3 Oktober
Har faktiskt gjort nästan allt det jag sa att jag skulle göra idag. Allt förutom att plugga så mycket som jag hade tänkt. Däremot så har jag hälsat på mina kusiner två gånger under dagen så jag tycker att det evens out :P Nu är allting packat i alla fall och alla stora möbler har lastats på släpkärran och täckts med en gigantisk presenning. Det är väldigt skönt att pappa ska köra ner allting imorgon för då får jag skjuts till skolan och slipper ta det dumma tåget :) Det är jätte töntigt säkert, men sen ungefär 2 timmar tillbaka så har det pirrat som bara den i magen. Jag längtar så otroligt mycket tills imorgon eftermiddag. Känns väldigt bra att jag inte har några prov eller så imorgon, skulle failat det totalt. Ingen koncentration skulle finnas överhuvudtaget ;)
Bakat är något jag har gjort idag i alla fall. Bakade bullar och gjorde müsli. Båda blev väldigt lyckade om jag får säga så själv.
Älskar att baka :D
Såhär såg mina bullar ut när de var klara. De är gigantiska kan jag berätta, den största är 14cm i diameter. Var ju tvungen att mäta! Receptet jag använde är amerikanskt (vilket förklarar storleken) och är följande:
Ingredienser
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ekologiskt ägg
12 dl vetemjöl special
Fyllning:
50 g pecannötter
50 g valnötter
250 g mjukt smör
1.5 dl farinsocker
1 msk malen kanel
1.5 dl russin
Smör till formen
Ägg till pensling
Pecannötter
Valnötter
Råsocker
Cream cheese glaze:
200 g Philadelphiaost
3 msk ljus sirap
1.5 dl florsocker
Skal av 2 lime och saft av 1 lime
Gör så här
1. Stöt kardemummakärnor fint i en mortel och värm dem med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Krossa nötterna grovt med händerna och blanda dem med smör, farinsocker, kanel och russin till en mjuk röra.
7. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, kavla ut den och stryk på rikligt med fyllning. Rulla ihop den till en tajt rulle.
8. Lägg skarven neråt och skiva rullen i 3 cm breda skivor. Det ska bli cirka 16 bullar.
9. Smörj en plåt med höga kanter och lägg i bullarna. Tryck ner mitten av bullarna med tummen.
10. Sätt ugnen på 200 grader.
11. Jäs under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.
12. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över nötter och råsocker.
13. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.
14. Cream cheese glaze:
15. Blanda Philadelphiaost, sirap och florsocker i en skål.
16. Smaksätt med rivet limeskal och saft.
17. Vispa glazen med elvisp tills den är luftig.
18. Ringla ut toppingen över bullarna när de är nygräddade men har svalnat något.
19. Låt dem svalna helt och bryt sedan loss dem från varandra.
Detta är bara ett recept som måste prövas, så gudomligt goda blev dem. Ska ta med dem till lägenheten imorgon och bjuda Rebecca och hennes pappa hade jag tänkt, det är ju faktiskt kanelbullens dag då.
Nu ska jag fixa iordning allt för imorgon, se till att jag verkligen fått med mig allt och sen får jag väl plugga en liten stund innan jag ska nana antar jag. Skulle va skönt att inte ha massor av plugg imorgon, kommer nog ha tillräckligt att göra då.
God natt bloggen!