Uppe med tuppen

Njaa inte riktigt uppe med tuppen men jämför med igår så är jag uppe riktigt tidigt. Igår tog jag igen all sömn eller vad man ska säga från jetlagen så jag vaknade inte förrän halv 4...på eftermiddagen! Trots att jag ställt 2 alarm på morgonen :O Ibland undrar man ju om det är något seriöst fel på mig. På grund av detta så blev det inte någon utgång igår som det var planerat för jag kände att jag behövde vara hemma och plugga under resten av dagen istället. 

Jag vet inte om ni har märkt det men jag har börjat lägga upp inlägg från USA-resan. Jag skrev en resedagbok under hela resan och lägger nu upp detta som inlägg, anledningen till att ni kanske inte har sett dem är för att jag har lagt dem på sina riktiga datum, alltså då jag skrev det i min resedagbok. Så skrev jag något den 16 April i resedagboken så ligger det under den 16 April här på bloggen ;) I inläggen finns även en hel del bilder från resan :) 

Vad ska Sandra hitta på idag då? Jo eftersom jag var extremt ineffektiv igår så får jag vara väldigt effektiv idag. Detta står på dagens schema...

  • Träna

  • Städa hela lägenheten som är ett bombnedslag

  • Plugga engelska och matte

  • Gå till läkaren för att kolla upp en grej

  • Skulle vilja hitta på något med någon imorgon kväll men det är tveksamt om jag hinner med det. Får se hur mycket jag hinner med under dagen.


Nu springer jag iväg till gymmet :) Hej hej!


Snygg bild på mig från ett blåsigt New York ;)

25/4 2011

Eller aah, egentligen är det ju fortfarande den 24/4  för oss (amerikansk tid) men eftersom vi just nu är på planet i Düsseldorf, Tyskland så är det nu den 25 April 2011 och klockan är 08.110 men för oss är den 02.10 och det känns i huvudet. Man är lite småtrött i skallen! Vi lyfte från Miami klockan 16.20 (igår) och landade här i Düsseldorf för en halvtimma sedan ungefär och nu ska vi precis lyfta och bege oss till Berlin där vi ska stanna till 13-tiden så då ska vi hinna få i oss lite lunch innan vi tar det sista flyget mot Göteborg. Jag är så himla trött på att flyga nu så det kommer nog att ta ett tag tills jag gör det nästa gång. Nackdelen är j att jag älskar att resa och det blir svårt att göra det ena utan att göra det andra. Jag är ganska säker på att det inte kommer bli någon flygning för min del förrän i slutet av sommaren i alla fall och det är ju ett tag kvar. Vi får se hur det blir med det! När vi kommer fram i Göteborg kommer klockan vara ca. 15.00! 

NU ÄR JAG HEMMA I SVERIGE IGEN! Sitter just nu i bilen på väg mot Trollhättan från flygplatsen. Egentligen hade jag tänkt åka direkt till lägenheten i Göteborg nu när vi kommit hem men så kom jag på att jag lämnade mina nycklar i Trollhättan så jag får åka ner till Göteborg någon gång i veckan istället. Så vad tycker jag om den här resan nu då? Den har varit helt fantastisk! Vilka upplevelser vi har fått vara med om, helt galet. New York och Miami var två helt olika semestrar. New York var ju mer en intensiv och händelserik resa medan Miami var mer avslappnat och lugnt, det var ju mer av en solsemester. Lite bränna har jag allt fått men ett par dagar till i solen skulle inte skadat :) eftersom vi spenderade två hela dagar i Sawgrass Mills Shoppingcentret. New York vill jag väldigt, väldigt, väldigt gärna åka tillbaka till. Det är en obeskrivligt häftig stad som man omöjligt kan bli trött på. Jag sade redan första dagen vi var där att "Jag är kär. Här ska jag bo någon gång i mitt liv även om det bara är för ett halvår." då jag menar att jag är kär i staden. Ni måste verkligen dit, ni som inte har varit där än och när jag tänker efter så borde ni som redan varit där åka dit igen för ni kan omöjligen hunnit med allt som finns att göra där. Det tar aldrig slut! Miami var också ett grymt häftigt ställe där det var alldeles perfekt varmt och vi bodde på ett riktigt fint och fantastiskt bra hotell med en fabulous sushi-restaurang. Jag vill tillbaka NU! Flygresan hem gick oväntat fort, antagligen för att jag sov ungefär halva resan. GÖTT! En kortfattad sammanfattning av rean as a whole är att den var grymt rolig, härlig, fantastisk och lite överväldigande. Det var så kul att åka dit vi åkte och jag är så lyckligt lottad och tacksam över att ha föräldrar som drar med mig på sådana här äventyr. Tänk vad mycket jag har fått vara med om tack vare dem.

Jag har ju som mål i livet att ha besökt/varit i 50 olika länder, eftersom jag älskar att resa så mycket, och just nu, om jag inte har glömt något, så har jag varit i 14 olika länder. När jag säger "varit i" menar jag inte åkt igenom eller mellanlandat i, för då skulle det vara väldigt många fler, utan enligt mina regler måste jag ha spenderat en natt i landet för att jag ska ha besökt det. Så 14 är gjorda, bara 36 kvar då! Om jag håller samma tempo kommer jag ha besökt mina 50 länder vid 63-64 års ålder. Haha, kanske får ta och öka tempot lite ;) 14 olika länder plus att jag bott utomlands i 3 år också är ändå ganska mycket för en 18-åring och jag har bara mina föräldrar att tacka så TACK mamma och pappa :D

Nu är denna resedagbok slut! Jag tycker det är så kul att skriva sådana här för det ger en möjligheten att se tillbaka på resan på ett helt annat sätt. Rekommenderar det starkt! Bye bye! (for now!)


Viktor, trots sin ålder på snart 16, har fortfarande problem med att smörja in sig med solkräm :S


Han har dock inga problem med att act sexy with a palmtree ;)




Vi var ute sista kvällen och beställde in en gigantisk margarita! 


På vägen till flyget stannade vi på Walmart, godis-sektionen var ganska STOR!


Jag med min underbara familj ♥ Resan var fantastisk!

22/4 2011

God morgon, god morgon! 
Klockan är lite efter halv 8 och jag och pappa sitter och väntar på att mamma och Viktor ska bli klara så att vi kan gp ner och käka frukost innan vi ska åka mot Everglades där vi ska åka på "Krokodil-safari". Jag är livrädd! Jag vill dit för att det låter som om det är en häftig upplevelse men jag vill samtidigt inte dit för jag är livrädd för att båten ska välta eller att en krokodil attackerar oss eller något sådant. Usch! Efter vi varit på denna "airboat ride" bland krokodiler och andra vilda djur så ska vi eventuellt till Miami Beach!

Vi sitter i bilen just nu och när jag kollade ut genom fönstret för en liten stund sedan så såg jag en påfågel gåendes på trottoaren. Haha, inget man skulle se på Sveriges gator precis. På tal om ingenting...Vet ni hur det är att bli mobbad av familjen? Det har jag nämligen fått uppleva de senaste dagarna. Jag får dagligen höra kommentarer såsom "kräfta", "rödljus" och "om du skulle ställa dig mitt i vägen så skulle alla bilar stanna.". Känns sådär! I och för sig har de en poäng med det de säger. Jag är ju faktiskt knallröd. Idag är det dock bättre. Jag är fortfarande röd men inte lika knallröd som jag varit de föregående dagarna. Jag hoppas jag hinner bli lite brun innan vi åker hem. Lite pinsamt om jag kommer kritvit eller knallröd. 


Trots att jag var livrädd för krokodilerna så måste
jag medge att området vi åkte i var väldigt vackert :)






Älskar påfåglar, så himla fina är dem!


Förstår inte hur småfåglar som dessa vågar sitta så nära vattnet...


...det ligger sådana här och lurar i närheten. Ser ni den? ;)

21/4 2011

Hej hej!
Sitter i bilen på väg till Sawgrass Mills där shoppingen fortsätter. Hoppas jag hittar mycket :) Jag måste få berätta om Bubba Gump's Shrimp Company som vi var på igår ikväll. Det var en av de godaste middagarna jag ätit på länge. Jag beställde in en gryta fylld med krabba, musslor, hjärtmusslor och tigerräkor och allt detta hade fått koka ihop tillsammans i massa goda kryddor. Det var så galet gott! Stället Bubba Gump's startades efter filmen Forrest Gump kommit ut och är baserat på den. Ni som har sett denna gudomligt grymma film vet vem Bubba som drömmer om att öppna en restaurang där folk äter räkorna han fångat och det är det som är denna restaurang. Jag älskade stället och även idéen i sig :) Efter middagen gick vi tillbaka till hotellet där vi tog en efterdrink innan vi gick upp till rummet där vi sten-somnade. 


Familjen på Bubba Gump's :)


Viktor lekte Forrest Gump som väntar på bussen ;) Nästan lite likt!

I morse vaknade jag hyfsat tidigt, innan alla andra, så jag bestämde mig för att gå ner till hotellets gym och träna. Grymt härligt var det! Sedan blev det hotellets otroligt goda frukost och efter det lite solande vid poolen. Men vi solade alla bara ryggen eftersom vi bränt oss på framsidan av kroppen. Får se om vi hinner med någon solning senare också men jag tvekar på det. Jag älskar Sawgrass Mills Shoppingcentret! 


Viktor tränade också imorse och tog sig en löptur/promenad på stranden och tyckte sedan att han förtjänade en dricka och är man i USA, why not do it the American way? Ca. 1,5 liter av Rootbeer! Fyfan vad äckligt det är, smakar flytande tandkräm. Bläää! Har aldrig gillat det och kommer aldrig gilla det.

20/4-11

Hej och hallå! Jag sitter just nu på hotellrummet och ska alldeles strax göra mig i ordning för att gå ut och käka middag. Vi ska gå på Bubba Gump's Shrimp Company som vi egentligen skulle gått på igår under min födelsedag men det blev inte riktigt så. Vi började min 18-årsdag med hotellets grymt goda frukost-buffé som var fylld med färska jordgubbar, blåbär, ananas, världens godaste vindruvor, sjukt god äggröra och mycket mycket annat. En frukost just i min stil! Efter vi ätit oss proppmätta gick vi ut och solade och badade ett tag innan vi åkte till ett gigantiskt shopping-center kallat Sawgrass Mills där vi spenderade de nästa 8 timmarna och då hann vi inte ens med en tredjedel av alla affärerna så vi ska tillbaka dit imorgon igen :) När vi var tillbaka vid hotellet igen var klockan redan tjugo i tio och restaurangerna stänger 22.00 på vardagar så vi fick springa in på 7eleven och köpa oss lite ost, kex och frukt som fick bli min födelsedagsmiddag. Haha, riktigt lyxigt ;)!


Ser ni hur sjukt stort shopping-centret är? Det är över 350 affärer och alla är grymt stora!


Middag från 7eleven är ju aldrig fel ;)

Idag har vi legat och slappat på stranden under hela dagen och jag är nu lika röd som kräftorna vi kommer äta ikväll. Det är inte för att jag smörjt in mig för lite utan jag smörjde in mig som attan med en solkräm där det stod på flaskan att det var "good water resistance" i den och därför så tänkte jag ju inte på att jag kanske borde smörja in mig på nytt någon gång efter alla dopp jag tog i havet under de timmarna vi var på stranden. Känner mig smått dum! Det värsta är ju inte att det ser förjävligt ut utan att det gör så sjukt ont Men men, jag får skylla mig själv.


Jag fick mig i alla fall en öl (från 7eleven ofc) på min födelsedagskväll :)
Har på mig min snygga, alldeles för stora, Hard Rock Cafè tröja från NY! Sover i den :)


Japp, såhär ser jag ut då!


Happy Birthday To Me ;)

Idag, prick nu, är det min 18-årsdag och jag ligger antagligen på Miami Beach och solar :D
Helt okej sätt att fira sin 18-årsdag på tycker jag.



I'M IN MIAMI BITCH!

18 April 2011
Oh my freakin' god! Vi landade i Miami för en timme sedan ungefär och sitter nu i våran hyrda Cadillac och är på väg till hotellet. Det är så sjukt varmt här, helt galet! När vi gick ur planet slogs värmen emot oss, men jag klagar verkligen inte :D Flygresen var grymt bekväm! Familjen fick utspridda platser förutom jag och Viktor som fick sitta bredvid varandra och vi fick lätt de bästa platserna. Medan mamma och pappa hade ungefär ett 40-50 cm stort utrymme för benen så hade jag och Viktor ca. 1.5 meter. GRYMT GÖTT! Resan gick väldigt fort, antagligen för att jag satt och kollade på film hela tiden. Ibland är det bra gött att flyga :)


Pappa som var tvungen att ha ett kort på honom och de 4 avgasrören på hans Cadillac :P

Idag började vi dagen med en promenix i Central Park, det är en ganska stor park. Jag och mamma tappade bort oss lite när vi skulle tillbaka till hotellet. Skulle vara lite jobbigt om vi inte hittade ut för då skulle vi missat flyget till Miami. 


Jag, med min turist-tröja och kaffe i hand :)


Söta mamma i Central Park :)

Igår var vi på en natt-busstur med världens goaste guide. Han var en 22 år gammal Brooklyn-bo som hade en röst han hade privat och en speciell "guide-röst" som han bara använde dessa turer, plus som ett party-trick ibland, berättade han. Det lät så kul! Han lät som en Disney-figur! Så himla charmig i alla fall och att åka över till Brooklyn och se Brooklyn-bron och hela Manhattan lysa i mörkret , som vi gjorde, var grymt mäktigt. Det var så fint! Visst, det finns skyskrapor i Frankfurt, där jag bodde, också som man sett lysa i mörkret men detta var liiiite större och det var ett ganska stort antal fler skyskrapor i New York. Ni som aldrig har varit i New York, åk dit så fort ni får möjligheten till det för det är en riktigt häftig stad. Vad gjorde vi mer där då? Vi var bland annat på New York's största McDonald's, men vi åt ingenting för vi var fortfarande proppmätta efter de gigantiska, men delicious, hamburgarna som vi åt på Hard Rock Café. Riktigt gott var det! På tal om McDonald's så fick vi reda på, av den roliga Disney-talande guiden, hur många McDonald's det finns i New York och det finns alltså 250 stycken!!! 250 stycken McDonald's i EN stad och det sjuka är att hela 86 STYCKEN AV DEM LIGGER I MANHATTAN. Helt sjukt!


Bror & jag på sightseeing-bussen :)


Bror & jag på Hard Rock Café :)


Jag & min hamburgare på Hard Rock Café!


Vi gick även på Broadway där det fanns en hel vägg som New York-borna varje
nyår fyller med sina önskningar inför det nya året. Lite maffigt!


Nu är vi i alla fall i Miami och det är ca. 80°F ute. Har inte riktigt koll på hur många °C det är men det är riktigt gött ute :) Btw, idag är det min sista dag som 17-åring. Imorgon är det min 18-årsdag och får jag fira det med en god drink? Nej, absolut inte, för här är det 21 som gäller! Med dricka kan jag göra senare ;) Jag är hellre i Miami än i Sverige just nu faktiskt! No offense Sweden but in Miami there's no risk of snowstorms in April as it is back home. Sorry! Men jag kommer hem om en vecka igen, antagligen brun och glad och då ska min födelsedag firas ordentligt. Nu ska jag njuta lite av den härliga utsikten från bilen där jag har öppet fönster only because I can ;) I'M IN MIAMI BITCH!



Miami, here I come♥

Idag åker vi från New York till Miami där vi ska bo under resten av resan. Ska bli så skönt med lite sol och värme. Att minska på sin blekhet skulle inte skada precis ;) 


17 April 2011

God morgon! Klockan är 06.00 ungefär och jag har varit uppe sedan 05.13. Då vaknade jag och var helt utvilad. Inte så konstigt i och för sig eftersom vi alla somnade runt halv 8 - 8. Vi var, som jag sa igår, ganska trötta. Idag har vi en hel del på schemat. Vi ska...

  • gå till central park (eftersom vi bor precis bredvid)

  • gå på Fifth Avenue

  • åka upp till toppen av Rockefeller Center

  • gå till lite roligare affärer

  • eventuellt gå på Broadway ikväll :)
Nu ska jag gå och göra mig i ordning så vi kommer iväg och kan käka frukost. Får se vart vi hamnar idag!

Hej hej. Nu är vi back at the hotel. Idag åkte vi upp till toppen av Rockefeller Center som har en helt okej utsikt ;) Ser hela New York därifrån :D Jag shoppade även en hel del kläder i min nya favoritaffär Forever21. De har jättemycket fina kläder och de kostar praktiskt taget ingenting. Det är superbilligt, i like :) Vi har även gått en hel del på fifth avenue och och åkt runt med lite andra sightseeing bussar. Det har varit en riktigt bra dag :D


Som sagt, utsikten var helt okej ;)





16 April 2011

Fyfan vilket väder det är. Det har varit mörkt och kallt hela dagen och de senaste par timmarna har regnet bara öst ner. Gissa vilken familj som bestämde sig för att gå de sista 20 kvarteren till hotellet utan paraply när regnet öste ner istället för att som normalt folk ta en buss eller subway? Jo, the Frykmans (aka Freakmans) Men det var faktiskt skönt för jag har varit så himla trött de senaste timmarna (jetlag?) men regnet gjorde så jag vaknade till lite så nu är jag pigg och vaken och Viktor och pappa leker mannekänger och visar allt de har köpt på Macy's, världens största affär. Jag gillade inte affären överhuvudtaget. Majoriteten av kläderna var för herrar och ungefär 95% av alla damkläder var tantiga som attan och de 5 % som bar för folk i min ålder såg riktigt billiga ut och kostade ändå en hel del. Trökigt! Samtidigt så var jag så himla trött så jag ville bara lägga mig ner på golvet och sova.


Det är en ganska stor affär alltså. Den tar upp ett helt "block" :O

Resten av New York har dock varit fantastiskt. Vi började dagen med att till NYC - fresh fruits och käkade frukost. För mig blev det en mozarella-, kalkonbacon-, och tomat-omelett och en tripleberry-smoothie till. Riktigt gott var det! Sedan gick vi runt lite i stan, gick till Broadway och Times Square där vi hoppade på en sightseeing buss som verkligen var kanon. Trots det kalla och gråa vädret så satte vi oss på övervåningen av dubbeldäckaren där det inte var något tak. Det var lite små-kallt men utsikten var värd att man frös lite. Vi fick se hela New York! Allt från China Town, SoHo och Ground Zero till Fifth Avenue, Empire State Building och Broadway. Riktigt roligt och intressant var det. Times Square är verkligen något utöver det vanliga. Det är gigantiska TV-skärmar precis överallt, färgglatt och ljust som attan och det finns där butiker såsom M&M's (godiset) och Hersey's Chocolate Store. Vart ser man det förutom i New York, godissorter med egna affärer. Det är ju inga små affärer heller. Här snackar vi stora flervåningsaffärer fyllda med bara deras godis och tröjor med tryck av deras godis på. Helt sjukt! Vi fick reda på att M&M's butik går back massor varje år men det gör dem ingenting för den är endast där som reklam, inte för att sälja massa saker. Det är inte många som har en flervångingsbutik med en gigantisk Tv-skärm framför som reklammedel ;) 


M&M's butiken


Times Square

Jag har köpt en sak faktiskt, turist som jag är, och det är en stor luv-tröja som det står I ♥ NY på. Hihi, jag var bara tvungen!

Det har varit en stor tornado i Mississippi under dagen där över 16 pers har dött och den är tydligen påväg hit så ikväll ska vi faktiskt stanna inne på hotellrummet. Vi har köpt hit lite god ost, skinka, grönsaker, och annat gott så vi klarar oss :) Även om det inte skulle vara tornado-varning så skulle vi nog inte orka göra så mycket. Vi är alla helt slut! 


Kul om en sådan här skulle komma över NYC...skulle antagligen freak out!


Detta pratades det om på varenda nyhetskanal dagen efter:

Three-month-old Ayden was ripped from his cousin’s arms by a tornado and tossed several feet away. All hope seemed lost, but the baby survived.

Jonathan Robinson says he was holding his cousin tightly, inside a mobile home, but that was no match for the strength of the tornado in Raleigh, North Carolina, the local ABC affiliate reported.

“I thought he was lost,” Robinson said, until he found the baby unconscious nearby, atop a pile of wood.

Three children were killed in the Raleigh tornado — ages 3, 8 and 9 — and one was seriously injured, per ABC. Baby Ayden was reportedly not hurt.

Ayden’s story tops this list of survival stories from Fox News following the deadly storm on Saturday.

It isn’t the first time something like this has happened. In Oct. 2007, a “miracle” baby survived a 40 to 50-foot toss by a tornado in Michigan.


15 April 2011

Under resan i U.S.A. så skrev jag en liten resedagbok så jag tänkte skriva över den hit så ni får läsa hur min resa var :) Jag lägger upp texten i olika inlägg, på dagen jag skrev det, så det inte blir så mycket för er att läsa på en och samma gång. Enjoy!

NU ÅKER VI!

04.25 ringde alarmet på mobilen och jag vaknade men stängde snabbt av det för att återgå till drömmarnas värld. Det hann dock inte bli så många fler drömmar eftersom en stressad och halvt skrikande mamma tio minuter senare stod bredvid min sängkant och tvingade mig att gå upp. Trots att jag inte hade fått min skönhetssömn så var jag inte svår-övertalad eftersom jag visste vad jag hade framför mig: EN RESA TILL NEW YORK!

En timme senare satt hela familjen i bilen och vi påbörjade våran resa mot The Big Apple. Med en snarkande broder bredvid mig och två föräldrar i framsätet som diskuterar om radion eller barnen är viktigast, körde vi sakta men säkert (aka ståendes helt still i Göteborgs köer) mot Landvetter flygplats.

När det är dags att gå på planet så kommer min kära bror på att han behöver gå på toaletten. Detta resulterar i att vi, som egentligen borde gått på först, hamnade sist i kön och fick knöka oss förbi alla som varit duktiga och gått på i rätt ordning. Planet hann knappt lyfte innan det var dags för landning i København.

I Köpenhamn blev det först en mumsig lunch innan det var dags för vad jag väntat på så länge...STARBUCKS!!! Jag och min mor provade något nytt och det var något av det sötsliskigaste jag någonsin druckit. Det var inte äckligt men sötsliskiga kaffe-drinkar är väl inte min personliga favorit. 


Jag och min familj fick precis bevittna något som antagligen inte är lika roligt för er att höra som det var för oss att se men jag tänker berätta om det ändå. Vi sitter och kollar ut över flygfältet och ser att en väska föll av en av vagnarna när de kördes ut till planen. Ingen märkte något. Väskorna började packas in och ingen gick och hämtade den kvarliggande väskan och jag började bli lite småstressad. Tänk om de skulle "leave it behind". Pappa kläcker en typisk pappa-kommentar: "Men de är danskar, man kan inte förvänta sig mer av dem.". Ibland tänker han inte riktigt innan han öppnar käften sin. Det satt en del folk runt omkring oss och vi var liksom i Köpenhamn. Till slut fick i alla fall en av killarna därute syn på väskan men går inte för att hämta den utan går istället och hämtar sin truck och kör de 15 metrarna till väskan, stannar precis bredvid den, öppnar dörren och plockar upp väskan innan han vårdslöst kastar upp den på taket. Gillade jag inte!

Vi såg en liten kändis förut. Anders Borg, vår finansminister fick en meter framför oss och både pappa och jag var som i shock-tillstånd. Lite häftigt! Just nu sitter vi och smuttar på våra söta drinkar men ska om en timma ungefär börja bege oss mot gaten och planet som ska ta oss till Reykjavik där vi sedan direkt ska byta till vårt sista plan för idag. Det som tar oss till New York City :D

Vi har upplevt en extrem, ny, smakupplevelse. Det finns en ny LOKA med smak av kokos och den smakade minst sagt udda. Den var inte god men inte direkt äcklig heller. Den funkar helt enkelt! Min pappa står just nu och stressar oss andra, som vanligt, genom att säga "Ska vi gå eller?" så jag antar att jag får sluta nu och fortsätta senare. Antagligen när vi sitter på planet till Island eller till NYC.


Just nu sitter vi på planet från Reykjavik, Island, till New York, USA. Vi har precis lyft och jag är redan trött på att flyga och då har vi den längsta flygresan kvar. Lite segt men jag känner inte att jag har någon som helst rätt till att klaga så därför tänker jag inte göra det heller. Vi köpte lite dricka (vatten och cola) på Reykjaviks flygplats och det gick sammanlagt på 1510kr. Haha, det är helt galet hur deras ekonomi är. Jag har precis satt på Independence Day på tv-skärmen framför mig och om ett litet tag ska vi beställa in mat. Antingen blir det sushi eller så blir det kycklingfilé med svamprisotto och pesto. Just nu lutar det åt sushi, det är ju alltid lika gott men en varm måltid skulle inte sitta helt fel heller. Det är under tillfällen som dessa som min beslutsångest kommer fram. Vilka i-landsproblem man har här i livet. Jag sitter i alla fall och myser med en stor, härlig, gosig, filt och en kudde och ska kolla filmen nu. Vi hörs senare eller imorgon när jag är i New York och ska shoppa ihjäl mig ;)


Lite dyr sushi på flyget? En croissant kostade 600kr!

Nu är det ungefär 1,5 timme kvar tills vi landar och jag längtar något så extremt. Om jag ska vara helt ärlig så längtar jag inte så mycket till att faktiskt landa i just NYC utan längtar mer specifikt efter att få röra på sig lite och få en säng så man kan gå och lägga sig. Klockan må bara vara lite efter 17 här men i Sverige är den just nu lite efter 23 och om man då tänker på att jag varit uppe sedan 04.35 så kan man nog ganska lätt förstå varför jag är trött. Jag mådde illa förut, vilket är väldigt ovanligt för min del vare sig jag flyger, åker bil eller båt. Jag kallsvettades, hade ont i magen som attan och trodde jag skulle spy men som tur var så gjorde jag inte det. Känns sådär fräscht att sitta på golvet av en flygplanstoalett med huvudet i toaletten. Det lockade mig inte jätte-mycket!


Jag och min bror på flyget :)

Det var så sjukt häftigt förut, när vi åkte över Grönland, för det var verkligen bara snö och is överallt och de snötäckta bergstopparna var över molnen och det var grymt fint. Det var dock lite svårt att få något bra kort på det eftersom min bror sitter närmast fönstret och tyckte att fotbollsspelet på hans mobil var viktigare och det gjorde det tydligen omöjligt för honom att flytta sig ut vägen från fönstret. Snacka om knepig prioritering. 


Helt okej utsikt från flygplansfönstret ;)

Nu fick jag precis höra att vi, alla passagerare, måste fylla i en "declaration-form" innan vi går av planet. U.S.A. är ju så himla överdrivna när det gäller säkerheten på flyg. Det är ju självklart bra men när man bara vill gå av planet, åka till hotellet och sova så är det lite stönigt att man ska behöva fylla i en massa papper. Segt!

Ibland är jag verkligen trögfattad. Vi har sammanlagt rest i 12 timmar och jag har fortfarande inte riktigt förstått att jag ska till NYC! När jag skriver det här så känns det bara som om jag hittar på det, men jag lovar, jag sitter på ett plan just nu och ska om ett tag landa. Det är lite synd att det inte kommer vara mörkt i New York när vi kommer fram. Det är ju så fint att se storstäders belysning och skyskraporna lysa i mörkret. Får se om det blir så när vi flyger vidare till Miami på måndag. Jag har faktiskt ingen koll på när vi ska flyga då.

New York, here I come♥

God morgon! 
Gissa vad som händer idag? Om en väldigt liten stund så ska jag sätta mig i bilen med min familj, åka till flygplatsen och begin the journey towards the Big Apple. Jag är sooooooooooo extremely excited!!! Har inte riktigt förstått att jag ska dit, kommer nog inte förstå det förrän jag faktiskt ser New York vilket är ganska många timmar bort. Jag vet inte riktigt hur lång tid resan kommer ta men det är ju mer än ett par timmar i alla fall. Helt galet roligt ska det bli. Nä, nu måste jag åka! Jag har lagt upp några få tidsinställda inlägg eftersom jag inte kommer kunna blogga där borta, antar jag. Ha det bra! Det kommer jag i alla fall ;)♥


Bye Bye Gothenburg!

God kväll!
Nu åker jag till Trollhättan :) Ha en mysig onsdagskväll medan jag sitter på ett segt Västtrafik- eller SJ-tåg som jag garanterar kommer vara i alla fall lite försenat. Men jag ska ta och köpa mig en kaffe innan jag går på så jag överlever förseningen ;) Hej hej!♥


Sandra, som tycker hon är extremt cool i sina nya solglasögon :P Haha!



A swift change of mind...

Jag tänkte gå ut och ta mig en promenad men så hörde jag något falla ner på golvet med en duns. Det var posten som kom och det var inte vilken post som helst utan en mega-fet Sköna Hem-tidning. Jag bestämde mig ganska snabbt för att läsa den istället för att promenera. Röra på mig kan jag göra senare ;) 


Trettonde April Tvåtusenelva

God morgon! 
Hur står det till med er? Med mig är det bara bra :) Jag ska alldeles strax springa ner till affären och köpa lite saker till frukosten som jag kommer få sällskap till. Astrid kommer hit och käkar frukost/fikar om en halvtimme ungefär så det är väl dags att sätta igång snart! Senare idag ska jag åka in till skolan faktiskt och gå på en lektion, inte för lektionens skull utan för att jag måste prata med läraren och senare ska jag åka hem till Trollhättan. Ska försöka hinna med ett litet träningspass där emellan någonstans också. Får se hur det blir! Nu måste jag ner till affären men vi hörs senare :)!

12e April 2011

God dagens! Har inte skrivit så mycket idag, eller ingenting faktiskt, men det är för att jag har spenderat dagen med den underbara Julia som kom hit igår kväll. Igår kväll åkte vi direkt till en indisk restaurang vid Heden som hade gudomligt god mat, riktigt bra var det! Sedan gick vi på bion "No String Attached" som var så charmig och rolig så jag vet att det är en film jag kommer se ett antal gånger till. Både Natalie Portman och Ashton Kutcher var riktigt bra! Så den tycker jag ni ska gå och se :)

Idag har vi varit på stan och shoppat precis hela dagen. Jag kan avslöja att Julia är en riktig storshoppare, hon gick och bar på en 10 påsar eller något sådant om jag inte minns helt fel och då var det mer en ett plagg i varje påse ;) Men det är roligt att någon handlar något! Även jag fick tag på lite saker, men inte så mycket eftersom jag lovat mig att inte handla på mig massor innan resan, men jag fick köpt en svart lång-klänning som jag velat ha ett bra tag nu, ett par solglasögon vilket jag behövde eftersom jag inte har några ;), en liquid eyeliner, ett halsband, och en liten väska :) Det gick ju inte bara att titta på när Julia bara köpte och köpte, jag kände mig ju utanför :P

Om en liten stund kommer min kära pappa hit och ska göra färdigt tapetseringen i hallen :) Ska bli så skönt när det är klart! Jag uppskattar så att min pappa verkligen bryr sig och tar initiativet själv att ringa och fråga om han kan komma och tapetsera klart istället för att det skulle vara jag som ringde honom och tjatade. Det är härligt! Nu ska jag sätta mig och plugga lite innan han kommer eftersom jag inte hunnit med så mycket av det idag :) 


Klänningen + halsbandet jag köpte idag :)


Mina nya snygga solglasögon som jag ser nu att jag glömt ta bort lappen från från glaset :P

Helkväll med Julia♥

Nu ska jag åka in till stan för att möta upp Julia som kommer med tåget och sedan blir det ut och käka indiskt och efter det bio. Ska bli jättemysigt! Vi ska se på No Strings Attached med Ashton Kutcher, love him, och Natalie Portman så det ska bli kul :)


Såhär ser jag ut idag :)


Jag & Julia på Coffee Room i Smögen sommaren 2008. Man såg lite annorlunda ut då ;)

Möte nummer 2

Mötet med arbetsgivaren förut gick jättebra och nu är kontraktet påskrivet och jag har nu jobb för maj, juni och resten av sommaren. Känns så otroligt bra! Jag skulle börja redan nu i April om jag kunde men det är inte så mycket tid över till det. Sedan jag kom hem från mötet så har jag plockat lite här hemma, pluggat och börjat skriva packlista för USA :D 


Kurt Cobain

Det är denna veckan 17 år sedan Kurt Cobain begick självmord och han var en stor förebild för många under sitt liv, inte minst för 30 Seconds To Mars-sångaren Jared Leto som är läskigt lik Cobain i sin hyllningsvideo. Kolla själva genom att trycka på länken nedan.
src=v5:share:v5:share:permalink&from=sharepermalink-v5:share:permalink



De är så löjligt lika! Nästan creepy!

Vinn biljetter till Humorgalan - för varenda unge!

Tidsinställt inlägg)
Nu har en tävling startats där man kan vinna 2 biljetter till Humorgalan - för varenda unge. Riktigt kul men också extremt intressant eftersom det både kommer vara en rolig kväll men det handlar ju ändå om en väldigt seriös sak.


Detta är reklam från förra året så det är inte på Söndag utan den första maj ;)

Den 1 maj klockan 20.00 direktsänder TV4 Humorgalan - För varenda unge från Cirkus i Stockholm. Humor blandas med allvar när några av Sveriges främsta artister hjälps åt att värva fler Världsföräldrar. Värdar för galan är David Hellenius och Kristin Kaspersen.

Nu har du chansen natt vinna biljetter två till den direktsända galan på Cirkus. För att tävla behöver du bara följa länken nedan så följer du bara instruktionerna där. 

http://www.unicef.se/for-varenda-unge/humorgalan/vinn-biljetter-till-humorgalan-2011

Tillsammans kan vi förändra utsikterna för miljontals barn!

Många möten

I morse var jag på möte med rektorn och det gick kanon och nu är det dags för nästa möte, med arbetsgivaren, och jag tror och hoppas att det ska gå minst lika bra. Får berätta mer om det sedan för nu måste jag gå. Hej hej!


Håret börjar allt bli lite blondare nu :D

To-do

Det händer väldigt mycket skojsigt denna veckan och här är vad...

Måndag
Träna
Möte med rektorn
Möte med arbetsgivaren
Plugga
Julia kommer hit och det blir middag och bio :)

Tisdag
Spenderar en stor del av dagen på stan med Julia
som sover över måndag-tisdag.
Plugga
Träna (om jag har tid)

Onsdag
Astrid kommer hit och käkar brunch
Träning med Astrid
Plugga
Ev. åka till Trollhättan

Torsdag
Plugga
Åka till Trollhättan om jag inte gör det på onsdagen
Ev. träffa Sandrika

Fredag
Då försvinner jag för ett litet tag och jag tror ni alla vet vart by now ;)

Elfte April Tvåtusenelva

God morgon! 
Usch vad trött jag var när jag vaknade idag. Usch och fy och blä! Jag har inte lyckats sova ut ordentligt på 5 nätter nu och i natt kommer Julia sova här och då lär jag väl inte få min sömn heller, vi får se hur det blir. Men imorgon natt ska jag bannemej sova ut ordentligt. Jag planerar till och med hur jag ska sova, två nätter före det ska hända, haha, då gillar man att planera ;) Något jättekul hände igår, PEACE & LOVE - festivalen är bokad till sommaren. Ska bli så sjukt roligt! Vi åker den 27/6 och kommer hem 3/7 och jag hoppas och tror att det kommer bli minst lika kul som det var förra året. Det ska ju komma grymma artister dit också, kolla själva:


Natti natti

Tjenixen! Sitter och chillar lite framför TVn men ska alldeles strax gå och lägga mig. Jag har pluggat så himla mycket idag och det känns så fantastiskt skönt. Jag är nu helt klar med all fysik, all ekonomi, all svenska och all tyska. Helt underbart :D "Bara" engelskan och matten kvar men båda de ämnena tycker jag är jätteroliga så det ska nog inte vara några problem med att hinna klart med det :) Nä, nu ska jag gå och lägga mig. Börjar bli lite trött och har möten till morgonen, då är det bra att vara pigg och alert. God natt, sov så gott!

CHECK!

Har precis skickat iväg min svenska-uppsats som jag precis gjorde klart. Härligt! En till sak att checka av på min "plugg-lapp". Jag har skrivit allt det jag måste göra tills på fredag, på en lapp, då jag åker till USA och sedan kommer jag hem, sedan blir det antagligen Holland och sedan ska jag gå tillbaka till skolan har jag ju planerat men får se hur det blir. Alltså har jag bara till på fredag att göra allting om jag ska gå tillbaka till skolan direkt när jag kommer tillbaka. Allt beror ju på hur mycket jag hinner ikapp ;) Så nu ska jag fortsätta men sakna men säkert så blir det mindre och mindre kvar att göra, så härligt! Men innan jag sätter igång ska jag gå och ta mig en kopp kaffe och en liten bit av tårtan som blev kvar igår. MUMS! Då får jag lite energi också :) Haha, på tal om kaffe så hittade jag en liten extrem bild om man behöver koffein men inte hinner dricka kaffet. Då kan man ju bara göra såhär...


My birthday gifts

Hej hopp galopp. Jag lovade ju igår att jag skulle visa vad jag fick i present under släktkalaset igår. Det känns lite knepigt att man fått presenter eftersom det faktiskt är 9 dagar kvar tills jag fyller år, men jag klagar inte ;) Så detta är alla de fina sakerna jag fick under gårdagen:


6 stycken supersnygga svarta vinglas


BRUKA muggar och äggkoppar. Fick två vita äggkoppar fast en var det en liten spricka i så mamma tog med den för att byta den, which is why it's not in the picture ;) Fick även presentkort på två likadana muggar som dem ovan men i turkost. De var tydligen slut när mormor köpte de andra :)

En supersöt vattenkanna vilket jag verkligen behöver. Vattnar ju mina blommor med dricksglas just nu ;)

Canon EF 50mm f/1.8 objektiv och en juice extractor :D


Fick även grymt fina blommor som just nu står och pryder mitt fina matsalsbord!


Min lilla lillebror fick vara försökskanin för mitt nya objektiv :)

Jag fick även en del pengar :) Jag är så glad över att ha fått dessa fina saker, ville verkligen ha allt det jag fick, inget jag var osäker på om jag ville ha kvar eller inte utan var supernöjd med allt :D♥


Tionde April Tvåtusenelva

God morgon! Nu är jag hemma och har precis tagit mig en dusch efter att ha varit hos Livia under gårdags-kvällen och natten. Jag, Livia och Julia hade en riktig slapparkväll. Vi hade alla mjukisbyxor på oss, var alla jätte-trötta och bara satt hela kvällen. Men det var skönt! Vi gjorde lite drinkar (supergoda!), åt frukt och annat gottit, kollade film, och avslutade kvällen med att dricka varm choklad och diskutera hur vi skulle kunna göra Sverige till ett bättre land. Vi kom på en hel del och vi blev alla helt plötsligt väldigt pigga, eller ah jag och Julia i alla fall ;), och kom upp mer och mer i varv allt eftersom vi kom på fler saker som kan förbättras i vårt avlånga land. Sådant pratar vi om vid 2-tiden på lördagsnätterna ;) Haha! Lite små-udda måste jag säga. 

På schemat idag står följande...

  • PLUGGA så mycket jag bara orkar
  • Ta en promenad
  • Boka P&L biljetter eftersom det inte blev av igår
Det är allt jag har planerat för idag vilket betyder att jag har möjlighet att hinna med väldigt mycket plugg. Skulle vara väldigt skönt om jag lyckades med detta så ska börja direkt efter detta inlägget är skrivet. Vad ska ni hitta på idag?

Älskar födelsedagskalas, får så mycket fint ;)

Nu är kalaset slut och det var riktigt mysigt. Min mat blev riktigt bra och tårtan blev inte så pjåkig ändå, smakade riktigt gott. Och det finns en hel del kvar ;) eftersom jag gjorde en sådan himla stor tårta. Det var nog tur att jag inte bakade cupcakes också, skulle nog inte gå åt så mycket av dem. Jag fick så himla mycket fina grejer, helt galet. Det var inte en enda grej som jag inte älskade och det menar jag verkligen. Det brukar ju oftast vara så när man, eller jag i alla fall, får presenter att det är något som man inte tycker är kanon men så var inte fallet idag. HÄRLIGT! Jag ska ta kort på allt jag fått och sedan visa er men det hinner jag inte med nu för jag ska iväg till Livia för att träffa henne och Julia och ha en riktig slappar-kväll. Vi är alla tre helt slut! Jag och Livia ska ju boka Peace & Love ikväll också, är så excited. Vi hörs senare eller imorgon. Ciao!  

Nionde April Tvåtusenelva

God morgon, god morgon, god morgon. Underbar dag idag! Både tack vare det fina vädret Göteborg har idag men även för att jag ska ha släktkalas här. Tycker sådana saker är så roliga att ha. Att bjuda folk på mat och tårta och bara umgås. Mycket trevligt! Jag har varit uppe sedan kvart över 6 och har grejat sedan dess men nu har jag satt mig när för att avnjuta en god frukost. Idag blir det äggröra och hallon med keso och kanel. Mums! Gästerna kommer redan vid 11, alltså om 4 timmar ungefär och det är fortfarande en hel del kvar som ska göras så nu måste jag sluta skriva, äta upp min frukost, och börja jobba igen. Men ha en bra lördag så hörs vi senare :D


KLAR!

Äntligen är jag färdig med allting som skulle göras idag. Nu är det bara att göra mig i ordning inför födelsedagsmiddagen hos Frida ikväll också men det orkar jag inte göra riktigt än. Sitter och tar min första kopp kaffe för dagen och det smakade gudomligt gott! Haha, jag bakade ju prinsesstårta förut och precis som vanligt så gjorde jag för mycket, alltså en jättetårta, så marsipanen räckte inte så det var typ 2-3 centimeter kvar på varje sida men jag löste det på mitt eget lilla sätt. Ni får se resultatet imorgon :) Jag är nöjd för att det är första gången jag gjort en prinsesstårta. Det jag var mest rädd för var att bottnarna skulle smula sönder, att jag haft de för lång/kort tid i ugnen men det var ju det lättaste momenten. Däremot är jag rädd för att tårtan kommer vara allt för mäktig för det är väldigt mycket gotti-gottit i den. Ilandsproblem? Jaja, den är charmig i alla fall och jag tror den kommer smaka bra :) 

Becca kommer hit senare så vi åker till Frida tillsammans eftersom vi köpt present tillsammans. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska ha på mig :S Jag behöver en ny garderob NU! En vecka kvar ;) LÄNGTAR! Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu fram till att jag ska börja göra mig i ordning. Kanske plugga lite? Kan vara bra så jag inte har jättemycket kvar till helgen. Allt som är gjort är gjort :)

Träna √
Handla mat 
Handla en liten present 
Baka prinsesstårta 
Förbered maten till imorgon 
Städa 

Älskar att checka av saker. Att vara klar med något är underbart tycker jag! Nu ska jag sätta mig och läsa lite innan jag ska gräva i garderoben efter något vettigt att ha på sig. Ha en mysig fredagskväll :)♥

Åttonde April Tvåtusenelva

Good morning sunshines! 
Vaknade för en timme sedan ungefär av min hemska väckarklocka, hate it. Man blir verkligen scarred for life av den, får en stor chock varje gång den ringer. Usch och fy och blä! Igår var jag inne i stan och träffade Julia, Livia och Josefin. Planering för Holland gick väl sådär, fortfarande några saker oklara men jag hoppas de löser sig snart. På stan köpte jag 3 lampor till hallen, bland annat, och jag och Livia virrade bort oss totalt inne på Clas Ohlsson. Hahaha, vi var nog där inne i en timme och såg antagligen hur dumma ut som helst. Jag skulle så vilja se övervakningsbanden från igår, haha, se hur borta vi egentligen såg ut. Vi frågade en angående kopplingslister till taklamporna och jag förstod inte riktigt allt han sade angående dem och det måste ha synts på mig för när han hade pratat klart så tillade han: "Det är inte du som ska fixa det här va?" Hahaha, kände dissen ganska hårt där ;) Vi hade väldigt roligt i alla fall och det är ju det som räknas ;)

Idag händer det mycket grejor. Just nu är pappa här men han ska alldeles strax åka och då ska jag samtidigt åka iväg till gymmet. Sedan ska jag handla det som fortfarande inte handlats till imorgon och även en annan grej. Efter det ska jag träffa arbetsgivaren och skriva på lite kontrakt innan jag åker hem och storstädar och börjar bakandet av tårtan till imorgon. Sedan ska jag även förbereda lite av maten till imorgon innan Becca kommer hit då vi ska göra oss i ordning innan vi åker till Frida på födelsedagsmiddag. Nu måste jag sätta igång! Hoppas jag hinner med allting. Wish me luck ;)

Sjunde April Tvåtusenelva

Hej, hopp, galopp!
Vaknade vid 9 idag så det blev inte så tidigt som planerat men det gjorde inget för Becca som jag skulle åka och shoppa lite med under dagen cancelled så jag ska inte iväg förrän vid kvart över två. Då ska jag hem till Livia där jag, hon, och Julia ska bestämma det sista angående Holland, skulle vara skönt att ha allting klart. Gillar inte att inte ha koll på saker och ting. Tycker faktiskt det är lite småjobbigt! Men innan dess, när som helst nu faktiskt, så kommer min kära far hit och ska påbörja tapetseringen av hallen. Är sooo excited :D Tror hallen kommer bli jättefin, jag lovar att jag ska fota den när det är klar :) Jag känner mig lite osocial som åker ungefär en och en halv timme efter att han kommit hit men han ska sova över här så vi kan ju prata hela kvällen och till morgonen. Plus att han ska ju tapetsera och killar kan ju inte göra två saker samtidigt så det kommer väl inte gå att prata med honom ändå ;) 

Jag ska nog åka in lite tidigare till stan ändå, när jag tänker efter, och köpa mig lamporna till hallen. Skulle vara kul att ha hall-lampor när jag har släktkalas :) Helt sjukt vad seg jag är när det gäller vissa saker. Jag har bott här i ett halvår och har varken hall- eller köks-lampa! PINSAMT!!! Men jag ska sätta igång med det ordentligt i Maj när jag är färdig med allt resande, för ett tag i alla fall ;), och jag vet hur mycket pengar jag kan spendera på inredning för det är där skon klämmer just nu. Jag vill ju inte spendera en massa pengar på inredning nu och sedan märka att jag har jättelite pengar när jag är ute och reser. Skulle vara lite segt!
På tal om inredning så hittade jag en ny inredningsbutik ute på Frölunda Torg som heter Iems och är helt underbar. Jag blev förälskad på direkten och ville ha allt som fanns därinne. Hittade bland annat skitsnygga matsalsstolar men precis som i de flesta inredningsbutiker så var det även här svindyrt! Hittade även en snygg väska i större storleken. 1899kr! DET ÄR SÅ TRÅKIGT för oss "vanliga" människor ibland. Vi som inte bara kan gå och shoppa allt vi vill ha utan att behöva kolla på prislappen. Jag vet ju till exempel att jag aldrig kommer köpa den väskan. Även fast jag har råd så vill jag inte spendera så mycket pengar på en väska. Känns inte värt tycker inte jag. Däremot tror jag att vi "vanliga" människor uppskattar saker mer när vi väl har råd att köpa dem jämfört med sådana som aldrig har behövt spara för att ha råd med något eller behövt prioritera vilket man har mest användning av. Vilket som är smartast att köpa. Nä, de kan bara köpa allt utan att blinka. Jag skulle vilja ha en dag när jag fick göra det men jag skulle inte vilja ha det så jämt. Och NEJ, det säger jag inte för att jag är avundsjuk, för att jag inte har det så, utan jag menar det verkligen. Tråkigt att aldrig få känna av den härliga känslan av att köpa något som man verkligen sparat till länge och velat ha under en lång tid. Tänk att aldrig få uppleva det! Usch vad segt!

Nu ska jag fortsätta på min svenska-uppsats en liten stund till innan pappa ringer och ber mig hjälpa till att bära upp saker. Det får bli dagens träningspass, att bära saker upp för alla trappor. Det är faktiskt sjukt jobbigt, inte att bära småsaker men saker som bord, soffor, sängar, och byråar är inget roligt. Man blir riktigt trött i kroppen efter det kan jag meddela. Det var härligare när vi flyttade till och från Tyskland, då vi hade flyttgubbar som gjorde allt jobb, behövde inte göra ett smack. Lyxigt :D Nä, nu får jag ta och plugga. Ha en bra dag så hörs vi kanske ikväll :)

Myskväll

Hej hej! Har precis tillagat mig lite kvällsmat och i kväll blir det serranoskinka, keso och avokade. Mmmmh, lyx! Har en riktig tv-kväll framför mig. Först blir det Glee 20.00 och sedan Grey's Anatomy 21.00. Men det är faktiskt skönt att sätta sig ner, slappna av och inte behöva tänka överhuvudtaget efter att man har hunnit med allt man skulle hunnit med under dagen. Älskar känslan! Jag hoppas jag kan somna tidigare idag än vad jag lyckades göra igår för imorgon måste jag upp tidigt, senast 06.00. Får se hur det går ;) Imorgon är det en hel del inplanerat men jag kan berätta mer om det imorgon :) Om vi inte hörs igen ikväll så ha en mysig kväll och sov så sött ♥


Glee - en serie så dålig så den blir bra ;) 
Grey's Anatomy - har följt den sedan första början och älskar den lika mycket fortfarande :)

Cringeworthy moments...

Hur lyckas jag? Jag förstår inte! Under loppet av 3 dagar har jag lyckats hamna i situationen, 2 gånger, när man är i mataffären, inte tänkt på hur mycket man har köpt, och inte har tillräckligt med pengar på kortet när man kommer till kassan så man måste lägga bort vissa saker som man egentligen behöver. Maten måste ha stigit i pris något så rejält de senaste dagarna eftersom jag verkar ha förlorat all kontroll när det gäller detta. Det är ju så pinsamt också när det är en jätte-lång kö bakom en och man bara ser på deras blickar att de hatar en för tillfället. Jobbig situation tycker jag :/ Anledningen till att dessa saker händer är för att pengar som går in på mitt konto går via mammas konto och jag har bett henne att lägga undan en viss summa av dessa pengar varje månad och därför finns det inte så mycket pengar att röra sig med. Så efter båda dessa händelser har jag ringt mamma direkt och bett henne sätta in pengarna igen, som alltså är mina från början. Jag tror jag har bett henne att göra det varje månad så jag har ingenting kvar av dessa undanlagda pengar, haha. Inte så lyckat! 


Såhär snygg var jag när jag gick till affären. Jag lever typ i mina mjukisbyxor + tröjan ni alla sett förr 24/7. Tur jag har tvättmaskin i lägenheten så jag kan tvätta det och sedan använda det dagen efter igen ;) Vet inte varför men jag älskar denna outfiten, så mysigt!



Fruktskål, kaffepanna och retro burkar

Jag berättade ju för ett tag sedan att jag fick en fruktskål, två burkar från 60-talet och en kaffekanna från min farmor när jag var där sist. Såhär ser dem ut i alla fall...








Läge för frukost!

Hej hej. Nu är jag hemma efter ett extremt tufft träningspass. Har inte varit så trött i benen som jag är nu på länge. Men den är en skön känsla. Det är bevis på att man har gett allt :) Just nu sitter jag och käkar frukost: ett kokt ägg, en kopp te och en smoothie gjord av banan, apelsin, äpple och kanel. 

Efter frukosten ska jag sätta mig och plugga lite innan jag åker iväg till affären för att handla lite av det som behövs till på lördag. Jag säger inte vad jag ska laga utan det får ni se på lördag när det är klart :) 


Osminkad och härlig med en delicious smoothie i hand...

6e April 2011

God morgon! Det är något seriöst fel med mig, det måste det vara. Jag kunde inte somna igår kväll. När klockan var 03.00 var jag klarvaken men jag skulle gissa på att jag somnade någon gång mellan 03.30 och 04.00. Jag ställde klockan på 09.00 nu på morgonen för jag vill ju verkligen inte vända på dygnet och när vaknar jag. Jag vaknar 08.52 helt utsövd och pigg utan att något alarm har ringt. Knepigt! Men väldigt skönt, för jag skulle bli ganska sur på mig själv om jag sov bort halva dagen idag med. Gillar det verkligen inte! Jag sitter här och dricker lite vatten innan jag ska pallra mig iväg till gymmet. Ska bli härligt! Känner att jag har massa energi kvar från igår då jag rörde mig nada. 

Vad ska jag hitta på annars idag då? Jag ska plugga en hel del men även åka till affären och påbörja handlingen av mat  till på lördag då jag har släktkalas för mig. Jag skulle egentligen handla allting imorgon men kom på att det inte finns en chans i världen att jag kommer kunna bära allt det jag ska köpa i en runda. Haha, lite fail om man behöver lämna kvar några påsar i affären och säga att man kommer och hämtar den senare ;) Nu ska jag åka. Ciao!


Jag vet att jag har den här tröjan på många bilder men det är för att alla bilder är från
en och samma "photoshoot" ;) Kanske behöver ta lite nya snart :)

Myror i brallan

Hej hej! Sitter och kollar lite på TV och dricker kaffe. Jag är inne på massa klädaffärers hemsidor, känns som om det är allt jag gör nu för tiden, och jag har shopping-abstinens. Jag har ju inte köpt kläder på flera månader och nu kliar det i fingrarna som bara den. Att sitta och kolla in kläder på nätet hjälper ju inte precis men jag kan inte hjälpa det. Det är så kul :) Men snart, snart, snart ska garderoben vara fylld med massa fina, nya kläder. Vad kul det ska bli!!!

Jag har så mycket energi i kroppen. Känns som om jag har myror i brallan. Det blev ju tyvärr ingen träning idag eftersom jag inte mådde helt bra men nu mår jag toppen så imorgon kör jag igen :) Jag valde ju rätt dag att inte må bra i alla fall. Det har ju vräkt ner ute under hela dagen. 


Kolla dessa två söta sommarklänningarna. Vill ha sommar nu! ♥


Mår dåligt men ändå grymt bra

Jag mår lite halvkasst, har ont i huvudet och känner mig inte helt kry. Kan inte riktigt förklara känslan men ni vet när man bara känner att allt inte står helt rätt till, så känner jag just nu. Samtidigt mår jag så himla bra! Jag har kommit till insikt med några väldigt viktiga saker i mitt liv och det känns fantastiskt bra. För att få mig på lite bättre humör så ställde jag mig och bakade några Brownies á la Sandra och spelade musik på hög ljudnivå. Mår alltid bättre utav det! 

Jag tänkte göra vanliga klassiska brownies från första början men hade inte alla ingredienser hemma så jag slängde ihop en sorts brownie med jordnötter och honung i och de blev riktigt goda :) Mätte självklart inte upp hur mycket jag hade av allt men jag tror det var ungefär såhär:

ca. 150g smör
2-3 dl socker
lite salt
lite honung
kakao (hur mycket du tar beror lite på hur mycket du gillar smaken av
mörk choklad men 3 msk ungefär är nog lagom)
lite vaniljsocker
3 st ägg
1-2 dl vetemjöl
jordnötter

Rosta först nötterna i ugnen i ungefär 200°
Blanda ihop smör, socker, honung, vaniljsocker, salt och kakao till en jämn smet
Vispa ägg och mjöl till en klumpfri smet i en annan bunke
Blanda ihop allting och häll i nötterna
Häll smeten i en smord form och ha i mitten av ugnen i ca. 15-20 min.
Ta ut kakan och låt den svalna ett tag så den stelnar lite.
ENJOY!



Femte April Tvåtusenelva

God morgon, eller god dagens! Det är lite frustrerande när man ställer klockan på 8.00 och vaknar halv 11. Jag förstår inte hur det går till för jag ställer alltid ett alarm på mobilen som ligger på golvet bredvid sängen så den kan jag ju stänga av när jag vaknar men jag ställer även ett alarm på min riktigt irriterande väckarklocka som jag alltid ställer ett par meter ifrån mig så jag måste gå upp ur sängen för att stänga av den. Och det alarmet är så löjligt irriterande så man klarar inte att ligga och vänta på att det ska sluta ringa utan man går upp direkt. Jag vet att jag ställde alarmet igår kväll men jag har inget minne av att jag har gått upp och stängt av det nu på morgonen. Knepigt! Jag kanske har börjat gå i sömnen eller något ;)

Jag käkade ganska nyss frukost och idag blev det en väldigt gul frukost: Äggröra, mango och ingefärs-te. Mums! Nu ska jag ta en kopp kaffe och plugga lite tysk grammatik.

Black Swan

Jag har precis sett klart på Black Swan med Natalie Portman i huvudrollen. Riktigt bra måste jag säga! I för sig är jag svag för dansfilmer men den här var något jag aldrig sett förr. Och Natalie Portman, vilken performance, inte bara själva skådespeleriet utan att hon faktiskt gjorde nästan all ballet som är i filmen själv, övade i flera månader för att klara det. Det var endast de extremt svåra stegen som en annan gjorde åt henne. Tänk vad mycket man faktiskt får lära sig när man är skådespelare/skådespelerska förutom att vara just det. Verkar grymt roligt! Synd att man inte är bra på acting ;) Men se filmen, den var sevärd absolut. Den går väl fortfarande på bio om jag inte har helt fel och det är en film som är värd att se på bio kan jag tänka mig. Musiken och vissa scener är riktigt maffiga!


Pinnstolar och dagens låt

Jag håller just nu på med att försöka förhandla till mig några pinnstolar på Blocket till ett förmånligt pris. De är dyra men så himla fina. Love'em!♥ Hittade till exempel dessa två som jag nu som jag ska köpa, så himla snygga! 

Dessa ska bli mina!

Jag har varit smått besatt av en låt idag...



Så sjukt taggad

Jag är så löjligt taggad inför att åka till USA nu så det är helt galet. Är inne på massa affärers hemsidor och bara dräglar över kläderna och jag vill bara åka dit och shoppa, njuta, sola, och ha kul NU! Har speciellt kollat in Converse för de är ju så mycket billigare där och jag tror jag ska köpa de tre nedan. Jag vet att det är lite tråkigt att köpa vita och svarta men det är ju så bra för man kan ha dem till allt då. Om man tar massa färgglada så kommer man inte kunna använda dem lika mycket och det är ju tråkigt. Men ett par lila tror jag ska ha :)





Jag tänkte lägga upp bilder på en massa klänningar och andra klädesplagg som jag vill köpa också men det skulle bli ett alldeles för långt inlägg och det skulle ta ett par timmar att fixa till det, så jag struntar i det så får ni se vad jag köpt när jag kommer tillbaka istället ;) ÅÅÅÅH VILL ÅKA NU!

Veckans to-do-list


Måndag
Träning (gymmet)
Plugga

Tisdag
Träning (gymmet)
Köpa present till en sötnos som snart fyller 18
Köpa lampa till hallen
Plugga

Onsdag
Träning (gymmet)
Plugga

Torsdag
Ev. träffa Julia & Livia för planering av Holland

Fredag
Träning (gymmet)
Födelsedagsmiddag hos Frida

Lördag
Släktkalas för mig :)

Söndag
Träning (gymmet)
Plugga rejält!!!

Jag är lite småstressad över att jag ska ha släktkalas här på lördag eftersom jag inte lyckats få tag på några stolar till matsalsbordet än. Haha, kan vara bra att ha om man ska få massa gäster som ska äta här ;) Får se hur det fixar sig.

Back home!

Nu är jag hemma igen. Kom hem för en halvtimme sedan ungefär och sitter nu och käkar frukost. Det kanske är lite sent för att kalla det frukost så brunch kanske är mer rätt. Idag blev det kiwi, äpple och banan med keso och kanel + ett kokt ägg. Mums filibabba! Ingenting smakar så gott som en god måltid efter ett hårt träningspass. 

Jag och Astrid skulle egentligen gå på kickboxing ikväll men hon har fått migrän så vi kan inte gå. Det är ju nackdelen med vissa pass, att man ska komma dit i par. När det gäller andra pass eller gymmet så kan det ju vara trevligt att ha med en kompis ändå men ifall hon/han inte kan komma så påverkar det ju inte en själv vilket är bra. Lite synd, såg fram emot det, men sådant händer. Inget hon kan rå för precis :/ Men det ser ut och spricka upp ute, som att solen kommer fram, så kan ju ta mig en promenad senare istället så jag får lite frisk luft också.

När jag har ätit upp my delicious breakfast så ska jag sätta mig ner och fortsätta jobba med den tyska grammatiken som jag påbörjade igår. Något att se fram emot ;) Sedan ska jag väl påbörja fysiken också, kan vara bra att komma igång med den!

Fjärde April Tvåtusenelva

Good morning sunshines! 
Måndag, ny vecka, lika dimmigt som igår. Men som jag skrev häromdagen, jag har inget emot det. Tycker det är mysigt :) Jag sitter just nu och dricker lite ingefära-/citron-vatten och ska alldeles strax pallra mig iväg till gymmet för en liten morning workout. Alltid lika härligt...när man väl är där ;) Hoppas ni alla får en bra start på denna näst sista vecka innan lovet :) Vi hörs when I'm back home!

Impressive and goodnight!

Sitter här och chillar framför dumburken. Jag såg lite av Fenomen med Uri Geller förut. Fy sjutton vad äckligt det är när man inte förstår och det egentligen inte finns någon vettig förklaring till hur det går till, sådana där övernaturliga saker alltså. Jag fattar inte! Man tycker ju att det borde finnas en vettig och logisk förklaring till alla trick. Snören som sitter fast, speglar eller något som gör att man ser det man ser. Men de lyckas ju bevisa att det inte är något sådant. Helknäppt men ändå väldigt fascinerande :) Jag ska alldeles strax gå och lägga mig och försöka sova så jag kan komma upp hyfsat tidigt imorgon. Skulle vara väldigt skönt :) Sov så gott så hörs vi imorgon!♥


Sunshine...

Helt plötsligt kom solen fram efter att det varit grått och tråkigt hela dagen. Måste ha varit för att jag lyssnade på The Sunshine Song by The Candle Thieves förut ;) Jag ska ut och ta mig en liten promenad nu i det fina vädret och samtidigt slänga lite skräp på sopsorteringen och sedan avsluta promenaden med att gå och handla lite gottit. Får så vad det blir :)


Gårdagen

Jag var ju hemma hos Livia igår med lite folk och vi hade det supermysigt. Jag måste bara få säga att Livia bor i ett av de underbaraste husen jag någonsin varit i. Jag var kär på direkten! Hennes familj är ett geni när det gäller inredning! Vi började med att färga mitt hår faktiskt, ville få bort det orangea. Det gick inte så bra, jag är fortfarande lite ginger men det är bättre i alla fall. Nu kanske silver-schampoot och solsken kan ta resten av missfärgningen. Livia hade ingen stor handduk som hon ville riskera bli missfärgad så vi gjorde en liten egen konstruktion för att jag inte skulle få färg på kläderna:


Jag vet inte om man ser det så bra men vi tog två plastpåsar, klippte sönder sidorna och
ett hål längst upp och så trädde vi dem över huvudet på mig och det gick ju galant.
Slapp vi förstöra en handduk ;)

Sedan började vi laga mat och det skulle bli fondue. Det blev så gott! Louise slängde ihop en gudomligt god sallad innehållande allt från mozzarellaost och oliver till avokado och sharonfrukt. Julia gjorde riktigt goda klyftpotatis med mängder av timjan på. Ja, och självklart gjorde vi för mycket av allt så vi var alla löjligt mätta efteråt och vad föreslår Livia då? "Vi har ju glass också!" Haha, alla kollade på henne som hon skojade för det var ingen riktigt som var sugen på glass, eller något överhuvudtaget, just då. Förutom Livia då ;) Vi gjorde även riktigt goda drinkar, började med en tequila sunrise. Mumma!



Kvällen fortsatte sedan med kortspel, mycket prat och sanning och konsekvens. Allt var jättemysigt och kul men mitt i allt så ringer det någon med utlandsnummer till Rebecca. Det var en italienare som hette Claudio som Rebecca tydligen hade träffat på klassresan i 9an när de var i Prag. Knepigt! Men roligt var det :D Vi hade en underbar kväll i alla fall så tack Livia för att du fixade ihop detta. Så underbart♥


Julia sminkade mig så snyggt och alla hjälpte till när det gällde mitt hår.
Ingen förstod riktigt hur man lockade med plattången så det tog sin lilla stund. 


Det underbara gänget som gjorde gårdagen så otroligt mysig ♥

Tegan And Sara

Jag älskar Tegan And Sara. Deras musik är bara helt fantastiskt underbar att lyssna till. Den är så mysig och perfekt att plugga till. Jag har suttit och två timmar och pluggat ekonomi nu så nu tänkte jag ge mig på tysk grammatik. Inte en favorit precis men det är bara att bita ihop och köra på. Men först ska jag hänga upp lite tvätt :) Av någon anledning så går det inte att lägga till dem officiella musikvideorna till mina två favoritlåtar av Tegan And Sara men här är en av låtarna i alla fall och länkarna till den andra musikvideon ;)

http://www.youtube.com/watch?v=5HepnmfBkgI



Tredje April Tvåtusenelva

Hej hej hej! Är hemma nu och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag vet att jag ska plugga men det är så mycket som ska göras så jag vet inte riktigt vart jag ska börja :S Men jag ska inte sätta mig och läsa i alla fall. Jag brukar alltid göra det först för jag tycker det är härligt att läsa, i alla fall härligare än att sitta och göra fysik ;) men jag har kommit på att jag borde spara alla böcker som jag ska läsa till USA-resan för det är lätt att ta med sig dem och läsa på planet jämfört med att ta med min 40kg tunga matte-, fysik-, eller ekonomi-bok plus massa häften dit. Känns lite ovärt att maxvikten på bagaget redan är nådd innan jag packat några kläder :P 

Jag ska plocka i ordning på mitt skrivbord idag också och under sängen. Jag har sagt att jag ska göra det så många gånger men det har aldrig blivit av av någon anledning. Men idag ska det hända så jag vet vart jag har alla papper och så för nu ligger allt bara utspritt överallt. Inte så rätt att hitta rätt då! Så jag tror att jag ska börja med det, sedan sätta igång med fysik och sedan lite ekonomi. Det blir bra! Kör på det :)


Jag har lite blandade känslor när det gäller ekonomi och fysik!

Andra April Tvåtusenelva

God morgon, god morgon. Hur står det till med er en härlig lördagsmorgon som denna? Med mig är det finemang. Vädret är grått och extremt dimmigt men jag har inget emot det faktiskt. Jag tycker det är ganska mysigt och lugnande på något sätt. I alla fall när det är på morgonen och dagen, när det är på kvällen kan det ju vara lite creepy. Jag sitter just nu och dricker citron-/apelsin-/ingefärs-vatten. Loving it! Mår så bra av det och det är faktiskt gott även fast jag vet att det inte låter så gottit :) Jag sitter samtidigt och väntar på ett telefonsamtal som jag skulle fått för en kvart sedan ungefär. Blir så trött på när folk inte håller vad de lovat. Men om jag inte fått samtalat inom 5 minuter så åker jag iväg till gymmet för jag kan inte sitta inne hela dagen och vänta på hennes samtal. Det fungerar inte så! Min plan för dagen är följande:

ca. 10.40-12.45 Gymma + göra mig iordning
13.00-14.25 Packa + äta brunch + göra mig klar
14.25 Åk in till centralen
15.00 Ta bussen ut till Livia där jag ska hjälpa henne förbereda inför ikväll
18.00 Myskväll hos Livia 

Det ska bli jättemysigt ikväll. Vi ska blanda drinkar, spela lite spel, äta gott och bara ta det lugnt. Ska bli jättehärligt! Plus att jag har bara varit hemma hos Livia här i stan och inte ute där hon "egentligen" bor så det ska bli kul att se hur det ser ut där :D Jag har fortfarande inte fått mitt telefonsamtal men nu åker jag iväg till gymmet så jag hinner träna lite i alla fall. Ha en bra lördag! Puss!♥


Awesome?

Jag lyssnade på Nick Pitera för några år sedan då han sjöng A Whole New World från Aladdin men sedan dess har jag inte hört något från honom men nu såg jag att en av mina kompisar lagt ut en av hans videor då han sjunger ett Disney-medley och har gjort en lite små-fräck video av detta. Han är grym, att man kan sjunga så udda och på så många olika sätt är ganska fantastiskt. Enjoy!


Mys med mango & te

Hej, hopp, galopp. Jag har nu sett klart på filmen och den var riktigt bra tycker jag. Rekommenderar! Jag tog lite mango till efterrätt förut och en kopp te. Såå gott! Älskar mango♥

Hade en kort photoshoot förut, alltid lika roligt :D

Taco-time

I made up my mind och bestämde mig för tacos. Alltid lika lätt och lika gott :) Så jag ska sätta mig och käka nu och samtidigt kolla på The King's Speech :) Har ju hört att den är bra och jag älskar Colin Firth så det borde bli bra. Nu börjar mitt fredagsmys♥


The important choices in life

Ja, nu har jag två väldigt svåra val framför mig och jag har som vanligt beslutsångest. Vad ska jag äta till kvällsmat och vilken film ska jag se? Detta tål att tänkas på. Ilandsproblem?



Första April Tvåtusenelva

Det är April, shit vad the time passes by quickly. Galet?! Men jag är glad över att det är April för det kommer bli en kanonmånad och anledningen till detta är inte bara för att våren äntligen börjar smyga sig fram, utan även för att jag...




...åker till New York och sedan Miami 15 - 26 April...


...fyller 18 den 19 April...


...åker till Holland den 28 April för att fira Queen's Night och Queen's Day...

...vilket betyder att jag kommer ha fullt upp men jag älskar när det är fullt upp och jag älskar garanterat att resa så det kommer som sagt bli en supermånad. Att jag fyller 18 om 18 dagar gör ju inte månaden sämre heller. Ska bli kul :) Vad som inte är lika kul är att det är första april idag och jag har ingen här som jag kan lura. Lite segt...men jag ska träffa en massa folk imorgon så jag får väl ta och göra första april-skämt i efterskott ;) Nu ska jag sätta mig och fortsätta läsa min bok: The Unbearable Lightness Of Being by Milan Kundera.



Ha en mysig fredagskväll så hörs vi senare :)♥

RSS 2.0