vi hur något smäller riktigt hårt några våningar upp. Vi vet inte vad det är. Vi vill inte veta vad det är. Vi är ändå tvungna att springa uppför alla trappor till vår lägenhet. Jag tänder lamporna utanför lägenhetsdörrarna. Våran blinkar självklart. Ingen annans lampa, endast vår. Vi låser upp vår ytterdörr, går in, tänder, stänger och låser dörren igen. Vi är äntligen säkra. Vi har överlevt Paranormal Activity 2!

Vem vet, jag kanske borde bli skräck/thriller författare ;) Håller på att packa det sista just nu och sedan blir det läggdags. Vi ska skjuta ihop våra sängar ikväll. Vi är fortfarande lite smårädda. Filmen var riktigt läskig bara för den sakens skull att den var så verklig. Sådana grejer skulle ju faktiskt kunna hända en på riktigt. Man vet ju aldrig! Men nu har jag bestämt mig för att sluta tänka på den filmen och tänka mer på att IDAG åker jag och ett härligt gäng människor till Frankfurt i Deutschland. SKÄGG alltså! Haha, var tvungen. Det är enligt Facebook "säga skägg till allt dagen" så jag kände att jag behövde lägga in ett SKÄGG i alla fall. 

Nu ska jag greja vidare och sen nana. 
Sov gott, god natt♥

Tonfisk & Banan

Sitter och äter tonfisk och banan för tillfället och det är faktiskt ganska gott. Tror man inte men det är det. Ingen "wow vad gott" upplevelse men det funkar. Hinner inte skriva ett långt inlägg just nu för jag är mitt uppe i packningen och snart ska jag in till stan och käka med lite folk för att sedan gå på bio: Paranormal Activity 2! Var i stan och handlade lite förut. Fick äntligen köpt ett par skor, inte alls sådana som jag tänkt köpa med de funkar för att ha som vanliga vardagsskor. Fick också köpt en ny BH, vilket verkligen behövdes. Det var allt för längesedan jag köpte en senast. Jag får ta kort på grejerna sen eller imorgon. Nu ska jag packa vidare :) 

Vi hörs sen, om jag överlever skräckfilmen vill säga ;)

28 Oktober 2010

Hej torsdag!


Gillar torsdagar, vet inte varför. Kan vara för att dem är slappa, eller rättare sagt, för att mitt schema är slappt. Börjar i för sig 8.00 men det är väl lika bra att komma igång på morgonen tycker jag istället för att bara skjuta upp det. Har först svenska, sen ToK som står för Theory of Knowledge där man får lära sig varför saker är som de är och varför det är så, lite confusing är det. Efter det så har jag lång lunch och sedan en lektion i tyska. Som sagt, inte en sådan jobbig dag i skolan. 

På rasten idag hoppas jag att jag hinner träffa Astrid, har inte sett henne sen förra veckan och det skulle vara kul att träffas innan jag åker iväg till Frankfurt vilket jag gör...när? IMORGON!!! :D Jag är löjligt taggad! Efter skolan ska jag och Becca göra ett nytt försök med att hitta skor till mig och hon skulle också köpa ett par eventuellt. Sen hade jag tänkt köpa lite annat roligt också men jag skriver inte vad utan ni får se sen vad jag lyckats inhandla istället. Blir roligare så :) Efter det ska jag åka hem och packa klart allt inför resan och på kvällen ska vi ut några stycken och först käka och sedan titta på Paranormal Activity 2. Ska bli skoj :D

Här är trailern till skräckfilmen jag ska våga mig på att se ikväll. Jag har själv inte kollat på den. Hatar nämligen att kolla på trailers innan jag ska se filmen. Det förstör filmen på något sätt. Men här är den för dem som vill se den i alla fall.



Nu ska jag kila iväg till skolan. Ha en bra dag!♥

Grymt bra video & låt

Jag gillar inte Darin egentligen men denna låten är ändå riktigt bra måste jag säga och videon är grymt bra :) Var bara tvungen att berätta att jag inte längre är någon Darin-hatare ;)




Jag är inte trött, vilket är väldigt jobbigt eftersom min första lektion börjar om ca. 7 timmar. Känner att jag inte kommer få så mycket sömn i natt. Segt! Men jag ska nog gå och göra mig iordning nu och sen försöka sova i alla fall. Värt ett försök liksom!

Godnatt!♥

Help needed!

Jag har lite beslutsångest. Jag kan inte bestämma mig vilka skor jag ska köpa! Jag har hittat två på Din Skos hemsida och jag vill ha båda. Jag har råd med båda men det känns lite sådär att köpa två par skor på en gång. Så först måste jag bestämma mig för om jag ska köpa båda eller bara ett par, och i så fall vilket av dem. Det står mellan dessa två och det är ju två helt olika par skor vilket gör det lite klurigt.



HJÄLP MIG ATT VÄLJA FÖR JAG KLARAR INTE AV SÅDANT HÄR SJÄLV!

Nu ska jag gå och börja packa inför Frankfurt-resan. Om två dygn vid denna tiden så sitter vi antagligen på någon nice bar mitt i Frankfurt och festar! JAG ÄR SÅ SJUKT TAGGAD!

God kväll bloggen!

Var på torget och kollade på skor bl. a. med Becca förut men hittade självklart inget. Jag hade ju hittat ett par på nätet som skulle finnas på Din Sko men de fanns självklart inte. Becca hittade en jättemysig vit kofta på Gina Tricot som hon köpte, super-söt var den. När vi kom hem så var min familj här och hjälpte till att sätta upp en lampa, så nu har vi en i sovrummet också. Nu är det bara hallen och köket kvar, sen har vi lampor i alla rum. Vi ska åka till IKEA någon dag under lovet nästa vecka och kolla på gardiner, ramar och lampor då. 

Just nu sitter vi och kollar på något svenskt komikerprogram som heter Välkommen åter, lite smått galet är det. Vissa skämt är ju så dåliga så de är bra, haha. Imorgon blir det shopping, långfika och sen bio. Vi är ett gäng som ska gå och se Paranormal Activity 2. Är lite smårädd! Allting är ju mycket läskigare på bio. Ser ändå fram emot det eftersom jag inte varit på bio sen före sommarlovet. Det var ju ett tag sedan! 

I ÖVERMORGON ÅKER VI TILL FRANKFURT! GUD VAD JAG LÄNGTAR! 

Nu börjar sista avsnitten av Kungarna av Tylösand :D En kopp kaffe till det så blir kvällen perfekt!


27 Oktober 2010

Hej hej!

Kass uppdatering idag, jag vet, men jag har en bra ursäkt. Jag har varit hemma sjuk idag igen. Min dumma mage slutade inte göra ont helt enkelt. Men för några timmar sen så gjorde den det så nu är jag jätte glad och super pepp på att åka till Frankfurt som jag gör med mina vänner i övermorgon :D 

Jag fick ett ryck förut och storstädade hela lägenheten och tvättade ett antal tvättar. Känns bra :) Det är nog något fel på mig ;) haha. Nu ska jag och Becca strax åka till torget för att shoppa skor till mig och kolla på gardiner till vardagsrummet. Känns lite fel att åka och shoppa samma dag som man varit hemma från skolan för att man varit sjuk, men det är så min mage fungerar. Ena stunden mår den skit, andra mår den prima. Bara att acceptera. 

Ikväll kommer mina föräldrar hit, lämnar av lite grejer och hälsar på. Nu ska jag byta byxor så vi kan åka och handla :)

Skofönstershopping via datorn

Jag skulle egentligen åkt och shoppat skor med min vän Astrid idag men det tillåter inte min mage så då får jag sitta och kolla på skor via datorn istället. Jag tror faktiskt att jag lyckats hitta ett par, beror ju helt på hur de sitter på sen också men om de sitter bra så köper jag dem antagligen.

Funderar på att köpa dessa. Finns på Din Sko för 599kr.

Jag älskar kilklack, tycker det är jättesnyggt, och lätt och gå i och därför så gillar jag dessa. Tycker inte att det är supersnyggt med "dubbarna" under skon men hellre ha sådana och gå säker på gatorna nu när det börjar lägga sig is där än att ha ett par lite snyggare som får mig att halka till stup i kvarten. 

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan igen, dricka min fjärde kopp te för dagen och kolla på Vampire Diaries. Jag har nu fastnat i den serien med. Inte bra att det är så lätt för mig att fastna. Inte bra alls!

Ont i magen & snörförkyld

Usch, mådde inget vidare när jag vaknade idag. Har ont i magen och är snörförkyld. Usch, ja får inte bli förkyld nu när vi ska iväg till Frankfurt, det är ju bara 3 dagar kvar! Har gjort mig en kopp te och hoppas den ska hjälpa lite. Jag orkar inte skriva mer nu så vi får höras senare idag. Ha en bra dag och hoppas ni alla mår bättre än vad jag gör.

Looking back

Hihi, har en trevlig konversation med Danial. Haha, vi är lite smårandom om man säger så. Jag försöker övertala honom att följa med på torsdag då jag och lite folk ska gå ut och käka och sen gå på Paranormal Activity 2. Har ju fortfarande inte sett den första så jag laddade ner den förut men då var det inget ljud på den så det gick ju inte. Då satte jag på The A-Team istället, värmde lite hallon i mikron till mig och Becca och så började vi kolla på den.

Vi märkte snabbt att vi inte alls var sugna på att kolla film så vi började bläddra i mina gamla yearbooks som jag fick under mina tre år i Deutschland. Tröttnar aldrig på att kolla på alla de bilderna som finns i böckerna, det är ju en del. Tycker det är jätte roligt att kolla hur jag själv och folk jag känner såg ut för några år sedan, oftast ser de bättre ut nu. I know I do! I sjuan såg jag ut som värsta good-girl: inget smink, lagom långt hår (ofärgat of course) och långärmad skjorta. Så såg jag ut på sjuans skolkort. I åttan så hade jag tuffat till mig lite. Håret var avklippt, färgat och plattat. Skjortan hade omvandlats till en Volcom t-shirt och på benen hade jag svarta stuprör och på fötterna converse. Ögonen var hyfsat svarta, foundationen var på! Sen kom ju nian och då hade jag börjat låta håret växa ut, färgen var blond och "normal". Hade fint halsband på mig som jag fått i konfirmationspresent, hade färgglatt linne, jag var inte längre helt svart. Ja, det har varit en del förändringen för mig under åren som gått. Särskilt de tre åren där nere!

Ett tag hade jag ju extensions också, det var ju ganska snyggt i för sig men ett helvete att sätta i varje morgon! Förstår inte att jag orkade hålla på med det såpass länge som jag gjorde.


Såhär såg man ut i extensions (hårförlängning) då :)

Har inga bilder på den här datorn från när håret var svart, lila, orange, blått, etc. Men kanske orkar leta upp det på min hårddisk en annan gång. Nu ska jag plocka iordning här lite och sen gå och nana tror jag. Är inte jättetrött så det kanske blir ett avsnitt av Vampire Diaries innan jag går och lägger mig. Får som sagt se!

Imorgon ska jag träffa Astrid efter skolan och vi ska kolla skor och sen fika :) Jag kommer hitta ett par skor imorgon, jag bara känner det på mig :) Vi hörs till morran! Godnatt♥

Chocktillstånd

Fyfan säger jag bara. Fyfan! Jag vet, man ska inte svära men jag var med om en hemsk upplevelse nu på vägen hem från skolan. En liten tjej blev överkörd och fastklämd under spårvagnen och kom inte ut. Alla var i chocktillstånd eller grät. Jag grät, chauffören till spårvagnen grät något så kopiöst. Inte så konstigt i för sig men fyfan vad hemskt det var. De fick ut flickan till slut i alla fall så det var ju skönt det men jag vet inte alls i vilket tillstånd hon var när hon åkte iväg med ambulansen. Det var en massa brandbilar och ambulanser där och hela trafiken stannade. Fyfan, en av de hemskaste upplevelserna i mitt liv!

Vill sova..

...men av någon konstig anledning så kan jag inte. Så jag sitter och kollar på ett avsnitt av Vampire Diaries och hoppas att det ska göra susen. Jag ska ju faktiskt upp om några timmar. Vill inte ha en dålig start på veckan :/ Hoppas ni andra ute i världen får mer sömn än vad jag kommer få inatt!

Min familj♥

Sitter i soffan med min familj och kollar på film just nu. Förut kollade vi på Elizabethtown med Orlando Bloom och Kirsten Dunst, så söt film. Verkligen en favorit! Nu sitter vi och kollar på Stepmom som går på 3an. Smått rolig i början men jag har sett den förut och bara väntar på att det sorgliga ska börja :/ 

               

Har haft det jätte härligt här hemma. Mamma och pappa hade fest igår kväll så de har varit smått slappa idag och med tanke på hur vädret har varit idag, regnigt som bara den, så är det inte så konstigt att jag också blev lite småtrött. Så idag har jag pluggat, fikat, ätit och kollat på film. Haha inte så mycket rörelse gjord alltså! Får bli mer av det imorgon, en långpromenad skulle inte sitta fel. Tar nog en på morgonen imorgon innan jag drar iväg till tåget. Börjar ju inte förrän 09.40 imorgon men nu är det som old times igen så då blir det att ta 8-tåget. Usch va hemskt. Känns bra att jag slipper göra det varje dag nu för tiden i alla fall.

Nu ska jag spendera lite mer tid med mina föräldrar innan jag lägger mig för att nana. Ha en mysig kväll!
Natti natti!


Trollhättan, here I come!

Nu drar jag hem till Trollhättan och stannar där tills imorgon :) 


Kanalen i Trollhättan i knepiga färger ;)

Bye bye, hörs sen♥

Dumma öppettider

Vaknade vid halv 9 hemma hos Marlene, jag orkade inte åka hem i natt så jag sov över. Mycket mysigare. I alla fall, hon skulle iväg nu på morgonen så jag var tvungen att åka hem. Tänkte att jag skulle unna mig en lyxig frukost med nybakt bröd, färsk frukt, lite keso och annat gott genom att gå in till Willys här utanför på vägen hem. Det öppnar 8.00 eller 9.00 varje dag visste jag. Så kommer jag fram till affären och vad ser jag?

Öppettider
Måndag-Torsdag 08-21
Fredag-Lördag 09-21
Söndag 10-21

Vadå 10? Varför 10? Fy sjuttsingen vad sur jag blev. Jag var ju verkligen inställd på att få en god lyxig frukost men nä, it was apparently not meant to be. Jag hade ägg hemma vilket jag glömt, så jag gjorde mig en god omelett med ost och tomat. Jag antar att jag får gå ner och köpa mig en lyxig lunch istället. Nu ska jag snart sätta mig och plugga. Söndag är ju pluggardagen. Senare idag åker jag hem till Trollhättan och hälsar på familjen. Ska bli skönt :) Men först ska jag äta upp min inte så lyxiga omelett och kolla lite på TV ;)



Myskväll ♥

Har haft jätte mysig kväll med Marlene so far och den kommer antagligen fortsätta vara lika mysig. Vi ska strax gå och lägga oss och kolla på något program och ha allmänt tjejsnack ;) John ville vara med men jag sa att det fick bli en annan gång. Vi har sett på en extremt udda men ändå hyfsat bra film som hette Wedding Daze. Den hade inte några snygga killar som jag planerat men funka absolut ändå. American Pie killen, han som spelade Jim, var en av huvudrollerna och man did he grow up! Han var ju vuxen nu, såg nästan likadan ut i för sig men det var någon skillnad. På ett bra sätt :)



Haha fråga inte om bilderna för jag har ingen vettig förklaring! Nu ska vi gå och mysa och ha girltalk!
Nightie nightie♥


Äkta IB-myskväll :P

God kväll bloggen!

Sitter hemma hos min kära vän Marlene just nu och har äkta IB-myskväll. Vi har pluggat ett tag men ger nu upp och ska äta lite och kolla på en film :) Och nej, det blir inte pizza den här gången heller! Vet inte riktigt vilken film det blir men om jag känner oss rätt så blir det någon med Ryan Reynolds för vi älskar honom. Så puttinutti söt är han! Men inte bara supersöt utan extremt snygg också. Jag menar kolla bara på honom!!!





Så ja, nu ska vi sätta oss och äta något mumsigt och kolla på snygga killar som vi blir småkära i :P


Två tvillingpar på en dag ;)

Usch vad jag har uppdaterat dåligt idag. Ber om ursäkt för detta men det har varit många på besök idag så jag har inte riktigt hittat tiden till det. Beccas små-bröder var här fram tills tre-tiden ungefär och strax efter det så kom min morbror och mina kusiner och då käkade jag lunch emellan där ;) 

Hela förmiddagen idag har jag spelar TV-spel med Bessas syskon, Eddy och Becca. Allt möjligt har vi spelat. Eye Toy, Singstar, Need for Speed, något annat bilspel & Motorcross spel. Började 8 när jag vaknade och höll på fram till halv två. Haha också ett sätt att spendera halva lördagen på. 

Eddy & Bessa kör EyeToy ;)
James & Alex var så duktiga när de sjöng Singstar :)
Coolingar!

Det var mysigt att ha dem här, kul att få lära känna dem lite bättre eftersom jag bara träffat dem en gång förut. Efter de åkt så kom som sagt min morbror och mina yngre tvillingkusiner. Det var jätte roligt och jag fick en bakform i inflyttningspresent vilket verkligen behövdes eftersom den jag köpte på IKEA gick sönder direkt. Tror min mamma skvallrade om det till morbrorn min men det gör ju inget ;) Vi fikade, pratade massor och Melinda (min ena kusin) flätade håret på mig. De hade tydligen öppnat en egen frisörsalong på hennes skola där hennes klass var frisörerna och hon var den bästa på att fläta och detta var hon ju tvungen att visa vilket jag uppskattade eftersom jag blev jätte fin i håret :D Så tack så mycket för det Melinda♥ Min andra kusin Jesper är helt besatt av Stena Line båtar och pratar helt seriöst om dem stup i kvarten, verkligen jämt, 24/7. Inte bara idag heller, utan jämt, varje dag sen de var i Danmark i somras. Börjar bli lite små jobbigt men det är ändå lite komiskt. Han är så söt så! Han är en framtida ingenjör har jag kommit på eftersom han pratar om båtar, bilar, tåg, grävmaskiner och deras motorer och allt sådant där hela tiden. Melinda blir väl frisörska då antar jag eftersom hon älskar att fixa håret på andra. Skönt för dem att redan veta vad de ska bli när de växer upp. Själv är man 1,5 år ifrån studenten och har inte den blekaste aning. Känns sådär, men det är ju 1,5 år kvar så lite tid har jag ju på mig.


Såhär snygg blir man i håret efter att min 8 år gamla kusin grejat
med det.

Kändes lite som när man är utomlands och man får massa små flätor i hela håret. Önskar jag var det och slapp detta regn. Visst, det är jätte mysigt men idag skulle vi, jag Bessa och Frida, gått ut och fotat i skogen men nu öste det ju ner och då skulle det inte bli några fina höstkort. Segt!

Nu ska jag plugga lite, nörd som jag är, och sen beställa en pizza. Jag har ju skrivit att jag ska göra det hur många gånger som helst har jag kommit på men jag har ärligt talat aldrig orkat göra det. Men idag känns det som om jag kommer orka. Kan skriva sen om jag var hurtig nog att gå ner några trappsteg för att köpa mig en pizza :P Det är ju det hemska, att den ligger precis här nere, jag ser den från mitt fönster och jag köper den inte endast för att jag inte orkar gå ner ett par trappor. Haha slappisvarning? 

Ha en mysig lördagkväll♥

EYE TOY IN THE MORNING!

God Morgon God Morgon,

Sitter och kollar på Alex och James (Beccas bröder) när de spelar Eye Toy Sports. Haha mycket underhållande! Nu ska jag också vara med. 

Hörs sen♥

Kan inte hålla ögonen öppna

Sitter här i soffan med Eddy, Alex och Becca bredvid mig och är hur trött som helst. Vi ser på någon konstig serie om gladiatorer just nu och allt den handlar om är hur alla ska döda alla och hur de ska göra det. Inte jätte mysigt, men många vältränade killar som tränar utan tröjor. I like ;) Men efter det måste jag sova, är så trött! 
God natt♥

No wonder Swedes always talk about the weather!

Nä, jag tycker faktiskt inte att det är så konstigt med tanke på hur knepigt vädret är. Man blir överraskad var och varannan dag med hur olika väder kan blanda ihop sig och bilda något nytt. Jag kom precis in och det regnar regndroppar stora som badbollar ute. Ok, det var kanske lite överdrivet men de är stora i alla fall, det är poängen här! Jag har varit ute på stan med Anna efter en mysig skoldag. Hade det mycket mysigt. Gick först och kollade skor men jag hittade självklart ingenting, jag är verkligen alldeles för kräsen när det kommer till skor. Jag lyckas på ett eller annat sätt hitta något som är fel med alla skor i hela affären. Det krävs talang till att kunna göra det ;) Det är vad jag försöker övertala mig själv för att inte bli så sur ;) Efter sko-spanandet, tog max en kvart innan vi inte orkade mer, så bestämde vi oss för att gå till Frank's och ta en fika. Jag tog en hallonsmoothie, hon en varm choklad. Det är något med Anna och varm choklad. Hon dricker det verkligen jämt haha, men det är ju gott så jag tycker inte att det är något fel med det. Det är bara en så udda grej tycker jag. Att man dricker te, kaffe eller cola jämt är ju hyfsat vanligt men just varm choklad. Jaja, Anna är Anna och Anna gillar sin varma choklad! :)

Jag hade tänkt åka direkt till gymmet nu och sign up eftersom jag inte lyckats göra det än eftersom min mamma eller pappa av någon anledning måste skriva under också på grund av att jag inte är 18 än. Jag känner mig liten när jag inte ens får gå och träna utan att de måste skriva under ett kontrakt att jag kommer sköta mig och att de ansvarar för om något går sönder. Njaa, vet faktiskt inte vad det är för papper de ska skriva under. Men jag ska ju hem till Trollhättan på söndag så då tänkte jag att jag kan fixa pappren idag och ta med dem hem i övermorgon då och få dem att skriva under. Saken är ju den bara att jag vill träna nu! Jag sprang på en granne här i huset förut och passade då på att fråga henne om hon var visste var gymmet här i huset är, för det ska tydligen finnas något, men hon hade tydligen aldrig hört talats om något och hon har bott här i 10 år tillade hon. Där försvann mitt hopp om det så nu behöver jag nog betala och träna på Friskis & Svettis istället. Men jag orkar verkligen inte fixa det nu så jag tänker skjuta fram det än en gång.

Om en timme eller två så kommer Becca hem med sina två yngre tvillingbröder och de ska sova över här inatt. Kan bli lite mysigt! Vet inte om hennes pojkvän skulle komma också, men det märker jag väl ;) Ikväll är det i alla fall Idol och det vill jag ju inte missa. Älskar Olle, hela han är så skön. Hans stil, utseende, uttal, röst. Allt är bara mumma, så mysig är han. Önskar han var ett antal år yngre bara så skulle han vara alldeles perfekt! Har inte bestämt mig för vad jag ska göra för kvällsmat men det är ju fredag så då kan man ju unna sig något extra gott. Frågan är ju bara vad. Jag har ätit så himla mycket godis idag, kollade film hela engelska lektionen och då måste man ju ha godis, så jag kan ju inte säga att jag är hungrig precis just nu men det kanske blir lagom när Idol börjar sen. Kanske ska ha en äkta fettisdag idag, godis och pizza! Nä fy vad äckligt det lät just nu när jag är så mätt som jag är. Om några timmar låter det säkert gott though ;)

Nu ska jag faktiskt sätta mig och plugga lite. Ja vet, det är fredag kväll och då är det förbjudet att plugga men min helg är fylld med massa andra aktiviteter den här veckan och då är det skönt att ha gjort lite så man inte sitter där på söndag kväll alldeles sönder-stressad. Så vad händer den här helgen egentligen? Jo, ikväll händer det väl inte så mycket förutom att Beccas syskon kommer då. Imorgon ska jag, Bessa, Frida & kanske Astrid ut och ha en photoshoot i skogen. Det är så fint nu under hösten när löven är gula, orangea och röda och det ligger massor av dem på marken. Hoppas vädret tillåter det bara. Regnar det droppar stora som badbollar blir det lite svårt ;) Imorgon eftermiddag kommer eventuellt mina tvillingkusiner hit och ska sova över men det är inte helt bestämt än så om det inte blir av kanske jag går på lokalfest, annars hittar jag väl på något annat. Kanske åka hem till sjuka lilla Marlene och göra soppa och få henne på bättre humör :) Sen på söndag så ska jag hem till Trollhättan och hälsa på familjen. Har ju inte varit hemma sen jag flyttade hit så det känns som om det kanske är dags nu. Ska bli lite roligt! Kommer nog kännas lite konstigt ändå, vet inte varför men det känns som om det kommer göra det. 

Nu blir det som sagt att sätta sig för att plugga innan alla kommer hit. Blir nog fysik tror jag. Ja, fysik blir bra.

Hoppas alla har en grym fredagskväll framför sig :)♥


Fredag ♥

Sista tvätten är upphängd, kaffet är upphällt i termosmugg, nu ska bara skorna och halsduken på sen drar jag iväg till skolan. Ha nu en bra fredag så hörs vi sen!♥


Klockan är 8...

...och jag har redan fått massor gjort och det känns väldigt bra. Har denna morgon hunnit tvätta och hängt upp 2 tvättar, diskat en del, duschat och gjort mig iordning, fixat frukost, plockat och städat lite och pluggat en skvätt. Vet inte hur jag hunnit med allt eftersom jag bara varit uppe i drygt en timme men det känns väldigt bra i alla fall. Just nu sitter jag och äter frukost i lugn och ro framför Vakna med The Voice. Jag brukade alltid kolla på det på morgonen när jag bodde i Frankfurt men nu har jag inte gjort det på väldigt väldigt länge. Så roliga är dem, älskar Jakob!


Min frukost består av naturell yoghurt med bitar av äpple och päron, linfrön, sesamfrön, pumpafrön och kanel i. Mumma! Tog också och koka mig ett ägg och jag måste bara säga att MUMS vad gott det var med ägg. Min läkare fick för sig för ca. 1,5 år sedan att jag var allergisk mot typ ALLT och speciellt ägg då så jag har inte ätit kokt ägg sen Maj 2009 och jag brukade då äta minst 2 ägg om dagen så det var ganska svårt att sluta med det ;) 

Det är fredag idag och det är wonderful! Älskar fredagar, önskar att det var fredag eftermiddag bara så skolan skulle vara slut för dagen men men, man kan ju inte alltid få som man vill. EN VECKA KVAR TILL FRANKFURT IDAG! CAN'T WAIT!!!♥ Nu ska jag fortsätta med min mumsiga frukost, kanske skriver ett litet inlägg innan jag åker sen. Om inte, ha en bra dag så hörs vi senare :)

Sex hos Frida!

Är hemma efter att ha varit på en fantastiskt mysig middag hos Frida. Vi har ju börjat med vår egen Halv åtta hos mig, vi kallar det Sex hos mig eftersom vi inte orkade ha det så sent och för att det helt enkelt lät bättre, hade en bättre klang. Frida var en jätte bra värdinna och maten var riktigt god, det blir inte lätt för nästa person att slå detta. Det är Becca nästa gång, är redan nyfiken på vad det kommer bli. Hon ska tydligen ha något slags tema som man måste klä sig efter. Ska bli intressant! Här är lite bilder från kvällens trevligheter :)


Frida, värdinnan, och Astrid♥


Becca & jag :)

Till huvudrätt blev det en jätte mumsig taco-paj!


Mitt under allt ätande och pratande så började Frida spela gitarr och
sjunga. Riktigt bra underhållning som slutade i allsång ;)

Becca körde järnet ;)
Jag spelade på ganska bra jag med, dock lite lugnare än vissa andra!

Till efterrätt fick vi alldeles lagom kladdig, OCH INTE ALLS HÅRD (Frida
höll på att tjata om att den var för hård och inte alls bra men den
var super), kladdkaka med vispad grädde och hallon.

Söt som hon är så kokar hon kaffe endast för att hon vet hur mycket jag gillar det. Och hon gör det på kaffekokarn med! Hennes familj har inte ens kaffekokarn stående framme för de dricker oftast "semesterkaffe" som jag kallar det vilket är sånt där pulverkaffe som man bara rör ner med en sked i varmt vatten. Det är inte alls lika gott tycker jag. Bryggt ska det vara :)

Vi pratade om allt möjligt under kvällens gång. Till exempel om vad vi ska hitta på för skojsigt i Frankfurt dit vi åker om 8 dagar. LÄNGTAR!♥

Under en lektion idag fick jag ett allmänt begär efter en Starbucks kaffe. Vet inte varför, det bara kom. Då vände jag mig om till John som satt bakom mig och sa: "Tänk, om 9 dagar vid den här tiden sitter vi antagligen på ett Starbucks och dricker kaffe." Då strålade det om John, haha! Han dricker också kaffe, känns bra att inte vara den enda :P

Jag hann ju inte lägga upp alla bilder från igår förut, så här kommer det några till :)


Becca, broder Viktor och Marlene i skolan!






Viktor på matte-lektionen i min fina halsduk. Han ägde sönder på 
lektionen. Stolt över dig bror!


Hemma. Köpt hårfärg. Droppat av bror på tåget. Satt i förberedande
serum i håret.


The dyeing has begun!


Känner att jag var extremt snygg under processen!


Sista bilden på mig som blondin :P

Just nu regnar det och blåser storm ute och det bara slår i fönstren och jag känner mig lite småduktig för jag håller på att tvätta. Det är ju faktiskt pinsamt! Det är första gången jag tvättar sen jag flyttade hit vilket var 17 dagar sen. Inte konstigt att jag har svårt att hitta något att ha på mig på morgnarna ;) Nu är faktiskt andraa tvätten klar så jag ska väl gå och hänga upp den och sätta på nästa maskin. Sen blir det Kungarna av Tylösand! Missade avsnittet igår eftersom jag färgade håret så då är det en väldans tur att det finns något som heter Kanal5play.se :) Sen borde jag väl gå och lägga mig eftersom jag bara fick 4,5 timmes sömn igår natt. Om jag inte skriver något mer sen så säger jag god natt nu. God Natt ♥

Gårdagen i bilder


God eftermiddag! 

Mycket att göra idag. Ska snart åka in på amnesty möte på skolan, sen ska jag till Frida på "Sex hos mig" (vår egen version av "halv 8 hos mig". Vi orkade inte ha det så sent så det blev sex istället. Det lät bättre också tyckte vi ;) Som jag lovat så ska jag nu lägga upp bilder från gårdagen, sen måste jag göra mig iordning och åka. Det är kass kvalité på vissa bilder för ljuset var så sjukt dåligt och jag har inte hunnit fixa det på datorn men de får duga :)


Broder på Espresso House, åt chocolate four muffins. Yummie♥







Hinner inte ladda upp fler bilder nu, får ladda upp resten ikväll när jag kommer hem från Sex hos Frida. 
Hörs sen♥

Ny dag, ny hårfärg ;)

God morgon, god morgon!

Sitter här vid frukostbordet och läser min svenska bok Prästungen. Borde ha läst till sidan 210, är på sidan 145 och jag har svenska lektion om 50 minuter. Känns bra! Men jag får väl låtsas att jag läst den eller något, kan ju gissa sig till lite grejer att säga under diskussionen, om det blir någon. Det blir väldigt ofta att bara våran lärare pratar, hon gillar att prata. 

Idag har jag ny hårfärg, eller aah jämfört med igår morse. Nu är det brunt, ser nästan lite grå-aktigt ut om jag ska vara ärlig. Haha, hoppas det bara är tillfälligt eller kanske en inbillning.  Såhär ser jag ut nu...


Ser jätte konstigt ut, är ovant än men det är nog en vane-sak ;)

Får ta lite bättre bilder någon annan dag, hinner inte ta med kameran nu utan det fick bli en snabb bild med webcamen idag! Nu ska jag spruta på mig lite parfym, dricka upp mitt kaffe och sedan ta vagnen och åka till skolan :)

Hörs senare♥

Skolan med bror & ändrad hårfärg

God kväll bloggen!

Nu har min bror åkt hem och jag är ej längre blond utan brunett. Jag är jätte trött fast inte så trött så jag kan sova vilket suger eftersom jag ska upp om 5 timmar. Känner att det det kommer bli en del koffeintabletter under morgondagen. På grund av min trötthet så orkar jag verkligen inte ladda upp korten och fixa i ordning dem. Jag är ledsen men det får vänta till en annan dag. 

Imorgon morgon hade jag tänkt ta ett kort på mig i min nya hårfärg. Kommer säkert ta ett par dagar innan man vant sig vid det. Var ju faktiskt 3 år sedan jag hade mörkt hår senast.

FÖRE                        EFTER


Ni får tålmodigt vänta några timmar tills jag avslöjar hur jag ser ut för tillfället ;) Nu ska jag sova, försöka i alla fall.

God natt♥

En dag med bror :)

Kass uppdatering idag, jag vet , men jag skyller det på min bror. Han är time-consuming ;) Idag var han med mig i skolan eftersom han gärna vill gå IB-linjen nästa år när han börjar gymnasiet. Tyckte det var lite roligt att han, under mattelektionen idag, klarade av allt vi gjorde medan många i klassen var helt borta. Stolt över dig bror! Nu ska vi in till stan och köpa hårfärg till mig, jakten fortsätter ;) och sen ska vi käka kvällsmat på Pizza Hut. Tänkte jag kan bjuda han på det :) Lite snäll kan man ju vara! 

Tog lite bilder i skolan idag också men jag skriver ett längre inlägg ikväll och lägger upp bilderna då. Hörs sedan ♥

Broder är här :)

Nu är min kära bror här men kan ju inte säga att jag haft mycket sällskap under kvällen ändå. Både min roomie och min bror har varit extremt osociala, både har suttit i timmar framför datorn. Becca gör i för sig psykologi-läxa så det är väl ok men min bror sitter och spelar online poker medan jag får sitta själv i soffan och kolla på något franskt program om statyer gjorda av socker. Inte riktigt så jag planerat min tisdags kväll men det blir blir tydligen inte alltid som man har tänkt sig det. Gjorde kvällsmat förut och min brors blev en tallrik brysselkål, lite chips med dipp och en halv liter is-te. Han är lite udda om man säger så. I för sig så såg min kvällsmat hyfsat liknande ut, förutom att jag hade tomat och ett stekt ägg på tallriken också.

Nu är det dags att nana och då säger man godnatt!

Godnatt!

Gästblogg

Heeeeeeej bloggen! Sandra har smitit ut för att hämta sin bror som ska sova här ikv så då passa jag(BeCCa) på att hacka mig in på hennes dator (a)
Det skulle alltså bli ett inlägg om min dag nu, men det känns ju änna meningslöst att skriva om min dag som inte var alltför rolig. Men kortfattat: Benet gör fortfarande ont, det är fortfarande dåligt väder ute, det går fortfarande inte att plugga ngt... + 2,5 ekonomilektion på det.. Det enda bra med idag är att om 10 dagar (tror jag) så är vi i FRANKFURT MOTHERFUCKER!!!! :D Helt sjukt, vi ska dit igen å göra gatorna osäkra...Så nu taggar vi för de!!!!!! Langar en bild på en snyggig, Sandras ragg... Han heter Martin... Tyvärr blev han stenad i somras inget att vara sur över!
Massor med kärlek från en söt lägenhet i Göteborg!<3
Langar en bild på Sandras raggj

På jakt efter hårfärg!

Jag har bestämt mig nu, jag ska färga håret mörkare, typ choklad eller kastanjbrunt. Så jag åkte till affären förut, hade de hårfärg? Nej! Så då åkte jag till en annan affär och då hade de hur många färger som helst men just den chokladbruna var slut. SJÄLVKLART! Jag gick och frågade om de hade några mer men näpp, tydligen inte. Segt, men jag får helt enkelt fortsätta min jakt på hårfärg i brun nyans imorgon. 

Dagen idag har varit bra, min halvkusin Mikaela var här och tog en kopp te förut. Det var mysigt, har inte spenderat tid med henne på riktigt på ett bra tag. Vi träffas nästan bara annars när mina 8 år gamla kusiner är med och då är det inte så lätt att sitta ner och bara prata. Det uppskattas inte av små-kussarna precis ;) På tal om det så ska jag nog bjuda hit dem någon dag, ta en heldag i Göteborg, kanske gå på bio och sen ha myskväll här. Tror det skulle uppskattas, plus att jag älskar att spendera tid med dem så det är inte bara för deras skull :)<

Nu ska jag bege mig mot vagnen och åka in till staden för att möta min bror på centralen. Han kan ju inte riktigt Göteborg så han skulle antagligen virra bort sig totalt om jag inte möter han precis där han går av tåget. Haha, nä vad taskig jag är. Han har faktiskt bättre lokalsinne och så än vad jag har. Så nu ska jag ta på mig ytterkläderna, öppna min ytterdörr och sedan gå mot vagnen för typ femte gången idag. Har blivit mycket åkandes fram och tillbaka idag, men det är väl kul att "resa". I guess!

På tal om resa så är det idag bara 10 dagar kvar tills vi beger oss iväg till Frankfurt. AAAH LÄNGTAR!


Frankfurt i somras♥

Händelserik dag...

...kommer det bli idag. I am gonna do all of this today:

 

Fysikprov & vara i skolan hela dagen of course

(var min originella plan iaf, men jag lyckas självklart oversleep och missa provet som jag satt uppe hela natten och plugga till! SUR NU!


Ta en fika med min halvkusin Mikaela


Choir practice med Astrid & Frida


Min lillebror kommer hit och ska stay the night och vara med i skolan under onsdagen :D


Jag och min kära bror i Augusti 2008. 
Everything was way easier back then, not as much
bad had occurred yet!

JAG ÄLSKAR DIG BRODER & JAG TYCKER DET ÄR JÄTTE KUL ATT DU SKA KOMMA OCH HÄLSA PÅ DIN LILLA STORASYSTER ♥

God morgon btw ;)

 



Mer än tillräckligt med fysik för en kväll

Usch vad jag är trött på fysik nu. Bara tanken får mig att må mindre bra! Nu ger jag upp i alla fall. Nu ska jag gå och lägga mig och få några timmars sömn innan det är dags att gå upp och plugga igen. Ställde klockan lite tidigare så jag hinner plugga ett tag innan provet imorgon med. Inte den bästa pluggtekniken men ibland blir det bara så. Hörs imorgon, godnatt♥

Veckans pinsamhet

Kom precis på att jag glömt skriva om veckans pinsamhet idag. Började ju med det förra veckan så det har ju inte riktigt blivit en tradition än men jag vill göra det till en. Så därför ska jag kort och snabbt här skriva vad som hände förra veckan som var lite pinsamt. En sak som jag kommer på är något som hände under inflyttningsfesten i lördags. Jag skulle få halva min kompis cigarett, och gissa vad han gör då utan att jag märker något. Jo han flippar cigaretten så den är vänd bakåfram så när jag tar den och lägger den mot läpparna så är det sidan med glöd jag har där. Jag säger bara ett ord och det är AJ! Dumma Victor! Jag röker inte annars, bara ibland på fest, tänkte bara att jag skulle dela med mig av denna information. Det var lite småpinsamt när detta hände i alla fall för det var två killar där som jag aldrig träffat förut och de måste ju tyckt att jag var den blondaste människan på jorden. Men men, sånt händer!


Kände mig lite som denna apa just i det
ögonblicket ;)

Fysiken tar kål på mig!

Har suttit och läst fysik i snart 4 timmar och det känns i huvudet. Har haft några små avbrott då och då, såsom facebook, bloggen, TVn, mat, folk som ringar etc. Listan är lång, så man kan väl inte säga att jag har pluggat mer än 2 timmar kanske. Men det känns ändå i huvudet. Men jag ger inte upp för jag ser positivt på pluggande nu för tiden ;) Men det är svårt när man har fysik boken som vi har. Den är inte liten alltså, den gör en smått deprimerad om jag ska vara helt ärlig. Man mår dåligt bara av att se den. Men som sagt, jag ser positivt på pluggandet nu ;)


Jag menar, kolla sizen på den! It's massive!

Just nu så multitaskar jag för fullt. Råkade se att filmen "Casanova" gick på TV och jag gillar verkligen den filmen så jag kunde inte motstå men jag kunde ändå inte ge upp läsandet helt så då slog jag helt enkelt två flugor i en smäll och gör båda grejorna samtidigt och när det är reklam så stänger jag av ljudet så jag har full fokus. Mycket intelligent av mig tycker jag :P 

Jag är ganska glad ändå och det är för att imorgon så kommer min kära lilllebror hit. Det ska bli jätte kul, har ju inte sett honom på över 2 veckor vilket är en lång tid för oss två. Pratade med min mamma förut och fick reda på att min bror haft en väldigt jobbig vecka så då känns det väldigt bra att han kommer bort från Trollhättan, även om det bara gäller ett dygn, och får njuta av det goda livet hans syster lever ;) 

Jag sitter här i min lila soffa och är rädd att fönstren ska blåsa sönder för det är löjligt blåsigt ute och det knakar som bara den. Vad gör man då? Om ett fönster eller två skulle blåsa sönder, hur täcker man för det tillfälligt? Man kan ju inte ta plastfolie precis. Nä, dags att plugga igen!

Hörs kanske senare, om inte: God Natt<3

Isolation starting now!

Sitter här och ska precis börja plugga igen inför fysikprovet som jag har klockan 8.00 imorgon morgon. Det är så mycket som man måste kunna och jag känner mig smått osäker på att jag fått all information. Känns alltid så för mig inför prov, som om jag inte har all information och att något kommer komma på provet som jag inte pluggat på överhuvudtaget. Får hoppas att det inte blir så denna gången. 

Hade som jag skrev förut engelska sista lektionen idag och den var allt annat än tråkig. Vi började lektionen med att dra undan alla bord och så satte vi oss alla med våra stolar i en cirkel i mitten av rummet. Sen tog vi våra pjäs-manus och så skulle vi läsa högt och jag hade en av huvudrollerna, de delades ut för någon vecka sedan, och när min engelska lärare då gav mig min roll så sa han att den antagligen skulle passa mig. Jag tänkte inte så mycket mer på det men sedan när vi började läsa högt så märker jag att det är en del scener där jag ska flirta med en äldre man och beskriva hur vi en gång hade sex mot en husvägg, och detta utspelar sig på 1800-talet! Haha! Jag var tydligen berättelsens bitch och jag var kär i en typ 20 år äldre man och behövde förklara vad vi hade gjort och dessa grejor var mestadels sexuella. Då kommer läraren med kommentaren att "Nu vill jag att ni lever er in i eran karaktär och har rätt "tonfall", så jag var ju tvungen att låta lite smått upphetsad när jag hade scener med denna äldre man. Hahaha ja fattar inte hur jag klarade att hålla mig för skratt. Alla killar satt och kolla på mig med lite udda blickar. Men vad jag nu undrar då är: vad menade min engelska lärare med att den rollen antagligen skulle passa mig??? Hur tolkar man detta :P Hahaha! Det var en smått pinsam men rolig engelska lektion i alla fall :)

Efter skolan så följde jag med Marlene ner på stan en sväng för att kolla på lite skolmaterial som hon behövde, så då passade jag på att kolla lite på skor samtidigt. Jag har ju fortfarande inga riktiga höstskor utan går fortfarande i mina smått söndriga tygskor som mina fossingar börjar bli lite kalla i. Jag vet inte riktigt hur mycket pengar jag har på kontot bara, vill kanske inte veta, men måste nog dra mig själv till en bankomat och kolla snart. Vill ha ett par skor innan jag drar iväg till Frankfurt i alla fall och det är ju faktiskt bara 11 dagar kvar :D Gud va jag längtar, ska bli så sjukt roligt!

Dags att sätta igång med fysiken nu kanske? Njaa, ska nog sätta på en kanna kaffe först. Behövs garanterat när man läser om vågor och liknande ;) Jag har bestämt mig för att tänka mer positivt på pluggande. Det är ju faktiskt en bra grej och kan vara riktigt intressant så från och med denna dag, 18 Oktober 2010 kl. 18.40, ska jag se fram emot att göra mina läxor :) Okej, kanske inte se fram emot men inte vara lika emot som jag är nu :)


Tänk om jag kunde vara såhär glad åt att få göra mina läxor ;)

Nä, här blir inget vettigt gjort, nu ska jag sätta på kaffe och sen blir det pluggande fram till midnatt. Minst.


Håltimma, ostbågar och en engelska-pjäs...

...livet blir inte mycket bättre än så. Haha eller det kanske det blir. Satt i bamba lite längre än vad jag planerat så nu har jag bara en 40 minuter här hemma innan jag måste åka igen. Och hur bestämmer jag mig för att spendera dessa 40 minuter, jo med en påse ostbågar och en engelska-pjäs. Har nämligen engelska-lektion sen och borde ha läst en del av pjäsen och det har jag snart. Har några få sidor kvar bara som jag ska börja med direkt efter jag skrivit klart detta inlägg. Jag gillar inte riktigt pjäsen, det är så sjukt många karaktärer i den så man, eller jag i alla fall, blandar ihop allt och alla.




Ostbågarna gillar jag däremot :)

Usch, det vräker verkligen ner ute. Det är ju mysigt när man sitter här inne men jag känner inte för att gå ut, har inget paraply heller så jag kan ju garanterat räkna med att se ut som en dränkt katt när jag går in på skolan sen. Är jag svensk eller, sitter och pratar om vädret ;) Nu ska jag fortsätta med den förvirrande pjäsen.

En tanke slog mig just...

...rätt in i skallen och den var att om man dricker mycket kaffe så kallas man för kaffekäring men vad heter det om man dricker mycket te? Jag tror faktiskt att det är fler som dricker mycket te än vad det är folk som dricker mycket kaffe, i alla fall i min ålder även om jag inte är en av dem. Så finns det något ord? Jag har gått snart hela morgonen och tänkt på detta och kommer inte på ett skvatt! Nu vet jag vad jag kommer tänka på under hela dagen. Jag är sån, så om jag börjar tänka på något så kan jag inte släppa det förrän jag kommit på det. Någon som vet?




Nu ska jag pallra mig iväg till vagnen och skolan, har ekonomi första. Tjohoo ;)

God morgon!

Sitter vid köksbordet och äter frukost för fullt. Idag blev det macka med salami, ost och gurka på och te :) Har fortfarande inte lyckats fixa en osthyvel så jag får skära osten med kniv och det blir lite större skivor än vanligt då. Tur jag gillar ost så mycket! Teet dricker jag ur en av mina nya fina koppar, the biggest one, och det lösa teet ligger i "tebehållaren" som är formad som en jordgubbe, så söt är den♥


Älskar min nya tekopp, it's huge :D

Nu ska jag gå och göra mig käka klart min mumsiga frukost, läsa lite engelska och göra mig iordning. Sen bär det iväg till skolan. Måndagar, är de inte bara underbara?!

Ha en bra dag♥

Har kommit på en liten grej...

...och det är att fler folk borde fixa fest hemma hos sig eller i alla fall ha någon sorts chill-kväll. Det är faktiskt inte så komplicerat. Det är ju bara att bjuda in lite folk och se till att få ut föräldrarna ur huset om man bor hemma. Förutom det är det inget svårt alls. Så alla ni därute, fixa fester och chill-kvällar så det skriker om det nu ;) 

Själv sitter jag och slappar framför de nya avsnitten av Scrubs med Rebecca vid min sida. Har precis smakat på lite av allt det goda som jag fick i present igår och mumma vad gott det var. Fick en påse med stenar, ser det ut som, men det är faktiskt godis. Var lite skeptisk när jag skulle stoppa den första i munnen men det gick ju bra och det var ju gott! Så tack Eddy för det :) 


Trodde det var detta...


...men det smakade detta :)

Nu ska jag återgå till mitt Scrubs tittande. Ha en mysig söndagkväll!♥

Jag är helt slut i huvudet...

...och då menar jag inte att jag är dum utan att jag inte har någon som helst energi kvar i skallen. Kan inte tänka! Bara tanken på att behöva tänka är jobbig! Har skrivit en svenska recension & pluggat fysik så det är ju i för sig inte så konstigt att hjärnan är lite småtrött. Jag ska därför strax gå ut på en liten promenix, lite frisk luft borde göra susen. Jag glömde ju skriva i det förra inlägget att jag har fick så himla fina inflyttningspresenter igår. För det har jag verkligen. Blev jätte glad! Jag & Becca fick...

...

en rosa toaborste
en rosa skruvmejsel med glitter på
en diskhandduk där det på ena sidan står "JAG DISKAR" och på andra sidan "DU TORKAR"

en jättekopp fylld med roligheter såsom te, godis & marmelad
en till stor kopp med en påse mango-löste
4 mörka chokladkakor
400kr-presentkort på IKEA
stora vita träbokstäver som stavar HOME (ska ja sätta på hyllan)

Kunde aldrig tänka mig att jag skulle få såhär mycket så det var en glad överraskning :D Nu ska jag vara hurtig och gå ut och promenera!



 


Dagen efter...

God förmiddag bloggen!

Det är dagen efter idag, hade ju inflyttningsfest igår och jag hade riktigt roligt så för min del var det lyckat. Det enda som gick fel under kvällen egentligen var väl att shishan välte ner i Bessas knä så hon har fått en brännskada på låret. Hennes mamma ska komma hit sen och kolla om hon behöver åka in till sjukhuset eller något sånt sen. Det var väl inte en så lyckad del av kvällen men som jag sa, förutom den "lilla" incidenten så var allting bra. Vi jobbade hela dagen igår för att få allting klart till festen. Vi gjorde massor av sushi, minipizzor och chokladbavaroise. Riktigt mumsigt var det men det tog verkligen sin stund. Jag gav mig också ut på jakt efter en outfit till kvällen och hittade efter ett bra tag en svart kjol och en see-through blus. Tog självklart lite bilder under kvällen, eller rättare sagt: folk lånade min kamera och tog kort åt mig :) Blev några riktigt fina, eller snarare sköna, kort som jag tror jag ska printa och sätta upp på väggen i hallen. Här är några av korten:


Jag och Marlene♥


Emma, Astrid, Bessa & Eddy sitter och chillar i soffan som senare
under kvällen skulle få ett hål inbränt i sig :/




Här tror vi Eddy precis gjort något busigt, men vi vet ännu inte vad!




Del av gänget sitter och myser med shisha :)


Becca & Marlene being all sexy ;)

Jag hade riktigt roligt igår och jag tror och hoppas att alla som var här hade en bra kväll de med :) Nu är det dags att börja plugga inför tisdagens fysikprov och att skriva en recension till imorgon. Jippie, can't wait to get started :/

Ha en bra söndag! ♥

Lördag 16/10

God förmiddag mina vänner! 

Hade extrem myskväll igår med med min roomie då vi gjorde iordning oss fint och stod i högklackat och sjöng singstar. Vi är lite udda men det var kul, tycker lite synd om våra grannar bara som behövde lyssna till våra icke så sköna sångröster.


Såhär snygga var vi igår kväll, no special occasion, kände bara för att
klä upp oss lite. Helt normalt :)

Nu ska vi strax åka iväg till Frölunda Torg för att hitta mig en outfit till ikväll och för att handla mat som vi också ska ha ikväll. Vi skrev en jädrans lång handlingslista igår och nu börjar jag bli lite orolig för att vi inte kommer kunna bära hem allt. Får väl se hur det går med det! Ikväll blir det inflyttningsfest här i alla fall och jag ska försöka hinna med att ta lite bilder :)

Ha en bra lördag♥

Dags för fredagsmys♥

Godkväll bloggen! 

Jag och Becca har varit riktigt duktiga under eftermiddagen idag för vi har storstädat i lägenheten. Så en stor applåd för oss :) Just nu står vi och lagar kycklingpaj och snart är det dags att sätta på TVn och titta på Idol. Senare ska vi fixa iordning oss i håret och ta på oss lite snygga och sexiga kläder, ska se om jag hittar något i garderoben som jag kan ha på mig imorgon på inflyttningsfesten. Jag skulle vilja köpa något nytt, hittade en jätte fin klänning på H&M häromdagen som jag funderar på att köpa men jag får se om min plånbok tillåter det. 

Nu ska jag börja fredagsmyset :)
Ciao!♥

En underbar kväll måste jag säga...

...fylld med lite konstigheter! Under eftermiddagen idag så har jag och Rebecca underhållit oss på lite olika sätt. Först kollade vi på tv och var allmänt slappa, sen började vi fixa en playlist på Spotify till lördagens festligheter. Efter detta så dansade vi dansmatta, väldigt trevligt men gud vad dåligt man har blivit efter att inte ha spelat det på ett år eller två. Så nu får jag bannemig ta ett pass på dansmattan varje dag så jag kommer back in dance-shape ;) Såhär snygga var vi när vi skulle dansa:



Efter några omgångar på mattan så ville Becca locka sitt hår så då gjorde hon det.


Bessa gav mig en evil-look vilket var lite taskigt med tanke på att det
är min locktång hon använder ;)


Så ska det se ut! Go & glad :)

Medan hon lockade vidare så gick jag
och hittade mina gamla extentions som jag använde i 8an. Då ville
Bessa pröva dem också så då fick hon det ;) Efter mycket om och men
så satt hårförlängningen på plats och håret var nu tillbaka i sin lite mer
platta form! Då tyckte vi att det skulle vara lite kul att föreviga detta
ögonblick när Rebecca hade längre och tjockare hår än vanligt så hon
slängde på sig en party outfit och fotograferandet kunde börja.




Har kort sagt haft en väldigt mysig och rolig eftermiddag och kväll :D och nu ska jag gå och ta mig en bit morotskaka och en kopp kaffe ♥

Nu är man lite trötter...

...och sitter och kollar på Kungarna av Tylösand efter en lång eftermiddag och kväll fylld med mycket skojsiga grejer och mycket arbete. Efter skolan träffade jag Julia på stan och vi gick runt och letade present till hennes vän, Erika tror jag det var, som fyller 18 idag så grattis till henne :) Sedan åkte vi till Bengans för där var Håkan Hellström och där skulle han signera skivor. Trodde aldrig att jag skulle ställa mig i en Håkan Hellström-signerings-kö i mitt liv. Efter detta åkte jag hem och mötte min mamma, pappa och mormor som stod och väntade på mig utanför min dörr. Sedan dess fram tills en halv timme sedan ungefär så har vi grejat konstant. Målat en vägg, satt upp fyra hyllor, satt upp en tv-bänk, packat upp massa prydnadsgrejor och böcker, hängt upp krokar och lite annat. Så nu börjar det faktiskt se lite hemtrevligt ut. Känns väldigt bra att grejerna börjar komma upp, särskilt nu inför lördag då det blir inflyttningsfest! 


Mitt och Beccas fina sovrum innan...


...och såhär arbetar jag och min far tillsammans. Äkta teamwork!

Hur sovrummet blir visar jag inte förrän det är helt, eller i alla fall mer, klart. När jag fått upp draperiet, tavlor och en lampa så ska jag ta ett fotografi och lägga upp här :)

Nu ska jag fortsätta kolla på det ytterst sjuka programmet Kungarna av Tylösand och kanske fixa mig själv en kopp Rabarber & Vaniljte från IKEA. 

Hoppas alla har en mysig kväll! God kväll ♥

New day, new chances!

God morgon god morgon!

Jag är på riktigt bra humör idag, jag har ingen aning varför men det är jag och det ska man ju inte klaga över. Det jobbiga är ju att jag är så jädrans nyfiken av mig så jag skulle gärna vilja veta varför ja är så himlans glad idag, kommer nog gå och grubbla på det hela dagen idag om jag känner mig själv rätt.

Äter frukost just nu. Smoothie av banan, äpple, päron med en skvätt naturell yoghurt och lite lite kanel. Mums filibabba :) Den ser inte så god ut på bilden men believe it or not, det är den i alla fall.


Extremt snyggt med blött hår också ;)

Så vad står på dagens agenda? Jo det ska jag berätta. För det första så ska jag åka till skolan och delvis göra matteprovet som jag lyckades missa igår. Efter skolan ska jag träffa Julia, som sovit över här, över en fika och sen har jag lovat att följa med henne en stund till Håkan Hellströms signering men jag vet inte om jag kan stanna jätte länge för mina föräldrar och min mormor kommer hit i eftermiddag också och ska hjälpa mig sätta upp hyllor och så eftersom pappa inte hade med de verktygen han behövde i lördags när de var här. Mormor är med för att träffas, kolla lite hur jag bor antar jag och om jag får gissa så skulle jag också säga: för att kolla om jag bor tillräckligt städat. Det är så att min mamma är lite av en perfektionist, det ska alltid vara städat enligt henne och det kan vara lite jobbigt ibland. Men hon är ingenting jämför med min mormor. Hon tycker till och med att det är roligt att städa, vilket är helt oförståligt för mig eftersom jag inte alls njuter av att plocka upp grejer från golvet och diska. Därför har jag kommit på den smarta lösningen att låta henne städa lägenheten om hon tycker den är för stökig. Ja tänker inte fråga henne om det, det kommer inte behövas, hon kommer erbjuda sig att göra det inom 10 minuter efter hon har kommit innanför ytterdörren. Jag älskar min mormor, i really do, men vi är lite olika på just den biten. 

Nu måste jag göra mig iordning och gå till skolan. Hörs sen, ha en bra dag :)♥

Läggdags!

Nu ska jag, Julia och Bessa snart gå och lägga oss. Två av oss har ju skola som börjar 08.00 imorgon. Den tredje (Julia) har ju hela dagen oplanerad. Lite småfuskigt! Jag tänkte ta kort på maten förut men vi var så himla hungriga så jag kom inte på det förrän vi käkat upp allt. Det såg gott ut och var väldigt smaskigt måste jag säga :) Mycket lyckat och extremt lätt att göra. Sådana maträtter gillar man sent på en skoldag!


Jag och Julia på Coffeeroom på Smögenbryggan sommaren 2008!
Syns ju att det var ett tag sen ;)

Nana-dags!
God natt!

Multitasking på hög nivå...

...om jag får säga så själv. Bakar äpple & kanel-kaka, morotskaka och samtidigt fixar jag middag till mig och min vän Julia som jag strax ska möta vid vagnen. Dagens middag blir honungs-, chili- och vitlöks-glaserad lax med ugnsbakade rotfrukter och grönsaker med en hemmagjord yoghurtssås :) Låter mumma i alla fall, får väl se hur det smakar. Lovar att jag ska berätta sen ;) Nu måste jag snart gå för att möta Julia och jag får inte glömma att gå till affären på vägen hem, glömde nämligen köpa en viktig ingrediens till morotskakan förut: philadelphia så jag måste fixa det! Nu ska jag gå, så hej svejs! ♥

God dagens!

Jag har bestämt mig för att göra en ny header. Känner att den jag har nu är lite tråkig plus att det vore roligare att ha lite nyare bilder istället för sådana som är ca. 2 år gamla vilket den jag har nu är. Men sådant har jag inte tid med idag för idag ska jag sjunga i kör och plugga ekonomi och träffa min vän Julia så det får vänta en dag eller två eller tre. Två veckor senare: just det, skulle ju fixa en ny header, vad hände med det? Jaja, det fixar jag imorgon. Jag lovar, det är precis vad som kommer hända, jag är ganska duktig när det gäller att skjuta upp saker och ting. Inte den bästa egenskapen but that's the way I work and there is nothing you can do about it.

Sitter för tillfället hemma och gör olika magövningar och jag ser allmänt knepig ut medan jag gör dem. Jag har ett matteprov som börjar om en kvart och jag börjar bli smått stressad men som magen är nu så går det inte. Jag hatar min mage, förstör mitt liv.

Nu ska jag fortsätta med mina små övningar. Hörs sen!



Coffee really do is the cure against tiredness!

Har nu äntligen fått i mig en kopp kaffe och mår genast mycket bättre :) Galet vad en kopp kan hjälpa, jag menar kolla bara på bildbevisen:


Innan kaffet...


...energin börjar sprida sig...


...och nu är jag på topp igen. Mums vad gott det var, ska gå och 
hämta mig en till :)

Borde nog gå och göra mig iordning lite först, kan ju inte åka till skolan med oborstat hår och i pyjamas. Nej, det går inte för sig! Måste skynda mig innan Bessa går upp bara för sen ockuperar hon badrummet och då är det kört :P

Mitt livs största svarta påsar...

...är vad jag har under mina trötta ögon för tillfället. Fy sjutton vad trött jag är! Gick upp vid 5 för att plugga vidare med mattematiken inför dagens prov, fortfarande grejer jag inte förstår och det känns lite jobbigt. Jag gav upp pluggandes igår kväll, eller rättare sagt natt, vid runt halv 1 så jag känner att en kopp kaffe eller två behövs för att sätta igång hjärnan så det är vad jag ska göra direkt efter jag skrivit klart det här inlägget. Skulle ju egentligen haft den där utmaningen med Victor idag med att jag inte får dricka kaffe och han inte får röka men jag får helt enkelt reschedule det för annars överlever jag inte dagen och det vill man ju gärna göra.

Det är dock inte bara hemska grejer, så som ett matte prov som inte kommer gå som det borde, som händer idag. Nä för senare idag så ska jag först följa med Astrid & Frida till deras kör nere i Vasa, en kul grej sådär, och efter det så kommer min vän Julia hela vägen ifrån Skara och ska hälsa på. Får det att låta som om Skara ligger jätte långt bort men det gör det inte, men en två timmar i alla fall så en liten bit är det ju. Hon passade på att göra det idag eftersom hon ändå hade tänkt gå på Håkan Hellström signeringen på Bengans imorgon. Hon vill att jag ska följa med men vi får väl se hur det blir med det. Kan ju inte säga att jag är Hellströms största fan precis!

Kan ju inte säga att det är den vackraste bilden som någonsin tagits
på mig men det är inte poängen här utan det är energin som jag hade
där som skulle behövas nu! Synd att man inte kan överföra sånt från bilder.

NU BLIR DET KAFFE!
HA EN BRA DAG!♥

Vecka 40's pinsamhet

Tänkte jag skulle börja med "veckans pinsamhet" och skriva detta varje måndag. Skulle ju kunna skriva det på söndag kväll tänker nog många eftersom det är slutet av veckan men jag har ju då kommit på att mycket kan hända under söndagskvällen och natten också och tycker därför att måndagen är en bättre dag för detta. Så vad har det hänt för något pinsamt under förra veckan. Jag måste nog säga att det mest pinsamma hände i lördags för då skulle jag skicka ett sms till min kära kusin där jag frågar om hon kan fixa dricka till mig och gissa vem jag skickar detta sms till. Inte min kusin utan min kära mamma som btw var på väg hem till mig och skulle vara framme en kvart senare. Det var smått pinsamt när de, min mamma och pappa, kom hit men som tur var så skrattade de mest åt det så det var ju skönt det. Pinsamma upplevelser är alltid extremt roliga efteråt så hoppas ni alla får vara med om något riktigt jobbigt pinsamt denna kommande veckan ;)♥

En badass håltimma...

...är precis vad jag har just nu. Vanligtvis på måndagar så har jag en 2 timmars håltimma men eftersom svenska läraren av någon anledning inte kände för att komma till våran lektion idag så utökades denna 2timmars stund till 3 timmar så det är gött. Sitter just nu i lägenheten och ska ta mig en kopp kaffe och lite mörk IKEA choklad. Mums filibabba :)


Tänk vad glad man kan bli av lite kaffe & choklad♥

Nu ska jag vara duktig och gå och plugga matte och engelska, och kanske samtidigt kolla på ett avsnitt av säsong 4 av O.C. Fick boxen av Anna idag :D

Måndag igen...

Guten morgen guten morgen!

Åh vad jag är pepp på att åka till Frankfurt just nu! Jag och Bessa satt hela kvällen igår och pratade om vad roligt det skulle vara att bara komma iväg någonstans precis just nu. I för sig så är det bara 2 veckor, 4 dagar och 9 timmar kvar tills planet lyfter och vi åker mot Frankfurt men det känns ändå så himla långt borta. Jag vill åka bort NU!

Så, idag är det måndag och vad händer det för roligt denna måndag 11 Oktober 2010? Jo det ska jag berätta...absolut ingenting. Allt jag har planerat för dagen är att gå till skolan (of course) och sedan komma hem och plugga matte till matteprovet imorgon. Att komma iväg och träna skulle nog göra gott eftersom jag inte kom ut för att springa nu på morgonen som jag planerat. Men jag orkade bara inte. Jag har vaknat från och till under hela natten. Usch! Inte roligt alls! Kanske kan få sno en gratiskupong av Frida sen som hon har på Sportlife, känner att jag inte riktigt har råd att köpa mig ett eget gymkort just nu. 

Sitter och äter en mumsig frukost at the moment: smoothie gjord av päron, äpple och linfrön. Väldigt exotiska varor :P och en kopp kaffe såklart. Vet inte riktigt hur jag ska klara av morgondagen. Jag och Victor har en deal att imorgon så får jag inte dricka något kaffe om han inte röker på hela dagen. Jag har ett matteprov imorgon och jag får inte dricka kaffe. Jag kommer lätt skylla på honom om jag inte klarar provet ;) Nu ska jag gå och ta mig lite mer kläder, sitter i endast klänning för tillfället och det ser smått bart ut. Och kallt ut, med tanke på att det är hur dimmigt som helst ute, ser ingenting när jag tittar ut genom fönstret. Men med ett par strumpbyxor och en tjock kofta plus halsduk så ska det nog bli bra :) 


Dagens outfit, fast med tröja, jacka, halsduk och vantar också. Är ju
inte sommar längre.


Ha en bra dag ♥

God kväll!


Jag sitter just nu och äter omelett med tonfisk och grönsaker på, trots att klockan antagligen är för mycket för det. Men jag blev så himla hungrig helt plötsligt och blev så himla sugen på ägg och tonfisk. Rebecca sitter duktigt och gör sin läxa medan jag sitter och slappar framför The Big Bang Theory. Haha älskar Sheldon. Han är bara helt galet klockren! Kan inte säga mycket annat om honom. Jag är jobbigt pigg för att ha varit uppe i snart 16 timmar. Känns som om jag kan vara uppe hela natten men det är antagligen inte en så bra idé. Kommer nog bli att jag är vaken till tidig morgon och sen sover i 2-3 timmar och så är hela morgondagen förstörd. Har hänt förut and I think it's about to happen again. Seeegt! Jag som hade tänkt komma ut och springa innan skolan imorgon. Får väl se hur det blir med det. Nu ska jag käka upp min omelett innan den kallnar ännu mer. 

Hoppas ni får sova mer än vad jag antagligen kommer få inatt.
Natti natti ♥

♥ ♥ ♥

Det är Oktober. Det är CANCERMÅNAD: Till minne av varje cancerpatient, familjemedlem och vän som har förlorat sin kamp mot cancer, och för att hedra dem som fortsätter att erövra den!




Farfar, det var inte din tid att lämna oss. Du hade sådan energi, du var den bästa farfadern man kunde fått. Det har nu gått 5 månader men jag har fortfarande inte förstått att du är borta. Det känns overkligt, det känns tomt. Kommer alltid att älska dig, kommer alltid att sakna dig


10/10/10

God förmiddag kära blogg! 
Idag är det den tionde i tionde i tionde :P

Kass uppdatering, i know, men nu har min kära far äntligen fått internet att fungera ordentligt igen så tack för det pappa. Det har hittills varit en mysig helg tycker jag. I fredags så kom mina vänner Astrid och Frida och hälsade på mig och Becca och vi hade myskväll med tacos och Idol. Så glad att Olle och Linnea fick stanna kvar, de är mina absoluta favoriter just nu! Men nu ska jag berätta lite om hur min första vecka i den nya lägenheten har varit och jag kan väl inte säga mycket annat än att den varit pretty awesome. Jag älskar mina föräldrar och min bror men vad skönt det är att inte behöva höra tjatet från dem varje eviga dag. 

I måndags då, första kvällen, så hade vi, jag och Becca, en liten mysmiddag med pizza, kex, brieost och cider och jag var allmänt lycklig.
Kass bildkvalité pga att vi inte hade några lampor förutom den röda
lampslingan med hjärtan och några ljus. Men det var mysigt!
I tisdags kom Astrid och Frida och hälsade på för första gången och de hade en jätte söt kaktus fylld med godis. Kaktusen var lite ostabil så vi var tvungen att lägga den ner på bordet, men godiset var lika gott ändå ;)

Det var en liten lapp som kom med kaktusen också där Astrid och Frida så finurligt hade skrivit: 

GRATTIS TILL ER NYA LYA,
SLÄPP INTE IN SCYSCRAPE MED SIN SPYA.
HÄR HOPPAS VI NI SKA TRIVAS,
MEN FÖRSÖK ATT INTE KIVAS.
VI HOPPAS I GBG BRA NI MÅR,
MÅNGA LYCKO-KRAMAT FRÅN ½ FANTASTIC 4!

Lite av grejerna i texten är inside jokes men jag tycker de är otroligt duktiga som fick ihop det, fick det att rimma såpass bra som det gör. 
Här har vi de två rimsmidarna♥


Bessa provade min abtrainer :P

Sen kom onsdagen och då var Eddy, Rebeccas pojkvän, här. Vi lagade då till en mycket god middag: Thaigryta med kyckling, kokosmjölk, lime och lite olika smörstekta grönsaker som vi hade risnudlar till. Mycket lyckat blev det måste jag säga! 


Fortfarande inga riktiga lampor, vi levde praktiskt taget i rosa ljus i en vecka. Här är
våran fina middag med Bessa i bakgrunden som försöker att inte synas. Går sådär!

I torsdags så träffade vi Rebeccas vän Emma och hon bjöd oss på middag ute på stan. Mycket snällt av henne :) Sen kom hon hit och drack kaffe, hon var ju tvungen att se lägenheten ;) Jag har träffat henne en gång förut men bara snabbt, så det var kul att lära känna henne lite bättre.

Igår var det lördag och då kom mina föräldrar hit och vi och Bessa åkte till IKEA för att handla lite grejer till lägenheten. Det kändes lite småkonstigt, har fortfarande inte förstått att jag inte bor "hemma" längre, men det var kul :) Vi köpte en del, men det är fortfarande mycket som saknas. Vi köpte hyllor, lampa, glas, "soppåsehållare", high-tech diskborste (enligt Rebecca för att den hade en sugpropp längst ner så den kunde stå upp själv), torkställ, mm. Mamma och pappa hade med sig alla mina lådor och grejer som inte fick plats i bilen i måndags så nu har jag nästan allt här. Det jobbiga är bara att hyllorna vi köpte kan vi inte sätta upp för pappa glömde just de verktygen så vi har ingenstans att ställa sakerna, så det mesta är fortfarande nedpackat. 
Jag skulle vilja få upp det snart, eftersom på lördag ska vi ha en inflyttningsmiddag/fest så då skulle det vara kul om det var lite bättre ordning på stället. Playstationet är här i alla fall och man behöver ju faktiskt inte så mycket mer i livet än singstar och rallyspel.






Dessa glas köpte vi :) De är lite oskarpa på bilden, men de är fina!






Man blir trött av att gå på IKEA så vi fick sätta oss för att vila lite.
Mattorna var väldigt bekväma!



Detta köpte vi och Bessa posar väldigt fint framför kundvagnen ;)


Hon skulle spotta i tuggummit i papperskorgen.
Hon lyckades nästan.
Tuggummit fastnade på utsidan av papperskorgen.
Hon träffade papperskorgen i alla fall :)


Efter en dag på IKEA ♥

Slutligen, idag är det söndag och jag har tre prov nu i veckan. I fysik, ekonomi och matte så jag borde nog börja plugga på det nu. Så bye bye ♥







7 Oktober

Tjenixen pixen!

Har pga dålig, eller rättare sagt ingen, internet uppkoppling kunnat skriva något på bloggen på några dagar men jag ska skriva mer så fort vi har fått det fixat ordentligt!

Natti natti ♥

Min mage är inte min bästa vän!


God Morgon!
Idag har jag ont i magen, inte roligt, så jag sitter hemma just nu istället för att vara i skolan där jag borde vara. Så vad står på dagens agenda då? Vila, kolla TV, plugga och städa lite. En promenad skulle ju inte skada heller. Jag och Becca ska ut på upptäcktsfärd ikväll i hopp om att hitta gymmet som ska finnas här i huset någonstans. Det ska också finnas någon sorts relaxavdelning som vi hoppas hitta. Nu ska jag fixa frukost och kolla något avsnitt av Kungarna av Tylösand. Har faktiskt inte kollat på det någon gång, är det något att ha tro? Det märker jag väl! 

Hörs sen!

Kan börja leva normalt igen :P

Hej hej bloggen!

Extremt dålig uppdatering från flytten pga att vi inte har haft något internet, tills nu :D Hemskt vad man är beroende av internet egentligen. Känns som om livet inte funkar som det ska utan det. Nu kan jag berätta liten om flytten då, flyttade ju till Göteborg igår :) Jag har väldig träningsvärk i kroppen just nu efter allt lyftande av möbler uppför alla trappor som gjordes igår. Jag har faktiskt varit duktig nog att packa upp precis allting som jag hade med mig, jämfört med min kära roomie som fortfarande har någon låda stående ute i hallen och en tre-fyra ouppackade väskor. 

Jag fick inte med mig alla mina lådor hit och när jag började packa upp märkte jag att jag nog valde fel lådor att ta med. Glömde lådan med köksgrejor så just nu käkar vi med plastbestick och har inget vettigt att tillaga maten med. Men vi får leva såhär i en vecka ungefär, eftersom föräldrarna kommer till helgen med resten innan vi åker till IKEA för att inhandla allt vi inte har som vi behöver :)

En annan grej som jag glömde var lampor, hade inte en tanke på att det blir mörkt på kvällen. Lite blond-varning där. Tur jag ska färga håret mörkt snart ;) Som tur är finns det ljus, som btw är mycket mysigare än jobbiga lampor. Jag har kommit på att  jag och Rebecca är är extrema teknikfreaks. Jag sitter med datorn, hon med mobilen och vi tittar samtidigt på TVn. Inte bra, inte bra! Tittar på OC såklart, ska få Rebecca att bli beroende också :P

Jag ska ladda upp bilder från lägenheten imorgon så ni får se hur allt ser ut. Nu ska jag njuta av sällskapet, OC och den fina godiskaktusen som vi fick av Frida och Astrid som var här och hälsade på förut. Mycket mysigt, många skratt :D 

Ha en mysig kväll nu, så skriver jag mer imorgon! ♥

The day we've all been waiting for is here


Eller i alla fall dagen som jag har väntat på ett bra tag nu är här. Idag är dagen som jag flyttar ifrån lilla Trollhättan till det lite större Göteborg med min vän Rebecca. Jag vet att jag har tjatat lite om detta ett tag nu men nu ska jag inte göra det mer. Nu kommer ni få höra om hur det går med upp-packandet och så istället, kul va? Ska försöka lägga upp så mycket bilder som möjligt på lägenheten under tiden vi grejar :) Nu ska jag äta upp min frukost så jag kan börja bära ner resten av lådorna till bilen och göra mig iordning. 

Ha en bra dag! ♥

3 Oktober

Hejsan svejsan!

Har faktiskt gjort nästan allt det jag sa att jag skulle göra idag. Allt förutom att plugga så mycket som jag hade tänkt. Däremot så har jag hälsat på mina kusiner två gånger under dagen så jag tycker att det evens out :P Nu är allting packat i alla fall och alla stora möbler har lastats på släpkärran och täckts med en gigantisk presenning. Det är väldigt skönt att pappa ska köra ner allting imorgon för då får jag skjuts till skolan och slipper ta det dumma tåget :) Det är jätte töntigt säkert, men sen ungefär 2 timmar tillbaka så har det pirrat som bara den i magen. Jag längtar så otroligt mycket tills imorgon eftermiddag. Känns väldigt bra att jag inte har några prov eller så imorgon, skulle failat det totalt. Ingen koncentration skulle finnas överhuvudtaget ;)  

Bakat är något jag har gjort idag i alla fall. Bakade bullar och gjorde müsli. Båda blev väldigt lyckade om jag får säga så själv. 

Älskar att baka :D


Såhär såg mina bullar ut när de var klara. De är gigantiska kan jag berätta, den största är 14cm i diameter. Var ju tvungen att mäta! Receptet jag använde är amerikanskt (vilket förklarar storleken) och är följande:

Ingredienser

1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ekologiskt ägg
12 dl vetemjöl special
Fyllning:
50 g pecannötter
50 g valnötter
250 g mjukt smör
1.5 dl farinsocker
1 msk malen kanel
1.5 dl russin

Smör till formen
Ägg till pensling
Pecannötter
Valnötter
Råsocker
Cream cheese glaze:
200 g Philadelphiaost
3 msk ljus sirap
1.5 dl florsocker
Skal av 2 lime och saft av 1 lime


Gör så här

1. Stöt kardemummakärnor fint i en mortel och värm dem med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.

2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.

3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.

4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.

5. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Krossa nötterna grovt med händerna och blanda dem med smör, farinsocker, kanel och russin till en mjuk röra.

7. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, kavla ut den och stryk på rikligt med fyllning. Rulla ihop den till en tajt rulle.

8. Lägg skarven neråt och skiva rullen i 3 cm breda skivor. Det ska bli cirka 16 bullar.

9. Smörj en plåt med höga kanter och lägg i bullarna. Tryck ner mitten av bullarna med tummen.

10. Sätt ugnen på 200 grader.

11. Jäs under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.

12. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över nötter och råsocker.

13. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.

14. Cream cheese glaze:

15. Blanda Philadelphiaost, sirap och florsocker i en skål.

16. Smaksätt med rivet limeskal och saft.

17. Vispa glazen med elvisp tills den är luftig.

18. Ringla ut toppingen över bullarna när de är nygräddade men har svalnat något.

19. Låt dem svalna helt och bryt sedan loss dem från varandra.

Detta är bara ett recept som måste prövas, så gudomligt goda blev dem. Ska ta med dem till lägenheten imorgon och bjuda Rebecca och hennes pappa hade jag tänkt, det är ju faktiskt kanelbullens dag då. 

Nu ska jag fixa iordning allt för imorgon, se till att jag verkligen fått med mig allt och sen får jag väl plugga en liten stund innan jag ska nana antar jag. Skulle va skönt att inte ha massor av plugg imorgon, kommer nog ha tillräckligt att göra då.

God natt bloggen!



God Morgon!


Står just nu och gör mig själv en mumsig omelett till frukost med massa gottigt på såsom soltorkade tomater, smörstekta champinjoner, vitlökssalami, parmesanost och lite spenatsallad...mmmh vad mumsigt det ska bli! Ska nog lägga på en klick creme fraiche också :) Idag händer det, som jag skrev igår, mycket. Vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt. Men jag kom upp tidigt iaf så det är ju en bra start. Nu när jag njuter av min mumsiga omelett ska jag passa på att plugga lite matte samtidigt, kommer nog kolla lite på TV också. Multitasking på hög nivå :P 

Nu gick min mormor upp så jag antar att det inte blir något TV-tittande utan jag får nog "replaca" det med att socialisera med henne samtidigt som jag gör de två andra sakerna, äta och plugga matte ;)

Ha det bra, hörs senare!

2 Oktober

God kväll bloggen! 

Har inte blivit så mycket uppdatering de senaste dagarna men det har vart så mycket att göra. Jag har packat och rensat och städat bland mina grejer under hela under hela dagen idag och igår kväll när jag kom hem var jag så himla trött så jag somnade helt seriöst efter Idol :P Somnade med handen i chipsskålen, haha! 

Nu är det Oktober, helt galet vad tiden går fort egentligen. Det är som jag brukar säga att snart sitter man gungandes i en gungstol på verandan av ett ålderdomshem. Men som sagt så är det Oktober nu, ny månad, nya möjligheter, nya upplevelser. Nya upplevelser kommer det ju garanterat att bli, flyttar om 2 dagar nu. Helt sjukt känns det! Sitter i mitt rum just nu som är helt tömt på grejor. Ser smått deprimerande ut! Det är lite tråkigt att jag inte har kunnat ta och lägga upp några bilder på mina förberedelser inför flytten, det är alltid roligare att visa med bilder, men det är fullständigt omöjligt eftersom min pappa är i Paris och leker fotograf för någon icke existerande tidning på bilmässan som pågår där just nu. Vilken nörd han är ibland! Han borde komma hem om några timmar förresten och då ska han få den roliga uppgiften att åka till garaget för att hämta fler flyttlådor eftersom de på vinden tog slut nu under kvällen och han var duktig nog att ta med sig nyckeln till garaget till Frankrike. 

Jag har precis kollat klart på säsong 3 av the O.C. nu och usch vad sorgligt det är. Jag tänker inte skriva vad som händer, även fast jag antar att 99,9% av alla människor på jorden redan vet det, för jag vet att min vän Rebecca inte har kollat på det avsnittet och jag vill ju inte spoila allt för henne om hon nu läser detta. Så snäll är jag :P

Nu ska jag gå och ta fram lite ingredienser för morgondagens bullbak och müsli-tillverkning. Det är ju faktiskt kanelbullens dag på måndag så jag tänkte att det kan vara trevligt att ha lite kanelbullar att mumsa på under rasterna när vi håller på att bära in grejer och packa upp i den nya lägenheten. Müslin ska jag göra för att det helt enkelt är underbart gott :) Det är alltså ganska mycket som ska hinnas med under morgondagen. Jag ska baka bullar, göra müsli, packa klart, handla mat, plugga en hel del eftersom jag inte hann med någon idag, träna och hälsa på mina kusiner. Herregud, vet inte om det är möjligt att hinna med så mycket grejor på ett dygn. Känner ett jag kanske borde gå och lägga mig snart så jag kan gå upp tidigt för att sätta igång. 

Åh, jag måste bara berätta en grej. Min mormor är den mest underbara mormodern som man möjligtvis kan ha. Idag när jag vaknade så kommer hon fram till mig med ett paket kaffe och ett paket kaffefilter så att jag kan koka kaffe direkt när jag flyttar in och inte behöver oroa mig över det. Hon känner mig, vet vilken kaffekäring jag är :P Sen idag till lunch så lagade hon min och min brors absoluta mormors-favoriträtt. Äkta husmanskost, kött med potatis och brun sås med kokta ärtor och morötter. Fast det är tillagat på något speciellt sätt såklart ;) Älskar verkligen min mormor! Jag och min bror har så att denna rätten är våran mormors-favoriträtt, sen har vi också en farmors-favoriträtt, en mormors-favoritkaka(fast min är inte samma som min brors) och en farmors-favoritefterätt. Vi är lite knasiga men det är bara så det är. 

Nu ska jag gå och hålla min mormor lite sällskap. Känner mig lite osocial när jag sitter inne på mitt rum med datorn när hon sitter ute i vardagsrummet. Så god natt, sov gott! ♥

RSS 2.0